Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 91

Tema: Dojenje u trudnoći

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Dojenje u trudnoći

Samo vas molim malo podrške....jer u okolini u kojoj se nalazim NEMA JE.....Luce je 2god i 3mj., a ja trudna 19 tjedana.Dojimo kada god to ona poželi, više puta na dan, po noći uglavnom više ne, uspavljuje se na cici. Stvarno mi je dosta da mi govore...pa misli malo na ovu drugu bebu, kako ti to misliš, pa do onoga da će imati psih. posljedice.Sa trudnoćom je sve uredu, jedino je posteljica malo nisko sprijeda, ali nemam nikakvih bolova niti krvarenja.Meni je to sve okej i dobro se osjećam, ne bih prekidala dojenje nikako drugačije nego kada Luce kaže dosta.Čitala sam dosta postova sa sličnimi skustvima, ali eto poželjela sam svoje podjeliti sa vama i vidjeti što mislite.Evo,ja upravo tipkam, a ona cici

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam dojila cijelu trudnoću
    ako se ti dobro osjećaš, ako ne krvariš ili se ne otvaraš nema razloga da prekidaš dojenje
    drugoj bebi to ne smeta
    ja sam nou dojila i u trudovima

ne daj se, to je tvoje dijete i tvoje tijelo

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Vito ima 2 godine, ja sam također u 19. tjednu i također mi je posteljica spuštena, a sve ostalo ok i također dojim (smanjio je danju, noću se ne budi ili se probudi jedanput, uspavljuje se na cici) i moja ginekologica kaže da nema ništa protiv

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mamika, ja ću ti samo poželjeti lijepu trudnoću i još jednog produljenog sisavca

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne obracaj paznju na takve "savjete"!! Briga te sto ce ti govoriti. Bitno je da si zadovoljna ti i tvoja beba.
    I ja sam sad trudna 12 tjedana, a jos uvijek dojim svog skoro 11-mjesecnjaka. Vjeruj mi, nije mi ni najmanje stalo sto ce mi reci mama, sto teta, a sto svekrva ili susjeda. Leon je zadovoljan, dobije cicu kad mu se prohtije - to mu je i utjeha i uspavanka. A meni ne smeta.
    Samo naprijed i dalje!!! :D

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cao svima,

Ovdje jedna mama iz Sarajeva, koja osim na Rodi, nigdje drugo nije dobila podrsku za dojenje u trudnoci. Imam djevojcicu 8 mjeseci, i nova trudnoca nas je sokirala, pomalo zabrinula u smislu kako cemo se snaci, ali smo happy. Trudnoca mi je potvrdjena prije par dana, tek sam u 5. sedmici, i vec mi je ginekoog rekao da odmah moram prestati da dojim Unu. A ona toliko voli da siki, da i poslije svakog cvrstog obroka nema mira dok bar malo ne dobije. Osim toga su joj krenuli zubici, pa je nervozna i mnogo cesce trazi siku nego inace, nocu se budi po 3-4 puta i nista drugo ne moze da je smiri. E sad, da li je nervozna samo zbog zubica, ili se mlijeko smanjuje pa joj nije dosta, to vec nisam sigurna! :?
    Za trudnocu smo rekli samo najblizoj rodbini i prijateljima, ali su svi imali maltene spreman savjet o tome kako ne smijem nastaviti sa dojenjem. Jedni tvrde da je to lose za plod, drugi da ne valja za Unu (navodno ce primiti visak hormona i postati hiperaktivna i dlakava :shock: ), a treci su me "ohrabrili" tako sto su mi rekli da ce mi poceti ispadati zubi, da ce mi oslabiti kosti, ...
    Nisam bas od onih koji mnogo slusaju druge, ali ne mogu da se ne zapitam ima li imalo istine u ovome sto pricaju, ili su to samo "bapske price"!? Najgore je sto svi koji daju savjete to rade na osnovu onoga sto su culi ili procitali, ama bas niko nije bio u slicnoj situaciji, pa da mi da savjet iz prve ruke.
    Zato i ja trazim malo podrske od vas, jer su mi ovaj Forum i kompletna RODA vec mnogo pomogli u prvoj tudnoci i nakon porodjaja, mada uglavnom citam tudja iskustva, a rijetko se javljam.
    Nalaz krvi i mokrace mi je odlican, zeljezo je cak 30, ali to je zbog **** Natal Aktiv vitamina za dojilje koji pijem(ginekolog mi je rekao da i to izbacim i da pijem samo folnu kiselinu-jer cu "prestati dojiti", pa mi ne trebaju ovi vitamini). Nadam se da ce tako i ostati, mada cu mozda u ovoj trudnoci morati cesce na kontrole.
    Ja imam namjeru nastaviti sa dojenjem, mozda se jos malo konsultovati sa Uninim pedijatrom oko pojacanja dohrane cvrstom hranom, tako da ona sama rjedje trazi siku, i drzati fige svima nama da sve prodje bez problema! :D
    PUSA svima

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Cure, od srca vam svima hvala na podršci. Iako od mog zadnjeg javljanja su se pojavili i neki drugi faktori.Naime bili smo jučer na pregledu i imamo manje kontrakcije, a ja postajem sve iscrpljenija.....a, Luce bi trebala krenuti i u vrtić u devetom...nemam pojma kako ćemo sve to..... Pusa svima !

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

una, niti su mi pali zubi, niti je zara podlakavila i podivljala, a beba margita rodila se savršena

cure, ima nas tu dosta koje smo dojile u trudnoći i ovdje smo da vam pomognemo u svim nedoumicama i da vam budemo podrška

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

proba

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

una, ne slušaj takve komentare, vjeruj svom tijelu. ako je trudnoća uredna, nema razloga da ne nastavite.

evo, i mi privodimo kraju ovu trudnoću, naslušala sam se svega i svačega u vezi dojenja starijeg djeteta od liječnika do teta s ceste(doduše za dlakavost i hiperaktivnost nisam čula), i sve je prošlo ok.

drži se, uživaj u trudnoći i u svojoj djevojčici!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Una prvotno napisa
    svi imali maltene spreman savjet o tome kako ne smijem nastaviti sa dojenjem. Jedni tvrde da je to lose za plod, drugi da ne valja za Unu (navodno ce primiti visak hormona i postati hiperaktivna i dlakava Shock ), a treci su me "ohrabrili" tako sto su mi rekli da ce mi poceti ispadati zubi, da ce mi oslabiti kosti, ...
    to je u rangu:
    kad netko odlazi iz tvog dvorista moras za njim bacit lavor vode, da se sretno vrati; kad prospes secer pored salice za kavu na stoljnjak brzo sve baci jer je to nesreca; ili one fore tipa; trbuh ti je spicast pa ces rodit musko, razbila si casu, bit ce musko...

Draga, mislim da su te samo ugnjavili s hrpom gluposti.

Meni su jednom davno rekli da ce mi sin umrijet od zedji ako mu ne dam vode na zlicicu jer samo doji.. eno ga jurca okolo, nije pio vode nikako do svojih 10 mjeseci, jos uvijek cica. A nadamo se i tandemu pa cu i na ovi temu moci valjda uskoro nesto reci iz svog iskustva.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti nam to nekaj hoćeš reći?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ti nam to nekaj hoćeš reći?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tiwiceeeee, jesi ti to možda trudnička a niš ne javljaš na proljetnicama? :D :D :D

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

go, tiwi, go

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ne bih je još nikako željela skroz maknuti od cice...pokušala bih barem ostaviti cicu na večernjem uspavljivanju....danas smo krenule prvi dan i nije mi spavala cijeli dan sirotica mala.....sada je zaspala oko osam...vidjeti ćemo sada da li će to biti do jutra ili će još biti tuluma...a nije danas baš niti papala.....a jooooj.....help......teškooooo......

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam iz tih razloga ipak promijenila ginekologa. Prva rečenica mi je bila: ja dojim i ne planiram prestati. Tj. objasnila sam mu da ukoliko bude ikakvih naznaka da bih ipak morala prestati dojiti da moram biti potpuno sigurna da je to najbolja stvar. On je to prihvatio i rekao nema problema. Inače moj cicavac bi najradije samo cicao tako da je ajme meni kada sam doma: bolne bradavice i iscrpljenost.

Tiwi - požuri nam se u Zimske trudnice

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Podizem temu ponovo jer i mene zanimaju vasa iskustva. I mi smo ponovno trudni, a dojimo vec punih 17,5 mjeseci. Trudnoca je neplaniralana, ali nas veseli. :D Malo me plasi mogucnost tandemskog dojenja, jer moje cike vec sad vape za pauzom, a mogucnost dojenja od 4 godine bez prestanka me ubijaaaa u pojam. Osim sto me sva ziva rodbina upozorava da nesmijem dojiti posto sam trudna, iza njih svih stoji i doktor koji mi je potvrdio isto. Na moje pitanje kome moje dojenje konkretno skodi, odgovor je bio "vama" u smisli samo meni (premorenost, iscrpljenost, pozitivne vrijednosti/valjda vitamini?/ kao izlaze svi kroz mljeko...). Ohrabruje me jedino ovaj forum, da nastavim po svome. Ako ja osjecam da mogu, ako mislim da je to najbolje za moje dijete, necu joj to oduzimati.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

:D Evo i mene - usla u 40. tjedan a mali od skoro punih 17 mjeseci jos uvijek ne da svoju cicu. I sta da radim... 8) Ne mogu mu ne dati. Uskoro cemo imati tandem i toplo se nadam da ce to funkcionirati. A ono sto svi doktori vriste o kontrakcijama i ne znam cemu - kontrakcije su pred kraj normalna pojava, a osim toga, mislim da je puno toga u glavi.
    Zato cure, ne dajte se!! Slusajte svoje tijelo i nemojte uskracivati starijoj djeci ono sto im je najdraze, a valjda i najvrednije - nema boljega od mamine dojke.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam isto odradila 39 tjedana i ne mogu vjerovati da nema kontrakcija tijekom dojenja, odnosno ima nešto kontrakcija neovisno o dojenju. Dojim iznimno puno, i danju i noću, otvorena sam i - ništa. Neva siše i po 15 min. i - ništa.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja svom ginicu nisam ni rekla da dojim, niti me pitao, a za ostale me nije ni briga ako imaju sta protiv. povremeno mi se cini da imam one neke kontrakcije, ali to pripisujem prije drugoj trudnoci nego dojenju. zasad mi je doc na pregledima govorio da je sve ok pa ne brigam.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I ja sam pred kraj: dojimo 1-2 puta dnevno. Nemam kontrakcija kao ni u prvoj T, a zatvorena čak i začuđujuće za drugu trudnoću. Jedino mene uhvati neka nervoza kad doji duže od 20tak minuta (kad se ne može uspavati onda mu treba dulje vremena), ali to me je počelo pucati još i puno ranije.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mikka, ja sam svome rekla jos na pocetku. Kardinalna greska Da ste vidjele panike koju su napravili on i zena.... Ma, katastrofa. U 20 i nekom tjednu sam krenula na preglede u Vz i naravno, izlajala se dr. J. da dojimo, a jednom nas je i uhvatio in flagranti. No, on je toliko open minded i rekao je kako mi je nalaz konstantno isti i da nema potrebe da onda prestajemo. Eto... U svakom slucaju, drago mi je vidjeti da nas ima. :D 8)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

jel normalno da boli dok doji? ja sam trudna 4 tjedna, buša boli ovak i onak, a noćas dok je dojio je baš jako bolilo. nadam se da se ništa nemože desiti. još nisam bila kod dr, jer sam tek prekjučer saznala

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa nisam bas sigurna da je normalno da boli trbuh dok dojis. Mene nije boljelo, niti boli. Ali cice su itekako bolile!! 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene je bolio trbuh kod dojenja skoro cijelu trudnoću

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ni mene ne boli trbuh, ali bradavice ....

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    ni mene ne boli trbuh, ali bradavice ....
    uh... svi više ..

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mene sve manje. :?

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bok

isto dojim trudna. ali imam puuuuno manje mlijeka. dal ga smijem "bildat" izdajalicom?

dal se vama smanjila prodikcija?

dal je to samo na pocetku? hoce li se povecati kolic mlijeka, kasnije u trudn.?

bebacica mi ima 7 mj i jaaako joj treba mlijekeco.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

we,

moja Neva je imala 20 mjeseci kad sam ja zatrudnila tako da joj mlijeko u velikim količinama nije više bilo neophodno. Kod mene se mlijeko nešto smanjilo, ali na način da bi mi kolostrum štrcao kad bih stisnula badavicu. Ona je, naime, jako puno sisala i u mojoj trudnoći. Kad kažem puno mislim na sisanje desetak puta noću i dvadesetak puta danju. I sada siše više od sestre koja ima nepuna dva mjeseca, da ne kažem tko se više budi noću za sisu, naravno starija.

Sjećam se da je u RODA-inoj brošuri o dojenju u trudnoći i tandemskom dojenju pisalo da ukoliko je beba manja od godinu dana, ponekad je potrebno dodati mlijeka. Stoga bi bilo dobro da malo pročitaš o tome na portalu ili pitaš savjetnice o tome.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dakle - jedva čekam rodit. Ovo je baš nekako neugodno. Ne znam kako je drugima bilo "pred kraj" ali meni je muka. Boli me, nervira me, njemu fali mlijeka pa počne ko mali pesek natezat bradavicu a meni suze na oči.. Onda se ljuti kad nema ili kad želim da prestane nakon pol sata .. i tak.

Zapravo jedva čekam da ponovno započne normalna proizvodnja

we&baby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Ovo je baš nekako neugodno. Ne znam kako je drugima bilo "pred kraj" ali meni je muka. Boli me, nervira me,...
    :shock: :/

ovako bih ja to opisala:

totalni uzas! razdrazljiva sam i smuci mi se cim pomislim da ce uskoro traziti...kad krene beskonacno dugo uspavljivanje, najradija bih vristala...unervozim se, pa mijenjam jednu, pa drugu....cekam da zaspi da iskocim iz kreveta i jurim stavit cice/bradavice pod hladan tus...na kraju savkog dana pitam se kako sam izdrzala jos jedan, i "sigurna sam" da sutra vise necu moci...

:/

da, drage moje, smucilo mi se u trudnoci od dojenja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

otiđi na onaj stickani topik o dojenju u trudnoći, pa ćeš vidjeti da nas je bilo jako puno koje smo imale takve krize (mislim da ih je većina doživjela).
    drži se

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mogu vam samo reći da vas razumijem, jer je i mene pucala ta nervoza... Držite se obje!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja vas kužim. Mora da je svima bilo slično.
    A koji je dobar osjećaj poslije poroda opet dojiti, a bradavice više ne bole...........

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    I ja vas kužim. Mora da je svima bilo slično.
    A koji je dobar osjećaj poslije poroda opet dojiti, a bradavice više ne bole...........
    E to se čeka

Ja naime jako volim dojiti. Ovak napisano zvuči pomalo smiješno, ali stvarno - ja kad gledam Patrika kak se stisne sav uz mene, vozi mi neku formulu po drugoj cici, ili me malo draga po licu a u posljednje vrijeme mazi veeeeliki trbuh, ja sam sretna. I ona bol i nervoza o kojima pišemo ipak postaju nevažni.

I još nešto. Isprva, dok smo ramišljali o drugom djetetu, jako me mučio osjećaj da ne zapostavim prvog sina. Tj da se on ne osjeti nekako zapostavljen. A dojenje u trudnoći, odnosno jednostavan nastavak a ne tako često predlagan prekid - mi se čini kao super rješenje. Iammo vrijeme samo za sebe, on ima priliku pratiti bracu u trbuhu kako raste i zaista, s vremenom i njegovi stavovi se mijenjaju potpuno prirodno.

Više se ne ljuti kad baš nema mlijeka (točnije kolostruma), ponekad pusti pa me podraga, i veli "Ne gisti, mamu buba." A kad se veseli, onda ju pogleda u majicu i nasmije se na glas od sreće i veli "Cicicaaaa!! Tu jeee!"

Sad sam u veselom raspoloženju jer će uskoro doći i ono vrijeme kad imam puuuno mlijeka pa će sve opet biti nekako drugačije

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da, zgodno je kad stariji po nekoliko dana isključivo cicaju, podriguju i dobiju trbuščić .

ali ja bih i opet ovako .

shogi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Sad sam u veselom raspoloženju jer će uskoro doći i ono vrijeme kad imam puuuno mlijeka pa će sve opet biti nekako drugačije
    Već si jako blizu tom veselju, zaista je divno...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni je bilo najljepše kad bih dojila Leau, ona bi se stisla uz trbuh i kad bi završila samo bi tako zaspala grleći trbuh

A pred porod bi znala reći - mama, kako ti je fino mlijekooooo

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sad kad ovo pišem skoro da mi je žao da Lea više ne doji , ali već mi je stvarno bilo dosta. Mi smo imali tandem godinu dana i bilo je prekrasno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni bome nije žao što zara više ne doji

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma nije ni meni, ali kad se sjetim kak je to bilo lijepo i da sam, zapravo, više ja zaslužna za prekid, a ne ona, onda mi dođe onako :/

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Imam jedno pitanjce za mame koje su dojile do kraja trudnoće. Što se dešava sa cicama kad rodite? Dešava li se isto ono bujanje cica i navala mlijeka drugi-treći dan po porodu, ili je to u blažem obliku u odnosu na prvi porod?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni je bilo isto, navala mlijeka treći dan. A spas je bio što je Lovro dojio jer je Ledi bilo previše mlijeka, pa bi on pojeo ostatak.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sve isto. samo si iskusnija pa bolje to znaš hendlati.
    i naravno, kao što je paulita napisala, veće dijete brine da se ne prepune.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Isto, isto, samo se sada moje ponašaju drugačije: već ne moram nositi jastučiće, i nisu više nabrekle. S Gabrijelom su mi se "smirile" tek nakon cca 6 mjeseci, a evo sada već nakon cca 2 mjeseca. Doduše mali je potpuno drugačiji cicač tako da možda to ima veze...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Eto, kao što su cure rekle, ista stvar.
    mlijeka imaš skroz, ali kad rodiš ipak prevladavaju "zakonitosti" trudnoće i poroda i događa se isto. A super je imati starije dijete kao izdajalicu
    Ja sam znala jedva dočekati jutro da mi starija kćer olakša muke i pojede višak mlijeka. A ponekad sam je znala i buditi i po noći ili samo uvaliti cicu što bi ona odmah spremno prihvatila jer sam mislila da ću puknuti

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •