Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Djeca volonteri

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Djeca volonteri

Budući da se na jednom forumu razvila rasprava između školaraca volontera jedne udruge o tome kako nemaju podršku od strane roditelja za to što rade, zanima me kako razmišljate vi roditelji. Da li bi vam smetalo da vaše dijete volontira? Da li bi mu to ograničavali jer bi smatrali da mu volontiranje uzima od vremena koje bi trebao provesti za knjigom? Da li bi vam smetalo što vaše dijete radi negdje gdje ga nitko ne plaća i nema koristi od toga?
    Kako bi reagirali da vaše dijete želi volontirati u crkvi, a vi niste vjernik, ili da želi volontirati u azilu za pse, a vi mrzite pse?
    Biste li im pružili podršku ili im to zabranili? Primjetila sam da se dosta ljudi ismijava iz onih koji volontiraju jer misle da su glupi ako nešto rade badava.
    Pa eto, kako bi vi usmjerili svoje dijete?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi koji smo u rodi svojim primjerom pokazujemo djeci što znači volontirati i koliko isto pomaže čovjeku da živi nešto što se zove sretan život.
    Ja bi bila presretna da moje dijete odluči volontirati bez obzira o čemu je konkretno riječ.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi roditelji volontiramo u vise udruga, a cesto nam i djeca malko pomognu - kod nas je volontiranje dio naseg zivota.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Bila bi jako ponosna.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim da bi bila presretna da mi djete odluči tako nešto učiniti, pa ma o čemu bila rječ; psi, vrtić, škola, starački dom... I volontiranje je način da se djete nauči odgovornosti i brizi za nekoga ili nešto drugo.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem Bubicu i tateka

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pita mene ida nedavno: mama, kad ces ti zavrsiti raditi u rodi?
    ja: kako mislis - zavrsiti? ovo sto danas radim?
    ida: ne, skroz zavrsiti raditi u rodi.
    ja: pa ne znam, kad vise ne budem imala interesa, volje, vremena, ne znam sto da ti kazem, nisam razmisljala da cu ikad zavrsiti s poslom u rodi... a zasto te to zanima?
    ida: pa da onda mogu ja poceti...

dogovorile smo se da ce pricekati s pravim, angaziranim volonterizmom dok malo poraste, a do tad da slobodno moze pripomoci svaki put kad pozeli u akcijama koje organiziramo

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    mi koji smo u rodi svojim primjerom pokazujemo djeci što znači volontirati i koliko isto pomaže čovjeku da živi nešto što se zove sretan život.
    Ja bi bila presretna da moje dijete odluči volontirati bez obzira o čemu je konkretno riječ.
    Potpisujem :D

Ja Leonu uvijek vodim sa sobom kad imam solo akcije "namještam sjedalice po kućama" i drago mi je što ona počinje kužiti kaj je to volontiranje i koliko to ispunjava čovjeka :D

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

aj litala kako super!
    pusa Idi

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    X

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa

i ja

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aaaaaaaa, Litala, kak je Ida divna

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Podržala bih svoje dijete. Puno dobra dolazi iz volonterskog rada, a i sviđalo bi mi se što u današnjem vremenu, kada većina na sve gleda kroz novac, želi nešto raditi iz dobre volje.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    pita mene ida nedavno: mama, kad ces ti zavrsiti raditi u rodi?
    ja: kako mislis - zavrsiti? ovo sto danas radim?
    ida: ne, skroz zavrsiti raditi u rodi.
    ja: pa ne znam, kad vise ne budem imala interesa, volje, vremena, ne znam sto da ti kazem, nisam razmisljala da cu ikad zavrsiti s poslom u rodi... a zasto te to zanima?
    ida: pa da onda mogu ja poceti...

aaaaaa, lokvica na podu......

Inače, ko i Bubica.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: Djeca volonteri

Citiraj TeinaMama prvotno napisa
    Da li bi vam smetalo što vaše dijete radi negdje gdje ga nitko ne plaća i nema koristi od toga?
    To što ga se ne plaća, ne znači da nema koristi od toga, dapače...jer smatram da prave vrijednosti u životu nemaju svoju cijenu, niti se mogu novcem vrednovati.
    Moje dijete će imati moju punu podršku ukoliko bude imalo volje za volontiranjem

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i ja x

+ ja se toplo nadam da moje dijete nikada nece raditi zbog place i koristi u kasicnom smislu, vec zbog:

unutarnje potrebe,
    intelektualnog uzbudenja,
    iskonske potrebe za stvaranjem,
    misije,
    vizije,
    zudnje za zivotom,
    potrebe da oplemeni ovaj svijet,
    potrebe da pomogne,
    potrebe da leti,
    zelje da bude subjekt, a ne objekt......
    .....

a ono sto se smatra placom ili nekakvim novcanim vrednovanjem dolazi kao nusprodukt , i to u visini koja ce njoj biti vazna ili potrebna.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To što ga se ne plaća, ne znači da nema koristi od toga, dapače...jer smatram da prave vrijednosti u životu nemaju svoju cijenu, niti se mogu novcem vrednovati.
    Tako jeeeeeeeeee :D

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    i ja x

+ ja se toplo nadam da moje dijete nikada nece raditi zbog place i koristi u kasicnom smislu, vec zbog:

unutarnje potrebe,
    intelektualnog uzbudenja,
    iskonske potrebe za stvaranjem,
    misije,
    vizije,
    zudnje za zivotom,
    potrebe da oplemeni ovaj svijet,
    potrebe da pomogne,
    potrebe da leti,
    zelje da bude subjekt, a ne objekt......
    .....

a ono sto se smatra placom ili nekakvim novcanim vrednovanjem dolazi kao nusprodukt , i to u visini koja ce njoj biti vazna ili potrebna.
    Moram komentirati: OVO MI JE PREKRASNO :D
    i naravno i ja bih htjela da moja curka tako i dat ću sve od sebe da joj pomognem u tome!
    (Uh,kad se samo sjetim...gdje bi meni kraj bio da me nisu tako maltretirali,dresirali i trenirali...)

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa
    (Uh,kad se samo sjetim...gdje bi meni kraj bio da me nisu tako maltretirali,dresirali i trenirali...)
    Teica, ni sad nije kasno - niti za mijenjanje starih navika i kidanje starih okova, niti za volontiranje, od Rode pa nadalje.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li bi vam smetalo što vaše dijete radi negdje gdje ga nitko ne plaća i nema koristi od toga?
    Tko nema koristi? Ja vidim obostranu korist.

Ema je clanica udruge prijatelja zivotinja, lokalne. Toliko im je cesto dolazila na stand, pomagala, donosila vodu psicima koje poklanjaju i sl. da su joj dozvolili da se uclani maloljetna. Ja nemam nista protiv, dapace.

Sto se tice Rode, nama je volontiranje dio zivota bez kojeg vise ne bismo imali istu kvalitetu. Ema je dio toga i vrlo cesto simbolicno sudjeluje u aktivnostima.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Tko nema koristi? Ja vidim obostranu korist.

Ema je clanica udruge prijatelja zivotinja, lokalne. Toliko im je cesto dolazila na stand, pomagala, donosila vodu psicima koje poklanjaju i sl. da su joj dozvolili da se uclani maloljetna. Ja nemam nista protiv, dapace.

Sto se tice Rode, nama je volontiranje dio zivota bez kojeg vise ne bismo imali istu kvalitetu. Ema je dio toga i vrlo cesto simbolicno sudjeluje u aktivnostima.
    Je ne kažem da nema koristi, ali milion puta sam čula da ljudi tako komentiraju.
    Mladi volonteri koje sam ja spominjala volontiraju na veterini sa psima i žale se na veliko nerazumjevanje roditelja, a svoje volontiranje skrivaju od prijatelja jer su ih neki prijatelji kojima su spomenuli da tamo volontiraju ismijali. Meni je to stvarno blesavo, radiš nešto korisno i moraš skrivati da ti se drugi ne smiju.
    Drago mi je da ste vi ovdje drugačijeg mišljenja. A što sam drugo i mogla očekivati od Roda...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bubice i moj potpis...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kad bismo svi radili samo ono iz čega izvlačimo neposrednu korist, jadan bi nam život bio. Osim toga, čovjek ni ne sluti što će mu u životu donijeti neke prednosti. Poznam puno ljudi kojima je na kraju ono što su radili iz ljubavi postalo posao. Meni samoj se je nakon desetak godina nenadano isplatilo ono što su mnogi moji kolege smatrali nerazumnim idealizmom, da ne kažem ludilom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Neke stvari se ne mogu platiti novcem...te su neprocjenjive!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    Neke stvari se ne mogu platiti novcem...te su neprocjenjive!
    za sve ostalo postoji mastercard ...

ja nikad nisam razmišljala o tome da volontiram. to mi je pod normalno. stalno skupljam neke stvari za one koji nemaju, i došlo mi je par puta neko "zasićenje". rekla sam samoj sebi da to više neću raditi...

i onda sam pukla... osjećala sam se jadno i beskorisno, i s novim žarom se bacila na pomaganje .

kad ti to jednom uđe pod kožu - ne možeš drukčije.

kikica nije direktno volontirala. ali je bila uključena u sve moje aktivnosti. i smatram ju volonterom od malih nogu. i ona je davala svoje vrijeme i svoj trud, i pomagala koliko god je mogla. primala je poruke, prenosila ih, odlazila se družiti i s djecom iz doma, i štićenicima centra stančić.

potajno priželjkujem da postane volonter unicefa .

a za nas ostale? pa svaka minuta koju odvojimo od svog vremena da bi pomogli drugima - svojevrsno je volontiranje. bilo ono "službeno registrirano" - ili samo darovano od srca...

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Djeca volonteri - meni je super ako klinci pokazuju volju za tako nečim. Ovo naše društvo je toliko materijalno orijentirano, pa mislim da ih od malih nogu treba učiti da nije sve u novcu, da nije sve plaćeno, već da se neke stvari mogu raditi i iz srca, bez naknade.
    Svatko tko se odluči za volontiranje, bilo u pitanju dijete ili odrasli, ima afinitet prema predmetu volontiranja i dobru volju. A dobru volju treba uvijek poštivati i ohrabrivati, pogotovo kod djece - čak i ako mjesto volontiranja nije u skladu s našim preferencijama (primjer koji je bio naveden-dijete volontira u azilu za pse, a mama ne voli pse). Ne vidim razloga zašto bi djete trebalo biti za to zakinuto jer roditelji ima drugačiji afinitet. Svako od nas je individua s svojim željama i svojim sustavom vrijednosti.

A htjela bi se osvrnuti malo i na stav o volontiranju da to ništa ne doprinosi u materijalnom smislu jer nema love za volontiranje. To mi je toliko kratkoročno i površno razmišljanje da bode oči.
    Volontiranjem prije svega čovjek proširuje svoj krug poznanika/prijatelja. Svakome tko se danas bavi bilo kakvim biznisom je jasno da su poznanstva sve - ne isključivo u smislu nekog nepotizma, nego mislim da poznanstva znatno pomažu u rješavanju poslovnih problema. Imaš problem, pitaš se kako bi nešto rješio, nabavio, prodao, ponudio? I onda se sjetiš frenda s kojim si volontirao u azilu za pse i znaš da sad on radi u super firmi, pa ga zovneš i pitaš za savjet.
    Dijete volotira u crkvi, uključilo se u neke grupe? Sjajno, ima veliku mogućnost proputovati Hrvatskom i svijetom, putem hodočašća. Ide na folklor? Ista stvar, moje frendice su obišle pola svijeta s ne baš pretjerano razvikanom folklornom skupinom.
    Onda se prisjetim ljudi s faksa koji su se aktivno uključivali u neke studentske udruge, isto volontirali. Oni su uglavnom i dalje ostali u kontaktu s tim udrugama i danas imaju mrežu poznanstava u najjačim hrvatskim firmama.
    Ovo što sam sad navela ne bi trebao biti razlog za volontiranje, jer pogotovo u dječjoj dobi ne možeš nikog nagovorit na nešto za što nema interesa. Ali stav da je volontiranje glupo jer nije plaćeno ne drži vodu.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda je meni malo nejasna dvojba roditelja koji imaju problema sa volontiranjem, voljela bih da nam malo das stofa - ono konkretnije, oko cega je nastala frka, gdje se to volontira, a ne bi trebalo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •