Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Kako odabrati vrtić?

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Kako odabrati vrtić?

Primljeni smo u Izvor.

I primljeni smo u Tatjanu Marinić.

IZVOR:
    ravnateljica i osoblje: vedro, karizmatično, ambiciozno. Snimljen filmić u skladu sa smjernicama EU. Dobra vibra. Manje grupe - rekli su nam oko 15 djece po grupi. Grupe imaju imena - mi smo Zmajevi Nekako, sve je dosta osobno.

Roditeljski: odrađen prva liga. Zaneseno, vedro, govorile i mame s iskustvom (pro-izvorke, jasno , ne vjerujem ni da bi zvali one koji nisu zadovoljni)

Sastanak s psihologom: super, žena zna što radi i dobro priča, komunicira s djetetom jako dobro.

Ali: Izvor je u Deželićevoj 30, parkiranje nemoguće, jedina je opcija upaliti sva četiri i moliti boga da nas nitko ne kazni. Unutra ni travke, dvorište je veliko ali betonirano. Ljeti: prašina, vrućina, vrelina usijanog asfalta.

TATJANA MARINIĆ:
    Položaj prekrasan. Trava, veliki vrt, drveće, suncobrani, tuševi, zračno i svježe. Unutrašnjost lijepa. Ravanteljica ne-karizmatična osoba, ali poštena i predana poslu, malkice dosadnjikava, ali prošla sam godine kad mi je to bio minus kod nekog... kadar ok, nešto formalniji i manje zanesen, ali ok.

Ali: grupe od 24 djece :/ Gledali jednu tetu kako radi s djecom: stroga, oštra (ZNAM da ne smijem vući zaključak iz 3 minute promatranja :/ ). I MM-u se nekako "ne sviđa" tamo. Više onak, u smislu vibre.

ŠTO da radim?

Ana, dijete moje, curice moja, kamo da te smjestim?

Ima li netko iskustva sa ovim vrtićima?

Moja mama veli: ljudi su ti najbitniji.

Da, slažem se, ali ja ih ne poznam dovoljno. I znam što može PR.

Oprostite na dugom postu. I podijelite iskustva ako ih imate

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

lakše se uredi okoliš oko vrtića nego što se mijenja ljude

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Chris blue nije mi jasno...Izvor ima 2 igrališta. Manje, koje se skroz do Kačićeve proteže, koje ima cijjelom površinom antistresni pod- gumeni i iznimno dobar za djecu, s puno drveća koje je ogromno i ljeti pravi hladovinu, okruženo velikim zidovima i izolirano od buke- prava mala oaza sigurnosti s puno malih bazena ljeti, velikim pješćanikom i puno sadržaja za djecu koja su u jaslicama.
    Veliko igralište također okružuju zidovi. ima puno velikog drveća. tobogane. penjalice, sprave i pješćanike, suncobrane i šatore,djeca su svaki dan na njemu. Veliko igralište ide u krug oko cijelog vrtića, sve do Medulićeve. Na dolasku se vidi samo maleni dio na kojem se djeca rijetko i zadržavaju. Možda si samo to vidjela :/ Pogledaj još jednom

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lilika30 prvotno napisa
    Chris blue nije mi jasno...Izvor ima 2 igrališta. Manje, koje se skroz do Kačićeve proteže, koje ima cijjelom površinom antistresni pod- gumeni i iznimno dobar za djecu, s puno drveća koje je ogromno i ljeti pravi hladovinu, okruženo velikim zidovima i izolirano od buke- prava mala oaza sigurnosti s puno malih bazena ljeti, velikim pješćanikom i puno sadržaja za djecu koja su u jaslicama.
    Veliko igralište također okružuju zidovi. ima puno velikog drveća. tobogane. penjalice, sprave i pješćanike, suncobrane i šatore,djeca su svaki dan na njemu. Veliko igralište ide u krug oko cijelog vrtića, sve do Medulićeve. Na dolasku se vidi samo maleni dio na kojem se djeca rijetko i zadržavaju. Možda si samo to vidjela :/ Pogledaj još jednom
    .parkiralište je problem.. Ali snalazimo se i žrtvujemo zbog svega ostalog što si osjetila na roditeljskom :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lilika30 prvotno napisa
    .parkiralište je problem...ali snalazimo se i žrtvujemo zbog svega ostalog što si osjetila na roditeljskom :D

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Upppssss Sorry

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

U godinu i pol, uvijek sam našla parking od prve. Mana je cijena parkinga, ja uvijek uredno dva puta dnevno platim 16kn pa puta dvadesetak dana je dosta.
    al, nije mi žao..i jako volimo Izvor. Nema tog parka ( meni je uIzvoru skroz ok), nema te prostorije u kojoj borave ( a i u Izvoru su krasno uređene), ma nema meni do ljudi. Na prvom mjestu su tete i njihova topla riječ i ruka...a onda sve ostalo..naravno bitno, al ja sam se vodila tim redoslijedom...

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Znači sve iskusne Izvorovke

Bila sam jako zabrinuta kad sam pisala ovaj prvi post, naime, roditeljski sastanak je bio u 16,30 vrućeg ljetnog dana, nije se dalo disati, i da, vidjela sam samo beton i još betona. Drugi dan u 13 h imali smo dogovoren sastanak sa psihologicom, ulijepili smo se od vrućine.

MM-u se jako svidio vrtić i njegova vibra, isto kao i meni.

Je li točno da grupe nisu tako velike? Tj. da ih je stvarno petnaestak po grupi? To mi je velika stvar jer Tatjana Marinić ih ima 24.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pozdrav od jednog sada Kosa, iduće sezone Suncokreta (prelazimo u "englesku" grupu) imaš poruku, s našim vrtićkim iskustvom, i mene je ta otvorenost, nepripadnost isključivo jednoj grupi, mnoštvo radionica (pričam o vrtićkkim grupama, jaslice su ipak mislim malo klasičnije, ali opet mi se čine jako otvorene) nekako osvojila kod lanjskog upisa (makar je smještajem gradski onako pomalo asfaltni vrtić, nije na brežuljku s čistim zrakom i pogledom...)Miješanje uzrasta ljudi vide kao prepreku, meni se čini da manji više uče i bolje se snalaze u društvu većih, bolje nego što to mi odrasli očekujemo...I usprkos tugama prilagodbe, mislim da je naš vrtićanac sve zadovoljniji :D

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj petak prvotno napisa
    Pozdrav od jednog sada Kosa, iduće sezone Suncokreta (prelazimo u "englesku" grupu) imaš poruku, s našim vrtićkim iskustvom, i mene je ta otvorenost, nepripadnost isključivo jednoj grupi, mnoštvo radionica (pričam o vrtićkkim grupama, jaslice su ipak mislim malo klasičnije, ali opet mi se čine jako otvorene) nekako osvojila kod lanjskog upisa (makar je smještajem gradski onako pomalo asfaltni vrtić, nije na brežuljku s čistim zrakom i pogledom...)Miješanje uzrasta ljudi vide kao prepreku, meni se čini da manji više uče i bolje se snalaze u društvu većih, bolje nego što to mi odrasli očekujemo...I usprkos tugama prilagodbe, mislim da je naš vrtićanac sve zadovoljniji :D
    Hvala ti puno

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Veličina grupa je stvarno oko petnaestoro djece?

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ovo gornje pitanje odnosi se, naravno, na Izvor.

S druge strane, postoji li netko od forumašica tko ima iskustva s Tatjanom Marinić? Jako, jako bih željela čuti i nekoga tko je tamo išao.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj chris blue prvotno napisa
    Veličina grupa je stvarno oko petnaestoro djece?
    da, s time da realno, mislim da je jako rijetko u prvoj godini bilo više od 10 dolazećih..

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

S druge strane, postoji li netko od forumašica tko ima iskustva s Tatjanom Marinić? Jako, jako bih željela čuti i nekoga tko je tamo išao.
    Ja.. prije 30 godina.. 8) no, čini se da moja iskustva nisu relevantna..

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj kasiopeja prvotno napisa

da, s time da realno, mislim da je jako rijetko u prvoj godini bilo više od 10 dolazećih..
    Ovo je jako dobra vijest

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa
    Ja.. prije 30 godina.. 8) no, čini se da moja iskustva nisu relevantna..
    Pa ono, malo firškija iskustva bi mi dobro došla, al daj što daš

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Firškija=friškija, 'bem ti nepostojanje edit-a i brzopletost.

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ponovno molim mamice koje imaju iskustva s Tatjanom Marinić da nabace dvi-tri riči

Puno bi mi značilo...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

chris blue, ako se još nisi odlučila, tu imaš par iskustava o tatjani marinić.
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=39472

mi smo isto primljeni u tatjanu marinić, iako nam ta lokacija nije baš najspretnija. nadam se da će se u izvoru do kad zara navrši 3 g. ipak osloboditi koje mjesto (mi smo na listi čekanja).
    jeste bili na razgovoru sa psihologom u tatjani? kakav ti je dojam?

Mana je cijena parkinga, ja uvijek uredno dva puta dnevno platim 16kn pa puta dvadesetak dana je dosta.
    kasiopeja, u prvoj zoni možeš platiti pola sata parkinga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •