sad smo na klavocinu i syntocinonu, temperatura normalna. Preporuka ginekologa: dojiti samo lijevom (zdravom), desnu (bolesnu) samo izdajati i masirati kvrgu, u međuvremenu mlaki oblozi.

Znate li zašto ne smijem dojiti na desnoj strani? može li se dogoditi kakva šteta? Desna je naime povećala proizvodnju jer sam je forsirala u nadi da će beba izvući mlijeko iz kvrga dok se lijeva malo povukla. Sad mi treba dosta vremena da izdojim iz desne ono što izlazi i bez masaže, mali brzo ogladni samo na jednoj cici pa moram dodati i umjetno. Za to vrijeme desna je opet puna, opet izdajam, mali opet gladan (na cici bude po pola sata-sat) i tako do mrske masaže i stiskavca dođem jedva 2-3 puta dnevno. U međuvremenu, naravno, moram i na WC, jesti, popiti vode - samo te osnovne stvari... Hoću reći, stvarno nam je to problem, dojiti samo na ljevoj...

S druge strane, dan prije nego sam otišla doktoru i još taj dan - dok nisam počela s liječenjem i dojila na obje strane. primjetila sam da beba pojačano bljucka. Otkad mu ne dam bolesnu cicu to se smirilo, ima li to veze?