IŠLERI

20 dkg brašna
14 dkg margarina
7 dkg šećera u prahu
1 žutanjak
3 žlice kakaa

- umijesiti, izrezati okrugle oblike s čašom ili kalupom i peći. Hladne lijepiti s kremom

krema:
pola litre mlijeka zakuhati gusto s brašnom, umiješati 11 dkg margarina, 3 štange čokolade i šećera po želji. Slijepljene kolače umočiti cijele u čok. glazuru

MEKANI MEDENJACI

5 jaja
5 žlica meda
5 žlica žećera
10 dkg brašna
pola male žličice sode bikabone

- prvo napraviti snijeg od bjelanjaka, zatim polako umiješati redom šećer, med, izmiksane žutanjke, brašno i sodu i ispeći u biskvit. Zgodno je kad se u svaku kocku utisne polovica badema

MATROZEN (jaaaako fino)

tijesto:
6 bjelanjaka (snijeg)
25 dkg šećera
2 žlice brašna
25 dkg mljevenih oraha
- sastojke umiješati i peći kao biskvit (na 180 C)

Na topli kolač preliti:

6 žutanjaka
15 dkg šećera
pola margarina
10 dkg čokolade

- kuhati uz stalno miješanje na laganoj vatri, toplo preliti na topli biskvit. Ostaviti u frižideru da se stisne i rezati na sitne kocke



NARANČINA KORA

biskvit:

4 žutanjka
15 dkg šećera
8 bjelanjaka
15 dkg mljevenih oraha
2 žlice brašna
- žutanjke miksati sa šećerom, umiješati snijeg od bjelanjaka, orahe i brašno

krema :
4 žutanjka
2 žlice brašna
15 dkg šećera
sok i naribana korica jedne naranđe

- miksati na pari, dodati sok i koru naranđe i u hladno margarin

- hladnom kremom namazati biskvit, preliti čokoladnom glazurom


PASJI JEZICI (ne znam otkud ime, al je jako fino)

biskvit:

15 dkg margarina
25 dkg šećera
18 dkg brašna
2 žlice mlijeka
kora i sok jednog limuna
snijeg od 6 bjelanjaka
- miksati margarin sa šećerom, dodati sok i koricu, mlijeko, snijeg i brašno. Peći 25 minuta na 170 C

preljev:

6 žutanjaka
10 dkg šećera
10 dkg čokolade
15 dkg margarina - kuhati na pari, u hladno dodati margarin

ROLADA OD KOKOSA (ne peče se)

30 dkg petit keksa
12 dkg šećera u prahu
žlica kakaa
1,5 dl instant kave

- kekse samljeti (ja ih uvaljam u najlon vrećicu i elegantno prelazim valjkom preko njih), izmiješati s ostalim sastojcima, na foliji razvaljati na tanko i premazati kremom:
krema:
10 dkg margarina
10 dkg šećera u prahu
10 dkg kokosa


CASSATA (ne peče se)

20 dkg margarina
20 dkg šećera u prahu
8 dkg nasjeckane čokolade
1 jaje
sok i korica 1 limuna
30 dkg mljevenih petit keksa
20 dkg nasjeckanih žele bombona
10 dkg grožđica

- sve umijesiti, rukama oblikovati roladu, zaliti čokoladnom glazurom i staviti u frižider da se stisne