Stranica 20 od 26 PrviPrvi ... 101819202122 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 1253

Tema: Što kad naši teenageri puše?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja nisam uopće nervozna.
    Upravo suprotno.
    A ti mi odgovore nisi dala, a mene si prozvala.
    Nervoza se inače rješava cigaretama?
    Ako je tako, onda to puno toga objašnjava

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I da, stvarno mi je zanimljivo kako u nedostatku argumenata neki sudionici ove rasprave, raspravu spuštaju na osobni nivo začinjeno suptilnim vrijeđanjem.
    Jako zrelo.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Eto, kad se nije zaključalo u pravi vakat..

Nema tu sreće kad se ne priča generalno, a stvarno nikome od nas ne može biti više stalo do zdravlja i boljitka trininog sina od nje same.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    I da, stvarno mi je zanimljivo kako u nedostatku argumenata neki sudionici ove rasprave, raspravu spuštaju na osobni nivo začinjeno suptilnim vrijeđanjem.
    Jako zrelo.
    ?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

psihijatar je obiteljsku situaciju povezao s konzumiranjem droga

i, jedno je motivacija zašto probati nešto (nedozvoljeno), a drugačija često motivacija zašto ostati u takvom ponašanju...i, tu bi rekla da se kod ovih što ostaju u konzumiranju droga i prekomjernom pijenju vrlo često može naći poveznica s obiteljskim problemima...

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    .. pri čemu govorim o stavu, a ne o nikakvim zabranama.

Jer ako je sam roditelj stava da djeca koja ne probaju piće i pušenje nisu cool ?! Hm kako onda očekivati da će dijete drugačije razmišljati ?
    Pozna li tko takve roditelje? Ja ne, i ako ih ima uvjerena sam da su zastupljeni u promilima.

Pozna li tko djecu (pogotovo 15+) koja imaju drugačije stavove (konkretno u vezi pića i pušenja) od roditelja? Ja da. Statistiku na nekom širem uzorku ne znam. U mojoj obitelji ima recimo oko 30%.
    Posljednje uređivanje od NetkoMiOteoNick : 28.09.2016. at 11:05

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Jako zrelo.
    Nisam napisala ništa drugačije od onoga što su npr. napisale Peterlin ili Čokolada, no prestala sam sudjelovati u raspravi.
    Jasno mi je napisano da pišem gluposti, a kada sam reagirala, dobila sam opasku da sam bezobrazna.
    Ne bi me iznenadilo da istu opasku dobiješ i ti. Bezobrazna si, provociraš i previše pišeš o svojoj "savršenoj" kćeri. Tvoja kći ne postoji, ti izmišljaš. Ili, možda postoji, ali vodi je na psihijatriju, jer sa njom nešto nije uredu. Uredu je da eksperimentira, jer eksperimentira većina njenih vršnjaka- ma što god to značilo. Ako ne, crna je ovca. Skupa sa tobom, samnom, sa mojim djetetom i ostalom ekipom koja je eto u manjini.
    Ja sam jasno napisala što mislim. I apsolutno sam u pravu, u to uopće ne sumnjam.
    Nisam bila direktna kao Peterlin, ali da, slažem se sa njom- kakvi roditelji- takva djeca.
    Na nekolicinu nas ovdje stvarno se vrši neka vrsta pritiska. Od strane odraslih ljudi.
    Što se tek radi našoj djeci? Ja se uopće ne čudim vršnjačkom nasilju u osnovnoj školi.
    Fitilji su kratki, a kultura dijaloga ne postoji.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

rena7, recimo da sam i ja u toj "manjini", ali ne mislim ni da se vrši neka vrsta pritiska, a niti da je "kakvi roditelji-takva djeca".

Tema kao tema je osobna, i kao takva vrlo nezahvalna, i da nije osobna, možda bi imala sasvim drugačiji tijek.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam napisala ništa drugačije od onoga što su npr. napisale Peterlin ili Čokolada, no prestala sam sudjelovati u raspravi.
    Jasno mi je napisano da pišem gluposti, a kada sam reagirala, dobila sam opasku da sam bezobrazna.
    Ne bi me iznenadilo da istu opasku dobiješ i ti. Bezobrazna si, provociraš i previše pišeš o svojoj "savršenoj" kćeri. Tvoja kći ne postoji, ti izmišljaš. Ili, možda postoji, ali vodi je na psihijatriju, jer sa njom nešto nije uredu. Uredu je da eksperimentira, jer eksperimentira većina njenih vršnjaka- ma što god to značilo. Ako ne, crna je ovca. Skupa sa tobom, samnom, sa mojim djetetom i ostalom ekipom koja je eto u manjini.
    Ja sam jasno napisala što mislim. I apsolutno sam u pravu, u to uopće ne sumnjam.
    Nisam bila direktna kao Peterlin, ali da, slažem se sa njom- kakvi roditelji- takva djeca.
    Na nekolicinu nas ovdje stvarno se vrši neka vrsta pritiska. Od strane odraslih ljudi.
    Što se tek radi našoj djeci? Ja se uopće ne čudim vršnjačkom nasilju u osnovnoj školi.
    Fitilji su kratki, a kultura dijaloga ne postoji.
    Rena, Ja sam prva napisala da mi je Tančina kćer super i da mi se sviđa sve što je Tanči napisala o njoj. Možda se nadovezuješ na onaj dio di sam napisala da kod djece koja nemaju želju provoditi vrijeme sa svojim vršnjacima radije nego s roditeljima, postoji neka doza nesigurnosti. Ali ni to se nije odnosilo konkretno na Tanči jer je sama rekla da njena kćer provodi vrijeme s prijateljicama. Ustvari nisam na nikoga ovdje mislila, više na djecu koja poznajem iz svoje okoline, koja su se izolirala od društva.
    Problem je nastao onda kad su neke ovdje izlaske izjednačila s izlascima u klubove, cjelonoćna tulumarenja isl.
    Kakva djeca, takvi roditelji? Možda. Ja sebe neću podcjenjivati pa reći da bi bila šteta da moji budu kao ja. Osim što se ne slažem s tvojom tvrdnjom. Bilo bi to prejednostavno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj NetkoMiOteoNick prvotno napisa Vidi poruku
    Pozna li tko takve roditelje? Ja ne, i ako ih ima uvjerena sam da su zastupljeni u promilima.

.
    ?? Ti se šališ kaj ne? Ili ne čitaš temu?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino nezgodno u tome je pitanje sto ces im reci ako ce to raditi jer ce im pasati ( a ne zbog toga sto to drugi rade).
    Što bi tada Tito rekao?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Trina, napisala si vrlo jasno i crno na bijelo

A znaš što još mislim? Da djeca koja ne izlaze, koja NIKAD ne probaju cigarete ili alkohol(travu neću stavljati u isti koš)..možda su malo asocijalna ili nešto tu ne štima sa samopouzdanjem, socijalnim vještinama itd...
    Dakle jasno je da je ovdje naglasak na probavanju cigareta i pića, a kad se u tom kontekstu spomene izlaženje, ja bih onda rekla da se ne misli na šetnju po Maksimiru popodne s prijateljicom, nego na ono što se u svakodnevnom rječniku misli kad se kaže izlaziti - dakle, izlaženje navečer, van, s društvom, u parkić, na plažu, u klub itd.

A ja ti kažem i ponavljam, ako si ti ovakvog mišljenja i djecu koja ne izlaze i ne probaju piće i cigarete smatraš asocijalnom i čudnom, onda je najočekivanija situacija da će tako razmišljati i tvoja djeca, odnosno da će ponašanje suprotno opisanom smatrati poželjnim i cool ponašanjem.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Po meni, to je mišljenje jednako legitimno i jednako neuvredjivo kao mišljenje da djeca koja probaju piće ili cigarete imaju problem s manjkom sampouzdanja.
    I jedno i drugo su samo razmišljanja na danu temu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Dakle jasno je da je ovdje naglasak na probavanju cigareta i pića, a kad se u tom kontekstu spomene izlaženje, ja bih onda rekla da se ne misli na šetnju po Maksimiru popodne s prijateljicom, nego na ono što se u svakodnevnom rječniku misli kad se kaže izlaziti - dakle, izlaženje navečer, van, s društvom, u parkić, na plažu, u klub itd.

A ja ti kažem i ponavljam, ako si ti ovakvog mišljenja i djecu koja ne izlaze i ne probaju piće i cigarete smatraš asocijalnom i čudnom, onda je najočekivanija situacija da će tako razmišljati i tvoja djeca, odnosno da će ponašanje suprotno opisanom smatrati poželjnim i cool ponašanjem.
    Evo, upravo na ovaj citat sam mislila kada sam pisala u svom gornjem postu. Ono što mislim, loše izrazim, prihvaćam, ali brate mili, postovi se seciraju na sitno. Bezveze. Baš se osjećam nekako ružno. I onda najbolje je zaključiti, da, prihvaćam svoju "krivicu" i bok.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pozna li tko takve roditelje?
    Ja poznajem nekoliko parova koji su krenuli sa stavom "ja to nikad ne bih dopustio/la", pa kad su im se sin/kcerka nasli u situaciji da puse, piju i budu intimni u za moje pojmove vrlo ranoj dobi (13, 14), ne samo da dopustaju nego i odobravaju "pa oni su vec veliki... ne moze ih se drzati pod staklenim zvonom... sve je to zivot...", itd.

Svjesna sam da su nam stavovi dijametralno suprotni (ovo gdje se na nas hr-mentalitet i stavove koje dijelim sa ostatkom Rodine populacije gleda kao na nesto neobicno jer za neke stvari jednostavno nisam popustljiva, i tocka), pa iako nisam s njima u sukobu, druzenja su sve rjedja i rjedja...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Po meni, to je mišljenje jednako legitimno i jednako neuvredjivo kao mišljenje da djeca koja probaju piće ili cigarete imaju problem s manjkom sampouzdanja.
    Hm, naravno, sve što ovdje pišemo su razmišljanja na temu, što drugo.

Samo, naravno, ja mislim da je ovo Trinino razmišljanje pogrešno i neutemeljeno, pa ga nastojim pobiti argumentima. To obično radimo na forumu.

No, dodatno mislim i da je takvo njeno razmišljanje moguće jedan od razloga situacije o kojoj ona ovdje piše, pa joj dobronamjerno na to skrećem pažnju.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naglasak je na onom što želiš vidjeti.
    Da moj sin i moja kćer žele svoje slobodno vrijeme provoditi isključivo samnom ili s tatom, ja bih se zabrinula jer da, mislim da to nije u skladu s njihovim godinama. Isto tako bih se zabrinula i da izražavaju želju za izlascima u klubove svaki vikend i ne bih im dala. Znači, težim nekakvoj sredini.
    Kako će odlučiti da ne žele pušiti ili piti? Tako što su dobro odgojeni pa neće nikad probati?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U redu, no ne vidim nikakvu poveznicu između provođenja vremena bez mame i tate i isprobavanja pića i pušenja.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hm, naravno, sve što ovdje pišemo su razmišljanja na temu, što drugo.

Samo, naravno, ja mislim da je ovo Trinino razmišljanje pogrešno i neutemeljeno, pa ga nastojim pobiti argumentima. To obično radimo na forumu.

No, dodatno mislim i da je takvo njeno razmišljanje moguće jedan od razloga situacije o kojoj ona ovdje piše, pa joj dobronamjerno na to skrećem pažnju.
    Srećom za tebe, bar si sigurna da tvoja kćer neće nikad probati cigarete, alkohol ni travu. A neće ni imati želju za izlascima bilo koje vrste. Ne znam što se onda uzbuđuješ toliko? Kakvi roditelji takva djeca. Tebi je sve to neprihvatljivo, njoj je to jasno i jasan je onda i slijed događaja. Mom je jasno da je on meni baš cool s duvanom u ustima i da silno želim da izlazi, pase i ponaša s skladu s maminim odgojem i željama

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U redu, no ne vidim nikakvu poveznicu između provođenja vremena bez mame i tate i isprobavanja pića i pušenja.
    Vidiš kako smo različite. Meni je to glavna poveznica

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja se zaista uopće ne uzbuđujem, a isto tako nisam ja nego ti tražila mišljenje o situaciji koju imaš kod kuće. Ja ti samo dajem svoje iskreno mišljenje o toj situaciji, a mislim da imaš pomalo iskrivljen stav o tome kako se 15-godišnjaci trebaju ponašati, odnosno stav koji se ne bi očekivao od odrasle osobe. I mislim da se, kao i svaki drugi roditeljski stav, i taj reflektira i na tvoju djecu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    x

A znaš što još mislim? Da djeca koja ne izlaze, koja NIKAD ne probaju cigarete ili alkohol(travu neću stavljati u isti koš)..možda su malo asocijalna ili nešto tu ne štima sa samopouzdanjem, socijalnim vještinama itd...
    a ne znam, ovo što kaže vertex, sigurno da ne mora tako biti.
    ali možda neki od njih ipak teže prođu to razdoblje nego djeca koja "vole sve što vole mladi".
    recimo, moj bratić, nije cijelu adolescenciju iz sobe izašao.
    odnosno, imao je jednog jedinog prijatelja, s njim bi možda išao do kina i to je praktički to.
    njegova mama kaže da joj nikako nije jasno kako se taj uspio oženiti
    a je, i ima četvero djece.
    završio je neki ludi faks, teorijska fizika il tako nešto, ima uspješnu karijeru.
    no, nije mu bilo baš lako u tom razdoblju. i da, bio je definitivno asocijalan, a takav je i ostao.
    a ne možeš valjda i jedno i drugo, kud bi da smo svi isti.

uglavnom, trebalo mu je da izgradi to samopouzdanje, a na način, u tom filmu.

više nego što će trebati ovom trininom haharu, koji je hit u društvu i koji lakše prolazi kroz taj period.

a hebi ga, meni se čini da je tako.
    kako će na kraju biti, to je druga stvar.
    ti koji su bili hit, nisu svi dobro prošli.
    a bome nisu ni ovi drugi, povučeni i u svom filmu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja uopće ne mislim da je taj Trinin post reprezentativan za njen stav, nego mislim da je to bio post za taj trenutak u diskusiji tj. odnosio se na tadašnji tijek diskusije.
    Ali slažem se da treba svatko od razmisliti i o tome kakve poruke neizravno, svojim stavom, šalje svojoj djeci.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eto, nije mi se dalo nadugo razglabati što je netko drugi mislio, ali i ja sam otprilike u duhu ovoga što cvijeta piše shvatila Trinin post.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

no, nije mu bilo baš lako u tom razdoblju. i da, bio je definitivno asocijalan, a takav je i ostao.
    Zašto se na asocijalnost gleda kao na nekakvu patologiju? Ako to paše "asocijalnom" pojedincu, koji time nikoga ne ugrožava?
    Posljednje uređivanje od Dijana : 28.09.2016. at 12:20

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Trina je to mišljenje ponovila nekoliko puta, a mislim da se dobro uklapa sa svim drugim što je pisala na temu.

I btw., da ne bih rekla da je asocijalnost=nedostatak samopouzdanja a hit u društvu= samopouzdanje (pogotovo ovo drugo nikako)

(nažalost sad moram delati :bandić: pa neću više komentirati)

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

?? Ti se šališ kaj ne? Ili ne čitaš temu?
    Čitam, ali očito nam ista rečenica ima različito značenje.
    Ovako si zaključila?
    *ne izlazi, ne puši, ne pije -> nešto ne štima -> nije kul
    *izlazi, puši, pije -> OK je -> kul je

Meni se čini da nije baš tako, ali tko će ga znati.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Naime, imam dojam da si "normalniji" ako si s društvom vani, s pivom i cigarom, nego ako bi radije čitao ili gledao filmove, ili išao u kino s frendovima, ili se aktivno bavio sportom (a djeca koja se aktivno bave sportom sigurno nemaju vremena "uklapati se" vani u društva), ili radio bilo što konstruktivno a ne destruktivno (ako se uopće možemo složiti da su cuga i pljuge destruktivan vid zabave).

Ili, štajaznam, ozbiljno se bavio sviranjem nečega, pa ima milijun zanimacija..
    Posljednje uređivanje od Dijana : 28.09.2016. at 12:25

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa to je na tragu onog mog posta, no-no
    ako mi po ljeti sjedimo, uz vino i gitaru, s tim da smo lagano "u dimu", a šta da se varamo, pa krene pjesma, pa tako do tri ujutro, šaljemo poruku.
    kao što ju šaljemo vezano uz sto i jednu stvar, koje su, vjerujem, puno značajnije od alkohola i cigareta.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto se na asocijalnost gleda kao na nekakvu patologiju? Ako to paše "asocijalnom" pojedincu, koji time nikoga ne ugrožava?
    Zato što su introvertirani u manjini pa ekstrovertirana većina misli da nešto s njima nije u redu ili da oni nisu sretni sa svojom introvertiranošću i, da mogu, da bi je mijenjali

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa sad mu paše. a onda mu nije pasalo, mislim, sam to kaže :D

ne govorim o patologiji. nikako.

u nekom momentu prihvatiš sebe (ili ne, al onda je to nekakva patologija), al čini mi se (ne mora biti točno, to je samo jedna od teza) da je u adolescenciji lakše prihvatiti sebe, kad te i drugi prihvaćaju.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

I btw., da ne bih rekla da je asocijalnost=nedostatak samopouzdanja a hit u društvu= samopouzdanje (pogotovo ovo drugo nikako)

i)
    nisam ja to ni vezala uz samopouzdanje, možda sam se krivo izrazila. to sam već napisala, smatram da u toj dobi nitko nema samopuzdanje.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

, ili se aktivno bavio sportom (a djeca koja se aktivno bave sportom sigurno nemaju vremena "uklapati se" vani u društva), ili..
    ne bih idealizirala aktivno bavljenje sportom

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Čitam, ali očito nam ista rečenica ima različito značenje.
    Ovako si zaključila?
    *ne izlazi, ne puši, ne pije -> nešto ne štima -> nije kul
    *izlazi, puši, pije -> OK je -> kul je

Meni se čini da nije baš tako, ali tko će ga znati.
    Ni ja to tako ne vidim.
    Ja Trinine postoje čitam samo "ima potrebu za provoditi vrijeme s vršnjacima" / "nema potrebu za provoditi vrijeme s vršnjacima, stalo je s roditeljima = nešto ne štima".

Zašto joj cijelo vrijeme krivo čitate postove?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ali stvarno, stvarno, na čemu temeljite tu uvjerenost da je roditeljski izričat stav o tome da cigarete i alhohol kod tinedjdžera ne da nisu cool nego nema aposlutno ikakve šanse da išta od toga tolerirate, da ih odgajate u tome, pa da im i svaki dan govorite – zašto mislite da je to dovoljno? Da, ono, šanse da probaju su onooooo toliko minimalne ako ste im jasno i nedvosmisleno izrijekom i svojim primjerom dali do znanja do to kod vas ne prolazi.
    Ja mislim da se možete samo nadati . Ono, da osim nade nemate nikakvu drugu garanciju da neće probati ako želi probati .

Ja uopće ne čitam postove “roditelj tolerira, cool mu / roditelj ne tolerira, nema šanse nikave” nego “roditelj je realan / roditelj nije realan” .

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku

Ja uopće ne čitam postove “roditelj tolerira, cool mu / roditelj ne tolerira, nema šanse nikave” nego “roditelj je realan / roditelj nije realan” .
    Eto. Sve si napisala, to je to. I ono u prethodnom postu što si rekla isto

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    nisam ja to ni vezala uz samopouzdanje, možda sam se krivo izrazila. to sam već napisala, smatram da u toj dobi nitko nema samopuzdanje.
    Ali se stvara kroz interakciju s vršnjacima i van kuće.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ali stvarno, stvarno, na čemu temeljite tu uvjerenost da je roditeljski izričat stav o tome da cigarete i alhohol kod tinedjdžera ne da nisu cool nego nema aposlutno ikakve šanse da išta od toga tolerirate, da ih odgajate u tome, pa da im i svaki dan govorite – zašto mislite da je to dovoljno?
    A jel ti stvarno misliš da bi ti netko ozbiljno išao odgovarati na ovakvo pitanje?. Pa da zaradi etikete da "piše s visine", "moralizira", "glumi savršenstvo", itd., koje je zaradio i dok je išao sasvim dobronamjerno komentirati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne mislim da je dovoljno, niti sam to napisala.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Šta nije bolje "go with the flow"; nečiji problem, ako jest problem, i dalje ostaje nečiji problem, ali bar ispadaš cool, ionako je sve to relativno.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 28.09.2016. at 13:37

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A jel ti stvarno misliš da bi ti netko ozbiljno išao odgovarati na ovakvo pitanje?. Pa da zaradi etikete da "piše s visine", "moralizira", "glumi savršenstvo", itd., koje je zaradio i dok je išao sasvim dobronamjerno komentirati.
    Ne, ovaj put bi zaradio etiketu "nerealan" .
    Zbilja ne mogu zamisliti sto mozete misliti i napisati kao podlogu tom misljenju.
    I naravno ne polazim od tvrdnje "svi ili vecina ce probat", dovoljno mi je saznanje da ce "neki probati".

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne mislim da je dovoljno, niti sam to napisala.
    Ali jesi li napisala Trini da je tome sto njen mali puši "dovoljno" to što ona puši?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa ja sad ne vidim gdje ti to, bubilo, čitaš da je netko uvjeren da je dovoljno imat stav i s njim je riješio sve svoje probleme u životu? posebno ako se tiču druge osobe, tim lakše, samo mu pokažeš mišiće ili izraziš čvrst stav
    u nekoliko navrata je rečeno da kada se dogodi trenutak u životu djeteta koji ne odobravaš, jedino što možeš u tinejdžerskoj dobi je jasno se postaviti oko toga i da, moliti boga. da ne kažem puno razgovarati da netko ne dobije proljev
    zato ja tupim

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Šta nije bolje "go with the flow"; nečiji problem, ako jest problem, i dalje ostaje nečiji problem, ali bar ispadaš cool, ionako je sve to relativno.
    A što ako ti budeš imala takav problem? Zbog čega će do njega doći?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bolje "nerealan" nego neko "moralizatorsko čudovište koje drži prodike s visine."

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne znam, ali znam da a) stoposto neću tražiti savjet na forumu ; b) tražit ću gdje sam JA fulala

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a što ti, bubilo, misliš da s cigaretom u ustima možeš podučavati dijete bilo koje dobi da pušenje nije zdravo i ne bi trebali pušiti?

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Adio Mare, pa u svim ovim postovima u kojima se tvrdi da je nekima cool da im djeca puše i piju (pa zato oni to i rade), u rečenicama Trini "puši jer i ti pušiš, da ti ne pušiš i ne toleriraš ne ni".

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Eto .
    A ti misliš da mu je dovoljno reći da nije zdravo? Kao, on to ne zna.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Neće. Jer kakav roditelj takvo dijete.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •