na rodjendanima cesto izbjegavam torte jer mi na zalost uopce ne budu fine. zanima me koje su vama tore ali bas najnajfinije? ne morate napisati recept, samo kratko objasnjenje ako vec nije neka od poznatih torti.
na rodjendanima cesto izbjegavam torte jer mi na zalost uopce ne budu fine. zanima me koje su vama tore ali bas najnajfinije? ne morate napisati recept, samo kratko objasnjenje ako vec nije neka od poznatih torti.
ma baš bi bilo fora da bude odmah i recepti, sve na jednom mjestu![]()
Apsolutno najdraža mi je Sacher torta, a volim još i onu suhu Linzer tortu, Schwarzvaldicu, volim razne torte od sira, i jednu beze tortu koju radi mama od moje šogorice, sa laganom čokoladnom kremom.
Wow, Mima, konačno da "upoznam" nekoga tko voli "Sachericu".Ja je već dugo nisam niti radila ni jela, ali sam uvijek bila svima oko sebe čudna kak' mi "to" može biti posebno fino
Sad radim još čudnije kolače
![]()
Meni su dobre sve torte koje radi "Meli"![]()
Al najbolja je torta od sira s komadima voća unutra![]()
1.crna torta
2.jaffa torta
torta kalorična bomba![]()
i jednostavno. najobičniji biskvit + krema za krempite + mljeveni orasi![]()
pa se ono biskvit izlomi rukama i sve skupa izmulja sa kremom. i onda se od te mase formira neki lik ili štaveć i kad se reže izgleda onako ko mozaik.
crna torta je br. 1.
druga je panama.
treca schwartzwaldica.
Schwarzvald njam njam najdraža
torta od oraha(nekad ju je moja baka radila)
torta od sira
pijana torta(žele bonkasi,rum ,itd)
Potpisujem! Pootpiisuujeeem!Leina mama prvotno napisa
![]()
1. ledeni vjetar
2. killer torta (cokoladna krema, bjelanjci s orasima suseni na oblatni)
3. reform torta (cokoladna krema s kavom, biskvit s orasima)
4. sacherica
5. schwartzwaldica
sigurno jos neka fali.![]()
Ima li tko recept od jaffa torte?dolega prvotno napisa
Tražila sam u pretražniku ali nisam našla?
imam,sutra ti stavim.
i ja jedva cekam receptdolega prvotno napisa
![]()
a meni je najdraza torta od beze kora s jagodama i slagom! jedina je koja mi uspije![]()
Antina torta (biskvit, krema s puuuuno sira i šlaga, voće)
Sacher torta
Tigar torta
Jogurt torta
ja sam proguglala za jaffa tortu i našla ovo:
jaffa torta
ima i slika
Ajmo pravilo, uz prijavak torte obavezno i recept.
Mi obožavamo od višanja i mascarponea, bude kao schwartzwaldica, ali umjesto šlaga radi se krema od mascarponea, bude savršena, sad mi se jako žuri, večeras kad se vratim s dela stavim recept.
Volim i klasični reform.
Uh ovo bi za mene bio preveliki pothvat,no izgleda preprefino!
moja omiljena je Sladoled torta...ne znam zakaj se tako zove kad u njoj nema sladoleda, ali je prefina i lagana bez obzira na recept.
Biskvit se radi samo od bjelanjaka, a krema je crna i bijela.
Znači, tijesto: 10 bjelanjaka, 5 žilca oštrog brašna, 10 žlica šećera, 1 vanil šećer.
Napravi se čvrsti snijeg od bjelanjaka i šećera i u to se lagano umješa brašno. Od toga se ispeku dvije okrugle kore.
Krema 1: Izmiksa se 5 žumanjaka sa 5 žlica šećera u prahu i 2 vanil šećera, u to se doda 1 dobro izrađeni margarin. U 2 dcl vode se skuha 1 puding od vanilije. Kad se puding ohladi pomješa se prije napravljenom smjesom, dobro se izmiksa i nakratko stavi u hladnjak.
Krema 2: 5 žumanjaka se izmiksa sa 5 žlica šećera pa se u to doda izrađeni margarin. U 2dcl vode se skuha puding od čokolade, u još vrući puding se stavi 10dkg čokolade za kuhanje. Kad se otopi izmješa se sa smjesom od žutanjaka.
Torta se time premaže iznutra i izvana, npr. biskvit pa bijela, biskvit pa crna, ali mi stavimo jednu pa drugu..odlična je i u kombinaciji sa narezanim voćem kao npr. ananasom, breskvama, jagodama.
U svakom slučaju obavezno ju treba držati na hladnom do istrebljenja![]()
2 koje najcesce pravimo:
-- Nasa torta
Biskvit slican medenjacima sa suvim vocem i sladom, krema od crne cokolade i slatke pavlake
-- Bozicna torta (JBP, Prirodno i slatko)
Ja isto volim Sacher.
1.Torta pjesma (kore od bjeljanjaka i šećera se suše u pećnici, a krema je od lješnjaka)
2. Rokoko torta ( biskvit od sjeckanih oraha , a kreme žuta i čokoladna)
3. Čokoladna torta ( koju pravi moja mama, odlična je)
Recepte i slike stavim za koji dan.
Čokoladna!
Čokoladna!
Čokoladna!
..............
.............
.............
Čokoladna
.............
Nula bodova voću, slatkom vrhnju, schwarzwaldici. meni prava torta ima puuno čokolade, može i sjeckanih ili mljevenih oraha...
Ovo su moje omiljene torte:
Milka torta
Šeri torta
Potpisujem, nema mi bolje.MGrubi prvotno napisa
najnovija otkrica:
- ledeni vjetar
- parfe sir i jagoda
presavrsene su...
no, schwartzwaldica i čoksoladna su isto fine![]()
1. Cheese cakehttp://www.net.hr/webkuhinja/page/20...7/0255006.html
2. torta od mrkve (za koju sam u seljenju izgubila receptali valjda cu ga naci)
3. lagana torta sa jagodma
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...agodama#944063
[/url]
REFORMA (kao mala sam je zvala formula)- dosta je zasitna jer ide dosta oraha pa nije baš neka ljetna opcija ali je stvarno savršeno ukusna i izdašna je....
12 bjelanjaka tvrdo umutiti
dodati 30 dkg šećera/ 30 dkg sjeckanih oraha i 2 žlice brašna
podmazati pleh od pećnice i peći na 200 stupnjeva oko 15 minuta poslije još 15 minuta na 150 stupnjeva.
(kako se peče u tepsiji od pećnice rezati na tri pravokutnika)
FIL: 12 žumanjaka sa 20 dkg šećera i 10 dkg čokolade kuhati na pari posebno ulupati 20 dkg margarina i dodati kad se ohladi.
kora-fil-kora-fil-kora- premazati ostatkom fila i posuti mljevenim orasima
![]()
![]()
Beze torta od ljesnjaka
(pepi stavila recept na forum)
Mmmmm.... ona krema od zapecenih ljesnjaka - prefino
(istina, sam proces izrade torte traje i traje, al se isplati)![]()
ajme, meni su sve fine.
jako fine...
jedino mi švarcvaldica dosadila jer gdje god dođem - švarcvaldica.
najlakše ju napraviti![]()
1. sacher
2. sve s čokoladom, a bez šlaga
3. one koje imaju i ruma![]()
4. naj kombinacija- rum, čokolada iznutra, tvrda čokoladna glazura od 1 cm
![]()
ja uopce ne znam o kojim tortama pricate - po imenu znam samo svarcvald i zaher, jer se stalno spominju![]()
s ostalima se ne stignem ni upoznat - pogotovo ako su jako fine
a volim - svaku tortu koja ima domaci biskvit (da nije onako industrijsko-slasticarsko-uvijek-isti), puuuuno kreme koja nije margarinasta, moze i sir u kremi, vrhnje, moze u biskvitu mljeveni orasi ili cokolada...
![]()
a ne volim bas vocne. te pojedem samo ako nema nis drugo na repertoaru![]()
I ja!![]()
a jooj, ja vam to nemam...
samo znam fino kupiti![]()
Od kad sam probala Truffle Ganache,ona je definitivno broj 1.
"2.-ledeni vjetar.
Evo da ne postavljam pravila, a da ih se ne držim
Torta od mascarponea
Tijesto: 4 jaja, 15 dag šećera, 10 dag brašna + za kalup, 7.5 dag + 3 dag škrobnog brašna, 2 dag kakaa, 2 žličice praška za pecivo,
Nadjev: 1 staklenka kompota od višanja, 50 dag mascarponea, 6 dag šećera u prahu, 3 vanili šećera, 4 dl slatkog vrhnja (može slobodno 5), 2 kremfixa, 5 dag čokolade u prahu
Istući bjelanjke s 5 žlica mlake vode. U čvrsti snijeg umješati 15 dag šećera, jedan po jedan žutanjak, brašno, 7.5 dag škrobnog brašna, prašak za pecivo i kakao.
Usuti u mamašten i pobrašnjen kalup promjera 26 cm, peći na 30 min u pećnici zagrijanoj na 175 C. Sasvim ohlađenu tortu 2x prerezati.
Ocijediti višnje. U 1 dl sobivenog soka umješati 3 dag gustina. Preostali sok zagrijati, dodati smjesu škrobnim brašnom, i dalje mješati da se zgusne. Primješati višnje i ostaviti da se ohladi.
Pomiješati mascarpone s obje vrste šećera. Istući slatko vrhnje, primješati kremfix i dodati mascarponeu. Oprani obruč kalupa staviti na pladanj za posluživanje i staviti 1. list torte. Na sredinu nanjeti 1/4 višanja u krug promjera 10 cm. Uokrug, između višanja i kalupa staviti 1/3 nadjeva. Staviti 2. list i u sredinu staviti malo nadjeva, isto u promjeru 10 cm, a okolo preostale višnje. Prekriti 3. listom. Neka se stvrdne u hladnjaku.Odstraniti obruč kalupa, Preostalim nadjevom omazati tortu i staviti u friž 2 sata. Otopiti čokoladu i ukrasiti tortu, onako napraviti curke od čokolade.
MoMo, hvala za link za cheese cake, to je ta čuvena iz Torte i to, recept koji se čuva bolje od vojne tajne.
Ma jesi sigurna da je to baš torta iz "Torte i to"?? Uf, riječi ti se pozlatile :Daleksandra70vanja prvotno napisa
Nisam sigurna, ali takav recept sam dobila s uvjeravanjem da je to ta torta.
Probaj, stvarno nije komplicirana, pa javi.
to je TA tortaisprobano....ja modificiram recept ( po preprouci iskusinijih kuharica- frendica je na drug9om forumu "razmjenjivla" savjete za ovu tortu) jer mi je ovo puno maslaca pa stavim 250 gr keksa (obavezno integralnog!!) i izmedju 100 i 150 maslaca (odokativna metoda). i radim sa 750 gr sira ( obavezno krem 500 gr - nekad sve krem a nekad 500 gr krem 250 svjezeg) i 6 jaja. i pecem hmmm oko 35 min i drzim je u hladnjaku cijelu noc. bozanstveno...to mi je oduvijek bila omiljena torta od kad sam kao mala propbala njemacku tortu sa sirom koja je ipak malo drugacija od ove ...morat cu praviti ovaj vikend...imat cu 300kg, a i obecala sam prijateljicama
![]()
Meni apsolutno najfinija torta je torta Havana iz jedne slastičarne u Tešnju.![]()
A od ovih koje sama radim Rafaelo torta i torta od jagoda![]()
najdraze torte koje vezem uz rodjendane davne su savina torta i stonska torta od makarula
Volim jako "švarcvald" ali samo kad ju ja pravimi onu iz Vinceka.
A jedna od najdražih mi je "voćna rolada" , neki je zovu nekako sa "D"???
Evo našla sam "dinastija torta" ili "dinka"
meni su najbolje one sa teškim, margarinskim kremama, tzv. "svatovske"![]()
pa još kad su propisno zašećerene i sa puno oraha, mmmmmmmmmm....![]()