Luka ne siki već dva dana. Osjećam i olakšanje i neizrecivu tugu istovremeno. Izgleda da me pucaju hormoni. Ali da krenem ispočetka.
Karlo je sikio 1 god. i prestao sam, a vjerujem da je razlog bio moja druga trudnoća. Filip je sikio ko zmaj do 18 mj., ali me je grizao strašno (čitaj odgrizao komadić bradavice), pa sam odlučila naglo prestati. Žao mi je i danas zbog toga, jer nije to najbolje prihvatio., emocionalno naravno.
Kad se rodio Luka zarekla sam se sama sebi da će sikiti koliko hoće i dokle hoće. I on je kao i braća isključivo dojen 10 mj., a tek onda je polako počeo prihvačati nadohranu. "problem" je počeo kad je on tražiti siku non-stop, pa me je i Filip počeo napadati da dam i njemu.Uglavnom, ova dvojica se nisu smjela meni približiti, odmah dolazi Luka, pokaže mi gdje da sjednem i diže mi majicu. Nije to bilo ni "normalno" sisanje, prije akrobacije. Npr. sjedne mi u krilo okrenut licem prema meni, pa se ustane na noge, pa pokuša jednu nogu prebaciti preko mog ramena, a sve sa sikom u ustima.
Isto tako smo dojili i u javnosti.
Pokušala sam ga zabavljati, skrenuti pozornost....ma ništa nije pomagalo, kod nikog nije htio, samo daj siku. Jednom kad je tražio sikiti, dala sam mu usnu harmoniku da svira, a on puhne dvaput u harmoniku, pa dvaput
povuče siku, još mu se to i svidjelo.![]()
Pokušala sam mu pričati i objašnjavati da je sika umorna, da spava, ma kakvi, on reži ko terijer i diže majicu.
Ti moji "pokušaji" da smanji su trajali 3-4 mj., bila sam iscrpljena, ali najviše mi je bilo žao starije djece, jer nisam mogla biti s njima, jer je Luka uvijek dežurao.
Kad sam odlučila prestati? Kad je počeo tražiti svakih 5 min. U nedjelju smo došli kući od djeda i bake, gdje je sisao 23 puta u nepuna dva sata i rekla sam da je dosta. Otišla sam u kuhinju i linoladom namazala bradavice. Moje zlato skida jaknu, zove me da sjednem, a ja njemu : "Ne, Luka. Fuuuj sika. Vidi kako je gadna." Gleda dijete u siku i ne vjeruje, napravio grimasu i pun gađenja otišao od mene. A mene je to slomilo. Došlo mi je da odmah idem oprati to i dati djetetu njemu najdraže, ali nisam.
Navečer je bilo teško, ne zna zaspati bez sike. Tako me je tužno i ozbiljno, kao odrastao čovjek gledao, preklinjao pogledom. Ležala sam tako pokraj njega, a suze su mi samo tekle niz obraze. tražio je par puta po noći, ali na svako moje "Fuuuj sika", okrenuo bi se od mene. Strašno me to boli. Još je gore kad su mi sad grudi prepune, pa to mlijeko prolijevam u umivaonik, a on bi dao sve za to.
Uglavnom, ja plačem po cijeli dan, on više ne traži, a ja mu pokušavam to sve olakšati, stalno se igramo, nosimo, mazimo i ljubimo.
Ne znam da li ispravno odlučila, ali nešto sam morala promjeniti za dobrobit cijele obitelji, jer jednostavno više nismo mogli tako.
Sve ovo ne bih nikako preporučila da probate kod kuće.![]()