Citiraj Lutonjica prvotno napisa
Ne mogu se odluciti da li da pokusam prirodni porod ili da ipak uzmem epiduralnu.
Yuna, što ti podrazumijevaš pod prirodni porod?

pitam jer su prirodni porod i epiduralna u mojoj glavi dijametralno suprotni i svaki mi iza sebe nosi skroz drukčiju životnu filozofiju, pa ne mogu zamisliti da ista osoba razmišlja o obje opcije.
pa mi se čini kao da je za tebe prirodni porod jednostavno vaginalni porod bez epiduralne? ili se varam?
Ako je prvi porod, malo te sve zbunjuje, a tu postoji i strah od boli. Mene je bilo panično strah, ali na epid. nisam niti pomišljala jer mrzim igle . Kod mene je vladao strah, jako dugo, tako da sam i na neki način tražila kako se riješit boli. Neznam jer me kužite...
Sad kad sam rodila, želim tu bol, želim rađati prirodno, nije me nimalo strah. Dapače, jako sam samouvjerena, i da me doc pokušava nagovarat na nešto a da sam sigurna da smo beba i ja ok, nebi me poljuljalo. Pogotovo što znam da u prvom porodu nisu ni znali da s bebom ipak nije sve ok. Sad sam sigurna da više mogu vjerovat svojem tijelu nego ljekovima. Ipak kad neko tko nikad nije čuo za prirodan porod i za dobrobiti istog, kad čuje dobila sam drip i rodila odma, dali su mi epi, nisam ništa osjetila.... jesam ga zbrljavila jutros . Ljudi neshvaćaju da nemedikaliziran i nesputavan porod je nešto najdivinije na svijetu. Jer je to rijetka pojava.