Adi dontvori![]()
to se događa jako rijetko, sam ošto ti se ne javljaju ovdje cure koje lijepo, ugodno i dugo doje a takvih je puuuuuno više.
ovo je topic o problemima pa zato i možeš pročitati svaštra...
samo ti redovito doji i neće biti problema![]()
Adi dontvori![]()
to se događa jako rijetko, sam ošto ti se ne javljaju ovdje cure koje lijepo, ugodno i dugo doje a takvih je puuuuuno više.
ovo je topic o problemima pa zato i možeš pročitati svaštra...
samo ti redovito doji i neće biti problema![]()
Ma jadnica je bila prvih 20 dana nakon poroda u bolnici zbog tromboze poslje carskog a beba doma pa se izdajala za bebu i očito pretjerala. Ona zna jako malo o dojenju. Neće se najprije izdojiti jer misli da je prvo mlijeko najbolje za bebu i takve stvari. Netko joj je napričao gluposti. Ja sam joj par stvari objasnila i dala joj broj sos telefona pa je rekla da će se javiti.sbuczkow prvotno napisa
I još jedna :shock: stvar. Kad je došla sa hitne puna kvrga sestre na pedijatriji zajedno s dokicom su joj stavljale HLADNE obloge "da se lakše izdoji i razbije kvrge". Ma joj, sva je jadna.
Ivaa, kod mastitisa se prvo stvar rjesava izdajanjem, ako ne prodje u nekoliko dana ni nakon sto je mama sve pokusala onda antibiotikom, a ako ni to ne prodje, onda UZV da se vidi sto je to unutra. Punkcija vjerojatno ide iza toga, da doktori budu sigurni.
~~~~~~~~ da ti sve bude u redu.
Tibice, dobro je sto si joj rekla da nazove SOS, znam tocno koliko se muci, nesto slicno sam prosla s Ledom. Dio problema ce rijesiti izdajanjem do olaksanja, a dio ce se rijesiti sam od sebe, kod skoka u razvoju.
U medjuvremenu, moze joj se dogoditi da joj beba lose napreduje i dobije grceve od previse vodenastog mlijeka. Neka doji na jednu dojku po nekoliko sati, dok je ne isprazni, a drugu neka izdoji do olaksanja ako joj postane pretvrda. Onda neka zamijeni dojke.
S vremenom ce izdajati sve manje i manje, ali ce sve skupa malo potrajati.
Cureeeeee!!!!![]()
Boli, boli, boli..vec dva dana (jutros ide treci....)!!!! Nista od ovog dosadasnjeg ne pali. Bol je duboko u desnoj ciki. Gvrgu ne mogu niti napipat. Pokusala sam izdajalicom. Praznila sam do kraja, samo da olaksam. Navukla puno mlijeka.(2x, prekjucer). Poslije sam samo rukom izdajala do olaksanja prije podoja. Nakon dojenja stavljam hladne obloge, prije dojenja lavor vruce vode...![]()
Kvrgu pod rukom ne osijecam. Kad dotaknem ciku, zaboli me cijeli prsni kos. Da ne velim da mi zvijezde frcaju, kad beba doji. Evo ta bolesna cika napuni se za 15 min, 15 puta je veca od zdrave....
Citam sve sto ovdje pise, o kvrgama, upalama...NE ZNAM VISE STO DA RADIM![]()
![]()
![]()
Bojim se da ce bit jos gore ako nesto ne ucinim!!!!!!!!!!!!
Kod mene je trajalo 24h; prvo se pojavila bolnost na jednom dijelu i temperatura preko 38. Bilo mi je užasno hladno i tresla sam se ko šiba; poslije se pojavilo i crvenilo. Nije bilo kvrge, stavljala sam ledene obloge na to mjesto i forsirala dojenje na tu stranu. Kod najviše temperature sam uzela lupocet. Srećom kod mene je to dosta brzo prošlo, ali we&baby tebi je već trći dan, brrrrrrrrrr. Temperaturu nemaš?
Meni se čini da sve dobro radiš, to s lavorom i hladnim oblozima, ali ako ti je upala duboko, možda ne djeluje kako treba. Najbolje da i ti nazoveš SOS telefon... Sretno!![]()
Cure, izgleda mi da imam mastitisna lijevoj dojki.
Barem mi se tako čini, samo neznam što mi je činiti i koja je vrsta (jeli trebam kod doktora). Nikako ne želim da se pogorša, to sam prošla u prvoj trudnoći zbog naglog prestanka dojenja ali ovaj puta je drugačije.
Danas sam osjetila da su mi cice pune, no mali se trebao uskoro probuditi pa ih nisam izdojila (nekad ih malo izdojim, tek da smanjih pritisak). Počela sam osjećati ispod pazuha lijeve ruke bol kao da mi je cica puna modrica, kasnije se bol proširila i na prednji dio cice. U međuvremenu se mali probudio (nije spavao duže od ubičajenog), dala sam mu tu bolnu cicu, kasnije sam masirala i izdojila koliko sam uspijela. Cica nije tvrda, nisam opipala kvržice, samo je jako vruća.
Uhvatila me i groznica, temperatura 38,5 i osjećam se kao da imam gripu.
Mali mi ima 15 dana, dojim na zahtjev, u 10 dana je dobio 480g, čini mi se da ima dovoljno popišanih i pokakanih pelena. Nisam primjetila pelenski osip, ni bijele naslage u ustima kod malog.
Inače imam dosta mlijeka, stalno curi, bolje reći lijeva, napominjem: izdajam jako, jako rijetko i samo malo.
Molim vas da nam pomognete. pleaseeeee
Dobro je da cica nije tvrda i nema kvrge. Stavi oblog, ako će ti biti lakše. Smiješ popiti paracetamol ( Lupocet, Lekadol i sl). Ako ti ujutro ne bude bolje, nazovi liječnika. Imala sam jako loše iskustvo kad mi je buknula temperatura od mastitisa preko 40. No, sve je prošlo za par dana i dojenje nastavljeno do godine dana.
Hvala ti Beti na odgovoru. Nažalost sutradan sam s 41 temp. koja nikako nije silazila završila u bolnici.
Sad imam više od duplo manje mlijeka i jako me je strah da nećemo uspijeti dojiti jer maleni traži više nego ja imam
Stalno ga stavljam na cicu, moram mu dati obe (dok mu je prije i jedna bila previše) za jedan podoj i to mu nebude dovoljno
Posljednje uređivanje od bfamily : 14.05.2011. at 17:37
Doć će opet, samo malo vremena i strpljenja. ( kažu oko dva tjedna). Glavno da je sve dobro prošlo. Nisam ti htjela pisati da je i meni bilo stvarno "uf", da ne plašim, ali vidim da je i tebi bilo.
bfamily, svakako nakon podoja pokusaj jos i izdojiti, koliko ide, pa jos malo na prazno. u svrhu poticanja proizvodnje mlijeka.
da li dohranjujes, ili je samo na tvom mlijeku?
Dva puta sam mu dala adaptirano no već 2 dana nije potrebno. Inače mi je stalno na cici, možda je i skok....
Jeli loše ako u jednom podoju mu dajem obje dojke s time da jednu obavezno isprazni do kraja, a drugu kako kad?
Uh, evo i ja, nakon 15 mjeseci uspjesnog dojenja, izgleda zaradih mastitis na desnoj dojci. Boli me na dodir, iako dojka nije sva tvrda, osjetim kao jednu lopticu duboko u centru dojke i tako je vec 3 dana. Citajuci ranije postove, sva sam se prestravila... Sta da radim? Dojimo svakako (kako stigne, lezeci, stojeci, sjedeci) ali sad malo rjedje (od nocnog uspavljivanja do jutarnjeg podoja). Nedavno sam izbacila dnevne podoje pa je to vjerovatno uzrok. Da ih vratim? Da stavim kupus? Help, please...
Niko nista?
Zaboravih reci da sam jos zaradila virozu i da imam temperaturu... I vratila sam 1 dnevni podoj. I stavila kupus. Nadam se da ce proci...
Vidi, slična tema:
http://forum.roda.hr/threads/34112-HITNO-MASTITIS
nazovi sos telefon za dojenje