Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: adaptirano fuj

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno adaptirano fuj

sto napraviti kad odbija jesti bilo sto sa adaptiranim? pokusala sam i izdajanje al nece ni tako. vec mjesec dana papi kasice i super popapa,sad bih joj htjela uvesti jos jedan obrok pa sam mislila da bude mlijecni ali ona odbija,jucer je nakon dvije zlice povratila. dal joj mogu dati dvije kasice- ujutro recimo voce a popodne povrce? pokusala sam cak i u spinat dodati malo mlijeka al onda nece ni njega. i po cemu se moze znati da je spremna ili nespremna za taj drugi obrok? inace doji po 5-6 puta.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zašto bi joj uopće dodavala adaptirano ili svoje mlijeko u kašice ako doji?
    Što se tiče uvođenja drugog obroka, sasvim je ok ujutro voće, popodne povrća, koliko ti je beba stara?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nema potrebe da joj pod svaku cijenu daješ još i mliječni obrok na žlicu, ako doji.

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

suzyem,pokusala sam joj dati rizolino sa mlijekom. pa ga ne zeli. a sad ima 7 mjeseci,odlicno papi voce i povrce pa sam htjela da proba i nesto drugo. juhicu isto hoce ali nju samo kad je bas gladna. dal joj smijem dati domace kozje mlijeko?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne, još je puno prerano za mlijeko bilo kojega drugoga sisavca.
    kako su ti cure rekle, ako dijete doji, dovoljno je ostalu hranu pripremati s vodom, ništa drugo joj ne treba.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kako mi nije išlo izdajanje ja sam sve kašice radila sa vodom
    a pošto je obavezno sisala poslije svakog obroka, to bi se sve zmješalo u želudcu bilo je praktički mliječni obrok

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Još je rano da proba nešto drugo... nek sisa, papa povrće i voće, moje su curke tek sa 8 mjeseci papale drugi obrok... prvo počni sa mliječnim prerađevinama, jogurt i sir, to je negdje oko 10, 11 mjeseci, mislim, provjeri si u tablici dohrane, a hrana tipa rižolina ili sl isto nije potrebna

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

cure puno vam hvala za savjete. malo sam bila zalosna sto nije i to rizolino prihvatila kao i kasice. al valjda i ona zna sto joj odgovara.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ni malo ti ne treba biti žao što neće rižolino, ni bilo koji drugi lino
    pametno dijete

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ni moja ti ne voli nikoje Lino, radije jede čistu palentu
    primjetila sam da bebe koje su hranjene adaptiranim preferiraju gotove kašice istog proizvođača (a možda mi se učinilo) a bebe na majčinom mlijeku vole više svježe pripremljenu hranu (sudeći prema mojoj i još par bebea ... nije neki uzorak ali eto)
    moja voli: povrče (sve zelene boje), svo voće (ali ne u kašici nego samo bez dodatakak - pahuljica i sl.) , ribu, malo mesa i obožava sireve

SaniSeva

Početno

Potpisujem aries24!

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala vam cure,odustali smo od mlijeka (ne od dojenja). papa voce i povrce. i zadovoljna je. pocet cemo i sa ribom za nekih mjesec dana. i ostalim slasticama tipa jogurt itd. a pedijatrica nam je savjetovala da joj dajemo i monte. nekako mi se to cini pre.... ne znam kako bih se izrazila al ne svida mi se taj savjet. dal vi svojima dajete takve stvari? ja bih joj radije stavila malo pahuljica u obicni jogurt. kakva su vasa iskustva?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možebit da je "pala" na reklamu
    i pedijatri su ljudi
    tvoj mi je izbor puno kvalitetniji

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja danas Josipu skuhala malo palente i unutra naribala malo jabuke, bilo mu je jako fino, samo je otvarao usta za još :D . Ostatak smo dojili

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa sad, ovo baš i nema veze s adaptiranim...

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kokolo prvotno napisa
    ...a pedijatrica nam je savjetovala da joj dajemo i monte.
    a meni je pedijatar, zapravo sestra koja s njim radi izričito naglasila da mu ne dajem monte i slične gluposti, bar prvu godinu.
    nisam ni mislila, ali mi je drago da sam to i od njih čula.

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

josmalo,znam da ovo nema bas veze sa adaptiranim al tako me nekako odveli savjeti pedijatrice. u pocetku mi je savjetovala (kršitelj koda) za redovitiju stolicu,pa za dobivanje na tezini pa za treci mlijecni obrok... sad monte... valjda mene zapala takva pedijatrica....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

uvijek je možeš promijeniti,
    možda imaš neku razumniju za izabrati?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moj prijedlog za "mliječne" kašice- rižino mlijeko (imaš ga u DM-u). Palenta je isto ukusnija ako je skuhaš u rižinom mlijeku.

Nije li 7 mjeseci ipak još prerano za jogurt? A monte :shock: ?!

kokolo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pedijatricu ne mogu mijenjat jer nemam neki bolji izbor pa... u neku ruku rode su mi ekstra pedijatar jer ovdje sam pronasla puno toga sto bih trebala znati a ona mi nije rekla.
    Nije li 7 mjeseci ipak još prerano za jogurt? A monte ?!
    po mom misljenju jeste ali navela sam primjer preporuke pedijatrice sto smijem davati. inace,ona nam je sa 4 mj rekla da pocnemo sa kasicama. naravno da je nisam poslusala. a posto zna da imamo mali vrt ispred kuce zadnji put,prije par dana nam je rekla da joj mozemo davati i rajcice,grah,kupus,paprike!!! i sve ostalo za sto mi ne bi palo na pamet dati joj jos najmanje dva mjeseca.
    zato se vama ovdje jadam,trazim savjete,diskutiram i tako. koji put mi padne na pamet-kako druge mame,koje nemaju internet i nekog drugog koga bi mogle pitati za savjet. dal one pocnu djeci davati grah sa 7 mjeseci.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kokolo prvotno napisa
    pedijatricu ne mogu mijenjat jer nemam neki bolji izbor pa... u neku ruku rode su mi ekstra pedijatar jer ovdje sam pronasla puno toga sto bih trebala znati a ona mi nije rekla.
    ... a posto zna da imamo mali vrt ispred kuce zadnji put,prije par dana nam je rekla da joj mozemo davati i rajcice,grah,kupus,paprike!!!
    Pedijatar je pedijatar, a rodin forum-samo forum .
    Vecina pedijatara ni ne obraca paznju na hranu. Vjerojatno se fokusiraju na neke druge probleme.
    Cini se da tvoja ped. ima bar 50 godina, a od onda kad je studirala stvari su se promijenile. Npr. (kršitelj koda) redovito izaziva zatvor, konstpacija, dakle tvrde i zakasnjele stolice, a rajcica spada u zabranjeno povrce zbog visoke alergenosti (kod djece koja u obiteljima imaju alergicara/e- ne prije 3. godine zivota, a majkama koja doje djecu koja imaju alergijske reakcije, savjetuje se da ne jedu rajcice, kao ni ribu, kikiriki, ljesnjake, mlijeko i jaja)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Htjedoh reci da se ipak ponekad moramo oslonit na svoj razum i preuzeti odgovornost.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •