imam potrebu da se zahvalim vrijednim budućim i sadašnjim mamicama koje su mi otvorile oči u mojem problemu!
unazad nekoliko dana intenzivno sam čitala teme o štitnjači što me je ponukalo da odem provjeriti svoju!![]()
prije 7 god. sam imala postpartalnu hypertireozu a nakon toga su se izmjenjivali nalazi od urednih do sporadično nenormalnih t3 t4 ili tsh.
kao što rekoh zahvaljujući ovom forumu samoinicijativno sam odlučila privatno napraviti pretrage štitnjače(u 8 sam tjednu trudnoće) i kako je nalaz tsh bio preko 4 jedinice tj 4.88 odmah sam konzultirala svoga ginekologa koji je na to odmahnuo rukom i rekao da je nalaz u redu! :/
međutim, ovdje sam čitala da vrijednost tsh ne bi trebalo prelaziti 2 pa sam opet samoinicijativno potražila endokrinologa koji je na stratu iz anamneze i uzv zaključio da imam hashimoto i dao mi euthyrox s naznakom da nalazi nisu toliko loši pogotovo zato jer su t3 i t4 u granicama normale a uzv štitnjače ne pokazuje nikakve akutne promjene samo uočljive promjene od prijašnjih upala pa kaže da misli da ne bi trebalo imati negativne posljedice na trudnoću.(prije tri godine sam imala jedan spontani)
pored tih tableta uzimam još i dabrostan(ak se tako piše) i normabel.
eto, samo sam htjela naglasiti korisnost ovog foruma i iskustava koja se ovdje razmjenjuju a ako mi još netko može reći nešto iz iskustva o ovom problemu ja molim da to i učini!
hvala!