upravo to.litala prvotno napisa
vaginalni porod ne mora biti i prirodni porod.
zapravo je u našim rodilištima prirodni porod vrlo rijedak.
operacija zuba ili slijepog crijeva su patološki procesi.usporedjuje ili ne, to su sve prirodni procesi
a porod spada u prirodne, fiziološke procese.
velika razlika.
a to što od njega ljudi često učine medicinski zahvat je druga pjesma.
i ne pričam o ljubavi prema djetetu i izborima, nego o medicinskim činjenicama.
prirodni porod, kad god je to moguće, je ujedno i najsigurniji porod.
svaka intervencija nosi svoje rizike.
vidiš, na ovom forumu nas ima jako puno iz čijih iskustava možeš steći potpuno drugačiju sliku.zadnja 4 mjeseca rodila mi je sestra i njena frendica..te moje dvoje...
sestra i njena frendica (tocnije suradnice sa posla, rodile na dan razlike) ni poslije 3 mjeseca nisu se oporavile od soka...moje dvije, koje su obije izabrale epiduralnu (recimo da smo klan koji ne voli bolove ) nemaju ama bas nikakve posljedice, ni emotivne ni zdravstvene....da ne spomenem moju mamu, i moje sjecanje na prvo radjanje...eto...nekako mi samim time izadje 6:0 u korist epiduralne...
...oslanjam se na informacije iz prve ruke...
...jos cu se raspitivati...ima jos podosta trudnica oko mene..al one drugorodilje koje ja znam, i koje su prvo djete radjale bez epiduralne ili necega protiv bolova, ni ne pomisljaju vise na tu opciju...
zato je možda ipak bolje ne oslanjati se na "anegdotalne činjenice", nego one znanstveno dokazane i statistiku koja obuhvaća jedan puno širi krug iskustava
od onih koje su svakoj od nas pojedinačno dohvatljive.

Odgovori s citatom