Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 75

Tema: DIJEČJI DOPLATAK

GRGA

Početno DIJEČJI DOPLATAK

Zanima me sljedeće. Prije 20 dana sam dobila otkaz u firmi gdje sam radila ( naravno nakon što sam se vratila sa porodiljnog). Moj suprug je obrtnik i kćer je prijavljene na njega, a pošto ja sada nemem posao zanima me dali imam pravo na dječji doplatak? Prije su mi rekli da nisam imala je smo imali velika primanja pošt smo i ja i suprug radili. A što sada kada ja više neradim, dali će na i sada biti velika primanja pa neću imati pravo. Molim pomoć ako se je neko našao u takvoj situaciji.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mislim da sad imaš pravo na dječji doplatak izuzev ako baš nisu "prevelika" primanja.Pročitaj u zahtijevu za dječji doplatak koji kupiš u Narodnim novinama koja je kao maximalna plaća da bi se uopće dobio dječji doplatak.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mislim da "ispunjavate uvjete" ako primanja ne prelaze 1600kn po ukućanu.

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

točnije, 1663kn po članu kućanstva.
    to pak kako ćeš to dokazati je druga priča. potvrda o nezaposlenosti i o tm-ovim prihodima trebala bi bit dovoljna, ali pitaj kod svog agenta na mirovinskom.
    mi npr. imamo 4 djece i moje su naknade trenutno 2400 i upadamo u cenzus. Ali pošto smo uz zahtjev za dječji doplatak morali predati potvrdu iz porezne uprave o prihodima za prošlu godinu, kad smo imali puno veća primanja, lijepo su nam riješili da nemamo pravo na doplatak ??!! I sad idemo tražiti ponovno, na osnovu promijenjenog stanja. Daj Bože da upali, jer za 2 mjeseca naknade mi padaju na 1600, a kredit se odmrzava iz moratorija pa ne znam kako ćemo se pokrpat ako nam ne daju dd...

sretno i vama!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja malo podižem temu,sad nas je petero u kućanstvu,a mm je prijavljen na minimalac,dakle ostvarujemo pravo na doplatak

malena je rođena 29.8.koje se onda vremensko razdoblje obračunava?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    ja malo podižem temu,sad nas je petero u kućanstvu,a mm je prijavljen na minimalac,dakle ostvarujemo pravo na doplatak

malena je rođena 29.8.koje se onda vremensko razdoblje obračunava?
    racuna se odkad predas zahtjev za dd

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da, predaj čim prije. ne moraš čekati novu godinu, iako to neki na šalterima tvrde. samo predaj papire i to je to. ako su zbunjeni, zovi u HZZO i prigovaraj, pa će ti reći komu predati molbu. tako je i nama bilo, na šalteru nemaju pojma koja su ti prava.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam shvatila da Ronin zanima otkad se obračunavaju prihodi,od ove ili prošle godine?Ako te to zanima, tražit će ti sveukupne prihode od 2007.A kad budeš ponovo davala zahtjev u 2. mj onda će tražiti od 2008.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo i ja se šlepam ovdje.Dakle situacija je ovakva-i ja i mm smo u kratkom vremenu ostali bez posla i sad smo na birou.On prima naknadu s biroa 1200 kn, a i ja ću imati pravo samo još ne znam kolika će mi biti (nisam još dobila rješenje)...zanima me imamo li pravo na doplatak?prije novonastale situacije smo imali "prosječna-visoka"primanja, točnije prije mog odlaska na porodiljni i mm-ovog otkaza...zanima me i hoće li se to odraziti na doplatak, mislim pri tome da ga ne dobijemo obzirom da smo prošle god imali "visoka"primanja....

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tražit će te prihod od prošle godine,po kojem ti nemaš pravo na DD.Međutim inzistiraj na momentalnoj situaciji i donesi im od burze potvrde o nezaposlenosti,odnosno,suprug neka donese rješenje o naknadi na kojem piše koliko dugo će ju primati.Možda će te pokušati službenica odkantati,ali ne daj se i uspjet ćeš,provjereno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Ja sam shvatila da Ronin zanima otkad se obračunavaju prihodi,od ove ili prošle godine?Ako te to zanima, tražit će ti sveukupne prihode od 2007.A kad budeš ponovo davala zahtjev u 2. mj onda će tražiti od 2008.
    e to me zanimalo,tnx

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A koliko je iznos DD po djetetu?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    A koliko je iznos DD po djetetu?
    evo pogledaj ovaj tekst na portalu

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=173&Show=1391

dupla duplica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

stoji ovo kako Tanči kaže.
    ako smo dužni prijaviti kad nam primanja porastu, onda i obrnuto.
    dakle, tako su i nas otkantali, pa smo zvali u Zg i doznali da imamo pravo,
    ali treba dokazati kolki su trenutni prihodi, da spadaš u tu kategoriju.

samo ne odustaj i dobit ćete!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da li prihodi honorarnog rada ulaze u ukupne prihode kućanstva? Malo mi je to nejasno...radi se o tome da pretpostavljam da ću ljeti imat prihod, a ne znam koliki, hoću li onda to nekako unatrag prijavit tako da mi onda ukinu dječji doplatak, i što onda opet najesen, kad prestane honorarni prihod?

I još jedno pitanje, ulazi li naknada za nezaposlene od onih cca 1000 kn u osnovicu za dječji doplatak

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

imam 3-je djece i nikad nisam predala papire za dječji,nezaposlena sam,muž ima obrt.kada sam skupila svu dokumentaciju ostala mi je potvrda o visini dohotka od supruga koju mi nisu htjeli dat jer nije na vrijeme prijavio porez za 2007.Naknadno mu je doslo porezno riješenje,da li će mi sada dati tu potvrdu koja mi nedostaje za dd?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

imam i ja jedno pitanje pa ak netko zna nek mi odgovori!ja i moj nismo vjenčani ,živimo zajedno kod mojih al nismo prijavljeni na istoj adresi,dali ja imam pravo na doplatak.i još jedno pitanje mada ne spada u ovaj topic.
    dali će moje dijete moći biti prijavljeno na mene i na moju adresual s njegovim prezimenom?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Zna li netko od kojeg datuma Zavod zaprima Zahtjeve za produžetak dječjeg doplatka? Čini mi se da je bilo od ožujka, ali nisam sigurna????

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj corny prvotno napisa
    Zna li netko od kojeg datuma Zavod zaprima Zahtjeve za produžetak dječjeg doplatka? Čini mi se da je bilo od ožujka, ali nisam sigurna????
    zaprima do 28.02.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    Citiraj corny prvotno napisa

zaprima do 28.02
    .
    :shock: eto vidiš...

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da ne tvaram novi topic,pitam ovdje.
    Do sada smo dobivali DD i sad bi trebali i najmlađu prijaviti. Šta trebam od dokumentacije i koji obrazac?
    Mogu li to poštom poslati (Žajina mi nije baš usput)?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

možeš poštom preporučeno ako ti več ostala djeca dobijaju. treba ti rodni list matični broj dj. obrazac i fotokopije osobne .ali neznam dali se sta mjenjalo od prošle god pa nazovi žajinu za svaki slučaj ovo ti je direktni broj za doplatak 4595-500 :D

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Samo još jedno pitanjce u vezi dječjeg- koji dokumenti se predaju za ostvarivanje prava na PRODUŽETAK DD? Znači prošle godine smo primali, znam da ne trebaju svi dokumenti nanovo, ali ne znam koji trebaju....

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

obrazac ,potvrda od škole ako ide i od tvog posla porezna kartica, ili s burze ako ne radiš

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne radim, znači:

obrazac
    potvrda iz Porezne da nisam imala primanja (pola godine porodiljni, ostatak nezaposlena)
    Potvrda s burze da sam nezaposlena

To je sve?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

...i suprugova primanja tj. porezna kartica

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj makita prvotno napisa
    Da li prihodi honorarnog rada ulaze u ukupne prihode kućanstva? Malo mi je to nejasno...radi se o tome da pretpostavljam da ću ljeti imat prihod, a ne znam koliki, hoću li onda to nekako unatrag prijavit tako da mi onda ukinu dječji doplatak, i što onda opet najesen, kad prestane honorarni prihod?
    pa ne podnosiš zahtjev za godinu unaprijed već za godinu unazad.
    ove godine podnosiš zahtjev za 2008. godinu i ako si u njoj ostvarila pravo na dd onda ćeš ga primati do ožujka 2010. bez obzira kakvi će ti biti prihodi u ovoj 2009. godini.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

copy pejstam svoje pitanje iz posebne teme, posto vidim da je ovdje rasprava..:

Konkretno pitanje.
    Dali imam pravo na doplatak za dijete i na koliki iznos?
    Dobivam porodiljnu naknadu 2500 kn ( pravo na porodiljni do 3 godine djeteta), rastavljena sam i iako bi trebala od BM dobivati alimentaciju, ja ju ne dobivam mjesecima, pa onda opet nesto dobijem, pa opet mjesecima nista..
    Na centru su mi prvo rekli da alimentacija ulazi u primanja, pa sa njom prelazim taj prag za doplatak.. ali ako ju ne dobivam nikom nista?
    Dajte mi malo pojasnite taj dio..

na banci mi ukinu minus po tekucem jer alimentacija NE ulatu u primanja, na centru mi nedaju doplatak jer ovdje ULAZI u primanja, kredite u banci mi ne zele staviti u mirovanje jer imam primanja, kreditnu karticu mi ne zele dati jer nemam primanja.. svatko tumaci zakon kako mu pase, a ti sa 3 kredita i 2500 kn moras biti mađioničar!

postoji li negdje zakon u kojem pise dali alimentacija ulazi u primanja i ako da, postoji li uputa sta u slucaju ako se alimentacija ne prima redovito?

obzirom da sam ja u prosloj godini primila samo 1 uplatu od BM i za to imam dokaz na racunu, dali je onda to osnov po kojem racunam primanja za proslu godinu?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj dupla duplica prvotno napisa
    stoji ovo kako Tanči kaže.

samo ne odustaj i dobit ćete!
    duplica, jesi li uspjela ostvariti pravo na dd?

koliko sam shvatila... i tokom tekuće godine se može prijaviti promjena stanja na osnovu koje stječeš prijevremeno pravo na dd?
    mislim, ne treba čekati veljaču pa prijavljivati promjene retrogradno?

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa
    Na centru su mi prvo rekli da alimentacija ulazi u primanja, pa sa njom prelazim taj prag za doplatak.. ali ako ju ne dobivam nikom nista?
    Dajte mi malo pojasnite taj dio..

na banci mi ukinu minus po tekucem jer alimentacija NE ulatu u primanja, na centru mi nedaju doplatak jer ovdje ULAZI u primanja, kredite u banci mi ne zele staviti u mirovanje jer imam primanja, kreditnu karticu mi ne zele dati jer nemam primanja.. svatko tumaci zakon kako mu pase...
    ajme! :?

malo ću prekopati net kad nađem vremena jer će i mene to u skoroj budućnosti zanimati.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

po svemu sudeći alim. spada u prihode ali pitam se zašto bi je uopće prijavljivali kao dohodak ako nema dokaza da je i isplaćivana. :?
    ja bih je prešutjela.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Samohrana majka - pomoć

Pozdrav svima,

za koji tjedan postati ću samohrana, ali ponosna mama male curice...pa molim sve vas drage ''forumašice'' da mi pomognu savjetima oko prava koje mogu ostvariti, osim pomoći od HZZo-a za opremu i pomoći grada.
    Da li slučajno znate mogu li kao samohrana majka ostvariti pravo na dječji doplatak, pomoć pri upisu u vrtić i sl.
    Svaki savjet mi je i više no dobrodošao tako da vas molim.....pucajte.
    Veliko hvala unaprijed svima

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa
    po svemu sudeći alim. spada u prihode ali pitam se zašto bi je uopće prijavljivali kao dohodak ako nema dokaza da je i isplaćivana. :?
    ja bih je prešutjela.
    eh kada bi bilo tako jednostavno.. uvijek te traze prihode svih u kucanstvu, ti se onda izjasnis kao samohrana, a oni te traze rjesenje u skrbnistvu i alimentaciji ( tj. nekom dokazu da je otac nepoznat, umro ili neku drugu situaciju ako nemas rjesenje o alimentaciji). Prema tome, ne mozes presutiti kada moras donjeti rjesenje od suda, a na istom tom o skrbnistvu pise i uzdrzavanje.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: Samohrana majka - pomoć

Citiraj Gabrijela11 prvotno napisa
    Da li slučajno znate mogu li kao samohrana majka ostvariti pravo na dječji doplatak, pomoć pri upisu u vrtić i sl.
    samohrana ili ne pravo na dd stječeš primanjima koja po članu kućanstva ne premašuju 1.660 kn.
    za upis u vrtić ne znam ima li dijete samohrane majke prednost, nadam se da će ti se javiti netko upućeniji.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

kada sam ja upisivala malog u vrtic, sjecam se da je postojala neka prednost samohranih mama nad oba roditelja ( OSIM kod vjerskog vrtica gdje su me ODBILI zato jer nisam vise u braku ???!!! stvarno su u pedali...)

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa
    ...ti se onda izjasnis kao samohrana, a oni te traze rjesenje u skrbnistvu i alimentaciji ( tj. nekom dokazu da je otac nepoznat, umro ili neku drugu situaciju ako nemas rjesenje o alimentaciji). Prema tome, ne mozes presutiti kada moras donjeti rjesenje od suda, a na istom tom o skrbnistvu pise i uzdrzavanje.
    zgodno to oni srede!
    traže rješenje o tome da je netko dužan plaćati alimentaciju kao dokaz o prihodu a nije ih briga da li taj stvarno i uplaćuje alimentaciju!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

upravo tako.
    zato me zanima dali postoji neki zakon koji kaze sto u tom slucaju kada se alimentacija ne isplacuje?

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj dupla duplica prvotno napisa Vidi poruku
    Citiraj fegusti prvotno napisa Vidi poruku
    duplica, jesi li uspjela ostvariti pravo na dd?

koliko sam shvatila... i tokom tekuće godine se može prijaviti promjena stanja na osnovu koje stječeš prijevremeno pravo na dd?
    mislim, ne treba čekati veljaču pa prijavljivati promjene retrogradno?
    podižem...

ja sam nezaposlena, suprug radi. zadnju naknadu s burze dobila sam u 8. mjesecu.

htjela sam predati za dječji doplatak ali po primanjima iz 2009. nemam pravo - imamo 40 kn viška

zanima me ovo o čemu su cure pisale...
    kako se dokazuje koliki su trenutni prihodi? tj kako se stječe to prijevremeno pravo na dd?
    ili moram čekati 2011 i predati prihode za 2010? daj Bože da se do tada zaposlim...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ineska prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam nezaposlena, suprug radi. zadnju naknadu s burze dobila sam u 8. mjesecu.

htjela sam predati za dječji doplatak ali po primanjima iz 2009. nemam pravo - imamo 40 kn viška

zanima me ovo o čemu su cure pisale...
    kako se dokazuje koliki su trenutni prihodi? tj kako se stječe to prijevremeno pravo na dd?
    ili moram čekati 2011 i predati prihode za 2010? daj Bože da se do tada zaposlim...
    a da ti ipak predaš papire pa da vidiš?

prijevremeno pravo na dd ne postoji. nikad čula za to. sad je u tijeku prevođenje dd-a ili prijava za dd. iako prvu prijavu za dd možeš obavit tijekom cijele godine. npr. rodiš u 7. mjesecu bebu i naravno da nećeš čekat veljaču za prijavit za dobivanje dd-a.

za ovogodišnji dd se kontaju prihodi od lani (2009. god.), a ne uzimaju se trenutni prihodi.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

zanima me gdje se mogu raspitati o prijavi za dječji doplatak, di se prijavljuje, do kaka mogu prijaviti za prošlu godinu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mene zanima ona potvrda od hzzo-a o primanjima, prošle godine sam bila na porodiljnom, pa mi je potreban i taj papir..ide se k njima po to? Ili oni to šalju? To mi treba i za dopunsko...
    Posljednje uređivanje od SnješkaM : 06.02.2010. at 21:55

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

moje dijete ostvaruje uvećani DD (dijete s pp) od prošle godine, tada je sve bilo prijavljeno na uskoro bivšeg MMa.
    kako je MM potrošio sav novac koji je mali do sad dobio, tako da niti ne znam na što ga je potrošio, i pokušao mi prešutiti da je to uopće dobio (u 11. mjesecu 7500kn i još dva puta po 830kn), ove godine bi probala prijavit DD na sebe.
    je li to moguće, obzirom da je mali svuda prijavljen preko njega (ja sam studentica pa nisam mogla preko sebe ni zdravstveno ni ništa)?
    kako onda predajem papire, kao produženje ili sve iznova?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ramona007 prvotno napisa Vidi poruku
    zanima me gdje se mogu raspitati o prijavi za dječji doplatak, di se prijavljuje, do kaka mogu prijaviti za prošlu godinu.
    raspitaj se u područnoj službi ili ispostavi HZMO-a u svom mjestu. tamo i predaješ papire za dd.
    prijave su do 28.2.2010. za prošlu godinu.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj SnješkaM prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima ona potvrda od hzzo-a o primanjima, prošle godine sam bila na porodiljnom, pa mi je potreban i taj papir..ide se k njima po to? Ili oni to šalju? To mi treba i za dopunsko...
    ideš kod njih, ispuniš na šalteru formular i odmah ti daju potvrdu o primanjima, tj. o tome koliko si porodiljnog dobila ukupno.
    pazi da uzmeš dvi potvrde, odnosno ispuni dva zahtjeva: jedan za dd i drugi za dopunsko (iako ne znam šta će ti za dopunsko potvrda o primanjima s porodiljnog).
    treba ti i za prijavu poreza ako tražiš povrat.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vmama prvotno napisa Vidi poruku
    ......ove godine bi probala prijavit DD na sebe.
    je li to moguće, obzirom da je mali svuda prijavljen preko njega (ja sam studentica pa nisam mogla preko sebe ni zdravstveno ni ništa)?
    kako onda predajem papire, kao produženje ili sve iznova?
    predaješ papire kao i svi drugi do 28.2.
    ispuni onaj zahtjev, ali ovaj put obavezno sebe stavi kao podnositelja zahtjeva.
    pošto primaš uvećani dd tebe ne kači cenzus.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Imam ja pitanje u vezi uvecanog djecjeg doplatka.

Naime moj mladji sinko prima uvecani djecji, ali za starijeg sina prelazimo cenzus za malo veci iznos.
    Da li ja mogu predati zahtjev za djecji samo za mladjeg ili MORAM upisati na obrazac i starijeg ( a to znaci i trazenje potvrda o primanjima, to nam je malo problem).

Dakle mogu li ja podnjeti zahtjev samo za mladjeg bez spominjanja starijeg sina u zahtjevu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Imam ja pitanje u vezi uvecanog djecjeg doplatka.

Naime moj mladji sinko prima uvecani djecji, ali za starijeg sina prelazimo cenzus za malo veci iznos.
    Da li ja mogu predati zahtjev za djecji samo za mladjeg ili MORAM upisati na obrazac i starijeg ( a to znaci i trazenje potvrda o primanjima, to nam je malo problem).

Dakle mogu li ja podnjeti zahtjev samo za mladjeg bez spominjanja starijeg sina u zahtjevu?
    M aloga pišeš kao korisnika dječjeg i pišeš mu s TEŽIM OŠTEĆENJEM DA priložiš rješenje od komisije ( na drugoj strani). starijeg pišeš ispod muža u one općenite ( na trećoj strani)! Ne prilažeš prihode!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa Vidi poruku
    predaješ papire kao i svi drugi do 28.2.
    ispuni onaj zahtjev, ali ovaj put obavezno sebe stavi kao podnositelja zahtjeva.
    pošto primaš uvećani dd tebe ne kači cenzus.
    obavezno priloži rješenje od komisije!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ali starije dijete nema ostecenje zdravlja i ako njega upisem na zahtjev morat cu priloziti potvrde o placi za 2009. godinu sto bih ja izbjegla jer i ovako i onako prelazimo cenzus tako da za starijeg ne bi odobrili djecji.

Moje pitanje je bilo da li ja starijeg MORAM upisivati u obrazac ili ga mogu izostaviti i upisati samo mladjeg?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Moje pitanje je bilo da li ja starijeg MORAM upisivati u obrazac ili ga mogu izostaviti i upisati samo mladjeg?
    mislim da ga ne moraš upisat.
    ali javim ti sutra 100 % moraš li ili ne.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •