Iz vlastitog iskustva znam da mi je najvaznije saznanje bilo upravo ovo, a i najkorisnije; da ce me roditelji voljeti bez obzira sta ja napravila i sta ja postala u zivotu. Oni su mi puno puta to i rekli; da ce me voljeti jednako i da sam ubojica i da sam kurva, jer sam ja njihovo dijete., Oni ce voljeti mene, ali ne i moje postupke. Mislim da treba napraviti tu razliku; dijete treba voljeti bezuvijetno, ali mu objasniti koje njegovo postupke ne volimo i zasto, ono ce samo shvatiti sta mu je ciniti...Dragana_1 prvotno napisa
Misljenja sam da djetetu treba dati sve uvijete da se u zivotu snadje; skolovati ga, pokazati mu sto vise svijeta, razlicitih stvari i mjesta, da samo moze odluciti sta mu se od toga svidja. Ne treba ga stiti i drzati pod staklenim zvonom, ali to ne znaci da necu skociti pomoci kada mu je pomoc potrebna ( ponekada je najveca pomoc upravo da ga pustimo da nesto ucini sam ). Naj bitnije je da mu postavljamo zadatke prema njegovom uzrastu, da mu ne budu pre lagani niti pre teski., da gradi samopouzdanje i vjeru u sebe i svijet oko sebe.

Odgovori s citatom