Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 107

Tema: božićni kolačići

  1. #51

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    vežica??

  2. #52
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Citiraj Nani prvotno napisa
    Citiraj sandraf prvotno napisa
    Citiraj Nani prvotno napisa
    .osim ŠuP?
    what is this?

    ja znam samo jednu bijelu.... znate... onu... na losem glasu!
    i ja znam samo za tu ali ju nigdje ne mogu naći...
    ja mrzim bijele cokolade pa nemam pojma o kojoj vi pricate. jedini hint mi je - bojkot? :?

  3. #53

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj Nani prvotno napisa
    vežica??
    iznad orijentovog.

  4. #54

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Izgleda da ću morati na drugu stranu grada po čoksu......

  5. #55
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Majo, čiji je Ritter-sport? Krši li on kakav kod?

  6. #56
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    ne znam? jel ritter ta bijela?

  7. #57
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    To je alternativa ONOJ bijeloj s krispijem.
    Mislim da Ritter ima isto takvu - zapravo, sigurna sam da ima.

    BTW, i ja mrzim bijelu čokoladu - nekako mi je plastično-putrasta. Ali, u kolačima je super. Zapravo, najbolje mi je raditi sve kolače sa bijelom - tako sam sigurna da neću poremetiti (pojesti) mjeru!

  8. #58
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    po meni, bijela cokolada nije nikakva cokolada i bez ikakvog prava nosi to ime.

  9. #59
    klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zgb, dubrava
    Postovi
    769

    Početno

    po meni, bijela cokolada nije nikakva cokolada i bez ikakvog prava nosi to ime.


    meni je to najbolja čokolada, iako sam čitala da to u stvari i nije čokolada 8)
    apricot, mislim da je ritter siguran

  10. #60

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Da ste probale ove belgijske praline od bijele čokse koje upravo tamanim u veeeelikim količinama promijenile bi mišljenje.....zauvijek!!

  11. #61
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Citiraj klmama prvotno napisa
    po meni, bijela cokolada nije nikakva cokolada i bez ikakvog prava nosi to ime.


    meni je to najbolja čokolada, iako sam čitala da to u stvari i nije čokolada 8)
    ma da, ne raspravljajuci o ukusima, to jednostavno nije nikakva cokolada.

  12. #62
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Apricot, ajde pliz i meni na pp koja je to "zabranjena" crispy ?Baš bi probala ove godine praviti tvoje Rafaelo kuglice s tom čoksom, već sam se zasitila mojih običnih.
    I, koliko staviš te čokolade, kolika je i količina mlijeka u prahu inače ili manje?

  13. #63
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj Maja prvotno napisa
    po meni, bijela cokolada nije nikakva cokolada i bez ikakvog prava nosi to ime.
    U potpunosti potpisujem!!!!

    Jednom sam se ja ufurala da ću premazati dio nekakvih kolača crnom, a dio bijelom čokoladom, ali kad sam probala tu bijelu, odustala sam jer je bilo tak odvratno da mi je muka kad se samo i sjetim

  14. #64

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Nisam mogla čekati još koji dan da probam Sirenine mekane božične kolačiće. Još uvijek pucamo od smijeha na naziv jer baš i nisu mekani (kako je i pisalo u Sireninom receptu, ali opet ) Ma u biti su super i MM ih obožava takve hrskave, ali ja bi više voljela da su malo mekši pa ću ih slijedeći put razvaljati na malo deblje! Tako mi i treba kada nisam detaljno pročitala upute. Ja sam umjesto malo više od pola cm razvaljala na malo manje od pola cm! Glavno da su super za jesti!

  15. #65
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Nisam mogla čekati još koji dan da probam Sirenine mekane božične kolačiće. Još uvijek pucamo od smijeha na naziv jer baš i nisu mekani (kako je i pisalo u Sireninom receptu, ali opet ) Ma u biti su super i MM ih obožava takve hrskave, ali ja bi više voljela da su malo mekši pa ću ih slijedeći put razvaljati na malo deblje! Tako mi i treba kada nisam detaljno pročitala upute. Ja sam umjesto malo više od pola cm razvaljala na malo manje od pola cm! Glavno da su super za jesti!
    Drago mi je da su vam dobri. Možda bi omekšali da ih se ostavi da malo odstoje :? :? I ja sam ih deblje razvaljala, na skoro cm debljine

    Svojevremeno sam se bavila mišlju da ih napunim nekim tvrdim džemom od šljiva, ali nigdje ne mogu naći tak nešto... ako netko zna, neka javi

  16. #66
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    evo izvadila sam sve receptiće preslatke na jedno mjesto pa reko evo i vama da se ne patite...sori ako sam koga zaboravila nije namjerno




    Traditional Dark Fruit Cake by Janoccka

    500 gr suhog voća (ja stavljam grožđice, suhe šljive, marelice, suho tropsko voće i malo smokava) + 1 šalica grožđica
    100 gr suhih jabuka i krušaka, nasjeckanih oraha, badema ili lješnjaka
    pola šalice višanja
    1/4 šalice smeđeg šećera
    1/4 šalice meda
    1/3 šalice maslaca
    2 jaja
    1/2 šalice svježe iscjeđenog soka od narandže i greipa (može i malo više)
    1 žlica ekstrakta od ruma
    1 žlica ekstrakta od vanilije
    1 šalica brašna
    po pola žličice praška za pecivo, cimeta i muškatnog oraščića
    po četvrtinu žličice sode bikarbone i soli

    Priprema:
    U posudi pomiješati suho voće, grožđice, šećer, med, sok i maslac. Kada zavrije kuhati još 5 minuta povremeno promiješati. Maknuti sa vatre i malo ohladiti. Dodati jaja izmućena sa ekstraktom ruma i vanilije, te ostale sastojke. Promiješati. S obzirom da sam ja smanjila količinu šećera iz originalnog recepta, preporučujem da probate smjesu (samo probati a ne pojesti pola smjese ). Staviti u odgovarajuću posudu za pečenje (ovisno o visini kolača koju želite, može i u kalup za tortu) i pecite na 150 stupnjave oko sat i pol, ili dok nož umetnut u sredinu kolača ne izađe čist. Ohladiti, preliti glazurom od čokolade. Zamotan u foliju može stajati i nekoliko mjeseci.


    Keksi od zobenih pahuljica by wildflower

    Sastojci:
    3 salice zobenih pahuljica
    1 salica (200 g) margarina
    1 salica secera
    1 salica brasna
    2 zlice mlijeka
    1 vrecica vanilin-secera
    1 zlicica praska za pecivo
    1 salica grozdjica (ili nekog drugog sitnog ili isjeckanog suhog voca)

    Postupak:
    1. Zagrijati pecnicu na 175° C.
    2. Kremasto izmijesati hladni margarin, secer i vanilin-secer.
    3. Umijesati mlijeko.
    4. U posebnoj posudi izmijesati brasno s praskom za pecivo, pahuljicama i grozdjicama.
    5. Dobro pomijesati obje smjese.
    6. Oblikovati kolacice velicine otprilike koliko stane u zlicu.
    7. Peci 15-20 minuta.
    8. Vruce pecene kolacice, jer su jako krhki, vaditi jednog po jednog lopaticom za kolace i pustiti da se ohlade i skrutnu na ravnoj povrsini.

    Napomene:
    Volumne mjere, izrazene u salicama (cups), u metricki sustav preracunavaju se po pravilu: 1 salica = 2.366 dl. Nemojte se zbuniti jer izmijesana masa ne izgleda kompaktno - svaki kolacic se pojedinacno oblikuje stiskanjem u rukama. Inace, u originalnom receptu je vrijeme pecenja bilo 10-ak minuta, po meni je to premalo.


    Mekani božićni kolačići by MalaSirena
    (nek vas naziv ne zavara, ali nisu baš mekani, nego malo mekši od medenjaka )

    25 dag meda
    3-4 žlice narančinog soka
    3,5 dag finog smeđeg šećera
    2,5 dag žutih grožđica
    1 žličica cimeta
    pola žličice naribane narančine korice
    po pola žličice anisa (ja ga nisam mogla nabaviti pa ga nisam stavljala i bilo je super i bez njega), đumbira, koriandora
    jedan vanilin šećer
    žličica kakao praha
    22,5 dag brašna
    pola žlice praška za pecivo
    5 dag prutića badema (radila sam i s njima i bez njih i bez badema mi je bolje)
    oko pola kile čokoladnog preljeva

    Zagrijte u posudi med s 2 žlice narančinog soka i kad se to malo rastopi i spoji maknuti sa štednjaka i umiješati i bijeli i smeđi šećer. Ostavite smjesu da se ohladi.
    Operite i sitno nasjeckajte grožđice. Odvojite od brašna 2 žlice, a ostatak pomiješajte s grožđicama, ribanom narančinom koricom, vanilin-šećerom, začinima i kakaom. Prašak za pecivo pomiješajte s ostatkom narančinog soka. Od smjese s medom, mješavine s brašnom i praška za pecivo (onog koji je u narančinom soku) umijesite tijesto. Oblikujte u kuglu, pospite s 2 žlice brašna i umotano u foliju pustite da odstoji najmanje jedan dan na sobnoj temperaturi.

    Razvaljati na oko pola cm debljine (ja ostavim malo deblje) i originalno se reže na kvadratiće, ali ja režem u obliku srca - tak mi je ljepše


    Peći u limu obloženom masnim papirom na 180 C oko 15 minuta i ohlađene premazati rastopljenom čokoladom, eventualno ukrasiti kandiranim voćem.


    IŠLERI by SUNCE

    20 dkg brašna
    14 dkg margarina
    7 dkg šećera u prahu
    1 žutanjak
    3 žlice kakaa

    - umijesiti, izrezati okrugle oblike s čašom ili kalupom i peći. Hladne lijepiti s kremom

    krema:
    pola litre mlijeka zakuhati gusto s brašnom, umiješati 11 dkg margarina, 3 štange čokolade i šećera po želji. Slijepljene kolače umočiti cijele u čok. glazuru


    MEKANI MEDENJACI by SUNCE

    5 jaja
    5 žlica meda
    5 žlica žećera
    10 dkg brašna
    pola male žličice sode bikabone

    - prvo napraviti snijeg od bjelanjaka, zatim polako umiješati redom šećer, med, izmiksane žutanjke, brašno i sodu i ispeći u biskvit. Zgodno je kad se u svaku kocku utisne polovica badema


    MATROZEN (jaaaako fino) by SUNCE

    tijesto:
    6 bjelanjaka (snijeg)
    25 dkg šećera
    2 žlice brašna
    25 dkg mljevenih oraha
    - sastojke umiješati i peći kao biskvit (na 180 C)

    Na topli kolač preliti:

    6 žutanjaka
    15 dkg šećera
    pola margarina
    10 dkg čokolade

    - kuhati uz stalno miješanje na laganoj vatri, toplo preliti na topli biskvit. Ostaviti u frižideru da se stisne i rezati na sitne kocke



    NARANČINA KORA by SUNCE

    biskvit:

    4 žutanjka
    15 dkg šećera
    8 bjelanjaka
    15 dkg mljevenih oraha
    2 žlice brašna
    - žutanjke miksati sa šećerom, umiješati snijeg od bjelanjaka, orahe i brašno

    krema :
    4 žutanjka
    2 žlice brašna
    15 dkg šećera
    sok i naribana korica jedne naranđe

    - miksati na pari, dodati sok i koru naranđe i u hladno margarin

    - hladnom kremom namazati biskvit, preliti čokoladnom glazurom


    PASJI JEZICI (ne znam otkud ime, al je jako fino) by SUNCE

    biskvit:

    15 dkg margarina
    25 dkg šećera
    18 dkg brašna
    2 žlice mlijeka
    kora i sok jednog limuna
    snijeg od 6 bjelanjaka
    - miksati margarin sa šećerom, dodati sok i koricu, mlijeko, snijeg i brašno. Peći 25 minuta na 170 C

    preljev:

    6 žutanjaka
    10 dkg šećera
    10 dkg čokolade
    15 dkg margarina - kuhati na pari, u hladno dodati margarin


    ROLADA OD KOKOSA (ne peče se) by SUNCE

    30 dkg petit keksa
    12 dkg šećera u prahu
    žlica kakaa
    1,5 dl instant kave

    - kekse samljeti (ja ih uvaljam u najlon vrećicu i elegantno prelazim valjkom preko njih), izmiješati s ostalim sastojcima, na foliji razvaljati na tanko i premazati kremom:
    krema:
    10 dkg margarina
    10 dkg šećera u prahu
    10 dkg kokosa


    CASSATA (ne peče se) by SUNCE

    20 dkg margarina
    20 dkg šećera u prahu
    8 dkg nasjeckane čokolade
    1 jaje
    sok i korica 1 limuna
    30 dkg mljevenih petit keksa
    20 dkg nasjeckanih žele bombona
    10 dkg grožđica

    - sve umijesiti, rukama oblikovati roladu, zaliti čokoladnom glazurom i staviti u frižider da se stisne



    NAPOLITANKE BAKE ANKE (padanje u nesvijest od finoće) by apricot

    30dag maslaca
    4 jaja
    25dag šećera u prahu
    20dag sjeckanih oraha
    20dag čokolade

    Jaja, šećer i čokolada se kuhaju na pari dok se ne zgusne. Kada se malo ohladi, dodaju se orasi i maslac. Sve se dobro izmiješa i stavi na oblatnu, poklopi drugom oblatnom i pritisne nečim teškim. Reže se na oblik i veličinu bajadere (cca)
    (Tko ovo proba, zaboravlja na Nutelu)


    PLIVADONI, BIJELI I CRNI (fantazija, što drugo reći) by apricot

    15 dag lješnjaka (popržiti i fino samljeti)
    8dag šećera u prahu
    7dag maslaca
    5dag čokolade (u bijeloj varijanti, ako je čokolada masnija, staviti malo manje)

    Umiješati tijesto i praviti maaale plivadončiće (što manji, to bolji – ovisi koliko živaca imate).
    Protvan isprati hladnom vodom, poslagati plivadone i ostaviti preko noći. Sutradan ih peći na 110°C, a onda ostaviti da se dalje suše u isključenoj pećnici. (Pazite na veličinu – pri pečenju dosta narastu).


    SEDMO NEBO (jaaako fino) by apricot

    Tijesto
    4 jaja
    17,5dag šećera (ja stavim manje)
    10dag oraha
    1 oblatna

    Pjenasto izmiješati žutanjke i šećer, dodati mljevene orahe i čvrsti snijeg. Protvan namazati maslacem, staviti oblatnu i na nju umućenu smjesu. Peći na 160°C, 10-15 minuta.

    Krema
    20dag maslaca
    1 žutanjak
    15dag šećera
    4 žlice jake kave
    2 žlice mljevenih oraha za posipanje

    Pjenasto izmiješati maslac i šećer, dodati žutanjak i postepeno umiješati ohlađenu kavu.
    Kada se tijesto ohladi, premazati nadjevom i posuti orasima.
    (Nemojte se prestrašiti, ovaj kolač je jako tanak – cca 1,5cm. Ja režem na trokute).


    SMEĐE-ŽUTA SALAMICA (jako fino i jako dekorativno) by apricot

    25dag oraha
    25dag šećera
    3 rebra čokolade (one velike za kuhanje)
    2 bjelanjka

    Zamijesiti i na foliji razvaljati 1cm debeo četverokut.

    Žuta fila
    10dag maslaca
    10dag šećera
    2 kuhana i propasirana žumanjka

    Dobro izmiješati, premazati po smeđem tijestu i zarolati. Promjer će biti cca 2cm.


    SALAMA SA ŽELEOM – SMEĐA I BIJELA VARIJANTA (jako dekorativno, izgleda ko vitraj) by apricot

    12,5dag maslaca
    12,5dag šećera
    12,5dag keksa
    50g čokolade (ako je bijela, nešto manje)
    1jaje
    100g žele bombona

  17. #67
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    preprestravično. oprostite

  18. #68
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    :?

  19. #69

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    what hapend?

    zasto sad 2 puta?

    neku vaznu personu si prvi put zaboravila, garant?!

  20. #70
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ma isto je sve samo otišlo dva puta jer mi šteka pc na poslu.
    majko mila moja...

  21. #71

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Postovi
    489

    Početno

    meni izgleda ok... a ja bas jucer kopirala recepte, pa pejstala u notepad, pa u word... a kad ono, danas se pojavi sve na jednom mjestu i to s imenima autora 8)
    sigurno ce ovo nekom dobro doci!

  22. #72
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj wildflower prvotno napisa
    meni izgleda ok... a ja bas jucer kopirala recepte, pa pejstala u notepad, pa u word... a kad ono, danas se pojavi sve na jednom mjestu i to s imenima autora 8)
    sigurno ce ovo nekom dobro doci!
    Isto... samo što sam ja otvarala za svaki kolač, odn. skupinu (kak su bili pisani u postovima) novu datoteku, a ovdje mi je sve skupa :/

  23. #73
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    pa kad ste se požurile halapljivice


    p.s. tenkjuadmina

  24. #74

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Sva sreća da sam ja pričekala i dobila sve na tanjuru.

    Jučer sam sve isprintala i napravila marelicinu bajaderu.

  25. #75
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    I?

  26. #76

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Bumo danas probali. Jučer sam to radila navečer kad su klinci otišli spavati pa će tek danas na trpezu.

  27. #77
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    dajte mi koji recept za cokoladnu glazuru, nemojte mi s ovim, "napraviti koja vam najbolje uspije". ja nisam to u zivotu radila :shock:

    nego, traditional dark fruit cake je gotov. ovih dana se bacam na ostalo, sastojci vec kupljeni i cekaju.

  28. #78
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Znači Majo ti već pečeš! A ostale cure, jeste vi već počele? Ja još nisam, stalno odgađam, ali mislim da za vikend definitivno počinjem!

  29. #79

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Meni je to prerano. Ja kada se zalaufam, začas sve napravim, a ne pravim ogromne količine, pa imam još vremena!

  30. #80
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Mislila sam početi ovih dana, ali sam se sjetila kako je to izgledalo prošle godine - prvo sam napravila ove mekane čokoladne pa mi je do Badnjaka ostalo jedva par komada.. isto i s baklavom... što me dovelo do zaključka da imam čist dosta vremena ako počnem za vikend i svaki dan napravim po jedan kolač ili dva (ove godine odlučila sam da mi dio kolača potraje do NG, makar zmiju stavila na njih )

  31. #81

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Samo da izvjestim da je bajadera jako fina. Mislim da ću slijedeći put probati sa lješnjacima umjesto oraha, malo za promjenu. Evo preporučam svim zainteresiranima.

  32. #82
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    ja sam bila karakter, cak sam i djeci uspjela objasniti da cemo to tek za bozic. ah, kakva obitelj
    ja ako s njima dvoje ne pocnem jucer, necu ni stici. radim i doma sam najranije u pet, a MM radi do NG svaki dan do 8

  33. #83

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Ja sam kiflice i napolitanke napravila još prije više od tjedan dana, i to duplu dozu :D .....stavila sve u led ali naravno nisu dugo trajale....neki dan je planula i zadnja napolitanka... :D ...šta mogu kad su tako fine i iz leda....

  34. #84
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Je, ta bajadera je jako fina.Mi ju već godinama radimo po istom receptu. A što ćete peći od kolača, jeste odlučile?
    Ja sam dogovorila s mamom da ćemo ispeći svaka svoje pa onda razmijeniti ispečeno. Tako ćemo imati svaka duplo vrsta, jer ionako ne možemo sve pojesti, a volimo imati puno različitih na tanjuru.
    Peći ćemo: naranča šnite, rafaelo, bajaderu, kolačiće sa zobenim pahuljicama, mađaricu, rolat od kokosa, čokoladu s rižom, brkove, bananko, figaro(napolitanke b.A.), čupavce, žele salamu, rolat od oblatne, rolat od meda, medenjake. Naravno da ćemo na kraju još koju vrstu dodati, ali smo odlučili da nećemo praviti 20 vrsta kao svake godine. I tako nam svima škodi toliko slatkog. Za torte još nismo odlučile koje ćemo.

  35. #85
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Ja cu sve sama, dakle, bez kompanjonke u vidu bake.
    Imat cemo fruit cake, bajadere, rafaelo (za mm ), madjaricu, shape, sirenine medenjake i jos jednu vrstu al ne mogu se sad sjetiti koju.

  36. #86
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Majo, ja jednostavno moram tako, rekla sam si ove godine, jer moja mama nije normalna kad su kolači u pitanju. Peče do iznemoglosti. Ipak je ona žena u godinama, još uvijek radi, dođe kći u 4-5 popodne i onda još peče kolače do iza ponoći. Uz naravno sve ostalo što mora obaviti. Ovako ću je barem djelomično uspjeti spriječiti u naumu da se uništi do badnjaka.

  37. #87
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa
    Majo, ja jednostavno moram tako, rekla sam si ove godine, jer moja mama nije normalna kad su kolači u pitanju. Peče do iznemoglosti. Ipak je ona žena u godinama, još uvijek radi, dođe kći u 4-5 popodne i onda još peče kolače do iza ponoći. Uz naravno sve ostalo što mora obaviti. Ovako ću je barem djelomično uspjeti spriječiti u naumu da se uništi do badnjaka.
    Ma to je samo napomena da objasnim zasto radim samo par vrsta

  38. #88
    nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    529

    Početno

    ja sam si isprintala kolače, mislim da bum radila ove godine bajadere od Apricot 8) , pa Matrozen od Sunca 8) jedan svoj kolač od sira ( zove se Graničev kolač, hehe) i naravno kolač na metre, kod nas nemogu blagdani proći bez tog kolača. Uz to napravit ću narafski kiflice, mljac jer ih obožavam, i još jedne suhe kolače.
    Danas su Tara i MM u Austriji, napravila sam im popis stvari kaj da kupe..čokolada za kuhanje, kalupi za kolače i ostale potrepštine. I onda bum polako krenula sa pečenjem

  39. #89

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    679

    Početno

    Kolač na metre smo papali prošlog vikenda :D :D , fakat je mljac!!!

  40. #90

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    split
    Postovi
    146

    Početno

    sunce hvala na uputama za bijelu pitu samo nikako da krenem kad se sjetim koliko kora
    ja sam uspjela naći neki recept ali je sa sirom i sad ne znam šta sam je jela a da je bilo mljac :/

    ima li nešto od ovih delicija šta baš ne može u led?

  41. #91

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,780

    Početno

    Ja se tek uključila i nakon ovog mogu samo reći :shock:

    Definitivno kasnim s bilokakvim spravljanjem kolača!!!!
    Najbolje da počnem pa nek se nađe za sljedeći Božić


    Svaka čast kuharicama!

    A je l bi vi malo prodale tog slatkog blaga nama koje smo ne-znam-se-organizirat-lijena-sam-nemam-vremena-ne-znam-kuhat ??

  42. #92
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj Maja prvotno napisa
    dajte mi koji recept za cokoladnu glazuru, nemojte mi s ovim, "napraviti koja vam najbolje uspije". ja nisam to u zivotu radila :shock:

    nego, traditional dark fruit cake je gotov. ovih dana se bacam na ostalo, sastojci vec kupljeni i cekaju.
    najbolja cokoladna glazura meni osobno je ona koju napravim od Kraseve cokolade u prahu (ostale ne valjaju) i maslaca. bude ko iz žurnala

    i super se razljeva.

    jedino malo treba paziti kad se reze jer se skroz stvrdne pa nekad popuca ako zabijes noz krvnicki.
    al zato je super za sve vrste kolacica jer nije mekana i packava. ja u biti ne volim coko glazuru jer ju svi naprave mekanu a mrzim kad uzmem kolacnpr prstima i onda mi pol ostane na ruci.

  43. #93

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5

    Početno

    pravim Orahove prutiće (mislim da je recept apricotin) i ne znam je li u receptu za tijesto nešto izostavljeno jer meni je sve praškasto, nikakvo glatko tijesto ne mogu zamijesiti. hitno mi je. ja sam totalna neznalica po pitanju kolača.

  44. #94
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nado, nedostaje jedno jaje i 5dag margarina - nemam pojma gdje su se izgubili!
    Nadam se da nije kasno!

  45. #95

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5

    Početno

    naravno da nije. thanks.

  46. #96
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Vjeruj mi, ova panika će se isplatiti!

  47. #97

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    126

    Početno

    Ima li netko recept za roladu od oblatni. Našla sam jedan by Heli, ima li još kakav?

  48. #98
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    tja kajsijo to sam i mogla očekivati od tebe

  49. #99
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    priznaj kajsijo, ti si jedna od onih sta ne vole davat recepte, pa kad ih se pita onda daju falicne...

  50. #100

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Zobeni keksi su odlični. Meni je 10 min sasvim dovoljno. Budu krhki ali kada se ohlade su odlični. Kao cookies! Da ne znam što ima unutra pomislila bi da ima oraha i čokolade. Jako su fini! E da, ja sam stavila samo pola šećera, ali trebala sam još i manje!
    I pravila sam ih kao cookies. Kuglicu na tepsiju i pritisnuti vilicom, tako da nije bilo problema ni sa smjesom ni sa oblikovanjem.
    Toplo preporučavam!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •