mozda ipak govoris o onom sto bi ti HTJELA da ona primjecuje/ne primjecuje, a ne o stvarnom pogledu djeteta na svijet...Lutonjica prvotno napisa
![]()
mozda ipak govoris o onom sto bi ti HTJELA da ona primjecuje/ne primjecuje, a ne o stvarnom pogledu djeteta na svijet...Lutonjica prvotno napisa
![]()
a možda ti govoriš o onome što bi ti htjela da moje dijete primjećuje, a ne o njenom stvarnom pogledu na svijetHana_Sara prvotno napisa
![]()
a mozda je dijete ipak u toj dobi previse utjecano od roditelja i njegovih stavova ( u ovom slucaju tvojih) da bi se moglo govoriti o njenom autenticnom pogledu na homoseksualnost.Lutonjica prvotno napisa
i opet isto vrijedi za tebe i tvoju djecu (pretpostavljam da je njima homoseksualnost čudna).
možemo se tako vrtiti u krug godinama![]()
samo ti pretpostavljajLutonjica prvotno napisa
(ja nista takvo nisam rekla)
ti si uostalom jedina koja je upotrijebila rijec cudna - ja sam rekla manjinska. a to sto tvoje dijete ne raspoznaje manjinu od vecine, to je nesto cime se ja ne bih hvalila![]()
Joj Hana_Sara jedno je diskutirati ali ovo je bilo baš ružno. :/
mislim, ja isto shvacam razlicite stavove, ali me ignoriranje razlicitosti nervira i mislim da je vazno priznati da nije svejedno straight ili gay i da djeca to i te kako primjecuju!ronin prvotno napisa
I ja sam uvijek mislila da djeca ne primjećuju različitosti - ali Lea ih primjećuje. Tako mi npr. imamo božićne Teletubbiese u kojima ima skeč sa djecom koja pjevaju u crkvi - djeca su crnci, Lei je ta pjesma i taj skeč super, ali kad sam ja jednom počela pjevati i plesati tu pjesmu rekla mi je da mi to ne smijemo pjevati jer mi imamo bijela lica :shock: a djeca imaju smeđa. Drugo, apsolutno smatra da dečki imaju kratku kosu a curice dugu (premda ona uopće nema dugu kosu) i ne želi priznati da je moguće i drugačije. MM je čak pronašao svoju sliku iz mladosti da joj pokaže da je i tata imao dugu kosu. Treće - kad vidi djecu/ljude koji imaju npr. neku PP jako se raspituje o tome. U vrtić ne ide, doma nije čula da bi se naglašavale različitosti. Ali nema baš prilike vidjeti različitosti. Zato je meni drago da ih može vidjeti barem u Teletubbiesima.
:shock:Hana_Sara prvotno napisa
ja se toplo nadam da moje dijete nece reagirati sa cudjenjem na dva muskarca koja se ljube, odnosno da ce reagirati jednako kao i na muskarca i zenu koji se ljube...a ovo sa vecinom i manjinom... hm... ako je ok cuditi se i reagirati na manjinu, zasto se mi svi zajedno cudimo onima kojima je fascinantno vidjeti nas kako dojimo u javnosti...ili tandem... ili djecu od tri, cetiri godine... mi smo isto manjina nazalost, ili?? i lutonjice, tata ti je gala!!![]()
mislim da su homoseksualci ipak veca manjina od odredenih dobnih skupina. ali ovo sto kazes: "ako je ok cuditi se i reagirati na manjinu"... nije stvar da li je ili nije ok, stvar je percipcije i to je najnormalija ljudska osobina: uociti ono sto je drukcije, sto se na neki nacin istice ili odskace od normale. to nema sto biti ok ili ne ok, to jednostavno jestsasa prvotno napisa
![]()
imas pravo u neku ruku, ali ja osobno voljela bih da mi se dijete orijentira na druge razlike.. a da ljubav percipira kao najnormalniju u svakom svom obliku...i smatram da ga je moguce tako odgojiti, odnosno usmjeriti..
svakako da je moguce mi smo samo pokusavali ustanoviti sto je djetetu prirodeno, a ne steceno odgojemsasa prvotno napisa
. ovog se bas sjecam sa psihologije na faxu.... da mi kao takvi "diskriminiramo", to jest imamo prirodne predrasude prema onom sto je od nas drukcije. kasnije se kultiviramo i obrazujemo, ali bas djeca su odlicni primjeri tog instinkta u nama.
Moja Lea je u jednom trenutku, dok smo se ja i susjeda igrale s njom, tražila da poljubim susjedu na isti način na koji traži da poljubim njenog tatuNjoj je najnormalnije da se dvoje LJUDI (u njenom svijetu vjerovatno još bezspolnih) poljubi da bi izrazilo svoju privrženost. I nikad, ali baš nikad, u našoj kući neće čuti da je homoseksualnost nenormalna.
moje dijete jako kuzi razlike, ali ih ne dozivljava negativno - tako je odgajamo, nije problem u razlici vec u konotaciji koju dodajemo toj razlici.
potpisujem. mojoj sam prosle godine kupila lutku, crnkinju. vidi razliku u boji koze, al za sada ju jos nije upotrijebila ni u jednoj konotaciji.flower prvotno napisa
no teletubbiesi nisu napravljeni za tu dobnu skupinu. pretpostavljam da bi tinejdzeri i na jagodicu bobicu imali sto sta reci. treba imati na umu za koju dobnu skupinu su teletubbiesi napravljeni. za tu dobnu skupinu su odlicni, svima nama starijima (pa cak i vec mojoj trogodisnjakinji), oni su bezvezni. sad smo se prebacili na spongeboba (nisam znala da su se homofobicne skupine i na njega zalileda na odredenu dobnu skupinu (pred pubertetlije) imaju zanimljiv ucinak). sjecam se da sam jednom procitala kako je carl barks (tip koji je crtao paju patka za disneya) bio nacrtao pati patak grudi, pa je konzervatican walt bio poludio i zahtjevao da izbaci pati grudi
![]()
ajd da te malo prepadnem... sto ti znas za nekih pedesetak godina u kojem postotku ce biti homoseksualacamislim da su homoseksualci ipak veca manjina od odredenih dobnih skupinamozda cemo mi hetero biti u manjini
![]()
e, da i'm back... nemam pojma na ciji sam se net pristekala, al dok fercera, ja surfam
Moji isto vole Spužva Boba!![]()
toga se ja iskreno uopce ne bojim... kao i u zivotinjskom svijetu, homoseksualnosti je uvijek bilo u odredenom, izrazito manjinskom postotku. ne buju prevladalimama courage prvotno napisa
![]()
i kalamarkaronin prvotno napisa
samo me zanima sto na svog imenjaka veli sef SOA-e
![]()
mama courage:
pa, istini za volju, patke baš i nemaju neke grudi. a zanimljivo da ga nije smetalo što su od struka nadolje navedeni likovi golisjecam se da sam jednom procitala kako je carl barks (tip koji je crtao paju patka za disneya) bio nacrtao pati patak grudi, pa je konzervatican walt bio poludio i zahtjevao da izbaci pati grudi, tj. hodaju bez gaća! mene uvijek užasne kad vidim paška patka kak takav hoda po snijegu i cičoj zimi, smrznem se kad to vidim!
Ja na Tinky winky i ostale nikad nisam gledala odnos dečko/cure. Oni su teletabisi - po meni nekakvi vanzemaljci![]()
Bolje crvena torbica nego pucačina.
sva sreća za tebe...Hana_Sara prvotno napisa
nego, kako to da bi se ti stalno raspravljala o homoseksualnosti i sviju nas iznova častila sa svojim svima već dobro poznatim mišljenjem na gore spomenutu temu?
Pa spanking, homoseksualci, tko kad ide u crkvu....to su joj izgleda bolne tocke.![]()
no, dakle..... ja stvarno ne mogu vjerovati da ste se navukle na raspravu o teletabisima. Ionako ih djeca od dvije godine i mi ne gledamo na isti način. Mene nerviraju, ali trpim ih zbog Tee. A Tea je primjetila da lala ima loptu i po romobil, a torbicu nije ni skužila.
Ono što zamjećujemo mi i dvogodišnjaci nije isto!
ja bi prije rekla da su to VAMA bolne tocke pa primjecujete moje neslaganje u misljenjuZorana prvotno napisa
...
no ocito si mi vjerna obozavateljica kad me tako pozorno citas. pocascena sam
![]()
stalno? "castila"? bas si to bezveze i nepotrebno napisala. procitala sam nesto na netu o tome i stavila vam link, rasprava se razvila i bez moje pomoci.... sori ako se ne slazes s mojim misljenjem , ali ono... its a free countrysladjanaf prvotno napisa
![]()
hmmm...a rasprava o homoseksualnosti koja se vodila ne tako davno?Hana_Sara prvotno napisa
stavila si link na vijest staru barem pet godina, a rasprava se razvila uz tvoju svesrdnu pomoć, odnosno spominjanje manjina, životinjskog svijeta, dječjeg zamjećivanja ljubljenja odraslih osoba istog spola, usporedbe s pedofilijom, straha od prevladavanja, itd., itd.
nego, kažeš da si djeci zabranila teletubbiese. znači da su ih dosad gledali. jel te strah da je već počelo djelovati?
Evo ja ti nisam obožavateljica, a posebno ne vjerna, ali primjetila sam istu stvar. Uvijek si sposobne temu okrenut naopačne i svesti ju na raspravu o gore navedenim stvarima.Hana_Sara prvotno napisa
sladjanaf prvotno napisa
stavila si link na vijest staru barem pet godina
vrijeme ti nije jaca strana. vijest o teletubbiesima je od proslog tjedna. rasprava o homoseksualnosti??? jos prije Bozica. ali covjek pamti ono kako mu se svida ocito...
gledam gledam i sve se divim kako si izvukla diskusiju iz konteksta. wow. ono sto je mene konkretno zanimalo kad sam se ukljucila je kako djeca reagiraju na te stvari, jer kao sto sam napisala negdje gore, logicno mi je i normalno da mala djeca uocavaju razlike, manjinsko ponasanje, ljudske odnose. strah od prevladavanja nit sam ikad imala nit me posebno interesira. it was a JOKEa rasprava se razvila uz tvoju svesrdnu pomoć, odnosno spominjanje manjina, životinjskog svijeta, dječjeg zamjećivanja ljubljenja odraslih osoba istog spola, usporedbe s pedofilijom, straha od prevladavanja, itd., itd.![]()
opet zajedljiv, bezobrazan i totalno iz konteksta izvucen komentar. mislim da nije dostojan odgovora.nego, kažeš da si djeci zabranila teletubbiese. znači da su ih dosad gledali. jel te strah da je već počelo djelovati?
pobogu, ova tema JE o djecjem percipiranju stvari + televiziji+ homoseksualnosti. ako te ne zanima, zasto se ukljucujes u raspravu.TeinaMama prvotno napisa
no vidim da je ovo postao kolektivni linc. a fakat nema potrebe. cure ak vam je tema losa, izadite iz nje. kao sto rekoh, slobodna zemlja, imam pravo na misljenje i da, SMIJE se razlikovati od vaseg![]()
Hana_Sara,
o Teletubbiesima, točnije o Tinkie-Winkieju i njegovoj crvenoj torbici se pisalo prije pet godina u Hrvatskoj.
Prošlotjedna vijest je iz Poljske.
Vrijeme prije Božića i Božić su bili ne tako davno.
Nitko nije rekao da se ne može raspravljati, ali tvoji komentari su bili izrazito bezobrazni i nepotrebni. Kako odmah primjetiš tuđe a svoje ne?
A s obzirom da živiš u SAD-u, kolijevci političke korektnosti, onda bi trebala znati da se s određenim stvarima NE ŠALI.
I da, djeca od 2,3,4 godine primjećuju ono što njihovi roditelji žele da primjete. Ovo nije generaliziranje, nego vlastito iskustvo.
pa? ja sam i dala vijest iz Poljske, a za ovo prije nisam znala. ocito si svjesna da ne zivim u Hrvatskoj, tako da ta rasprava ocito nije dosla do menesladjanaf prvotno napisa
hmmm stvarno? a koliko se samo tema TJEDNO otvori na ovom forumu? koliko tema se otvorilo izmedu te teme i ove? i btw, ja tu temu NISAM otvorila, samo sam rekla svoje misljenjeVrijeme prije Božića i Božić su bili ne tako davno.
ma daj :shock: . izrazito bezobrazni? stvarno si me nasmijala. a cijelo vrijeme se uvijam da nikog ne uvrijedim. ali oprosti, ako tebe moje misljenje vrijeda, tu nema pomoci...Nitko nije rekao da se ne može raspravljati, ali tvoji komentari su bili izrazito bezobrazni i nepotrebni. Kako odmah primjetiš tuđe a svoje ne?
ma daj molim te.... ja nisam politicar niti moram biti politicki korektna na jednom FORUMU. tu sam da raspravljam, dam svoje misljenje i cujem tuda, da cujem kako disu roditelji u Hrv... tako da mislim da kao i svatko drugi imam pravo izraziti se. cak i kad sam u manjini, da.A s obzirom da živiš u SAD-u, kolijevci političke korektnosti, onda bi trebala znati da se s određenim stvarima NE ŠALI.
pa ja nisam rekla da to nuzno nije tako. samo me zanimalo upravo to: iskustvo drugih. i zanimalo me u koje doba/u kojem trenutku djeca prestaju ono svoje iskreno cudenje na razlicitosti, sa velikim okicama i upiranjem prstica. to je u biti ta njihova nevinost i neuljudenost. i nije nuzno losa.I da, djeca od 2,3,4 godine primjećuju ono što njihovi roditelji žele da primjete. Ovo nije generaliziranje, nego vlastito iskustvo.
oni sami primjete, ali ne razumiji, mogu (neka djeca, neka ne) skuziti da je TW musko i ima torbicu...onako neutralno, mozda i s ? (jer je vec negdje prije naucilo da muski ne nose torbice, a to sigurno nije atavisticki i prahistorijski pa da bi bilo urodjeno, vec nauceno)...a onda ide odgovor i objasnjenje rod.da, djeca od 2,3,4 godine primjećuju ono što njihovi roditelji žele da primjete
1. dobro si primjetio, stvarno to nije u redu da on nosi torbicu, kao da je neki h... ili p...
2. dobro si primjetio, lijepa mu je torbica, ali je to za cure
3. dobro si primjetio, glupe li emisije...
itd. itd. itd.
i tako se stvaraju stavovi...
s kojima u konacnici T. nemaju bas nista.
Hana_Sara se uvijek voli javiti na postove o homoseksualnosti, pa voli reć da su sebične majke koje rode u 40-ima, pa da nije tak loše djecu malo po guzi - u svakom slučaju jedan tradicionalan odgoj, a onda na ovom forumu prođeš malo neshvaćeno :/Hana_Sara prvotno napisa
I onda mi na svakoj temi upadne u oko kak se Hana Sara "mora braniti" jer se osjeća napadnuto. Eto, ak se pitaš otkuda sam to sve zapamtila. Ali drago mi je da je ovo bar tvoj topic da ne zachatavmo tuđi.
A da? Znaci jos fali da proglase Pink Pantera gayom i Nikin kompletni repertoar crtica se svodi na gay program za djecu i mladezImga prvotno napisa
![]()
A čuješ, on mi je malo sumnjiv, nosi se roza i uvijek je depiliranMamaitata prvotno napisa
![]()
Ja sam ustvari ljubomoran na ljude koji se zamaraju tim stvarima jer to znaci da imaju puno slobodnog vremenaana.m prvotno napisa
![]()
A da? Znaci jos fali da proglase Pink Pantera gayom i Nikin kompletni repertoar crtica se svodi na gay program za djecu i mladez
To ti je sve gay zavjera da klince vrbuju već u pelenama...
![]()
![]()
Općenito mi je cijela stvar oko tzv. 'gay crtića' (pa i ovaj topic) presmiješna i ne mogu se načudit nekim ljudima koliko to uzimaju srcu.
Lighten up!
opet rasprava ošla u krivom smijeru![]()
djelomicno se slazem, u onom djelu gdje se govori o H-S, a o crticima i mozebitnoj homoseksualnoj propagandi (sto li vec :? ) mozete i dalje...opet rasprava ošla u krivom smijeru
mi doma imamo šest DVD-a teletubbiesa..Sofi ih je apsolutno obožavala sve do negdje prije pola godine, znači ciljano su napravljeni za određeni uzrast
pokupila je par fora iz njih i izjavila da će svakako svirati harfu kad odraste (u jednoj od epizoda je harfa)
i ja sam ih s njom gledala sto puta
da taj nesretni tinki-vinki ima torbu, i još k tome crvenu te da je samim tim homoseksualac ne bi mi sto godina palo na pamet
pročitala sam to u novinama
koja totalna besmislica![]()
da, na to sam mislila..u onom djelu gdje se govori o H-S
ja nemam nista protiv neshvacanja, dok god imam pravo svejedno reci svoje misljenje, makar se vi sa njime ne slagali. a bez komentara da "temu okrecem naopacke" (jer naopacke je sve sto se ne slaze sa tvojim stavom ili?) i sl.TeinaMama prvotno napisa
ja se ne osjecam napadnuto, ali mi je bas bezveze sto ne mozemo pricati bez potezanja starih tema koje sam zapocela pred vise od pola godine, bez nabrajanja tema u kojima se ne slazem sa rodom itd... ja sam samo jedna mama koja isto tako voli svoju djecu i zivi po onom sto smatra najboljimI onda mi na svakoj temi upadne u oko kak se Hana Sara "mora braniti" jer se osjeća napadnuto. Eto, ak se pitaš otkuda sam to sve zapamtila. Ali drago mi je da je ovo bar tvoj topic da ne zachatavmo tuđi.![]()
Ja ne mislim da je TW gay jer ima crvenu torbu, nti da je netko na to ciljao - ali TW JE dečko koji nosi torbicu, a i koji voli obući suknjicu i plesati - dok je Dipsy dečko koji pobjegne i ljuti se kad se suknjica nađe na njemu (ne mislim da je TW radi toga gay niti da je Dipsy straight). E pa meni se takva poruka sigurno više sviđa nego kad mama Leinog malog frenda iz parka kaže Lei -on ti je dečko, a dečki ne vole plesatikad Lea hoće plesati a frend neće.
i ja tako jucer dodjem doma...a moja mala vozi romobil oko kuce, a nono nosi u ruci crvenu torbicu i vicu - pa,pa,pa, pa...mislim stvarno... 8)
flower prvotno napisa
![]()
Potpisujem Flower od prvog do zadnjeg posta, i Seni isto(kasno sam dosla)
Nonicu s crvenom torbicom i Dori![]()
Imam negativan stav prema Teletabisima, zbog toga sto sasvim malu decu navikavaju na sedenje pred tv-om. Deci uzrasta do dve godine, kojima je ta emisija namenjena, nije mesto pred televizorom (a i starijoj treba tv pazljivo dozirati).
Argument da se oni deci svidjaju, koji se ovoj diskusiji pojavio na vise mesta, nista ne znaci, jer su oni i rezirani da privuku i drze paznju male dece. Nisam videla ni jedan valjani argument zbog koga bi trebalo bebu posaditi ispred ekrana, umesto, na primer, odigrati neku igru sa njom ili joj otpevati pesmicu...
A ako se ne varam, bilo je i slucajeva da deca uskoce u bunar jer Teletabisi tako zavrsavaju svoj sou.