Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Žmirkanje očima

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Žmirkanje očima

..ma ovako..danas sam bila s Karlom kod pedijatrice..vani sunce..i uđemo mi u ordinaciju a kad ono u čekaoni on svako toliko-počne žmirkati očima,onako-stiskati ih jako treperući....e sad..-to je radio i unutra kod doktorice na što je ona rekla da to vjerojatno nije ništa...hmmm- :? ..-jeli moguće da je to od promjene sunce/hlad ili?..god. doba?
    :?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

LeeLoo nemoj panicarit radi toga kao sto sam ja panicarila. Stariji sin je žmirkao tako dva puta po 3-4 mjeseca .. tj. počelo je negdje s 3 godine, i žmirkao je stalno, ne kao da trepće nego bi stiskao oči ali često...
    Ja nebi bila ja da nisam otisla u specijaliste za oči(stao mi mozak ne mogu sitit se kako se zove) i čekamo u čekaonici doktor izlazi i Marin taman žmirka... pitao nas je jel smo dosli zbog toga, nakon naseš potvrdnog odgovora rekao je da odemo lijepo kući i da će to proć kao sto je i pocelo te da neka djeca na jedan ili drugi način pokazuju neku promjenu.. a nas je pokazivao žmirkanjem..
    I kao sto je rekao "tik" je prosao, i pojavio se nakon sto je dobio brata ponovno.. i ponovno prosao.... tako da .. mislim da nije strasno

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...daaa..to isto žmirkanje mu se javlja npr kad ga hranim a on neće pa me kao " potkupljuje"-najprije me podraga..pa umili glasić-i ponekad žmirka..huh..-djeca! 8)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

LeeLoo, vidi ovdje

Uglavnom, kod nas je prošlo kao što se i pojavilo, samo od sebe.

Trenutno me više brine što sam ga u zadnjih tjedan dana dvaput ulovila da se mršti dok gleda televiziju, pa si mislim, nije li ipak došlo vrijeme za posjet okulistu (i MM i ja smo kratkovidni, pedijatar nam je preporučio okulista odavno, a mi nikako da to obavimo).

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..daaa..i ja sve više razmišljam o posjeti okulistu... :/

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moj brat je radio isto...mama se jako zabrinula, pa su otišli okulisti. I doktorica ga ljepo pregleda, okrene se mami i namigne i krene govorit: a ništa gospođo, ovo je malo čudno, trebat će možda operacija, inekcije u oči, bla, bla......brat zino i više nikad nije trepnuo . kod njega se to događalo kod učenja, kad bi trebalo čitat počeo bi treptat-kao da pokazuje da ne želi

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nije da vas plašim no nemojte to posve niti zanemariti. Kod sina moje frendice je na kraju žmirkanje značilo epilepsiju.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Nije da vas plašim no nemojte to posve niti zanemariti. Kod sina moje frendice je na kraju žmirkanje značilo epilepsiju.
    :shock:

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Da al je tu jos znakova uz žmirkanje bilo...vjerovatno,
    prosli smo doktora koji nas je vratio i rekao da nema potrebe da čekamo jer je to tik koji će proći onako kako je i dosao..
    Ne mora znacit da je kod svakog isto..

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..danas recimo nije žmirkao..neznam ima li to veze-ali oblačno je. ... .. hmm .. :? :/

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I kod nas je počelo sa žmirkanjem koje je prestalo, ali smo u međuvremenu bili kod okuliste i nije vidio sve što bi dijete njegove dobi trebalo vidjeti. Uskoro idemo na skijaskopiju, pa ćemo vidjeti.
    Uglavnom žmirkanje prošlo i da smo prešli preko toga vjerojatno do škole ne bi ništa poduzimali.
    Mislim da je dobro ipak kad ste već bili u čekaonici da je i pregledao dijete.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mimek prvotno napisa
    u međuvremenu bili kod okuliste i nije vidio sve što bi dijete njegove dobi trebalo vidjeti.
    Što je trebao vidjeti, a što nije vidio?
    I kako izgleda pregled očiju kod malog djeteta? Ako ti nije teško malo napisati, mi nikako da se odlučimo na pregled :/

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bio je doduše s tatom i ne znam ti precizno opisati šta mu je sve radila, ali kako su mi pričali bilo je nekoliko pregleda i ono što on nije vidjeo su oni znakovi od većeg prema manjem (kao slova koja čitaju odrasli ) i nije vidio iza osmog reda, a trebao je svih deset. Uglavnom on je to prihvatio super i bilo mu je interesantno, ali sad nam slijede Atropin kapi za proširivanje zjenica koje moramo kapati TRI dana po tri puta dnevno i onda na skijaskopiju. Tih kapi se ja bojim jer su neke otrovne kapi i kad sam pročitala uputu nije mi svejedno.

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Volila bih kad biste nam ispričali koliko vam je "žmirkanje" trajalo kod djeteta (u kojoj dobi), tj. "stiskanje očiju" iliti "intezivno treptanje" trajalo i da li ste ikad otkrili neki konkretan uzrok (ako ste uopće radili pretrage) ili je "kako došlo - tako prošlo"?

Kako ste se ponašali prema djetetu (po uputi lječnika), da li ste "ignorirali" treptanje?

eto, što god znate, hvala!

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Podižem temu. Prije nekih tjedan dana je curka počela intenzivno žmirkati. Žmirkanju je prethodilo desetak dana začepljenog nosa i hrkanja. Hrkanje se malo smanjilo zadnjih dana, ali i dalje govori kroz nos i čujem da nije prohodan kako treba. Jučer smo bili kod pedice ustvari jer sam se prepala zbog žmirkanja, uvjerena da se radi o problemu s vidom, no rekla sam joj i ostale simptome, za svaki slučaj. Kad je pogledala grlo, doc. je ustanovila gnojni sekret koji se cijeli iz nosa u grlo, dijagnoza: upala sinusa. Dobili smo Garostone kapi, u oko i nos, jer kaže da je žmirkanje povezano s tim. Ima li netko slična iskustva?

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Podižem temu. Prije nekih tjedan dana je curka počela intenzivno žmirkati. Žmirkanju je prethodilo desetak dana začepljenog nosa i hrkanja. Hrkanje se malo smanjilo zadnjih dana, ali i dalje govori kroz nos i čujem da nije prohodan kako treba. Jučer smo bili kod pedice ustvari jer sam se prepala zbog žmirkanja, uvjerena da se radi o problemu s vidom, no rekla sam joj i ostale simptome, za svaki slučaj. Kad je pogledala grlo, doc. je ustanovila gnojni sekret koji se cijeli iz nosa u grlo, dijagnoza: upala sinusa. Dobili smo Garostone kapi, u oko i nos, jer kaže da je žmirkanje povezano s tim. Ima li netko slična iskustva?

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Greškom sam objavila 2 ista posta.
    Zaboravila sam napomenuti po meni krucijalnu stvar: malecka se stalno češe po nosu i po očima, kaže da ju svrbe. Ja sam odmah pomislila na alergiju (unatoč negativnom nalazu od prije 6 mjeseci) pa me začudil dijagnoza upala sinusa.

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Upale više nema, bili smo na kontroli nakon 8 dana, sa Garasone kapima više nema problema sa nosom, normalno diše, ali žmirkanje je ostalo i sve je jače. Dobili smo uputnicu za okulista, naručila nas je 04.12. dakle za 4 tjedna kada ima prvi slobodan termin, predivno.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

uh, ja sam skomirana
    moja beba od 7 mj. svakodnevno ima epizode žmirkanja po par puta
    uopće ne mogu skužiti okidač, samo da je u polegnutom položaju
    nije brzo treptanje nego baš zažmiri i čvrsto stisne očice
    ima li itko kakvu riječ utjehe, iskustva?

Calista avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Iva je jako zmirkala kad je imala nesto vise od 2.5 godine...trajalo je jedno 2-3 mjeseca (bili kod okulista i sve OK, razmisljali smo o psihologu) .
    Povezali smo zmirkanje sa stresom radi dolaska novog clana obitelji (brat). Proslo je kad smo prestali obracat paznju na to :/

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Calista prvotno napisa Vidi poruku
    Iva je jako zmirkala kad je imala nesto vise od 2.5 godine...trajalo je jedno 2-3 mjeseca (bili kod okulista i sve OK, razmisljali smo o psihologu) .
    Povezali smo zmirkanje sa stresom radi dolaska novog clana obitelji (brat). Proslo je kad smo prestali obracat paznju na to :/
    i kod nas ovako.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ja imam curicu od 3,5 godine koja mi se unatrag mjesec dana žalila da ju bole oči danas sam primjetila da žmirka. čitam po internetu i piše samo za žmikanje a ništa za bolnost. naručeni smo kod okuliste 25.02 zanima me dali je koja mama imala još koji simptom osim žmirkanja i što je poduzela? hvala

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

evo moja će sad napuniti 3 god i žmirka unutar 2 tjedna, jučer smo dobili uputnicu za oftamologa.. a termin su nam zakazali tek u 6 mj.. dijana javi svakako što su vam rekli kod okuliste

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj sin je negdje sa 6 godina isto tako žmirkao. Najprije smo pustili neko vrijeme misleći da je faza, a kad nije prolazilo odveli smo ga oftamologu. Dobio je naočalice, žmirkanje je prestalo. Nosio ih je negdje 2-3 god, a onda više nije trebao!

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sara je nakon nekih 1,5-2 mjeseca prestala žmirkati. Izgleda da je ipak to bila neka reakcija na nešto što je doživjela. Baš kada je počela žmirkati, bila je u fazi kad nije htjela ići u vrtić, a teta koju najviše voli je u vrtiću slomila ruku i otišla na bolovanje. Na pregledu vida smo bili i sve je u redu.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Moj sin je sklon tikovima, izgleda da kada ga nesto emotivno pogodi on ima neki tik, prvo je bilo neka vrsta zevanja, onda prociscavanje grla a sada to zmirkanje. Ipak mislim da je pocelo kada se udario dok je igrao tenis, udario je nos ali blizu oka. Mislila sam da mu je neka infekcija pa sam probala antibiotskim kapi ali nista, sada mislim da je neki strah u pitanju jer zmirka samo kad govori i resila sam da ga ne primecujem neko vreme i sacekam da prodje ako ne prodje uvek mogu da ga nosim na pregled.

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Drage mame, jako sam zabrinuta za svog sina, ima 8 meseci i vise puta u toku dana mu se desi da jako stisne okice, (kao kad se gadi na hranu) ponekad i malo zabaci glavu nazad, nema nikakvog pravila u kojim se to situacijama desava. Inace on jos uvek nema ni njedan zub pa se tesim da ga to mozda zubici bole. Interesuje me koliko je to trajalo kod Flopicinog deteta jer mi simptomi deluju jako slicno i zbog cega se to desavalo u njenom slucaju?
    Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    uh, ja sam skomirana
    moja beba od 7 mj. svakodnevno ima epizode žmirkanja po par puta
    uopće ne mogu skužiti okidač, samo da je u polegnutom položaju
    nije brzo treptanje nego baš zažmiri i čvrsto stisne očice
    ima li itko kakvu riječ utjehe, iskustva?

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ivez051 prvotno napisa Vidi poruku
    Sara je nakon nekih 1,5-2 mjeseca prestala žmirkati. Izgleda da je ipak to bila neka reakcija na nešto što je doživjela. Baš kada je počela žmirkati, bila je u fazi kad nije htjela ići u vrtić, a teta koju najviše voli je u vrtiću slomila ruku i otišla na bolovanje. Na pregledu vida smo bili i sve je u redu.
    Na žalost, evo nas ponovno na ovoj temi.Kod nas je žmirkanje očito reakcija na vrtić, po svemu sudeći. Sedmi i osmi mjesec mala nije išla u vrtić. 2 tjedna nakon što je krenula, opet je počela žmirkati i govori kako ona ne bi išla u vrtić, da joj u vrtiću nije lijepo bez navođenja nekog konkretnog razloga. Znači opet se ponavlja ista priča od prije godinu dana. Nije mi jasno, pa ovo je druga godina vrtića, mislila sam da su te početne traume iza nas. Tete tvrde da je ona u vrtiću super, da nema nikakvih problema, jede, spava, vesela, komunikativna i sve 5. Nešto se očito događa, čim dijete ima takve reakcije. Danas ću razgovarati s tetom, da obrati pažnju malo na nju, a tražit ću razgovor s vrtićkim psihologom. Što vi mislite? Ima li još netko takvo iskustvo? Po drugi put kriza polaska u vrtić?

magda_ avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivez051 prvotno napisa Vidi poruku
    Na žalost, evo nas ponovno na ovoj temi.Kod nas je žmirkanje očito reakcija na vrtić, po svemu sudeći. Sedmi i osmi mjesec mala nije išla u vrtić. 2 tjedna nakon što je krenula, opet je počela žmirkati i govori kako ona ne bi išla u vrtić, da joj u vrtiću nije lijepo bez navođenja nekog konkretnog razloga. Znači opet se ponavlja ista priča od prije godinu dana. Nije mi jasno, pa ovo je druga godina vrtića, mislila sam da su te početne traume iza nas. Tete tvrde da je ona u vrtiću super, da nema nikakvih problema, jede, spava, vesela, komunikativna i sve 5. Nešto se očito događa, čim dijete ima takve reakcije. Danas ću razgovarati s tetom, da obrati pažnju malo na nju, a tražit ću razgovor s vrtićkim psihologom. Što vi mislite? Ima li još netko takvo iskustvo? Po drugi put kriza polaska u vrtić?
    Ja sam maloprije pisala na drugoj temi "Tikovi kod djece", a sad primijetih i ovu.
    Ivez051, i ja se ponovo vraćam ovoj temi nakon godinu i nešto. Tada smo imnali čitav arsenal tikova koji su trajali do mjesec dana i potpuno nestali. Sada opet. Prvo sam rijetko primjećivala neke poteze, da bi ovih dana postalo prečesto, svake minute - više-manje. Namješta vrat, kaže nešto ga pecka po vratu, namješta bradu i nešto rjeđe žmirka. Mi ignorišemo.
    Jedinu promjenu koju smo imali (drugo mi ne naumpada) je polazak u vrtić nakon kraće pauze od 10-ak dana. Iako je ovo druga godina da ide u vrtić, opet smo imali fazu navikavanja i neprihvatanja, ali tikovi su se pojavili tek evo nakon skoro 1 mjesec od toga (ako su vezani za to).
    Kada smo prije godinu dana imali tikove i kada su prošli sebi sam rekla: sad barem znam da ako se ponovo pojave da će proći... ipak luda sam od brige, jer nije lako gledati to. Nadam se da će proći...u najviše slučajeva prolazi. Vama isto želim!
    Posljednje uređivanje od magda_ : 22.09.2013. at 18:02

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

Znam sa je stara tema, ali ako je itko od mama još ovdje, zanima me kako je na kraju ispalo vašoj djeci.
    Moj maleni je počeo prije tri tjedna treptati, ali samo jednim okom. Počelo je samo kad je gledao TV ili tablet, ali kroz par dana je postalo konstantno. Vodili smo ga kod dječjeg oftamooga, kaže oci su redu.
    To migsnje je toliko učestalo, bas me jako jako brine. Konstantno to radi i ne znam sto napraviti vise.
    Kakva su vaša iskustva? Koliko često su vaši to radili, koliko im ne trajalo Itd. Zahvalna sam ta svaki info.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •