-
kao sto Mima rece, treba ga namakati preko cele noci, i dugo kuvati ako ne koristite ekspres lonac. Ja ne koristim e. lonac, i kuvam slanutak (leblebiju ili naut
) nekoliko sati, ali na skroz niskoj temperaturi u poklopljenom loncu (ako vas brine mozda potrosnja energije).
Ako hocu gusto varivo, onda mali deo leblebije smiksam, i naravno dodam povrce. Od zacina dodajem tamari sos, mirodjiju i mleveni korijander, i malo bosiljka, jer smo inace naviki na njega.
Samo skuvana leblebija moze da se napravi "na salatu", ali meni vise prija da ne bude ljutkasta kao sa pasuljem (znaci manje sirceta i luka), nego vise slatkasta (dodam vise mirodjije, nesto malo slada i vise belog luka u odnosu na crni).
Super je da se mesa i sa drugim mahunarkama, samo treba paziti koliko dugo koje treba kuvati da se ne bi raspale ako to ne zelite (npr. socivo tj. leca se jako brzo kuva, a i azuki pasulj se skuva mnogo brze od leblebije).
Sto se hummusa tice, i nama je super, ali ja nikad nisam pravila bez tahinija (susamov maslac). Tu isto treba staviti zacina, dosta parsuna, moze bosiljak... i tako te zelene listice uglavnom. Persun je kljucan, bar u mojoj verziji.
Ja inace volim tahini, a mm ga voli ali ne obozava, i isto mu je hummus super.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma