hej dambo,
vidjela sam tvoj upit na mom topicu, pa da ti odgovorim. prije svega, drzi se i nemoj pokleknuti. vidim da su ti cure sve savjete dale , a i svi te podrzavamo da sto prije razbijes tu kvrgu.
meni ti se apsces dogodio zato sto sam 10-ak dana zanemarivala upalu koja se razvijala. ja sam mislila da sam se zalezala ili udarila , jer me je bolilo duboko u cici, a i nisam osjecala nikakvu kvrgu. kad mi se zacrvenilo , dobila sam antibiotik-ceporex koji nije bio dovoljno jak da ublazi upalu kako bi mogla masazom razbiti tu kvrgu pa se to povecavalo dok se nije zagnojilo (na vrhu kvrge sam pocela osjecati mekano-kao da ti prst propada unutra prilikom dodira).
ti si vec sada dobila klavocin koji je najjaci antibiotik i trebao bi ti smiriti upalu i onda je lakse razbiti kvrgu, a i veca je vjerojatnost da ce bebica posisati. ako osjecas da ti se stanje ne poboljsava, a popila si antibiotike i radila sve po savjetima,moja preporuka ti je da odes na ultrazvuk , pa da vidis koliko je velika upala.
ja sam sada dobro. opet iskljucivo dojimo i jako sam sretna zbog toga! :D
kad su mi ustanovili apsces, doktori su mi rekli da ne smijem dojiti na bolesnu dojku i tako sam dva tjedna desnu dojku izdajala i bacala mlijeko.
otkada smo ponovo krenuli s dojenjem , ja sam nova osoba , a i beba je puno smirenija.
sad su mi cice stalno pune , jer sam u lijevoj malo nabildala proizvodnju , a bebica nema toliki apetit , a i ne trazi tako cesto kao prije ( pomice vrijeme podoja sa dva na tri sata ).
ja dojim u lezecem polozaju u 90% slucajeva i zna mi se dogoditi da mi se ispod pazuha lijeva dojka prepuni. ne znam da li je to zbog polozaja , ali onda ju stavim u polozaj lopte , pa to izvuce.
jesi probala prije podoja se malo izdojiti-da ispraznis kanalice iz kojih mlijeko ide bez problema , a onda nakon toplog obloga i masaze das bebi da papa , pa mozda povuce mlijeko i smanji kvrgu ?
drzim fige