Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 124

Tema: Ulošci za bolnicu: VIR80, VIR EXTRA i VIR NATURE

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Ulošci za bolnicu: VIR80, VIR EXTRA i VIR NATURE

Jučer sam kupovala uloške za bolnicu i kupila sam sve tri vrste: VIR80 jer je to kao "normalno" i mora se imati u svim rodilištima, VIR EXTRA za probu (ne čini mi se neka velika razlika u odnosu na VIR80) i VIR NATURE jer mi se čine najbolje, od 100% pamuka, hypoallergenic, prozračne i imaju krilca, a gornja površina nije mrežasta nego "u komadu" od mekanog pamuka. E sad, interesira me da li je netko probao te uloške, da li oni uopće prolaze u našim rodilištima, i da li uopće šta valjaju ili mi se samo čini . Čula sam de se ovi mrežasti vole "zalijepiti" pa me interesiraju i druga rješenja.
    Molim vaša iskustva!

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam koristila nakon prvog poroda vir 80 i bili su mi super jer su mekani,a ove ostale nisam probala...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tri poroda i tri vagona vir80

dalje nisam eksperimentirala - cesto mijenjas i no-problem

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

otkrila sam nakon poroda Veo uloške koji su puuuno mekši od VIR80 (ako to možete zamisliti)! preporučam

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    otkrila sam nakon poroda Veo uloške koji su puuuno mekši od VIR80 (ako to možete zamisliti)! preporučam
    Potpisujem!

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kupila sve tri vrste u duplim kolicinama ..jer sam citala i cula da sve trudnice uglavnom njih koriste.
    Nakon poroda, znat cu za drugi put koje su naj.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    Potpisujem!
    I ja!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Glasam za VEO

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

definitivno glasam za JESSA MAXI (za noc/ljubicasto pakiranje) iz DM-a!!! povoljne i suuuper ugodne i mekane i prirodne i povoljne!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Isprobala sam ih sve i vir80 definitivno vodi. Svi drugi su me smetali kod šavova i curili, ispadali... Ovih Vir80 sam stavljala po 2-3 i najugodniji su.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A jel netko stavljao platnene uloške odmah nakon poroda? Kako ću najvjerojatnije na carski, neće biti epi-reza, pa se eto samo pitam...

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja koristila Always (sa krilcima ), nakon prvog carskog sam koristila iste, ali sam nakon 2 dana prešla na tampone.

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

vir80 i veo. Ali mi je vir bio puno bolji.

iridana2666 tamponi?! Nikad ih nisam previše voljela, a nema šanse da bi ih stavila tako brzo nakon poroda. Meni je bed bi i pogledati prema dole.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Glasam za Veo, puno mekši od Vir80.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Iridana, i mene si iznenadila s tamponima... ja ih inače koristim, za menstruaciju, ali kada sam rodila koristila sam uloške (vir, veo).
    Nama je na trudničkom tečaju med. sestra objašnjavala kako čišćenje maternice nakon poroda nije ista stvar kao menstruacija, taj sadržaj je visokoinfektivan te nas je isprepadala da moramo to stalno mijenjati, dobro prati ruke, dobro da nije tražila da palimo prljave uloške... :shock:
    Doduše, ta je žena svakavih bedastoća izgovorila, a i ti si očito ok...

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni su oni mrežasti bolji jer sa onih kompaktnih jači izljev krvi jednostavno sklizne niz nogu, ne stigne ju upiti isti tren kao oni mrežasti
    a ispod sam mećala always

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja sam kupila dva paketa always ako bude poplave. A tko proizvodi VEO uloške? Ne sjećam se da sam ih igdje vidjela :? Kakva je ambalaža?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja sam koristila Vir i Veo jer su mekani, sve drugo boli..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

elinor vir radi Tosama ,Slo, a Veo Lola Ribar Karlovac. Oboje ti je u bijeloj običnoj plastici, ja sam ih kupila u ljekarni a ima ih i u svim većim trg. centrima.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kakvi su to ulosci?
    sta ne mogu biti klasicni always??
    ovo mi je nesto novo.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Yuna prvotno napisa
    kakvi su to ulosci?
    ovo mi je nesto novo.
    Ne, moraju biti oni starinski, obični vateni, da budu što prozračniji i da liječnici lakše kontroliraju lohije poslije poroda. U always uložak sve "propadne" ispod gornjeg sloja pa liječnici ništa ne vide.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj toffifeee prvotno napisa
    elinor vir radi Tosama ,Slo, a Veo Lola Ribar Karlovac.
    Thanks, sad već imam 6 paketa VIR ali potražit ću i VEO, kad ih toliko hvalite. Stvarno mi je bitno da me ništa ne "žulja" poslije poroda. Yuna, mislim da bi poludila sa plastičnim always ulošcima, pogotovo sad po ljeti

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

moram priznati da su mene VEO oduševili! Nakon tih plastičnih always i sličnih, ovo je bilo taaaaako ugodna promjena...eto što svašta žena otkrije zahvaljujući porodu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ok hvala na informaciji...ne bih to znala da nisam procitala.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moram priznati da su mene VEO oduševili! Nakon tih plastičnih always i sličnih, ovo je bilo taaaaako ugodna promjena...eto što svašta žena otkrije zahvaljujući porodu
    Koliko si paketa ukupno potrošila?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sigurno dvadeset ako ne i više. mislim, u tih pet-šest tjedana koliko su mi trajale lohije :/

za u rodilište negdje tri paketa bi trebala biti dovoljno

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Znači oko 200 komada!!! Pa to je investicija!
    Znači da mojih 6 paketa nije previše i da mogu popuniti kolekciju

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uzmes platnene pa ti investicija ostane za buduce menge!

vimmerby avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Citiraj Yuna prvotno napisa
    kakvi su to ulosci?
    ovo mi je nesto novo.
    Ne, moraju biti oni starinski, obični vateni, da budu što prozračniji i da liječnici lakše kontroliraju lohije poslije poroda. U always uložak sve "propadne" ispod gornjeg sloja pa liječnici ništa ne vide.
    hm, moram priznati da mi je ova praksa novost jer meni stvarno ni'ko nije gledal uloške.
    iskreno, ne samo da mi nisu gledali uloške, nego me općenito ni'ko nije pregledal.
    jedina koja mi je pogledala ranu bila je patronažna.

i da, vir80 bili su mi super, a potrošila sam ih..., fijuuuuuuuu!

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vimmerby prvotno napisa
    hm, moram priznati da mi je ova praksa novost jer meni stvarno ni'ko nije gledal uloške.
    iskreno, ne samo da mi nisu gledali uloške, nego me općenito ni'ko nije pregledal.

Blago tebi! Ja sam čula da je to redoviti party na jutarnjoj viziti; dođe njih 5-6, ti skineš gaćice, onda ti netko sa pincetom makne uložak i cijela ekipa pilji u tvoju intimu sa udaljenosti od jedno 10 metara; nitko ne zna šta uopće mogu vidjeti sa te udaljenosti i čemu sve to zaista služi. Nemam osobnog iskustva, tako sam čula; daj bože da se i to promijenilo

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i ja sam koristila veo i super su mi bili, a rana od epi je bila brrrrrrrr.....
    što se tiče jutarnje vizite, dolazio je dr i sestra u vizitu i nitko nije gledao uložak i nitko nije gurao pincetu meni među noge, nego sama maknem uložak on samo pogleda čak niti ne dodiruje i to je to!
    ugl. daleko od onoga što sam čula prije poroda i očekivala.....uopće nije neugodnjak

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni nitko nije gledao uložak. Jedino mi je zadnji dan sestra pogledala ranu. I ja sam čula svakakve priče o tim vizitama, al moje nisu bile takve.
    Došli bi doslovno na minutu. Pitali kako sam, jel me što boli (ha, ha), možda malo popričali, upisali nešto i bog. Uvijek su bili ljubazni, dobro raspoloženi i meni su bili baš OK.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Citiraj vimmerby prvotno napisa

Blago tebi! Ja sam čula da je to redoviti party na jutarnjoj viziti; dođe njih 5-6, ti skineš gaćice, onda ti netko sa pincetom makne uložak i cijela ekipa pilji u tvoju intimu sa udaljenosti od jedno 10 metara; nitko ne zna šta uopće mogu vidjeti sa te udaljenosti i čemu sve to zaista služi. Nemam osobnog iskustva, tako sam čula; daj bože da se i to promijenilo
    Meni u Vž nitko nije gledao uloške. Jutarnja vizita dođe, pita "kako ste, kako se osjećate, ok, doviđenja". Nakon poroda nitko me nije ni pregledavao. Koliko sam shvatila, dok god se dobro osjećaš, njima je sve ok.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja i dan danas koristim veo uloške jer sam lijena za platnene a otkad koristim mirenu nema dosta krvi za moj mooncup. Always- nema šanse!

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Onda su moje informacije o vizitama ipak zastarjele, hvala bogu!!! :D :D :D
    Pa i logično je da nas puste na miru poslije poroda, da se odmorimo od svega, a ne da nas i dalje "čačkaju". Puno se u Hrvatskoj promijenilo u zadnjih par godina po pitanju rađanja, iako još ima posla po tom pitanju...
    Hvala svima zaslužnima!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Isprobala sam ih sve i vir80 definitivno vodi. Svi drugi su me smetali kod šavova i curili, ispadali... Ovih Vir80 sam stavljala po 2-3 i najugodniji su.
    I kod mene ovako, samo nekako se nadam da ovaj put neće biti epi .
    A koji su ti veo? I jesu i oni isto tako samo vata i gaza izvana ili imaju nekaj drugo iz vana?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ana,m isti su ti ko' Vir 80 samo meksi.

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam koristila Vir 80 ali me uvijek ona mrežica grebuckala :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    Ana,m isti su ti ko' Vir 80 samo meksi.
    I nisu samoljepljivi, nemaju onu foliju na donjem dijelu, pa su prozračniji. Imaš Veo plast i Veo specijal, nisam skužila koja je razlika, ima ih u konzumu, jeftiniji su od Vir80.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja sam koristila V80,i mislila da će se ljepit i smetat kad počne rasti ježek frizura,ali nije. Ispod sam imala neki veliki noćni,jer me bilo strah da to Vir neće izdržat,al je.Stvarno su ok.
    (Gaće sam nosila,u rodilišu jednokratne,a doma one najstarije i najlabavije i to i to tako da me ni uložak ne dira-luftalo se )

Vizita nije imala šta gledat uložak, kad bi se istuširale prije toga i legle bez gaćica( uložak je lebdio ).
    Jednom su mi samo ispipali trbuh,inače su gledali iz daljine...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nisam rodila, ali su meni ti pregledi nekako baš bezveze... niti mislim da oni baš nešto vide pri "pregledu" i baš bi mi bilo neugodno, pa i tih par sekundi...

Nisam čula za te veo uloške...doduše, samo i buljim u libress (prije u always )

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

U RI je vizita bila svako jutro ali bi sama sestra bila i pogledala bi stanje šavova. a ne uložak

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pogledaju oni uz šavove i uložak. Gledaju boju, količinu i dal je zgrušana krv.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Pogledaju oni uz šavove i uložak. Gledaju boju, količinu i dal je zgrušana krv.
    meni nisu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    " i baš bi mi bilo neugodno, pa i tih par sekundi...
    Kad rodiš ništa ti više nije neugodno

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam koristila pampersice od male prvi dan jer je lijevalo kao blesavo . Inače nemam pojma što sam stavljala u rodilištu, mislim vir, a kasnije Jessa dnevne. I sve pet!

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam danas kupila još par paketa VEO uložaka, nisam otvarala vrećicu ali čine mi se jako slični VIRu. Sad zaista imam sve vrste, pa kad potrošim tih 10-tak paketa, već ću znati šta mi najviše paše i prema tome ću dalje kupovati, ako bude potrebno. I zaista su povoljni ti VEO ulošci, nekih 6 kn paket! :D U torbu sam strpala 4 paketa, a ostalo ostavila mužu da mi donese ako zafali.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Always uloške sam si ponijela u bolnicu kada sam prvi puta rodila, užassssssssss, iz kupaonice sam izašla kao da jašem, toliko je bolilo jer sam imala šavove i morala sam ih baciti. Zato samo te vatene, što mekanije.
    I još nešto, već sam od dosta žena čula da općenito always ne valja i da uzrokuje češće upale, a ja ih inače imam dosta i baš ću probati promijeniti uloške.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

elinor čini mi se, nisam sasvim sigurna, da sam u Kauflandu vidjela cijenu Vir ili Vea 3,49 kn.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koristila sa VIR80 i toliko su mi bili dobri da sam do dan danas ostala na njima (doma i po noći, inače koristim tampone). Veo su mi premekani. Ali čini mi se da VIR80 nikada nisu bili skupi kao sad. Kod mene u dućanu 10,50 kn. Imam osjećaj kao da su svaki mjesec sve skuplji :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •