-
Djeca volonteri - meni je super ako klinci pokazuju volju za tako nečim. Ovo naše društvo je toliko materijalno orijentirano, pa mislim da ih od malih nogu treba učiti da nije sve u novcu, da nije sve plaćeno, već da se neke stvari mogu raditi i iz srca, bez naknade.
Svatko tko se odluči za volontiranje, bilo u pitanju dijete ili odrasli, ima afinitet prema predmetu volontiranja i dobru volju. A dobru volju treba uvijek poštivati i ohrabrivati, pogotovo kod djece - čak i ako mjesto volontiranja nije u skladu s našim preferencijama (primjer koji je bio naveden-dijete volontira u azilu za pse, a mama ne voli pse). Ne vidim razloga zašto bi djete trebalo biti za to zakinuto jer roditelji ima drugačiji afinitet. Svako od nas je individua s svojim željama i svojim sustavom vrijednosti.
A htjela bi se osvrnuti malo i na stav o volontiranju da to ništa ne doprinosi u materijalnom smislu jer nema love za volontiranje. To mi je toliko kratkoročno i površno razmišljanje da bode oči.
Volontiranjem prije svega čovjek proširuje svoj krug poznanika/prijatelja. Svakome tko se danas bavi bilo kakvim biznisom je jasno da su poznanstva sve - ne isključivo u smislu nekog nepotizma, nego mislim da poznanstva znatno pomažu u rješavanju poslovnih problema. Imaš problem, pitaš se kako bi nešto rješio, nabavio, prodao, ponudio? I onda se sjetiš frenda s kojim si volontirao u azilu za pse i znaš da sad on radi u super firmi, pa ga zovneš i pitaš za savjet.
Dijete volotira u crkvi, uključilo se u neke grupe? Sjajno, ima veliku mogućnost proputovati Hrvatskom i svijetom, putem hodočašća. Ide na folklor? Ista stvar, moje frendice su obišle pola svijeta s ne baš pretjerano razvikanom folklornom skupinom.
Onda se prisjetim ljudi s faksa koji su se aktivno uključivali u neke studentske udruge, isto volontirali. Oni su uglavnom i dalje ostali u kontaktu s tim udrugama i danas imaju mrežu poznanstava u najjačim hrvatskim firmama.
Ovo što sam sad navela ne bi trebao biti razlog za volontiranje, jer pogotovo u dječjoj dobi ne možeš nikog nagovorit na nešto za što nema interesa. Ali stav da je volontiranje glupo jer nije plaćeno ne drži vodu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma