Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 75 od 75

Tema: DIJEČJI DOPLATAK

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Ali starije dijete nema ostecenje zdravlja i ako njega upisem na zahtjev morat cu priloziti potvrde o placi za 2009. godinu sto bih ja izbjegla jer i ovako i onako prelazimo cenzus tako da za starijeg ne bi odobrili djecji.

Moje pitanje je bilo da li ja starijeg MORAM upisivati u obrazac ili ga mogu izostaviti i upisati samo mladjeg?
    Starijeg pišeš u one općenite koji djele domaćinstvo s tobom na stranici 3. Mlađeg pišeš na stranicu 2.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa Vidi poruku
    ideš kod njih, ispuniš na šalteru formular i odmah ti daju potvrdu o primanjima, tj. o tome koliko si porodiljnog dobila ukupno.
    pazi da uzmeš dvi potvrde, odnosno ispuni dva zahtjeva: jedan za dd i drugi za dopunsko (iako ne znam šta će ti za dopunsko potvrda o primanjima s porodiljnog).
    treba ti i za prijavu poreza ako tražiš povrat.
    Hvala na odgovoru. Treba mi onda u tri primjerka, za povrat poreza, za doplatak i za dopunsko osiguranje (muž i ja imamo pravo na plaćanje premija dopunskog zdravstvenog osiguranja na teret državnog proračuna- jer imamo stvarno mala primanja; cenzus je 1516,32 kn. Izračunava se kao i za dječji doplatak, po članu kućanstva. Vjerojatno puno ljudi za to niti ne zna.)

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

zanima me zašto trebaju primanja s porodiljnog za povrat poreza.zar i to ulazi u povrat?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moze li se umjesto potvrde firme priloziti kopija IP obrasca kao dokaz o primanjima u prosloj godini?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moze li se umjesto potvrde firme priloziti kopija IP obrasca kao dokaz o primanjima u prosloj godini?
    Ako pitaš za sebe ne treba ti potvrda primanja za dječji, malog staviš na drugu stranu, a većeg na treću stranu.

Ak pitaš za druge to se diže na poreznoj.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kako mi je suprug trenutno nezaposlen i mi ulazimo u onaj cenzus od 1514 kn po osobi i bila sam na HZZO za dopunsko osig. ali me službenica vratila
    jer ja i suprug imamo različite adrese na osobnim iskaznicama (on na stan svojih roditelja ja na stan od svojih) jer je i trenutna adresa na kojoj smo
    privremena pa nismo ni mijenjali kad smo se vjenčali. E sad, imam vjenčani list, imam rodne listove, vidi se da smo u braku, da smo obitelj ali ženska
    je neumoljiva. Ima li tko iskustva s ovim?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ako pitaš za sebe ne treba ti potvrda primanja za dječji, malog staviš na drugu stranu, a većeg na treću stranu.

Ak pitaš za druge to se diže na poreznoj.
    Pitam za sebe jer poznavajuci ove u Zajinoj moglo bi se desiti da ce nas ipak traziti nesto pa zelim biti spremna ako se to dogodi.
    IP kartica, dakle ona koja se prilaze poreznoj prijavi, kopiju doticne za muza imam doma.
    Za to sam mislila, da li moze proci, ako zatreba, umjesto potvrde iz firme?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pitam za sebe jer poznavajuci ove u Zajinoj moglo bi se desiti da ce nas ipak traziti nesto pa zelim biti spremna ako se to dogodi.
    IP kartica, dakle ona koja se prilaze poreznoj prijavi, kopiju doticne za muza imam doma.
    Za to sam mislila, da li moze proci, ako zatreba, umjesto potvrde iz firme?
    Ako starijeg pišeš na onu treću stranu, to znači da samo živi s tobom, a za malog stavi kopiju rješenja i to je prolazi, jer sam i ja tak rješila svoje prije 2 tjedna.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala ti

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj ramona007 prvotno napisa Vidi poruku
    zanima me zašto trebaju primanja s porodiljnog za povrat poreza.zar i to ulazi u povrat?
    ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ramona007 prvotno napisa Vidi poruku
    Ta potvrda ti treba samo za dječji , a za porez ne!!!!! Jer se za dječji računa po glavi stanovnika ukupni prihod

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa Vidi poruku
    ideš kod njih, ispuniš na šalteru formular i odmah ti daju potvrdu o primanjima, tj. o tome koliko si porodiljnog dobila ukupno.
    pazi da uzmeš dvi potvrde, odnosno ispuni dva zahtjeva: jedan za dd i drugi za dopunsko (iako ne znam šta će ti za dopunsko potvrda o primanjima s porodiljnog).
    treba ti i za prijavu poreza ako tražiš povrat.
    zar stvarno treba za prijavu poreza?Zašto?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A ma netreba za povrat nista, porodiljne naknade ne podljezu porezu tako da vam se nema sto ni vratiti.

malena333

Početno

Samohrana sam majka..otac je priznao dijete i ona ima njegovo prezime....ostala je prijavljena na njega...i preko njega je zdravstveno osigurana....ja ne radim...dali ću moći dobivati DD i šta sve moram donijeti...

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pitam za frendicu...suprug student, oženjeni, ona trudna, zaposlena na neodređeno...da li imaju pravo na DD? Kada se rodi dijete, onda se računa 3 člana kućanstva, jel' tako? Hvala!

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj fegusti prvotno napisa Vidi poruku
    pa ne podnosiš zahtjev za godinu unaprijed već za godinu unazad.
    ove godine podnosiš zahtjev za 2008. godinu i ako si u njoj ostvarila pravo na dd onda ćeš ga primati do ožujka 2010. bez obzira kakvi će ti biti prihodi u ovoj 2009. godini.
    fegusti, jesi 100% sigurna za ovo?
    Jer čitam na njihovoj stranici da se svaka promjena mora obavezno prijaviti.
    Ja na osnovu prošle godine zadovoljavam uvjete, ali ove sam počela raditi i
    nećemo ostavriti pravo na dd. Zato nisam sigurna da li da podnosim zahtjev ili ne??

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I ja bih nekaj pitala...
    Malo uranjeno, ali da znam.
    Trebam roditi krajem 8. mjeseca.
    Nakon 6 mjeseci padam na 2500kn i po tome imamo pravo na DD.
    Pretpostvaljam samo tih 6 mjeseci dok sam na drugom djelu porodiljnog.
    Da li stvarno ostvarujem to pravi ili ne? Jer tu neki pišu da oni gledaju primanja unazad. ???
    Ja se u to ništa ne kužim. Kada bih ja onda mogla ostvariti pravo na dječji za tih 6 mjeseci, a možda i duže s obzirom da imam pravo na na 3 godine porodiljnog.
    I što mi treba od papira?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E da, najviše me zanima i zato što u tom slučaju imam pravo na dodatnih 500 kn na treće dijete.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    I ja bih nekaj pitala...
    Malo uranjeno, ali da znam.
    Trebam roditi krajem 8. mjeseca.
    Nakon 6 mjeseci padam na 2500kn i po tome imamo pravo na DD.
    Pretpostvaljam samo tih 6 mjeseci dok sam na drugom djelu porodiljnog.
    Da li stvarno ostvarujem to pravi ili ne? Jer tu neki pišu da oni gledaju primanja unazad. ???
    Ja se u to ništa ne kužim. Kada bih ja onda mogla ostvariti pravo na dječji za tih 6 mjeseci, a možda i duže s obzirom da imam pravo na na 3 godine porodiljnog.
    I što mi treba od papira?

Ne nikako, pošto se tebi računa prethodna godina u kojoj si porosjek imala recimo 5000 kn, a muž isto toliko znači 10000 skupakad se to podijeli na tvojih 5 lica dobije se da svaki ima pravo trošiti cca 2000 kn, a tebi max. primanja po glavi mora biti do 1600 ( još koju kunu).
    Po tome nemaš pravo, a ako imaš onda u devetom mjesecu prijavi dd i dobić ćeš automatski +500 Kn. ( to će ti važiti do ožujka, pa onda opet obnoviš ako si ispod cenzusa)

Stvari potrebne za dd su propisane na njihovoj stranici i već ovdje par puta spomenuto.

I da to važi samo za 3 i 4 djete ( +500 kn), a peto nikom ništ ( ne odnosi se na tebe , već na neke druge)
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.02.2010. at 17:33

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni bi bilo skroz u redu da se recimo kod odobravanja ovakvih stvari, pogotovo kod mladih obitelji s više djece, uzima u obzir i to da jako puno njih plaća stambeni kredit i to uglavnom svi uzimaju na 30 godina. Skoro cijeli radni staž.
    Ali eto, oni koji o tome odlučuju ne misle tako!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Meni bi bilo skroz u redu da se recimo kod odobravanja ovakvih stvari, pogotovo kod mladih obitelji s više djece, uzima u obzir i to da jako puno njih plaća stambeni kredit i to uglavnom svi uzimaju na 30 godina. Skoro cijeli radni staž.
    Ali eto, oni koji o tome odlučuju ne misle tako!
    To bi svi htjeli, ali oni ipak kroje kako žele!

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiram:
    "Prvotno napisano od fegusti:
    pa ne podnosiš zahtjev za godinu unaprijed već za godinu unazad.
    ove godine podnosiš zahtjev za 2008. godinu i ako si u njoj ostvarila pravo na dd onda ćeš ga primati do ožujka 2010. bez obzira kakvi će ti biti prihodi u ovoj 2009. godini."

Citiraj Iva M. prvotno napisa Vidi poruku
    fegusti, jesi 100% sigurna za ovo?
    Jer čitam na njihovoj stranici da se svaka promjena mora obavezno prijaviti.
    nećemo ostavriti pravo na dd. Zato nisam sigurna da li da podnosim zahtjev ili ne??
    Cure, zna li itko odgovor na moje pitanje?
    Jako mi je važno...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Iva M. prvotno napisa Vidi poruku
    naravno da podnosiš zahtjev.
    nisi radila u 2009. godini i za tu godinu se uzima prosjek dohotka.
    a ti kažeš da zadovoljavaš cenzus.
    dogodine, 2011. nećeš ga predat ako vaša primanja budu u ovoj godini veća od cenzusa.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Iva M. , provjeri dal stvarno imaš pravo na dječji jer tu ulazi i porodiljna naknada bez obzira kaj nisi radila.

Znači (muž+ tvoja porodiljska) /4<1660 kn
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.02.2010. at 07:27

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Imam dvoje djece ,samohrana sam majka zanima me koliki jecenzus za ostvarivanje prava na djećiji doplatak u mom slućqaju i što sve ulazi u osnovicu (Da li tu spada i alimentacija)?
    Pozdrav

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •