ni najmanje se ne slazem sa time...Aljaska prvotno napisa
svko ucenje zahtjeva ponavljanje...papiga mora cuti 400x cuti rijec da bi je ponovila...covijem mora ponoviti (nauciti) neku radnju 2000x da ta radnja prerasta u automatizam...isto tako djeci ponavljamo x puta "reci MAMA", "reci TATA"...da djete nauci neku rijec...
taubisici su bas zbog toga izvanredni...u svakom se crticu obradjuje neki pojam...lijeca-desna, gore-dole, boje, mokro suho...i djeca uz smijesno i zanimljivo ponavljanje, uz simpaticne likove usvajaju nove pojmove...
a to sto su oni razliciti, neka jesu...prije 50 godina su djeca gledala crnca ko da je vanzemaljac, danas se jedva ikoje djete tome zacudi...stvarno bi trebalu uciti djecu da na svijetu postoje ljudi koji su dobri ili manje dobri...a ne crni i bijeli, hrvati i srbi, homoseksualci i "normalni", vjernici i nevjernici...
najgore od svega je sto niko ne blati ninje i pucacine, od kojih djeca ne mogu spavati, imaju strahove i nocne more...nego tabusice sa kojima ni jedno djete nema problema, nesto nauci, a polemike oko njih vode roditelji i ljudi puni predrasuda...

ne vide didaktičkih ni pedagoških vrijednosti. Pa ipak, klinci ih vole gledati. Ne vidim u tome baš ništa loše. Mislim, ja ih nikad nisam posebno ljubila, čak su me nervirala ta stalna blesava ponavljanja tipa: Lala ima narančastu loptu...lopta je narančasta...narančasta lopta...lopta... i tako 10x uzastopno. Al eto, nek se dječica vesele (pogotovo kad to znači da mogu na miru popit kavu il otić piškit dok klinci širom otvorenih očiju :shock: :shock: prate na tv-u ta trapava stvorenja).
Odgovori s citatom