Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Panični strah od vode

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Panični strah od vode

Pokušavamo otkriti uzrok paičnog straha Leice od kupanja ili bilo kakvog kontakta s vodom.
    Normalno se dosad kupala u kadici i uživala, da bi odjednom počela panično plakati i histerizirati prilikom kupanja.
    Pošto smo trenutno na moru ne znamo kako je okupati u kadi a kamoli u moru.
    Danas smo je oprali sa trljačicom u krevetu uz podnošljive suze.
    Ima li netko sličnih iskustava i kako je to riješio?
    Puno thanks

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imali isto iskustvo, počelo s nekih 11 mj. i trajalo otprilike mjesec i pol. Ništa nismo forsirali, sve je išlo postepeno.Prvo samo prebrisavanje mokrom gazom, onda malo pranja u umivaoniku, onda ga je tata držao među nogama, samo da brčka nogicama i polako je išlo. Sad se obožava kupati, opet.
    Obavezno bi u kadu stavili neku igračku koja ga jako privlači, to bi ga zabavilo.
    Probajte se sjetiti jel se desilo nešto što ju je moglo uplašiti pri kupanju.
    Uživat će ona ponovo u kupanju, vidjet ćeš!

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

jel se vi kupate s njom ?

ako ne, pokušajte tako, djeca to jako vole, bojan je skoro uvijek s jednim od nas u kadi, ne zato jer se ne voli kupati, nego zato jer mu je tako poseban gušt

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pokušajte s malim posudicama napunjenim vodom igrati se negdje na suhom - pretakanja, miješanja, kuhanja.
    kad te iste posudice premjestite u kadu možda će nastaviti igru...

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi smo imali i riješili :D 2-4 dana je plakao, sve manjim intenzitetom dok nije prestao. Pazila sam da je voda topla, da je podloga di stoji topla - stavim ručnik da mu se ne kliže i natopim ga toplom vodom. neće sjedit al se obožava tuširat, dođe pred kadu i penje se unutra, kad pustim vodu već plače što nije unutra . Pljeskali smo pod špinom da mu malo prska voda i smijala se s njim, uzeli bi neku igračku-auto pa ga prali pod vodom, nisam palila tuš, samo ga prala s rukom, i postepeno uvodila tuš jer ga se plašio. i samo nas dvoje, moj smireni glas, i skužila sam da mu je jako bitno da ga čvrsto držim i da mu se podloga ne skliže. eto, sad skače u kadu a prije mjesec dana smo izlazili iz nje plačući, sa suzama... i obavezno kupanje što češće-mi svaki dan-da se naviknu. Sad smo u kadi 10 minuta a počeli smo s 10 sekundi...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Prije dva mjeseca Tin je iznenada odlučio da se neće kupati. Do tad je obožavao kadu. Probali smo slijedeće: Napunimo kadu igračkama koje obožava, šarenim spužvicama u raznim oblicima, dam mu kanticu za poljevanje, pjevam mu, izmišljamo pričice. Ovako to bude: on stoji van kade i igra se, a kad ga pokušamo staviti unutra, panika! Probali smo ga kupati i u maloj plastičnoj kadici, velikoj kadi i tuš kabini.
    Zatim, kupamo se zajedno, ajde manje viče, ali opet neće u vodu, nego sjedi meni u krilu i igra se, jednom je htio mene polijevati i bilo je sve ok dok ga nisam smočila sa spužvom. Onda viče da hoće van, mama obuci piđamu, mama idemo spavati! Naravno, kad se obučemo nije mu više do spavanja. Najgore je pranje kose.
    Ne znam što bi više probali. Boji se i tuša. A nije nikad pao u kadi nit se zagrcnuo na kupanju.
    Jedino voli kad sjedimo ispred umivaonika, peremo zubiće i ruke i umivamo se.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj andrea prvotno napisa
    jel se vi kupate s njom ?

ako ne, pokušajte tako, djeca to jako vole, bojan je skoro uvijek s jednim od nas u kadi, ne zato jer se ne voli kupati, nego zato jer mu je tako poseban gušt
    dakle, to je i moj savjet : kupajte se zajedno. i u tuš-kadi se možete zajedno tuširati.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne znam koliko je tocno curica stara, ali normalna stvar je da se u drugoj godini pocinju pojavljivati strahovi od vode. Tako djeca koja su do maloprije uzivala u kupanju i buckanju, sad placu i vriste. Mi imamo isti problem.Ja ili MM udjemo s njom u kadu pa se zajedno okupamo jer se kupati mora. Ne ocekujem da ce ovog ljeta biti uzivanja u moru ko prosle godine. Nista srasno, proci ce. Samo ne treba forsirat dijete.
    Najogore mi je kad na plazi vidim roditelje koji tjeraju dijete u more jer sad moraju iskoristit tih 10 dana pa misle da je dijete nesto strasno propustilo jer se tu jednu godinu nije okupalo.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj miasa prvotno napisa
    Ne znam koliko je tocno curica stara, ali normalna stvar je da se u drugoj godini pocinju pojavljivati strahovi od vode. Tako djeca koja su do maloprije uzivala u kupanju i buckanju, sad placu i vriste. Mi imamo isti problem.Ja ili MM udjemo s njom u kadu pa se zajedno okupamo jer se kupati mora. Ne ocekujem da ce ovog ljeta biti uzivanja u moru ko prosle godine. Nista srasno, proci ce. Samo ne treba forsirat dijete.
    Najogore mi je kad na plazi vidim roditelje koji tjeraju dijete u more jer sad moraju iskoristit tih 10 dana pa misle da je dijete nesto strasno propustilo jer se tu jednu godinu nije okupalo.
    potpisujem.
    sve je to normalno i nama nedokučivo što se dogodi u maloj glavici i zašto odjednom strah.
    moja se prvo ljeto svog života (znači od 9-12 mjeseci starosti) kupala u moru da je to bila uživancija. vrištala bi kad bi je vadila vani. dubina joj nije bila nikakva prepreka. čak je guštala kad bi je sa mula bacila u more.
    slijedeće ljeto nije želila ni blizu mora. nema šanse. i nisam forsirala. tek krajem ljeta je odlučila ipak okusit more i čari kupanja.
    jučer se prvi put okupala. pustila sam je na plažu da sama odluči želi li ući u more ili ne. igrajući se na žalu, ušla je bez problema. nadam se da ovo ljeto neće bit problema ni sa poštenim kupanjcem.
    i sa kupanjem u kadi je bilo malo problema, ali ni blizu kao sa morem.

sve je to normalno i prolazno. samo ni slučajno forsirat dite i na silu ga stavljat ni u kadu ni u more. omogućit mu da samo poželi osjetit vodu.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

To su sve faze. Moj se mali sad gušta kupati, ne da se van iz kade. Negdje s 15 mj. je vrištao na kadicu i to ga je držalo dva mjeseca. Nakon toga, kao nožem odrezano. Na moru se cijelo vrijeme užasavao vode i jedva da smo mogli sjesti na plaži na ručnik. Ove godine sam ostala paf- bili smo kod muževih u Rijeci i vani sunčan dan ali voda hladna, a Luka skinuo cipelice i ide on bacati kamenčiće u vodu. Ušao je u more do koljena!!! Jedva smo ga nagovorili da izađe.
    Eto, to su ti klinci!

leah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moja djevojcica se od nedavno plasi prati kosu, sve je ok dok ne pocnemo da kvasimo kosu, tad nastaje opsta dreka i vriska, ne pomazu ni igracke, nista. Haos!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja curka (2 god 11 mj) obožava igrati se vodom, u kadici, bazenčiću, umivaoniku, sudoperu, prelijevati, prolijevati, kupati brata... :D Jednom riječju, voda svuda i svakako osim kad dođe njezin red za tuširanje i pranje kose. Tada nastupa vriska, dreka, urlanje, i to na sam spomen riječi tuširanje! Moja princeza slatkica pretvara se u čedovište! :? Bez alkoholnog dopinga (čaša vina ili pivkana ), za mene mamu neizdrživo.
    U različitim intervalima i različitog intenziteta to traje od negdje navršene druge god.
    Iskreno, prvi put ovdje saznajem da je to pojava i kod drugih njezinih vršnjaka, da je to strah od vode. Naime, probala sam doznati od nje zašto se tako osjeća, al sve što sam uspjela izvući je da se ne voli tuširati.
    Hm, definitivno se moram više informirati i učiti kako razumjeti svoje dijete i kako pravilno reagirati.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imali smo sličan problem kad se malac s 1,5 godinom u Zadru uplašio u moru. Povezali su se hladno more s nekakvom travuljinom i šareni šlauf i malac potom ni čut za ulazak u more ili bilo što napuhano.
    Potom sam s puno strpljenja mic po mic dobio da uz mene uđe u more (mic po mic je trajalo oko dva tjedna), a ostao mu je strah od napuhanih stvari.
    Potom smo na zimu krenuli na Bebe ribe i u roku od 2 mjeseca je proplivao :shock: ali mu je strah od napuhanih stvari ostao.
    Sada nakon 3 godine ga je popustio strah od napuhanih objekata.
    Eto, dogodi se.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala svima na odgovorima
    Evo vratili smo se sa mora bez namočenog nožnog palca!
    Nit u moru, nit u lavoru!

Pretpostavljam da je problem nastao prilikom zadnjeg pranja kose, kada joj je voda ušla u nosić, oći (2 dana prije odlaska na more).
    Kada čuje da se pušta voda u kupaoni, počne plakati.
    Sad se svaku večer uz milion zanimacija prebrišemo sa trljačicom, a kosu nije prala 17dana , to mi je najveći bed.
    Napredovali smo utoliko što je sinoć u kanticu u koju umačem trljačicu pri pranju, Lea sama jednom stavila ručicu na sekundu.
    Začudo, pranje ruku u lavabou funkcionira bez problema, očito to ne povezuje sa kupanjem.

Oboružavam se strpljenjem i nadam se da ćemo što prije opet uživat u kupanju ko prije

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj odra prvotno napisa
    Imali isto iskustvo, počelo s nekih 11 mj. i trajalo otprilike mjesec i pol. Ništa nismo forsirali, sve je išlo postepeno.Prvo samo prebrisavanje mokrom gazom, onda malo pranja u umivaoniku, onda ga je tata držao među nogama, samo da brčka nogicama i polako je išlo. Sad se obožava kupati, opet.
    Obavezno bi u kadu stavili neku igračku koja ga jako privlači, to bi ga zabavilo.
    Probajte se sjetiti jel se desilo nešto što ju je moglo uplašiti pri kupanju.
    Uživat će ona ponovo u kupanju, vidjet ćeš!
    Nas postupak je bio slican. neko smo vrijeme izbjegavali kadicu i prebrisavali se. Skuzili da se voli umivati pa smo ga parali u bideu i onda jupppi na njegovo i nase zadovoljstvo opet smo u kadici.

Cula sam od nekih mama da se djeca jednostavno kad dodju na more boje....razlog.... vjerojatno ogromna kolicina vode koja se odjednom stvorila pred njima!

Iskreno se nadam da se to nama nece dogoditi ponovo!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I Darnell se prije obozavao kupat u kadi i onda se isto prestrasio kad smo mu prali kosu i voda mu onako presla preko lica.
    Od tad bi vristao kad bi ga kupala, nista nije pomagalo, igracke, mi s njim u kadi...bilo mi je grozno kupati ga jer je stvarno histericno plakao.

Prije par dana sam mu kupila nove igracke za kadu. Puno zivotinja (on jako voli zivotinje). Bacila sam ih u kadu i njemu dala jednu u ruke (van kade)stajali smo pored kade i on je dirao vodu rucicom. Nakon toga sam ga stavila u kadu i on se igrao sa igrackama. Cak se malo bunio kad sam ga izvadila. Sad se opet voli kupati, i meni je opet gust naravno.

Danas je hodao do kupatila i reko mi je:"kupati"

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo od jutros smo opet prijatelji sa vodom i kupanjem! Šta sve mali ovisnici ne bi napravili za cicu !
    Namamila sam je da dođe cicati dok sam ja u kadi, pa korak po korak i za pol sata smo se kupali i veselo pljeskali vodu po kupaoni :D .
    Trebala su mi 3 dana da dođe za cicom u vodu.....
    Sutra cicamo i peremo kosu 8)

šnapi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

e pa bas sam te htjela pitati jel dojis ja sam jana u toj fazi stavila sa sobom u kadu. on bi plakao dok nije cica uletila u usta, a MM ga je onda fino otusirao i sredio bez drame. sad se voli kupati

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sa oko 12 mjeseci imao je fazu vrištanja kada bi vidio kadicu i nije htio
    ući u vodu nikako.To je sve trajalo desetak dana i ponovo je sve bilo ok.
    No nama se ta faza dogodila nakon što je bio dugo bubani pa se sve pobrčkalo.Sada sa 14,5 mj. uživa u kupanju, čak i u moru.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •