Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: opet štitnjača!!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno opet štitnjača!!!

imam potrebu da se zahvalim vrijednim budućim i sadašnjim mamicama koje su mi otvorile oči u mojem problemu!

unazad nekoliko dana intenzivno sam čitala teme o štitnjači što me je ponukalo da odem provjeriti svoju!

prije 7 god. sam imala postpartalnu hypertireozu a nakon toga su se izmjenjivali nalazi od urednih do sporadično nenormalnih t3 t4 ili tsh.

kao što rekoh zahvaljujući ovom forumu samoinicijativno sam odlučila privatno napraviti pretrage štitnjače(u 8 sam tjednu trudnoće) i kako je nalaz tsh bio preko 4 jedinice tj 4.88 odmah sam konzultirala svoga ginekologa koji je na to odmahnuo rukom i rekao da je nalaz u redu! :/

međutim, ovdje sam čitala da vrijednost tsh ne bi trebalo prelaziti 2 pa sam opet samoinicijativno potražila endokrinologa koji je na stratu iz anamneze i uzv zaključio da imam hashimoto i dao mi euthyrox s naznakom da nalazi nisu toliko loši pogotovo zato jer su t3 i t4 u granicama normale a uzv štitnjače ne pokazuje nikakve akutne promjene samo uočljive promjene od prijašnjih upala pa kaže da misli da ne bi trebalo imati negativne posljedice na trudnoću.(prije tri godine sam imala jedan spontani)

pored tih tableta uzimam još i dabrostan(ak se tako piše) i normabel.

eto, samo sam htjela naglasiti korisnost ovog foruma i iskustava koja se ovdje razmjenjuju a ako mi još netko može reći nešto iz iskustva o ovom problemu ja molim da to i učini!

hvala!

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam imala isto povišen tsh(7.88) ali to je bilo prije godinu ipo.doktorica mi nije htjela davati nikakve eutyrox-e jer nije to toliko veliko povišenje.prag tolerancije je do nekih 8. a normalno je do 4.66.ja bez savjeta specijalista nebi uzimala nikakve ljekove, pogotovo ako si trudna.
    meni su t3 i t4 uvjek bili u granici normale.čak se i sam tsh spustio na normalu sam od sebe. i nakon toga nisam bila na kontroli.specijalist mi je vidio nalaze i rekao da je to sve ok.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

jesi li tada bila trudna ili planirala trudnoću?

tu sam negdje čitala ako nije u pitanju trudnoća čeka se sa vrijednostima do 10 ali je sasvim druga stvar u slučaju trudnoće.

ovo što pišeš je toliko oprečno svemu što sam ovdje (i drugdje ) čitala! :/

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Draga maxima,

meni je prije tri godine otkrivena hipotireoza, što znači smanjen rad štitnjače (TSH preko 11). Dobila sam od svoje endokrinologice terapiju euthyroxa od 25 microg.
    Prije dvije godine sam imala jedan spontani (blighted ovum) i tada su mi nalazi TSH bili katastrofa (oko 26).

Mislim da je i tijelu trebalo da odradi svoje, jer sam ostala trudna nakon godine i pol.
    Na početku mi je TSH skočio na 8, ali se to nakon povećanja terapije na 50 microg. savršeno izreguliralo (sada mi TSH iznosi 1.88).
    Zbog prošlog spontanog sam pila dabroston do 12-tog tjedna.

Sada se dobro osjećam. U sebi nosim malenog čovjeka koji se super razvija i lijepo napreduje.

Vjerujem da će kod tebe biti sve super. Bitno je da su hormoni pod kotrolom.

Pozdrav

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kad mi je bilo to s štitnjačom, nisam planirala trudnoću niti sam bila trudna.doc mi je samo rekla da u slučajevima povečanog stresa zna doći do toga da se tsh povisi.ja sam tad ćekala poziv za posao pa sam bila malo i nervozna. to je to.a šta se tiče trudnoće i štitnjače- tu se neželin petljati, jer stvarno nemam pojma.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mali medo -čini se da smo u sličnoj situaciji iliti druzi u patnji! :/

veseli me čuti da se kod nekoga sa sličnom situacijom sve dobro odvija!

želim ti puuuno puno sreće ! :D

ana-blizanci- kada budeš planirala trudnoću obavezno kontroliraj štitnjaču!

ja sam učinila sve što je u mojoj moći (i to sve samoinicijativno) sada samo ostaje da čekam i nadam se da će sve biti ok!

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam trenutno trudna ali nisam išla na pregled jer mi je prije godinu dana rekao specijalist da je sve ok.
    bila sam onda i na uzv štitnjače i sve je bilo super.

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj maxima prvotno napisa
    mali medo -čini se da smo u sličnoj situaciji iliti druzi u patnji! :/

veseli me čuti da se kod nekoga sa sličnom situacijom sve dobro odvija!

želim ti puuuno puno sreće ! :D

ana-blizanci- kada budeš planirala trudnoću obavezno kontroliraj štitnjaču!

ja sam učinila sve što je u mojoj moći (i to sve samoinicijativno) sada samo ostaje da čekam i nadam se da će sve biti ok!

maxima

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ana-blizanci prvotno napisa
    ja sam trenutno trudna ali nisam išla na pregled jer mi je prije godinu dana rekao specijalist da je sve ok.
    bila sam onda i na uzv štitnjače i sve je bilo super.

meni su prije godinu dana svi nalazi bili savršeno uredni ali u trudnoći se zna desiti da dođe do hormonalnih poremećaja (pa i sam trudnoća je jedan veliki hormonalni mišmaš! ).

iskreno se nadam da je kod tebe sve ok ali ipak se malo raspitaj,za svaki slučaj...

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

a sad sam na samom finišu(za 4 tj ću najvjerovatnije roditi). a na strogom sam mirovanju pa nesmin iz kuće.
    nakon poroda ću obavit kompletni sistematski

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

draga,
    meni je prije 4 ili vec 5, ne znam, godina dijagnosticiran hashimoto i pila sam euthyrox od 50...godinama. kad sam lani ostala trudna, dozu su mi povecali i redovito sam isla na kontrole. sad 06.05. se rodio moj sincic - trudnoca je bila super a i bebonja je. mozda malo sitniji za decka (2900g) ali nista strasno - rekao mi pedijatar da je to MOZDA zbog stitnjace...sada cekam prvi nalaz poslije poroda, pa cemo vidit.
    sve u svemu, stitnjaca u trudnoci bi se obavezno trebala redovito kontrolirati, ako znas da postoji koji problem. medutim, ako je sve pod ljecnickom kontrolom, u trudnoci ne bi trebalo biti problema.
    zelim ti sve naj za trudnocu i poslije toga!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hej, čestitam! :D

2900 g je sasvim dovoljno za jednog bebonju!

ako bog da sve bude ok s mojom trudnoćom, ne bih imala ništa protiv takvog bebonje! moj bebonja(koji sada ima 6,5 god) je bio preko 4 kile pa je namučio i mene i sebe!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a sad sam na samom finišu(za 4 tj ću najvjerovatnije roditi). a na strogom sam mirovanju pa nesmin iz kuće.
    nakon poroda ću obavit kompletni sistematski

ajde izdrži još to malo!

i obavezno javi rezultat! zna li se već je li bebonja ili bebačica?

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

dva pišulinca. :D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

dva pišulinca. :D

odma duet,a? :D

neka je sa srećom!

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hehe...hvala na željama.

zlatokosa avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

bok cure, meni je malo drugačija priča nego vama.
    tsh je ok, no T3 i T4 su mi povišeni!!!
    na početku sam trudnoće i jako zabrinuta.
    štitnjača mi je petnaestak godina povečana, no hormoni su uvijek bili ok.
    sutra idem endokrinologu! valjda će sve biti ok.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam godinama pila turbo dozu zbog hipertireoze, pa se dvije godine i skidala s tableta. sada je vec neko vrijeme sve ok, premda priznajem da ne idem redovito na kontrolu. trebala big svako 6 mjeseci, odem jednom godisnje.
    ipak, bila sam na kontroli u veljaci, sve ko bombon radi, nakon tri mjeseca zatrudnila

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a ja se pitam da li trebam nastaviti terapiju obzirom da su mi antitjela u redu... :?

na kontrolu idem tek za dva tjedna jer je dr na godišnjem!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •