Stranica 8 od 26 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 1253

Tema: Što kad naši teenageri puše?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Situacija koju ona ima je puno češća nego što ti misliš. I da, sigurno sam relevantniji sugovornik na temu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj dodagoda prvotno napisa Vidi poruku
    Dijana, ja zaista nisam stekla takav dojam. Nije poanta da šutiš i čekaš da prođe nego da aktivno sudjeluješ. Da tvoje dijete zna da ne podržavaš da pije ali ako se već dogodi da te nazove(ili njegovi prijatelji) da dođeš po njega a ne da se trijezni tko za gdje i baulja okolo ne znajući za sebe ili da ne dođe na vrijeme doma ali kada dođe doći će trijezno i uvjeravati vas da je zaspalo kod prijateljice dok su gledale film...
    Upravo to.
    Dijana i Peterlin lijepo pišu, ali to pali kod jako malog broja djece.

Treba ih pustiti, moraju odrasti, postati odgovorni sami za sebe. Koliko puštati, koliko držati...
    Vjerujem da sav odgoj od rođenja itekako utječe na ponašanje djeteta u pubertetu, i da će dijete znati naći granicu, ako ima podršku roditelja od početka.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Situacija koju ona ima je puno češća nego što ti misliš. I da, sigurno sam relevantniji sugovornik na temu.
    Ali marta, argument učestalosti je argument za što? Ako pola razreda pije i puši, onda mogu i ja? To što je česta ne znači da je manje opasna. Ali ja se nadam da ipak nemaš ovakve trinine probleme. A ne sumnjam da ih imaš tonu drugih, kao i svi, uostalom.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ali marta, argument učestalosti je argument za što? Ako pola razreda pije i puši, onda mogu i ja? To što je česta ne znači da je manje opasna. Ali ja se nadam da ipak nemaš ovakve trinine probleme. A ne sumnjam da ih imaš tonu drugih, kao i svi, uostalom.
    Argument ucestalosti je argument da se stvari dogadaju puno cesce nego mislite, a definitivno puno cesce nego sto izgleda na ovom forumu. Kazem " izgleda" jer na ovom forumu rastu gotovo samo dobra, ako ne savrsena djeca.
    Posljednje uređivanje od sirius : 02.09.2016. at 13:48

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa kad se sjetim svoje srednje škole (usmjereno obrazovanje, jedna jedina velika srednja škola u provincijskom gradiću, unutra hrpa usmjerenja - od matematičara do kartonažera) i bilo je doslovce svega, ali učestalost opijanja nije bila ista u mom razredu kao u nekim drugima. A nismo bili najbolji iako smo bili među boljima. Sigurno se tu ništa nije promijenilo. Iako srednja škola nije zakonska obveza, puno djece ju upisuje pa unutra imate uzorak gotovo kompletnog društva.

Ali mene incidencija baš ne interesira previše. Zanimaju me moja djeca. I to što (koliko ja znam) do sada nisu napravili nikakav cirkus, ne znači da im sutra (ili još danas) neće štogod pasti na pamet. Ne postoji način da se to preskoči, a zašto i bi? Kad se pojave problemi, nosimo se s njima kako znamo i umijemo.

Uostalom, dobro je seni napisala - dok dijete ne napuni tridesetu, teško je procijeniti kako je "ispalo", što ne znači da je sve roditeljska zasluga. Spomenuo je moj prijatelj prije nekog vremena stresan razvod svoje kćeri, koja već ima više od jednog djeteta. Tja, roditelj uvijek gleda u smjeru svoje djece, ponekad može pomoći - ponekad ne može. Ali dok su pod našim krovom, mislim da imamo ipak veću mogućnost intervencije. A taj proces ne počinje u trenutku kad dijete počne izlaziti nego puuuno prije. Moji su gulili glazbenu školu, pa dramsku i svašta, ne zato da budu nečije ambicije zadovoljene, nego zato da nisu na ulici. Koliko je uspješno, još ne znam. Vidjet ćemo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Pa šta ja znam, trina je velika cura i zna primiti kritiku. Da misli da je sve to ok i super, ne bi se ni javljala tu s tim problemom.
    Niti očito misli da je napravila sve što može, niti je sretna s tim kako jest.
    Ja sam je htjela malo "prodrmati", jer mi se čini da je upala u "a šta se tu može" mod.
    Malo mi bzvz da joj u situaciji kojoj jest idem niz dlaku, jer, oprostite, ...
    X

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Baš si mislim da na filozofskom kutku otvorim temu "Što mislite, kad se djeca trebaju iseliti iz roditeljskog doma"

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Baš si mislim da na filozofskom kutku otvorim temu "Što mislite, kad se djeca trebaju iseliti iz roditeljskog doma"
    moj već želi

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    moj već želi
    I moj mlađi misli da bi mu se to svidjelo. Zato sam to i napisala.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    I moj mlađi misli da bi mu se to svidjelo. Zato sam to i napisala.
    ja sam iselila sa 17 zbog okolnosti (moja seka s 15 god), živjela sam u đačkom domu, a vikendima bila doma, a poslije u studentskom. Ja sam ZA ranije osamostaljivanje djece.

i razmišljam kako ću djeci jednog dana "lažirat" osobnu na neki gradić blizu ZG tako da imaju pravo dobit student.dom, to je izvrsna prilika za osamostaljivanje i uživanje ta neće meni čuvat suknju s 20
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 02.09.2016. at 14:42

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni je moja jednom rekla: "Mama, NIKAD me se nećeš riješiti"..

Ali ipak ne mislim da će to biti baš tako; nisam joj baš tako zanimljiva..

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ako s djetetom imaš dobar odnos i ako ti je jako stalo da ti se povjeri,
    ne znači da mu ne očitavaš bukvice, da nema svađa i prepirki, da ga nekad ne bi torpedirao u svemir,
    da nema pravila i reda, o itekako ima.

a u balonu ili na oblaku su roditelji koji ne prihvaćaju da im dijete nešto radi,
    iako sve oko njih vrišti da se itekako nešto dešava što treba ispraviti.

EDIT ja sam još na prethodnoj stranici
    Posljednje uređivanje od Tashunica : 02.09.2016. at 14:55

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    ako s djetetom imaš dobar odnos i ako ti je jako stalo da ti se povjeri,
    ne znači da mu ne očitavaš bukvice, da nema svađa i prepirki, da ga nekad ne bi torpedirao u svemir,
    da nema pravila i reda, o itekako ima.
    Tashunica sjedi 5

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ne vjerujem da će otići na Ultru, odnosno, mislim da će ga proći, ko i moga. Kad je imao 14 i 15 to ga je žuljalo jako. Rekli smo mu da može na Ultru kad napuni 16, ne prije. Kad je napunio 16, to ga više nije zanimalo. A i nešto se pisalo da je ovo bila zadnja, tako da vjerojatno imaš jednu brigu manje.

Kći i ja idemo dogodine obavezno pa može s nama.
    Išle bi i ove, ali nas je viša sila spriječila.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi samo iz krajnosti u krajnost na ovom forumu

da, i ja primjetih kako svi piju i svi bi u MIOC, ali, veli Peterlin ili tko: u Miocu se ne pije i ne puši

meni je velika razlika između popit i napit se, i ja sam pila alkohol pri svakom izlasku u adolescenciji ali se nikada napila nisam...to je ono što bi voljela i za svoje dijete, da nauči stat, procijenit kada je previše, da zna postaviti granice. Redovito napijanje je meni koma u bilo kojoj dobi i za bilo koga...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku

išle bi skupa? kao mama i kći ? Ili kao dvije prijateljice? Ili odvojeno, pa se tamo nađete u neko doba?

kaj ja znam - ja sa svojom mamom nisam izlazila na koncerte u srednjoj. A nekako si mislim da neće ni moja kći samnom

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Istina je da mi sad tu svi teoretiziramo. Trina se jedina tu našla sa konkretnim problemom i ja osobno kako mama jedne 15,5 godišnjakinje mislim da se sasvim dobro hendla a tim. Netko gore je već napisao-nije da nije reagirala, odreagirala je po meni točno kako treba. Nemožete vi vjerovat kako to izgleda kad u tim godinama podivljaju. Evo, priča mi jedna mama, njezin sin i moj su najbolji prijatelji -ona već ima grč trbuhu od početka školske godine. Mala joj je prošle godine priredila pakao- od učenika 5,0 u 6. razredu se srozala na popravni iz matke. Nema šta nije pokušala, kazne, prijetnje, molbe-jedino ju nije tukla :D ali pomaka nije bilo. Zadaće nije pisala, učila nije ništa. Na kraju godine je stisla i većinu porješavala i prošla s 4 ali profa iz matematike je je odlučila slati na popravni. Da se razumijemo, društvo su joj sami odlikaši,najbolja frendica ocjene 5,0. mama ju je čak vodila i kod psihologa u Klaićevu i dobila dijagnozu nadprosječno inteligentno dijete-pa ti reci....
    Sa djeteom je fizički i psihički po testovima sve u redu čak joj je i homone vadila i to je bilo ok. No mala nema volje za ništa. Sa svakom se kaznom pomirila.Mjesec dana je živjela bez mobitela i televizije. Na kraju smo zaključile da je mala u pubertetskoj depresiji-to smo nas dvije"doktorice" zaključile :D .Naime jedino što je bilo drugačije od prije je to da je mala bila nesretno zaljubljena i to je je izgleda toliko dotuklo da je zapustila sve. Prošla je popravni bez problema, svi testovi bez greške napravljeni. Trgnula se je i obećava kako to neće ponoviti-ali žena je skoro u vrapču završila

Mislim, u teoriji sve to super izgleda-lupit ću škom pos stolu, pokazat ću gdje je granica.... ali kad vidiš da gubiš svoje dijete nebitno jel se radi o ovakvoj depri ili o buntovništvu moraš nekako regirati-kako ? e to bi vjerujem svatko od nas drugačije odradio.
    Posljednje uređivanje od dodagoda : 02.09.2016. at 15:26

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nano , Znas da je prodaja aklohola i cigareta zabranjena maloljetnicima, zato treba sa sobom voditi stariju ekipu . : teska vremena:
    Posljednje uređivanje od sirius : 02.09.2016. at 15:26

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čuj dodagoda, ja sam negdje čitala da su inteligentniji ljudi skloniji ovisnostima - onak, dosadno im je, pa tak isprobavaju svašta
    I nije a da o tome stalno ne mislim

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

čuj dodagoda, ja sam negdje čitala da su inteligentniji ljudi skloniji ovisnostima - onak, dosadno im je, pa tak isprobavaju svašta
    I nije a da o tome stalno ne mislim
    Trebas cuti psihijatra koji se bavi ADHD- om , taj doslovno kaze " uzalud vam trud sviraci" na biologiju mozga koja zudi za adrenalinom.
    ali ako te tjesi , spadam u kategoriju iznadprosjeka , pa nisam probala skoro nista.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

malo me tješi, ali javiti ću ti kada bude imao 35

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hahaha i ja spadam u iznadprosječnu i osim cigareta niam imala drugog poroka(više ni to). Mala, iako je u ludim godinama dosta mirno plovi tim vodama (barem za sada) ali malog se bojim i već strahujem kad dođe u te godine. Mala je tip ziherašice, ne voli se baš upuštat u neke novotarije, a ovaj je totalna kontra. On bi stalno u neke avanture. Sretna sam što se je navukao na sport i ako ga to bude dovoljno dugo držalo nadam se da ćemo to sve skupa lakše odraditi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

malo me tješi, ali javiti ću ti kada bude imao 35
    u mom slucaju nikad nisam imala potrebu biti kao drugi da bi se uklopila, visoka moralna nacela i osjecaj za dobro-lose , plus - zelja za kontrolom.
    Tako da nekakva sredstva od kojih potpuno gubis kontrololu mi nisu bila privlacna , alkohol sam dozirala , a cigarete su mi isle na zivce jer su mi roditelji bili pusaci.
    Uglavnom, zapravo sam bila prilicno dosadna sto se sredstava ovisnosti tice. ( ok, imala sam druge bubice)

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mora biti, za ozbac. Mi smo nasem nudili tu shemu, da ide s tatom sa 16 godina. Proslo ga je. Kad smo ga pitali jel ide na Ultru, on je sam rekao da ga je to proslo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Skuzila sam da je ova dobna grupa 13-19 po meni kriva. Djeca sa 13 mogu bit u pubertetu al su djeca, ne mogu se usporedjivat s 15godisnjacima, ni po pubertetu ni po zrelosti.
    Posljednje uređivanje od marta : 02.09.2016. at 15:48

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na vezu visoke inteligencije i ovisnosti profesionalno nisam nikada naletjela...

jesam povremeno na podatak o vezi između problematične adolescencije i ovisnosti i visoke obrazovanosti mame...pa ti vidi!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije to meni nis nevjerojatno. Ako nisi bas sjeban brzo ces skuzit sta ne valja...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da nisam rekla ovim drugim mamama, i one su mogle doći na ovu temu i napisati kako je moje dijete grozno i nisam dovoljno stroga jer njihovi sinovi niti puše niti piju a trava im nije ni na kraj pameti. A svoje dane provode kod prijatelja koji ima veliko dvorište i sve druge uvjete za druženje, igraju monopoly i jamb, i pod kontrolom su njegovih roditelja.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hehehehe.....

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

išle bi skupa? kao mama i kći ? Ili kao dvije prijateljice? Ili odvojeno, pa se tamo nađete u neko doba?

kaj ja znam - ja sa svojom mamom nisam izlazila na koncerte u srednjoj. A nekako si mislim da neće ni moja kći samnom

Nisam ni ja izlazila sa svojom mamom.
    Moja sa mnom voli ići posvuda, a često povedemo i njene prijateljice.
    Išle bi zajedno na festival jer volimo elektronsku glazbu i to je to.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Da nisam rekla ovim drugim mamama, i one su mogle doći na ovu temu i napisati kako je moje dijete grozno i nisam dovoljno stroga jer njihovi sinovi niti puše niti piju a trava im nije ni na kraj pameti. A svoje dane provode kod prijatelja koji ima veliko dvorište i sve druge uvjete za druženje, igraju monopoly i jamb, i pod kontrolom su njegovih roditelja.
    ...a redovito voze i bicikl, sa kacigom naravno. Istezu se nakon toga , i paze da su hidrirani i namazani sa kremom za suncanje.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lude ste

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Hehe. I ne slusaju cajke. Sad sam procitala onaj post od lili gdje hvali mog j. On je u drustvu gdje pisala sam vec, ima svega. I alkohola i pusenja i trave i popravnih. Treba imati na umu da je, sto marta kaze, razlika cak i njegovih 15 u osnovnoj i srednja. Ne mislim da ce se propit i postat narkoman, al da ce bit i toga...nekako mi se cini da hoce. Vidjeti cemo, za sad se drzimo ok

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A ova mala nece trebati ni pit ni pusit ni nista, za radit dovoljno piz'arija. Toj je drugo ime trouble samo tako lol

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    u mom slucaju nikad nisam imala potrebu biti kao drugi da bi se uklopila, visoka moralna nacela i osjecaj za dobro-lose , plus - zelja za kontrolom.
    Tako da nekakva sredstva od kojih potpuno gubis kontrololu mi nisu bila privlacna , alkohol sam dozirala , a cigarete su mi isle na zivce jer su mi roditelji bili pusaci.
    Uglavnom, zapravo sam bila prilicno dosadna sto se sredstava ovisnosti tice. ( ok, imala sam druge bubice)
    i eto idite kako je isplivala rijec samokontrola koju sam spominjala vec prije a i to da postoje nijanse izmedju.

sirius drago mi ovo procitat ako nije sarkazam pa ja ne kuzim.

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku

da, i ja primjetih kako svi piju i svi bi u MIOC, ali, veli Peterlin ili tko: u Miocu se ne pije i ne puši

meni je velika razlika između popit i napit se, i ja sam pila alkohol pri svakom izlasku u adolescenciji ali se nikada napila nisam...to je ono što bi voljela i za svoje dijete, da nauči stat, procijenit kada je previše, da zna postaviti granice. Redovito napijanje je meni koma u bilo kojoj dobi i za bilo koga...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Lili , mogu ja i bez sarkazma.

ali , ono sto i hocu reci jest da je ta samokontrola ( nekome izvana) vrlo skliski teren.
    npr. 3 razredu srednje su me opalili hormoni. Zaljubila sam se ko budala. ( ljubav je moja droga )
    za Uskrs ( tada su postojala 3 skolaska razdoblja ako se sjecas) imala sam zakljucfnih 5 negativnih. Godinu sam zavrsila sa dvije, da bi na prvom roku pala jedan predmet. Profa me rusila na drugi rok, koji je bio 2 ( DVA!) dana prije odlaska na maturalac.
    Moram li reci da : 1. moji roditelji pojma nisu imali za popravke, a jos manje da sam pala prvi rok.
    Nije im bilo niti sumnjivo da svjedodbe nema . ( da, ja sam bila puno uvjerljivija od svoje djece, a moji roditelji puno vise u svom filmu od mene danas)
    2. cijelo ljeto, do 3 dana prije popravnog nije mi palo na pamet uciti za popravak.

i sto se desilo ?
    otisla sam na popravak, prosla, krenula se pripremati za maturalac , i tada je razrednica nazvala moju mamu da joj kaze sretnu vijest da sam prosla.
    moram li reci daje moja sirota majka bila nemalo iznenadena?

uglavnom, za mene tu nije bilo neke drame. Za moju majku ( da je znala , hahaha) bi itekako bilo.
    mislim da sam ovo vec i napisala na forumu..,
    kasnije, nakon toga, i u zivotu opcenito bila sam ( i jesam ) izuzetno odgovorna i poduzetna.
    Ali tada , stvarno mi se to nije cinilo kao neka zivotna prekretnica.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Sirius, da ti je mater bila dijana, ne bi ti na maturalac isla

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Sirius, da ti je mater bila dijana, ne bi ti na maturalac isla
    To sigurno.
    Ali moja mater nije bila Dijana, ali sam unatoc tome ( i bez ikakve kazne) skroz solidno ispala.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

He he cvijeto

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I zaista moram priznati da meni tada nisu bile potrebne nikakve drame i roditeljske kazne. Sasvim sam se solidno moderirala sama.
    a kad mi se mozak malo preslozio nakon tog 3 srednje bila sam vrlo pozeljna kao dijete. Zapravo , iz danasnjeg kuta gledista pozeljnosti mladih ljudi bila sam super pozeljna. ( sama sam trazila posao, sama sam nalazila ozbiljne poslove, odlazila sam redovito na posao, pridonosila kucnom proracunu i odselila od kuce sa 21 godinom. Doduse - decku, ali kasnije sam se i udala za njega :postena zena: )

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Inace, na faxu sam se druzila s par ljudi koji su isli u teze zg gimnazije (peta, mioc..) i kad bi bili vani, naslusala sam se stvari tipa "ovo ti je marko, e kako smo se nas dvoje napili na drzavnom natjecanju iz filozofije!!", dogodivstine s debatnih kampova da ni ne spominjem, sjecam se da sam vec tad komentirala "bude li moje dijete islo na neko drzavno natjecanje u srednjoj skoli, umrijet cu od straha"
    Iz danasnje perspektive, nadam se da su me prijatelji samo pokusavali impresionirati

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Inace, na faxu sam se druzila s par ljudi koji su isli u teze zg gimnazije (peta, mioc..) i kad bi bili vani, naslusala sam se stvari tipa "ovo ti je marko, e kako smo se nas dvoje napili na drzavnom natjecanju iz filozofije!!", dogodivstine s debatnih kampova da ni ne spominjem, sjecam se da sam vec tad komentirala "bude li moje dijete islo na neko drzavno natjecanje u srednjoj skoli, umrijet cu od straha"
    Iz danasnje perspektive, nadam se da su me prijatelji samo pokusavali impresionirati
    Muzicari su jos posebniji. Meni najbolji frend svira fagot i nikada nisam do tada imala pojma kako oni mogu tulumariti. Svi "streberi" i dobrice.Bila je to svirka u Krizevcima. Sa njihovim profesorom sa glazbene.Od srednje pa do faxa.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisam nigdje napisala da se u miocu ne pije ni ne puši. Napisala sam da je razrednica pohvalila ponašanje učenika prvih razreda na dvodnevnom izletu s noćenjem. A ta ista razrednica nas je upozorila na zakonske ograde što se tiče izlazaka maloljetnika. Rekla bih da škola ima dobre razloge zašto se o tome govori na roditeljskom. Imaju iskustva, nenužno s ovom generacijom. A još bih rekla da u svakoj srednjoj školi ima pojedinaca koji piju i puše i nastave s tim i kasnije, pa tako ni mioc nije iznimka.

Slažem se s tobom da nije ista stvar popiti i napiti se, da nije isto čine li to maloljetnici u oš ili prvom srednje ili maturanti koji su uglavnom punoljetni. Ali nigdje nisam rekla da nitko u miocu to ne radi.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    A tek astronomski kampovi, kaj sam se o tome naslušala.
    I da, u moje vrijeme je u V. i MIOCU bilo više trave nego u Primjenjenoj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nisi ti, netko drugi je, a mislim da si ti potvrdila. Svejedno, sorry što sam poopćila...

Nego, Sirius, ja uopće ne kužim što bi tvoj primjer trebao konkretno značiti i poručiti?

Moj nije otišao na prvi pravi izlazak u klub (imao je već kupljenu kartu), kada smo otkrili da nije prijavio jedinicu iz matematike, ne zato što ju je dobio nego zato što ju nije prijavio...jer mu, naravno, nije prvi put...Nije uopće dramio...
    da mi ne prijavi drugi rok iz popravnog? maturalno bi mu bilo najmanji problem tada, majke mi...takvu, zapravo prijevaru bi vrlo osobno shvatila, zaljubljenost i hormoni meni nisu nikakvo opravdanje za prijevaru (ne za loše ocjene)...
    ali to su moje cipele, iz nekih razloga su takve, svatko ima svoje...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

kaj da ti kazem Bubica. Moji roditelji su bili totalno u svom filmu pa im nije palo na pamet provjeravati skolu. Ok, oni isto tako 3 mjeseca nisu znali koju sam tocno skolu upisala pa je i ovo sa ocjenama prilicno razumljivo. Iz ovih cipela mi je potpuno neshvatljivo da su bili toliko u stanju prepustiti sve djetetu, ali tada su bila druga vremena , a imali su previse problema sami sa sobom (pa su u toj situaciji tesko mogli biti bilo kakvi autoriteti).
    Koja je poanta? nemam pojma , vjerojatno da i u situaciji koja lose izgleda djeca mogu imati mogucnost vracanja na prvi put bez intervencija izvana, cak i bez silnog autoriteta.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma nisi ti, netko drugi je, a mislim da si ti potvrdila. Svejedno, sorry što sam poopćila...

Nego, Sirius, ja uopće ne kužim što bi tvoj primjer trebao konkretno značiti i poručiti?

Moj nije otišao na prvi pravi izlazak u klub (imao je već kupljenu kartu), kada smo otkrili da nije prijavio jedinicu iz matematike, ne zato što ju je dobio nego zato što ju nije prijavio...jer mu, naravno, nije prvi put...Nije uopće dramio...
    da mi ne prijavi drugi rok iz popravnog? maturalno bi mu bilo najmanji problem tada, majke mi...takvu, zapravo prijevaru bi vrlo osobno shvatila, zaljubljenost i hormoni meni nisu nikakvo opravdanje za prijevaru (ne za loše ocjene)...
    ali to su moje cipele, iz nekih razloga su takve, svatko ima svoje...

Potpis na ovo zadnje. Nemrem/ne znam cepat post na mobitelu.
    Meni je isto nepojmljivo i da mi dijete ne kaže, a i da se ja ne zapitam gdje je svjedodžba i sl.?
    Ja ne bih zabranila maturalac, to sigurno ne, ali isto tako ne bih ni bila neinformirana.
    Jer, nije baš da su se uvijeti za negativnu ocjenu i popravni stekli u tjedan- dva.
    Po ovome ispada da se roditelji mjesecima nisu pojavili u školi i informirali o svom djetetu.
    Danas je zakonska obveza jednom mjesečno.
    Da se razumijemo, ni ja ne idem na informacije. Uopće.
    Prošlu školsku godinu sam bila samo na roditeljskima i na zadnjem sam pitala raskija jel' to problem, a on je rekao da nije, da me ne treba jer je s malom apsolutno sve ok i da ne brinem.
    A inače, moram pohvalit moju curu: danas je prvi put posalgala stan samoinicijativno. Nikad to nije radila i evo, sama se sjetila.
    Pa tako neki u pubertetu probaju pit i pušit, a neki otkriju kućanske poslove

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tanci , kad sam isla u srednju vjerojatno je postojala obaveza da se u skoli pojavi na kojem roditeljskom. To je bilo ratno vrijeme.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam frendicu, koja se nesto kasnije smrtno zaljubila - na faksu. I par godina nije uopce isla na faks, a starcima je rekla da joj je index zakljucan u referadi. I to nebi mozda bilo ni cudno, da joj tata nije bio sveucilisni prifesor. Istina na drugom faksu i u drugom gradu.

I kaj je najbolje, ona se sredila i sad je i sama prof. na faksu.
    Kak je bilo njenim starcima, nemam pojma. Ali evo, sve je dobro ispalo
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 02.09.2016. at 22:34

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja bih postupila nekako kao Bubica i Tanči.

Stranica 8 od 26 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •