moja omiljena je Sladoled torta...ne znam zakaj se tako zove kad u njoj nema sladoleda, ali je prefina i lagana bez obzira na recept.

Biskvit se radi samo od bjelanjaka, a krema je crna i bijela.

Znači, tijesto: 10 bjelanjaka, 5 žilca oštrog brašna, 10 žlica šećera, 1 vanil šećer.
Napravi se čvrsti snijeg od bjelanjaka i šećera i u to se lagano umješa brašno. Od toga se ispeku dvije okrugle kore.

Krema 1: Izmiksa se 5 žumanjaka sa 5 žlica šećera u prahu i 2 vanil šećera, u to se doda 1 dobro izrađeni margarin. U 2 dcl vode se skuha 1 puding od vanilije. Kad se puding ohladi pomješa se prije napravljenom smjesom, dobro se izmiksa i nakratko stavi u hladnjak.

Krema 2: 5 žumanjaka se izmiksa sa 5 žlica šećera pa se u to doda izrađeni margarin. U 2dcl vode se skuha puding od čokolade, u još vrući puding se stavi 10dkg čokolade za kuhanje. Kad se otopi izmješa se sa smjesom od žutanjaka.

Torta se time premaže iznutra i izvana, npr. biskvit pa bijela, biskvit pa crna, ali mi stavimo jednu pa drugu..odlična je i u kombinaciji sa narezanim voćem kao npr. ananasom, breskvama, jagodama.

U svakom slučaju obavezno ju treba držati na hladnom do istrebljenja