Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: mlinci

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno mlinci

zanima me kako pripremate one gotove mlince?Moji mi nikad ne budu tako ukusni kao kad jedem kod nekoga, pa vjerujem da ima neka tajna :/ .Ja ih kuham u jušnom temeljcu, pa prebacim u masnoću od pečenja i još malo zapečem zajedno s mesom.A vi??

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja mlince ne kuham uopce
    kad voda ili temeljac provre (iskreno, bolja mi je voda) ugasim stednjak a mlince pofurim 2 minute i 40 sec u toj vreloj, prethodno posoljenoj vodi)

potom prelijem i pomijeam masnocom od pecenja, no tu sam se vec 100 puta uvjerila da mi je dobra samo masnoca peradi (pura, patka, piletina) - ostalo ne (masnocu takodjer prethodno malo ugrijem)

sve ovo sto pisem mi vrijedi za kupovne mlince u vrecici (npr, klarine); oni domaci sto se mogu kupiti na placu nam nisu fini, uvijek su mi pregnjecavi

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ni ja ih ne kuham, a mene je dobre mlince naučio raditi MM :D

U masnoću od pečenja se ulije 2-3 šalice vode, malo se promiješa, i kad zakipi, s tim se preliju mlinci, ostave poklopljeni i par puta promiješaju.
    Ne budu gnjecavi, jer ne stoje dugo, max. 1o min.

Mi smo na placu našli mlince od jedne tete i savršeni su. Veliki prozvođači se mogu sakrit pred njima.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kupim mlince na placu a ne one iz trgovine jer su grozno debeli, tvrdi i žilavi.
    Natrgam ih, pofurim vrućom vodom, ostavim stajati nekih 2-3 minute, ocijedim višak vode.
    Ocijedim višak masnoće iz protvanja u kojem se peklo meso, ostavim onaj fini smeđi dio i na to prebacim mlince.
    Tako stavim u rol još nekih par minuta.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Layla gdje ih kupuješ?

Stvar je u pripremi, ali i u mlincima
    Ja ih kupujem kod Subana, to je privatna pekara, u Brežicama, zaprevo ne ja , imamo prijatelje u Bregani koji kod njih kupuju pekarske proizvode, obavezno mlince.
    Nikad se ne razmljeckaju.
    Prelijem ih s kipućom vodom pustim 2-4 min, odoka( anledo ti štopaš 2min 40 sec?) i bacim na mast od pečenja, onako kako je napisala Ibili na ono smeđe.
    Budu super, onako žilave, a ne masne.
    Kupila sam jednom od Pan Peka sve su se zgnjecale.
    Znači dobri mlinci, ne kuhati i baciti na malo masti i

OT ja sam, kao odrasla u Primorju, mlince prvi put jela pod stare dane, sad bi ih svaki dan jela, i uz pečenu svinjetinu i teletinu, MM to neće, on hoće samo uz patku i govori da ja stalno guram mlince tamo gdje im nije mjesto. Što mogu kad su mi fini.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Aleksandra70vanja, kupujem ih na placu u Španskom. Općenito imam bolje iskustva s domaćim mlincima, tj. mlincima od malih proizvođača. Pan Pek mlinci niš ne valjaju. Valjda ovisi o načinu kako ih pripremaju, koje brašno ide..nisam stručnjak, al kao što i sama kažeš, mlince ne treba kuhati, mada neki ljudi tak rade, al meni osobno to nije fino.
    Ja sam Slavonka, al mlince obožavam Jela bi ih uz sve...

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja isto obožavam mlince. Ako ih ne stignem ispeći sama, kupim ih u lokalnoj pekarnici. Također ih samo prelijem kipućom vodom, ali ih ne "pokvarim" masnoćom, nego ih umuljam u neki lagani umakić . Uz neku salatu od svježeg povrća može poslužiti i kao glavni obrok, nakon juhice.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

definitivno ne kuhati, preliti s malo provrele vode i ostaviti da stoji poklopšljeno , nekoliko puta promješati. Mlinci ne smiju biti gnjecavi, više žilavi ( probaš ). Nema pravila koliko dugo trebaju stajati, ovisno o proizvođaču ( najbolji su kod prodavača kora za štrudlu).
    Masnoća se ocjedi i ostavi samo smeđi dio, umješaju mlinci i po želji još malo zapeku[/b]

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala na receptima! samo da se ispravim nisam mislila da ih kuham nego ih potopim u vreli temeljac i poklopim 10-tak min, pa prebacim u masnoću od pečenja.Vidim da je to u globalu to, ali je stvar u mlincima, vrsti mesa od kojeg je masnoće/sok...male tajne velikih majstora

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Definitivno je stvar u mlincima, ali mislim da ti je 10 min previše, par minuta je sasvim dosta.
    I mislim da je bolja obična voda, a ne temeljac.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mlinci kao i ostala tjestenina mogu biti sa jajima ili bez. Mlinci sa jajima ne bi smjeli biti mljeckavi , a ako su bez jaja onda ih treba kraće " kuhati " . Ja uvijek kupujem mlince sa jajima , puno su bolji.

antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

10 minuta je previše
    meni su super Klarini mlinci
    malo ih potopim u vrućoj vodi, 2-3 minute pa prebacim u masnoću i onda još pustim da se malo peku u rerni

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja ih prelijem kipućom vodom (posoljenom) da su skroz natopljeni do 5 min maximalno i onda ih zalijem malo uljem i malo masnoćom u kojoj sam pekla meso i znam ih još staviti malo u pećnicu da se zapeku
    pravim i domaće (svekrva mi ih ispeče) i kupovne
    prije ih nisam uopće jela a zadnjih godinu dana bih ih mogla jesti uz svo meso

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Potopim ih u kipuću vodu na maksimalno 3 minute, ocijedim i zalijem močom od peradi.
    Mali trik koji MM obožava, dok se peče meso, ubacim jednu svježu papriku, komad celera i lišće peršina, od toga moča puno bolje miriši, tj. bude kao juha.

A meso obavezno pečem u kiriki posudi, to je kao ispod peke

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Layla prvotno napisa
    Aleksandra70vanja, kupujem ih na placu u Španskom.
    I mi smo u nedjelju jeli te mlince i stvarno su super...Inače moja mama je i mlince sama radila, meni je to ipak malo "tu-mač"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •