Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 113

Tema: U vrtićima - oboljeli od meningitisa

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ovdje kažu da je potvrđeno http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak...,21,,116783.jl
    ako netko ide na roditeljski, javite što su rekli, ja nažalost ne mogu

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja ću svakako ići. Javim se.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja isto idem.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja čekam info sa sastanka

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I mene zanimaju info sa sastanka
    MI se držimo podalje vrtića za sada...

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Bila na sastanku i ne znam što bih napisala. Bilo je prilično žustro i kaotično, s puno optužbi i ne baš konstruktivno. Mislim da je sastanak poslužio kao ispušni ventil većini roditelja, a manje je poslužio za stvarnu razmjenu informacija.
    Od informacija ništa novo - sve smo već čuli, bilo iz novina ili iz vrtića. Priznali su jedino da je ipak bio jedan pozitivan bris (iako je na vratima vrtića pisalo da su svi negativni), ali ti brisevi ionako ne znače puno kad prisutnost meningokoga ne znači nužno i bolest.
    Čini se da je roditelje umirilo tek kad su rekli da će vrtić zatvoriti ako se pojavi još samo jedan slučaj (neki su smatrali da je to prekasno, premda ne znam što se dobije zatvaranjem vrtića, ako se zna kako se bolest prenosi i razvija) i da će se svoj djeci napraviti kontrolni bris, a kliconoše poslati na daljnju obradu. Inače, stručnjaci ne mogu objasniti pojavu trećeg slučaja. Kažu da je to riječ vjerojatno o onih 5% slučajeva kad profilaksa ne djeluje.
    Dio je roditelja bio spreman na linč ravnateljice i epidemiologa, stalno su se vrtjela ista pitanja, a nekima ni deset ponavljanja nije bilo dovoljno.
    Ja se mogu jedino složiti da komunikacija u prvim danima između vrtića i roditelja nije bila tako savršena kako uprava vrtića tvrdi (znam iz vlastitoga iskustva), ali ne mogu ni osporiti da su zaista brzo reagirali i napravili uglavnom sve što se napraviti da.
    Moram priznati da mi nije jasna mama treće djevojčice koja je svoju stariju kćer danas ujutro dovela u vrtić i tako pokrenula lavinu nezadovoljstva. Uopće ne želim ulaziti u to postoji li šansa da ta djevojčica (ponovo) prenese bolest, niti smatram da ju treba šikanirati, ali mama je morala znati da će izazvati bijes roditelja.
    Ne znam što bih rekla osim da se iskreno nadam da će se panika stišati, bolesna djeca ozdraviti, a da novih slučajeva više neće biti.
    Mi sutra normalno idemo u vrtić (osim ako budu organizirana dežurstva - D. ne voli kad nije u svojoj sobi i sa svojim odgajateljima).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajme, meni je ovo kao neki horor.
    Ide li netko možda u mlađu jasličku kod teta Goge i Nine??

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I da, nije mi jasno kako je medicinska sestra dozvolila mami da dijete ostane
    Pa kaj su pni ludi, koji im je klinac...
    Mi više ne idemo ni u prak., ne družimo se s nikim više, baš me strah neki čopio! .
    Bit ćemo kao pale sami na svijetu.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i mi smo u strahu..više ne idemo ni na TIK već smo u svom parkiću ili se malo prošetamo...UŽAS

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja se sva smrznem čim su mi klinci malo topliji...Koma!
    I do kada će biti to opsadno stanje??? Do jeseni?
    I do kada će roditelji naučiti da bolesnu djecu NE VODE U VRTIĆ????

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Eh da, još sam htjela reći da sam ja za ovo, tj. za prvi slučaj čula još u petak prije prve objave u medijima i to od svoje frizerke čija mala ide u grupu s pvrooboljelom curicom.
    I ona mi je tada rekla da samo ta njena grupa dobiva profilaksu, a roditelji su drugu kćer i dalje vodili u vrtić. Mislim!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo i mene. potpisujem Freju u potpunosti.
    ja sam ostala na kraju da pitam jedog epidemiologa ( mislim ) šta da radim jer imam bebu doma. preventivno bebaću ništa i zagrantirao mi je svojim poslom da neće se razboliti ni jedno od njih dvoje
    bilo je još par mama pa smo mu postavile pitanje kako se 3 dijete moglo zaraziti iako je preventivno popilo profilaks. njegov odgovor je da je najvjerovatnije već bilo zaraženo ili nije bila dobra doza lijeka tj. upitan je naćin primjene.
    moja curka je soba do jasličara kod koji je 2 oboljelih. i iz te grupe je jedna od teta htijela nešto reći svim roditeljima, međutim ravnateljica nije dozvolila :?
    burna reakcija roditelja na vijest da je majka dopeljala stariju kćer , a mlađa je u bolnici izazvala je ravnateljicu koja je rekla:" šta ima humanije od obrazovne ustanove nego da pomogne majci dok ide u bolnicu u posjet bolesnoj kćeri" - citiram
    mene je iznenadilo priznanje da briseve su radili sumljivoj djeci i nasumice odabranima.
    virus se prenosi kapljičnim putem i to ako ste sa kliconošom u zatvorenom i 24 sata zajedno - eto to mi je rekao epidemiolog.
    u nesreći, naš vrtć ima i sreće jer je dežurni epidemiolog i " prva pomoć" ravnateljici kod pojave prve sepse je otac dviju djevojčica iz našeg vrtića, pa eto meni je to bila jedna od velikih utjeha!
    i da, na kraju i moja curka će sutra u vrtić.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A kako su oboljela djeca? Jel ide na bolje?
    Jučer su se kroz vijesti opet širile dvojake informacije, na jednom mjestu se govori da su terapiju primila samo djeca iz skupine iz koje su oboljela djeca, a na Tv-u sinoć opet govori onaj neki dok.koji kaže, citiram: "profilaksu su primili svi zaposlenici vrtića, kao i sva djeca i njihovi roditelji".
    Kaj nemre netko normalan dati neku službenu i točnu obavijest ili se roditelje smatra idiotima koji niš ne kuže.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Izgleda da se tu ne zna tko pije tko plaća...svi vade svoje guzice...a nama sada preostaje da se držimo podalje vrtića 8)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

za muljanje od strane uprave vrtića
    S druge strane, vjerujem da je moguće da je taj 3. slučaj stvarno u onih 5% iznimki i da se neće ponoviti.
    Mi ipak idemo u vrtić, a i u park...

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Što se tiče profilakse, situacija je ovakva: u petak, 11.4., nakon što je prijavljen prvi slučaj, profilaksu su dobila djeca i tete iz jasličke skupine prvooboljele djevojčice (naravno, i roditelji, sestra i navodno još neki iz bližeg obiteljskog kruga). Taj dan je i druga djevojčica primljena u zaraznu, pa su u subotu pozvani roditelji iz skupine te djevojcice i roditelji djevojcica koje s njom idu na ritmiku da dodu preuzeti recept za lijek. Epidemiolozi su tvrdili da je to standardna procedura i da se obično dalje od toga ne ide. Međutim, kako je polako već počela vladati panika među roditeljima, odlučeno je da se profilaksa podijeli svima pa su u ponedjeljak ujutro osvanule obavijesti, a roditelji su dobili recepte. Također u ponedjeljak uzeto je tih 120 nasumičnih briseva, za koje dr tvrdi da su zapravo samo za njihova istraživanja da se vidi koliko je "kliconoša" u kolektivu gdje su se pojavila dva slučaja meningokokne bolesti. Dakle, nisu se čekali nalazi brisa, nego su sva djeca i sve osoblje vrtića toga dana, 14.4. dobili recepte za profilaksu. E sad, tu je bilo malih propusta, jer je bilo djece koja su, na primjer, cijeli tjedan prije toga bila u vrtiću, a nisu baš u ponedjeljak, pa rodititelji nisu ništa znali niti su dobili recept. Dakle tu stoji da nisu ipak baš svi bili obaviješteni. No, oni se opravdavaju da je to već ionako bio korak dalje od uobičajenih mjera i da je rizik za daljnje zaraze već tada bio minimalan. Nama se dogodilo upravo to i ja sam u ponedjeljak navečer u 18.45 za cijeli slučaj čula na vijestima, odmah sam nazvala našu tetu i ona mi je rekla da ujutro dođem po recept. Međutim, ja nisam mogla čekati jutro pa sam otišla u ljekarnu i odmah dobila lijek. No, nisu svi tako reagirali niti su svi došli u utorak pa je ostalo djece koja nisu dobila profilaksu. Ti su roditelji jučer pozvani da se jave i zamoljeni su da uzmu recepte i to ne zato što liječnici smatraju da su im djeca ugrožena ili da ugrožavaju drugu djecu nego da se stiša panika među roditeljima koji su jučer bili spremni linčovati svakoga tko nije napravio temeljne pretrage, a stupio je nogom u vrtić (malo pretjerujem,a li shvaćate priču). Kad se u petak 18.4. pojavio i treći slučaj, nije se više moglo ništa jer je velika većina djece već popila lijek i prema tome su zaštićena koliko god to mogu biti. Stopostotnih garancija naravno nema, što potvrđuje slučaj treće djevojčice, a ni profilaksa nije bezazlena i ne može se davati kad se tko sjeti.
    Da sažmem - profilaksu su do ponedjeljka 14.4. primila (trebala primiti! - nitko ne može biti siguran da su svi roditelji podigli lijek i da su sva djeca popila sve četiri kapsule) djeca, odgajatelji i sve osoblje vrtića, uz iznimku maloga broja onih koji tih dana nisu bili u vrtiću i, naravno, uža obitelj svih oboljelih djevojčica.
    Dr. Šoštarić je jučer na kraju obećao, pod pritiskom roditelja, da će se svoj djeci uzeti i kontrolni bris, iako smatra da brisevi ništa ne pokazuju niti dokazuju.
    Uf, ne znam jesam li uspjela objasniti ili sam još više zakomplicirala :/

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Dr Šostar, ne Šoštarić

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koliko sam čula od ljudi koji su bili na sastanku bilo je prilično žestoko i u neku ruku totalno promašeno u smislu da su mnogi od roditelja bili skroz neinformirani o kakvoj se bolesti radi i na koji se način prenosi.
    Došli su tamo samo da bi pokazali svoju OPRAVDANU zabrinutost i bezrazložno i nadasve bezobrazno napadati mamu koja je poslala svoju napominjem zdravu djevojčicu u vrtić (ne vidim zašto ne jer je malena zdrava) kao i sva ostala djeca koja su popila profilaxu.
    Međutim nije se našao nitko toliko pametan da postavi pitanje da li su SVI koji su trebali popiti lijek to i PRAVILNO i DO KRAJA odradili...da li svi roditelji mogu to i potvrditi.
    Bilo je i onih koji su mislili da je meningitis virusna bolest e po tome idemo onda svi popiti lijek..svi koji živimo u blizini..koji se igramo po parkićima sa klincima i koji udišemo isti zrak
    Po meni učinjeno je sve što se moglo..reagiralo se brzo..bez panike i sva djeca koja su bila u istoj grupi sa oboljelom su odmah informirani..jer se bakterija na može prenjieti putem igračaka nego samo kapljičnim putem...čim dođe u vanjsku sredinu ona izumire.
    I još nešto...nije mi jasno zahtjevanje roditelja od Dr.? iz ZZJZ da im garantira da se neće ponoviti isti slučaj ....ma dajte ljudi pa ne budite smiješni tko vam danasišta može garantirati a pogotovo kad znamo da se takva bakterija može pokupiti od bilo koga..svi možemo biti kliconoše..
    A možda ipak traže žrtveno janje kao i u bilo kojem slučaju

Ja se ipak nadam da je to zatvoreno poglavlje :D

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Bojim se da poglavlje nije završeno jer je danas vrtić opet više prazan nego pun. Premda je jučer objašnjeno da nedolazak u vrtić ništa ne rješava, jer se bakterija može pokupiti bilo gdje i bilo kada.
    Upravo kao što kaže ewa - ljudi nisu došli slušati, nego napadati i optuživati, tražiti žrtveno janje. Pitanje o tome kako je popijena profilaksa je postavljeno, ali na njega nije odgovoreno. Zašto? Pa lakše je valjda prebaciti odgovornost na drugog.
    Malo prije je na Radio Sljemenu bio dr. John i ponovo je lijepo objasnio situaciju. Nadam se da su prilog čuli barem neki od onih kojima jučer nije sjelo kako se bolest prenosi i razvija. U 15.30 je posebna emisija s liječnikom iz zarazne.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moja curka nije išla danas, ali ne iz straha već jer joj se nije dalo, a i MM je kriv ( umjesto da joj ujutro pomogne brže se obuć on ju pita dal ideš ili ne? ).
    maloprije su me iz vrtića zvali da ju sutra dovedem jer je u pol 10 kontrolni bris.
    vama koje radite vjerovatno će reći kad dođete po djecu, ali evo da znate da su obaviješteni i roditelji čija djeca danas nisu bila, a inaće idu redovno.

_kekec_

Početno

Evo i ja sam mama djeteta iz vrtića D.C. u Malešnica. Jučer sam bila na sastanku i najviše od svega me zaprepastila reakcija roditelja koji su se javljali za riječ. Nevjerojatno je bilo za slušati postavljanje jednog te istog pitanja na 20 različitih načina. Onako iskreno i bez uvrede, ali za nepovjerovati je na kolikoj je razini ljudska glupost. Najviše su me šokirali roditelji djece iz grupe u kojoj je sestra oboljele djevojčice. Ako su liječnici utvrdili da je sestra od oboljele zdrava te da ne predstavlja opasnost za drugu djecu, odkud Vama kompetencije da sumnjate u to. Samim tim što je i liječnicima u interesu da se epidemija ne širi, pa ne bi valjda pustili dijete u vrtić da su posumnjali da nešto s malenom nije u redu. Ja sam se tom logikom vodila te se moje dijete s par ostali igra u vrtiću sa sekom oboljele djevojčice. Predlažem Vam da svoju djecu niti u buduće ne vodite u vrtić, kako se ne bi družila s našom djecom te na taj način negativno utjecala na njihovu percepciju života, jer ipak znate onu "Ne pada jabuka daleko od stabla".
    Srdačan pozdrav

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj _kekec_ prvotno napisa
    (...) Ako su liječnici utvrdili da je sestra od oboljele zdrava te da ne predstavlja opasnost za drugu djecu, odkud Vama kompetencije da sumnjate u to. Samim tim što je i liječnicima u interesu da se epidemija ne širi, pa ne bi valjda pustili dijete u vrtić da su posumnjali da nešto s malenom nije u redu. Ja sam se tom logikom vodila te se moje dijete s par ostali igra u vrtiću sa sekom oboljele djevojčice. Predlažem Vam da svoju djecu niti u buduće ne vodite u vrtić, kako se ne bi družila s našom djecom te na taj način negativno utjecala na njihovu percepciju života, jer ipak znate onu "Ne pada jabuka daleko od stabla".
    Srdačan pozdrav
    A tko je to Vi i Vama?
    Draga _kekec_, mislim da je je kritika upućena na pogrešnu adresu jer smo se ovdje većinom složile da roditelji jučer nisu došli slušati nego optuživati i tražiti žrtveno janje, što znači da ne podržavamo takva razmišljanja, što smo i dokazale time što nam djeca ovih dana normalno idu u vrtić.
    S druge strane, smatram da ne treba optuživati ni one koji su svoju djecu ipak odlučili ostaviti kod kuće. Imaju pravo na strah i zabrinutost. U krajnjoj liniji to je njihova odluka i pravo. Pogrešno je što neki od tih pribjegavaju neargumentiranom optuživanju i prozivanju kako bi opravdali svoj strah i, katkada, neznanje. Ako ih jučer stručnjaci nisu uspjeli razuvjeriti, zasigurno nećeš ni ti, pogotovo služiš li se pritom njihovim metodama (napadom).
    Nadam se da je tvoj post samo izraz frustracije čitavom situacijom i da nisi zaista uvjerena da se boriš sama protiv svih.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

_kekec_ dobro došla na forum.

Vjerujem da si frustrirana situacijom ali napadanje ostalih nije rješenje. Mi smo kao roditelji odgovorni za svoju djecu, radimo ono što smatramo da je za njih najbolje.

Vrijeđanjem i napadima ne postižeš ništa, osim toga ne dozvoljavamo vrijeđanje, draža nam je argumentirana rasprava.

_kekec_

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    _kekec_ dobro došla na forum.

Vjerujem da si frustrirana situacijom ali napadanje ostalih nije rješenje. Mi smo kao roditelji odgovorni za svoju djecu, radimo ono što smatramo da je za njih najbolje.

Vrijeđanjem i napadima ne postižeš ništa, osim toga ne dozvoljavamo vrijeđanje, draža nam je argumentirana rasprava.
    Drage moje!

Ne znam na osnovu čega ste zaključile da sam frustrirana situacijom, al nevažno. Možemo naknadno otvoriti topic pod nazivom "Frustracije kekeca" Na forum sam došla iznjeti svoje mišljenje, što je u skladu s Ustavom RH te ako admin smatra da moje izjave nisu u skladu s pravilima ponašanja na forumu, može me slobodno banirati. Vrijeđanje je bilo ono jučer na sastanku. A isto tako smatram da je vrijeđanje prozivanje majke oboljele djevojčice, jer je dovela zdravu djevojčicu u vrtić,a to je učinila na preporuku liječnika. Što je trebala odustati, jer postoji mogućnost neodobravanja drugih roditelja? Po Vama je trebala razmišljati što će misliti drugi roditelji? Pretpostavljam da uz silnu brigu za bolesno dijete nije ni razmišljala koju će hajku izazvati. Konstatacija: ja protiv svih mi je u najmanju ruku smješna, jer mi ne pada na pamet skupljati istomišljenike, već izreći svoj stav. Kaj se tiče argumenta, već sam rekla da je preporuka liječnika da sestra od oboljele ide u vrtić. Nadam se se da ste shvatile svrhu mojeg izlaganja te da mi nije bio cilj nikoga uvrijediti, već potaknuti konstruktivnu raspravu.

I ne zaboravite sutra na bris u 9:30 :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Predlažem Vam da svoju djecu niti u buduće ne vodite u vrtić, kako se ne bi družila s našom djecom te na taj način negativno utjecala na njihovu percepciju života, jer ipak znate onu "Ne pada jabuka daleko od stabla".
    Draga _kekec_, ja samo mislim da je ova tvoja izjava malo suvišna...Ne razumijem kome se tu obraćaš??

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    Predlažem Vam da svoju djecu niti u buduće ne vodite u vrtić, kako se ne bi družila s našom djecom te na taj način negativno utjecala na njihovu percepciju života, jer ipak znate onu "Ne pada jabuka daleko od stabla".
    Draga _kekec_, ja samo mislim da je ova tvoja izjava malo suvišna...Ne razumijem kome se tu obraćaš??
    Potpis. Ovaj je dio mene izravno pogodio, premda mi dijete čitavo vrijeme IDE u vrtić i stoga sam reagirala.

Da, mislim da je bilo logično za očekivati da će dio roditelja "napasti" mamu oboljele djevojčice koja je stariju kćer dovela u vrtić. Pritom nikako ne smatram da su ti roditelji u pravu, već da je to jednostavno bilo predvidljivo. Da sam ja bila na njezinu mjestu, ja drugo dijete ne bih odvela u vrtić. Ne zato da bih nekome povlađivala ili zato što ne bih vjerovala liječnicima nego zato što mi u ionako stresnoj situaciji ne bi trebalo da me netko još razvlači po medijima i stavlja na stup srama. Dakle, ponavljam, ja osobno je ne osuđujem. Mislim da je imala pravo na to jer je dijete zdravo, ali je mogla zaštititi sebe i svoju obitelj od navale bijesa skupine roditelja.

_kekec_, nismo zaboravili na bris. Ja sam se upravo vratila iz vrtića u kojem je sve vrvjelo od roditelja, baka i djedova te epidemiologa i medicinskih tehničara. Bilo je kaotično, puno suza, ali dobro, izmučili smo malene za dobrobit kolektiva. Bris je obavljen, dio djece je ostao u vrtiću (i moj D), dio je odveden kućama. I što se tu sad može. Nikog se ne može natjerati da ostavi svoje dijete u vrtiću ako to ne želi.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

_kekec_....mislim da si se pogrešno izrazila...a i neki su te pogrešno možda i shvatili.
    Ja sam isto mama klinca iz tog vrtića, koji nije već jedno vrijeme išao ali sve što se dešava u njemu me zanima i smatram se odgovornom znati informacije o tomu. Naime nas sve ovdje pogađa bilo kakav agresivan nastup tipa tvog posta "ne pada jabuka daleko od stabla"...ne kužim zar smatraš da smo svi ovdje ogorčeni na roditelje koji svoju djecu nakon svega šalju u vrtić..ja ne osuđujem mamu koja šalje sestricu bolesne djevojčice u vrtić( pa možda je žena nema stvarno komu ostaviti) ,a i dosta joj je i brige i odlazaka u bolnicu (znam iz iskustva), ja je osobno ne bi poslala ali eto ona je...i ako je zdrava ok...isto tako ne mogu osuđivati ni one roditelje koji su nakon spoznaje da je sestra u vrtiću uzeli svoje dijete doma, sigurna sam da ih je većina to uradila u afektu i silno preplašena..ok i to je dopušteno i razumljivo...ali NE MOGU SHVATITI sve one mame i tate koji su fakat bez ikakvih argumenata, znanja i informacija došli kao po neku pravdu, odgovornoga i neku garanciju...da ne spominjem one koji misle da se meningitis prenosi zrakom ...eto to me ljuti a kao oni su tamo najglasniji i najhrabriji pa barem su prije odlaska pred ljude kojima je to specijalnost i koji su kompetentni u tomu mogli ugooglati pojam meningitis u pretražnik a ne onako kao "ovce" sramotit sebe tražeći žrtveno janje

Eto _kekec_ valjda shvaćaš zašto je dio tvog posta bio neprimjeren

_kekec_

Početno

Citiraj ewa prvotno napisa
    _kekec_....mislim da si se pogrešno izrazila...a i neki su te pogrešno možda i shvatili.
    Ja sam isto mama klinca iz tog vrtića, koji nije već jedno vrijeme išao ali sve što se dešava u njemu me zanima i smatram se odgovornom znati informacije o tomu. Naime nas sve ovdje pogađa bilo kakav agresivan nastup tipa tvog posta "ne pada jabuka daleko od stabla"...ne kužim zar smatraš da smo svi ovdje ogorčeni na roditelje koji svoju djecu nakon svega šalju u vrtić..ja ne osuđujem mamu koja šalje sestricu bolesne djevojčice u vrtić( pa možda je žena nema stvarno komu ostaviti) ,a i dosta joj je i brige i odlazaka u bolnicu (znam iz iskustva), ja je osobno ne bi poslala ali eto ona je...i ako je zdrava ok...isto tako ne mogu osuđivati ni one roditelje koji su nakon spoznaje da je sestra u vrtiću uzeli svoje dijete doma, sigurna sam da ih je većina to uradila u afektu i silno preplašena..ok i to je dopušteno i razumljivo...ali NE MOGU SHVATITI sve one mame i tate koji su fakat bez ikakvih argumenata, znanja i informacija došli kao po neku pravdu, odgovornoga i neku garanciju...da ne spominjem one koji misle da se meningitis prenosi zrakom ...eto to me ljuti a kao oni su tamo najglasniji i najhrabriji pa barem su prije odlaska pred ljude kojima je to specijalnost i koji su kompetentni u tomu mogli ugooglati pojam meningitis u pretražnik a ne onako kao "ovce" sramotit sebe tražeći žrtveno janje

Sa zadnjim dijelom posta se djelomično slažem, al opet kao što rekoh svatko ima pravo na svoj stav, pa tako i oni koji nisu googlali A ja i dalje stojim pri svom, da nije bilo korektno napadati majku oboljele djevojčice. Možda žena nema kome ostaviti dijete, pokušavam sagledati stvari iz njezine perspektive, vjerujem da nije pomišljala da će izazvati bijes nekih roditelja iz grupe. Ja u svakom slučaju suosjećam s njom. Al kao i ja tako i Ewa, pa i svi ostali imaju pravo iznjeti svoje mišljenje. Zaključak bi bio da neki ne bi svoju djecu poslali u vrtić u takvoj situaciji, a neki bi. Osim toga lijepo je nama tu naklapati u radno vrijeme, shvatite da ima i onih koje su na blagajni ili traci u proizvodnji, pa nemogu kad hoće niti na WC, a Vama je Ewa čudno što oni ne googlaju...vidite meni nije. Probajte nekad sagledati stvari i iz druge perspektive, prije nego što neke proglasite ovcama. I mslim da je rasprava otišla u pogrešnom smjeru, sve je samo ne konstruktivna. Inače svima koje ne poznam obraćam se sa Vi. [/b]

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

_kekec_ ovdje se ne vikamo već tikamo pa normalno je da se na forumu ljudi ne poznaju (neke poznam ali..) pa zar vidiš da se ljudi persiraju...
    ...i da trebali su se informirati ako su već došli postaviti pitanje..mislim radi sebe...a ja pod ovcama ne vrijeđam ljude...nego samo njihovu nedovoljnu angažiranost u informiranju

Ej...ipak mislim da se ponavljamo...nadam se da su klinci ok

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

..e da...ne moraš imati vremena GOOGLATI možeš i do knjižnice

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

imam veliku molbu za administratorice/moderatorice: molim vas promijenite naziv ovog topica, jer me svaki put štrecne i zaboli želudac kad isti taj naslov pročitam. i svaki put idem iznova provjeravati radi li se o riječkim vrtićima. hvala puno!
    a mamama vrtićaraca Malešnice

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Slažem se, onda?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Sa zadnjim dijelom posta se djelomično slažem, al opet kao što rekoh svatko ima pravo na svoj stav, pa tako i oni koji nisu googlali A ja i dalje stojim pri svom, da nije bilo korektno napadati majku oboljele djevojčice. Možda žena nema kome ostaviti dijete, pokušavam sagledati stvari iz njezine perspektive, vjerujem da nije pomišljala da će izazvati bijes nekih roditelja iz grupe. Ja u svakom slučaju suosjećam s njom. Al kao i ja tako i Ewa, pa i svi ostali imaju pravo iznjeti svoje mišljenje. Zaključak bi bio da neki ne bi svoju djecu poslali u vrtić u takvoj situaciji, a neki bi. Osim toga lijepo je nama tu naklapati u radno vrijeme, shvatite da ima i onih koje su na blagajni ili traci u proizvodnji, pa nemogu kad hoće niti na WC, a Vama je Ewa čudno što oni ne googlaju...vidite meni nije. Probajte nekad sagledati stvari i iz druge perspektive, prije nego što neke proglasite ovcama.
    dobro da sam te pročitala. jer vidim da su svi fini i pristojni, što je za pohvalu, no taj stav lažne socijalne osjetljivosti mi molim te nemoj naturati na nos.
    pravo da ti kažem, dosta mi je onih koji ne mogu, ne smiju, nemaju kome...
    zato što zbog takvih pati moje dijete. a meni je moje dijete najvažnije, daleko ispred žaljenja neke mame koja ne može na bolovanje.
    ne, ne ide mi dijete u vrtić na Malešnici, ali kao i da ide. jer se ovakve stvari ponavljaju svugdje. i ne mora biti u pitanju meningokok, može i streptokok.
    ali je činjenica da su neki roditelji neodgovorni prvenstveno prema svojoj djeci, pa onda samim time i prema mojoj. i ne želim sagledavati iz njihove perspektive, jer se uvije, ali baš uvijek s bolesnim djetetom može ostati doma.

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Što se tiče dovođenja djece koja su šmrkava i napola bolesna u vrtić to mi je nepojmljivo...moj I. ode u vrtić, nakon dva tjedna( to nam je rekord) zaradi bakterijsku infekciju bilo uha ili grla konstantno...nije to viroza to je uvijek antibiotik zaključujem da u grupi imamo klicoonošu i da to ne može biti stalno tako..zahtjevam od tete da upozori medicinsku sestru da se djeci urade brisevi i vidi tko je kliconoša ...još uvijek ništa od toga

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Što se tiče dovođenja djece koja su šmrkava i napola bolesna u vrtić to mi je nepojmljivo...moj I. ode u vrtić, nakon dva tjedna( to nam je rekord) zaradi bakterijsku infekciju bilo uha ili grla konstantno...nije to viroza to je uvijek antibiotik zaključujem da u grupi imamo klicoonošu i da to ne može biti stalno tako..zahtjevam od tete da upozori medicinsku sestru da se djeci urade brisevi i vidi tko je kliconoša ...još uvijek ništa od toga
    eto, ko da sam sama pisala.
    a da ne počnem o djeci koja u vrtić dolaze za vrijeme pijenja antibiotika, o djeci kojima roditelji ujutro daju paracetamol da im snize temperaturu i ostave ih onako jadne u vrtiću...

da, zaista ne želim pogled kroz tu perspektivu koliki god minimalac bio ili koliki god gazda kreten bio.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

da al u svemu tome najmanje su krive tete i med. sestre u vrtiću
    mislim da tu veliku odgovoronost imaju roditelji!
    evo, pa u tom vrtiću gdje se odvija sve to sa menikoknom sepsom i gdje sestra završi u bolnici, drugu uredno RODITELJI pošalju u vrtić :shock:
    o tome se već puno pisalo, al eto ima roditelja koji ne da ne misle na svoje dijete, a kamoli na tuđe!

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zbog takvih roditelja moje dijete ni ne ide trenutno u vrtić...ali kako to spriječiti?

Ta djeca i izgledaju bolesna...kašalj, zeleni šmrklji, ali teta kaže pa nema temperaturu i šta onda pa nije samo temperatura pokazatelj bolesti..

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nikak, bar u našem vrtiću.
    Teta nas obavještava da ima temperaturu 38,2 (uvijek baš tu) i da kašlje.
    Dijete naravno nema temperaturu, malo kašljuca. Ostavljam ga doma odlazimo dr. radimo krvnu sliku za svaki slučaj. Dobjamo potvrdu da je zdrav slijedeći dan u vrtić. I kaj sad ja 1 dan ostala doma zato što teta zna da moji ne idu u vrtič kad su bolesni dok hrpa djece sa zelenim šmrkljima koji se doslovno guše od kašlja cijeli tjedan hodaju u vrtić.
    A kad sam to spomenula odmah počela filozofija.
    Sad sam pametnija. Kopiram potvrdu napišem opasku tete i spremam. Još jedan takav eksces ja idem na razgovor kod ravnatelja i med. sestre. To sam teti i rekla.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj mali ide tamo na sport 2x tjedno i sad zbog opće paranoje i oni moraju dobiti profilaksu. ne znam jesam li :D ili zbog toga

nije li sad kasno za to?

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

To sam čula danas i stvarno ostala :? ..mislim da će se zbog opće paranoje tražiti i profilaxa za sve iz Španskog i Malešnice

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to mu je prvi antibiotik u životu i baš mi je :/ pogotovo jer mislim da mu ne treba, ali nemam muda odbit. ni zbog bebe u kući

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja mislim da je nepotrebno....ali svatko odlučuje za sebe

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i jučer je bio na treninigu u tom vrtiću..ne prenosi se to zrakom. al onda su mi uvalili to rješenje i zapravo me frka da nije prenosioc zbog male

bah. cijeli dan sam zbog toga. osjećam se ko da sam ga izdala. glupo, znam, al tak je. u 4,5 godine nije pio ta s..anja i evo sad bezveze

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma ništa strašno...koliko sam upoznata pije se dva dana ali pazite da popije pravilno i do kraja (neki su znali i bljucnuti) i to je to...ne brini neće se ništa desiti

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

još nisu gotovi brisevi
    ako koga zanima

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj **mial** prvotno napisa
    još nisu gotovi brisevi
    ako koga zanima
    ma užas,koliko im treba vremena

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    Citiraj **mial** prvotno napisa
    još nisu gotovi brisevi
    ako koga zanima
    ma užas,koliko im treba vremena
    Ne ovisi to od liječnika..brisevi su uzeti u utorak i inače treba čekati par dana jer je to bakteriološka pretraga kao i kod uzimanja stolica, ne može biti odmah gotovo...ne trebamo se ljutiti jednostavno čim nalazi budu gotovi znat će se...stoga strpljenja

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma to su brisevi od prekjučer, ne mogu biti brže gotovi

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma ja se neljutim ako ste možda tako shvatile moj post.
    ja sam ih zvala, a i pitala dal bi mogla u petak nazvati da provjerim, jer smo trebali sutra slaviti sinu rođendan, a već smo ga jedan vikend odgodili.
    radi smirenosti mojih i gostujućih živaca odgodili smo opet rođendan.
    ( u biti dobro mi došlo jer sam si opet ostavila puno posla za zadnji dan )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •