Čitam neke topike o upisu u vrtić. Razgovori, razgovori sa pedagogogom... Kod nas je to samo ispunjavanje obrasca i čekanje da li će biti primljen ili ne... Da li to ovisi o vrtiću ili se kod nas preskače jedna stepenica? Ili više...
Čitam neke topike o upisu u vrtić. Razgovori, razgovori sa pedagogogom... Kod nas je to samo ispunjavanje obrasca i čekanje da li će biti primljen ili ne... Da li to ovisi o vrtiću ili se kod nas preskače jedna stepenica? Ili više...
Mi smo prvo na vratima pročitali da je A. primljena, za par dana bio je kolektivni sastanak s potpisivanjem ugovora, i tom prilikom se svatko individualno naručio za razgovor s psihologom i medicinskom sestrom.
razgovor je nakon što se dijete upiše
Evo mi smo naručeni za taj intervju,tj. razgovor i to nakon tog
roditeljskog sastanka gdje su nam govorili o samom vrtiću-jaslicama,
upoznali nas sa načinom rada...i tako..bla bla..sve u svemu,nije loše.
na tom razgovoru su rekli da povedemo i dijete i tamo žele čuti od nas
koje navike ima dijete,eventualno - poseban način prehrane i tako...
kako bi oni na vrijeme mogli sve te informacije proslijediti teti koja će
čuvati Ellu...sviđa mi se to.
Uglavnom,rekli su i da možemo mi postaviti kakva pitanja,al ništa mi posebno ne pada na pamet...
imate li vi kakvu ideju za neko "posebno" pitanje - a koje bi moglo bit
važno?
Kad je dijete primljeno u vrtić imali smo svi kolektivni sastanak. U pozivu na taj sastanak pisalo je i kad je UPIS djeteta u vrtić a to je drugi sastanak. Na taj drugi sastanak išli smo svi individualno sa djetetom. Prvo smo išli na razgovor kod psihologinje i tamo smo razgovarali točnije ona me je ispitivala sve o djetetu i to si zapisivala, nakon toga smo išle u računovodstvo potpisati ugovor i onda na razgovor kod glavne medicinske sestre - morali smo donijeti karton o cjepljenju i opet smo malo porazgovarali. I to je to!
Onda sam ja valjda neš krivo pokopčala...![]()
Jel potrebno da su oba roditelja na istoj adresi ili je dovoljno da su majka i djeca na toj općini gdje djeca idu u vrtić! Sad su me u vrtiću tražili sve podatke i MM nije na istoj adresi!! Već su mi primili cure u vrtić, ali se bojim da mi ne povećaju cijenu jel je to kao neka vrsta privatnog koji subvencionira općina. U državni nas nisu primili jel nije bilo mjesta!!
marttha ako pod ovim"MM nije na istoj adresi!" mislis nije prijavljen s vama na istoj adresi mislim da ces morati donjeti nekaku potvrdu o boravistu o tom mi pricao jedan poznanaik! Njemu zena nije bila prijavljena na istoj adresi.
Inace koji si vrtic dobila ako se ne varam ti si iz okolice Samobora?
Jonacckai mi smo na pocetku samo ispunjavali upitnike!
Pa je nakon primanja u jaslice bio skupni roditeljski sastanak na kojem smo dobili pregrst informacija o privikavanju i jos neke papire, a sada sljedi individulni razgovor sa donosenjem raznih potvarda!
mi obavili razgovor pred nekih 2 tjedna i s ve je bilo ok dok se nismo dotakli teme socijalizacije djeteta gdje sam ja, ovlaš, spomenula kako smo išli na druženja ljetnica s rodinog foruma... gospođa viša medicinka je iskolačila okice, pitala roda, kažete?! da, kažem ja...upisala to na onaj papirić i rekla...znate, mi imamo već nekoliko roditelja roda, pa bih vam samo htjela napomenuti da se i od vas očekuje da surađujete s nama...ja rekla- pa zar ja ostavljam dojam nespremnosti na suradnju? itd u revijlanom tonu, dok mi kasnije jedna teta iz tog vrtića nije rekla- znaš, oni ti rodama nisu baš oduševljeni jer su to roditelji koji vole sve znat što se dešava u vrtiću i oko njega...
e, pa svašta...meni za to ne treba roda, meni je to normalno...da svaki roditelj želi znati sve vezano uz njegovo dijete..pogotovo kad ga negdje ostavljaš na čuvanje...
Gdje ste se prijavili u vrtic? Gradski ili neki od privatnih?Janoccka prvotno napisa
Može par pitanjca s razgovora? Da se znamo pripremiti. Da li se i dijete nešto pita? Tj. da li se uključuje u razgovor? Ako zna govoriti, naravno.
Petarpan, u potpunosti se slažem s tobom.
Djeca su nam najveće blago u životu i naše je pravo i obveza znati što se s njima događa!!!
a mi smo primljeni u jaslice nakon žalbi, a roditeljski sastanak je već prošao
sad su mi samo dali papir da obavimo sistematski, i rekli da ne trebam žurit s njim
a i ja bih htjela na roditeljski :/ , i ja bi informacije o privikavanju
a valjda će to biti krajem 8 mj![]()