Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: partneri

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno partneri

danas sam bila na roditeljskom sastanku u vrticu, u kojem krecemo od jeseni, u vrticku skupinu (mala mi sad ide u drugi vrtic).

ravnateljica vrtica i svo osoblje (osim teta), znaci tajnica, med. sestre, defektolog, psiholog i sl su bile prisutne... a bilo je i dosta roditelja (za djecu je uprilicen poseban kutak za igranje). ravnateljica nam je govorila o vrticu (koliki je to kompleks, organizacija vrtica i dnevni program i sl), izmedju ostalog rekavsi da one ne vole nazivati vrtic "cuvalistem za djecu", jer one sebe ne vide kao chuvalice, tj. da je vrtic po njima odgojno-obrazovna ustanova, prva stepenica u djetetovom zivotu. da u vrticu rade sve strucne osobe, koje se bave s nasom djecom, odgajaju ih i obrazuju za zivot koji ih ocekuje u kojem socijalizacija i emocionalna inteligencija postaju sve bitniji faktor... molila je roditelje da sve nedoumice i neslaganja podijele s njima, tj. prvo s doticnim tetama, a zatim s ostalim osobljem...ako imaju pitanja ili prijedloge, da se slobodno jave.... priznala je da su greske moguce, pa da je stoga bitno sve reci sto nekog tishti... ispricala se za ljetni program, kad vrtici rade s manjim kapacitetima, ispricala se za to sto tete budu ponekad bolesne, pa druge tete uskoche (mada mi nije jasno kako se protiv ovog netko mogao buniti ?!) i ispricala se i objasnila zasto zakljucavaju vrata vrtica...rekli su da ce navesti datume kad ce roditeljima pruziti mogucnost da kushaju ono sto im djeca jedu, da ce predloziti roditeljima da budu kao "gosti-predavaci" u skupini gdje su im djeca.. recimo mama frizerka dodje i prica djeci o svom poslu, napravi frizure... tata ljecnik (dzizus koji stereotipi, al ajd ) dodje i objasni djeci sto on radi i da se djeca ne moraju bojati ljudi u bijelim kutama... i sl. naravno spominjala je priredbe, rodjendane, izlete i sl.

onda je dala prijedlog da one, odgajateljice i mi, roditelji, budemo partneri koji ce zajedno raditi na tome da nasa djeca budu u vrticu sretna.

sad ovo mozda zvuci sve previse pateticno, no zena je normalno govorila o svemu, spomenuvsi i ove stvari koje sam uspijela upamtiti...

kako se vama cini vrtic/jaslice u koje ste upisali dijete ? taj prvi kontakt, ako ste recimo (vec) imali roditeljski ?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

MC, baš me zanima koji je to vrtić?

Mi smo roditeljski imali u utorak i činilo mi se uglavnom ok. Dosta se govorilo o adaptaciji, o važnosti postupne adaptacije, pozvali su nas da ljeti posjetimo vrtić s djetetom kako bismo upoznali prostor... sve super, samo mi se ne sviđa dio o prehrani, ali ajde dobro, nije tako strašno.
    Ono što je mene pomalo iznenadilo je nezainteresiranost roditelja. Na roditeljskom je bilo malo ljudi i nitko nije imao nikakvih pitanja, komentara, kao da su tamo preko volje. A možda imam krivi dojam.

U utorak idemo na individualni razgovor, pa ću vidjeti kako će Andrej reagirati na novosti - ipak je on taj koji kreće u vrtić, a ne ja.

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi danas idemo na individualni razgovor a roditeljski je tek krajem 8. mjeseca.
    Ali to smo sve prošli prije 2 g. sa starijom curkom, pa nam je još relativno friško - na roditeljskom kažu što sve možemo očekivati, kakvi su objekti, kakva je prehrana, da adaptacija može trajati i 2 mjeseca ako nama i djetetu tako odgovara, i na kraju sastanka se podijelimo u grupe s tetama iz pojedinog objekta gdje će nam biti dijete, pa možemo raspravljati s tetama.
    Bila sam zadovoljna, a ove godine očekujem isto.
    Jedina zanimljiva stvar koju sam primjetila - od 50-ak djece koja su primljena, jedino smo MM i ja i još jedan par došli u paru, dakle oba roditelja. Ostalo su sve bile mame. A tako je i na priredbama i sastancima kasnije u vrtiću. MM se tome silno čudi. A tete se čude koliko je MM angažiran oko djece. A ja se svemu tome čudim :?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hm, pa ja cu ici na roditeljski sama jer ce muz cuvati dijete. radi se o bebi koja uskoro puno godinu dana, pa pretpostavljam da nema smisla da idemo svi.

mogli smo se dogovoriti i obrnuto, ali ovako nam vise odgovara. na individualni razgovor cemo ici svo troje, naravno.

i da, naravno da vrtic NIJE CUVALISTE, nego je odgojno-obrazovna ustanova. uvijek mi je paralo usi kad bi netko rekao da djecu u vrticu tete "cuvaju".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ispricala se za to sto tete budu ponekad bolesne, pa druge tete uskoche (mada mi nije jasno kako se protiv ovog netko mogao buniti ?!)
    vidis, meni je jasno nisam se bunila, jer razumijem da je to visa sila, ali dojadilo mi. mi imamo dvije tete, jedna je malo starija, a druga kronicno bolesna.

mislim da su cijelu ovu godinu jedva dva tjedna u komadu bile obje. nikad ne znam koja ce biti ujutro, hoce li biti cijeli dan ili nece. moje dijete voli znati sto moze ocekivati. dogodi se da ga jedna spremi spavati i ode, kad se probudi tu je skroz nepoznata druga teta, koja ne zna ni kako se zove, ni zasto place kad se probudi...

od jeseni idemo u novi vrtic.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

M. courage, bez ljutnje, ali meni ta prica zvuci kao tipicna fora koju tete i ravnateljice prodaju roditeljima. Sta drugo da oni i kazu roditeljima osim takvih prica? Poucena vlastitim losim iskustvima, ja se drzim one: ne vjerujem dok ne vidim.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Na roditeljskom je bilo malo ljudi i nitko nije imao nikakvih pitanja, komentara, kao da su tamo preko volje. A možda imam krivi dojam.
    Mi smo dan prekasno dobili poziv za roditeljski u istom vrtiću.. inače bi mu vrlo rado prisustvovali..

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    ispricala se za to sto tete budu ponekad bolesne, pa druge tete uskoche (mada mi nije jasno kako se protiv ovog netko mogao buniti ?!)
    vidis, meni je jasno nisam se bunila, jer razumijem da je to visa sila, ali dojadilo mi. mi imamo dvije tete, jedna je malo starija, a druga kronicno bolesna.
    I meni je dojadilo, vidjet ćeš kako je to kad svaki čas nastupa novi režim. U jaslicama je bilo više manje OK, a u vrtiću je M. imao jednu stalnu tetu, dok ih se na mjestu druge izmijenilo pet, da ne govorim o letećim uskakanjima zbog bolesti i drugih razloga.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda prica o partnerstvu je floskula ali ja cvrsto vjerujem da koliko će se to partnerstvo realizirati ovisi o roditeljima. Ako roditelj pokaze interes ukljuciti se u rad vrtica uglavnom će i naći načina kako. Mene je uvijek iznenađivalo kako malo roditelja dolazi na sastanak, na predavanja koja se u vrtiću organiziraju i sličnim događanjima...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

samo da kratko odgovorim... jer me ovih dana nece biti na netu...

Citiraj Zorana prvotno napisa
    M. courage, bez ljutnje, ali meni ta prica zvuci kao tipicna fora koju tete i ravnateljice prodaju roditeljima. Sta drugo da oni i kazu roditeljima osim takvih prica? Poucena vlastitim losim iskustvima, ja se drzim one: ne vjerujem dok ne vidim.
    zorana, kakva bolan ljutnja :? imas pravo, sto drugo bi nam i mogli reci, nije da ih sad zbog tog roditeljskog kujem u zvijezde, al opet s druge strane ne vidim u tome toliko prodavanje nekih fora. ne znam, ja nekako idem od toga da svatko u svojoj struci i poslu nastoji dati najbolje od sebe... pa cu ja kao roditelj prihvatiti ruku koju su mi oni pruzili... uvijek se nesto nepredvidjeno moze desiti, greske i nesuglasice... a vrijeme ce naravno sve pokazati... jednostavno volim vjerovati da ce sve biti dobro...

e, da, ostala sam ti duzna odgovora na cjepivima... al me nece biti tjedan dana... tako... bit ce jos topica na tu temu, ne sumnjam... bit ce dana za megdana

inace, ivana i zdenka... mi nismo imali tih bolovanja, pa mi je taj problem stran... no, shvacam...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da svemu treba pristupiti otvoreno i sa pozitivnim stavom. Pogotovo kad se o djeci radi. Iako, i u drugoj strani ima istine, tj. u ovome sto Bubica kaze. Ima dosta roditelja koji si ne postavljaju u glavi standarde "takve vrste". Pa im je vazno da je dijete na sigurnom, da je dobro jelo i to je to. U tom slucaju naravno da tete preuzimaju svu inicijativu, ma kakva ona bila. S druge strane, ima i teta i ravnatelja sa tvrdokornim stavovima pa svaku roditeljsku inicijativu dozivljavaju kao petljanje u posao....tko ce ga znati.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I odgajateljice su samo obicni ljudi koje takodjer imaju svoju vlastitu malu djecu koja se cesto razbole.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •