Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: mlinci

  1. #1
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno mlinci

    zanima me kako pripremate one gotove mlince?Moji mi nikad ne budu tako ukusni kao kad jedem kod nekoga, pa vjerujem da ima neka tajna :/ .Ja ih kuham u jušnom temeljcu, pa prebacim u masnoću od pečenja i još malo zapečem zajedno s mesom.A vi??

  2. #2

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    608

    Početno

    ja mlince ne kuham uopce
    kad voda ili temeljac provre (iskreno, bolja mi je voda) ugasim stednjak a mlince pofurim 2 minute i 40 sec u toj vreloj, prethodno posoljenoj vodi)

    potom prelijem i pomijeam masnocom od pecenja, no tu sam se vec 100 puta uvjerila da mi je dobra samo masnoca peradi (pura, patka, piletina) - ostalo ne (masnocu takodjer prethodno malo ugrijem)

    sve ovo sto pisem mi vrijedi za kupovne mlince u vrecici (npr, klarine); oni domaci sto se mogu kupiti na placu nam nisu fini, uvijek su mi pregnjecavi

  3. #3
    Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    347

    Početno

    Ni ja ih ne kuham, a mene je dobre mlince naučio raditi MM :D

    U masnoću od pečenja se ulije 2-3 šalice vode, malo se promiješa, i kad zakipi, s tim se preliju mlinci, ostave poklopljeni i par puta promiješaju.
    Ne budu gnjecavi, jer ne stoje dugo, max. 1o min.

    Mi smo na placu našli mlince od jedne tete i savršeni su. Veliki prozvođači se mogu sakrit pred njima.

  4. #4
    Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    657

    Početno

    Kupim mlince na placu a ne one iz trgovine jer su grozno debeli, tvrdi i žilavi.
    Natrgam ih, pofurim vrućom vodom, ostavim stajati nekih 2-3 minute, ocijedim višak vode.
    Ocijedim višak masnoće iz protvanja u kojem se peklo meso, ostavim onaj fini smeđi dio i na to prebacim mlince.
    Tako stavim u rol još nekih par minuta.

  5. #5
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Layla gdje ih kupuješ?

    Stvar je u pripremi, ali i u mlincima
    Ja ih kupujem kod Subana, to je privatna pekara, u Brežicama, zaprevo ne ja , imamo prijatelje u Bregani koji kod njih kupuju pekarske proizvode, obavezno mlince.
    Nikad se ne razmljeckaju.
    Prelijem ih s kipućom vodom pustim 2-4 min, odoka( anledo ti štopaš 2min 40 sec?) i bacim na mast od pečenja, onako kako je napisala Ibili na ono smeđe.
    Budu super, onako žilave, a ne masne.
    Kupila sam jednom od Pan Peka sve su se zgnjecale.
    Znači dobri mlinci, ne kuhati i baciti na malo masti i

    OT ja sam, kao odrasla u Primorju, mlince prvi put jela pod stare dane, sad bi ih svaki dan jela, i uz pečenu svinjetinu i teletinu, MM to neće, on hoće samo uz patku i govori da ja stalno guram mlince tamo gdje im nije mjesto. Što mogu kad su mi fini.

  6. #6
    Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    347

    Početno

    Aleksandra70vanja, kupujem ih na placu u Španskom. Općenito imam bolje iskustva s domaćim mlincima, tj. mlincima od malih proizvođača. Pan Pek mlinci niš ne valjaju. Valjda ovisi o načinu kako ih pripremaju, koje brašno ide..nisam stručnjak, al kao što i sama kažeš, mlince ne treba kuhati, mada neki ljudi tak rade, al meni osobno to nije fino.
    Ja sam Slavonka, al mlince obožavam Jela bi ih uz sve...

  7. #7
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Ja isto obožavam mlince. Ako ih ne stignem ispeći sama, kupim ih u lokalnoj pekarnici. Također ih samo prelijem kipućom vodom, ali ih ne "pokvarim" masnoćom, nego ih umuljam u neki lagani umakić . Uz neku salatu od svježeg povrća može poslužiti i kao glavni obrok, nakon juhice.

  8. #8
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    definitivno ne kuhati, preliti s malo provrele vode i ostaviti da stoji poklopšljeno , nekoliko puta promješati. Mlinci ne smiju biti gnjecavi, više žilavi ( probaš ). Nema pravila koliko dugo trebaju stajati, ovisno o proizvođaču ( najbolji su kod prodavača kora za štrudlu).
    Masnoća se ocjedi i ostavi samo smeđi dio, umješaju mlinci i po želji još malo zapeku[/b]

  9. #9
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    hvala na receptima! samo da se ispravim nisam mislila da ih kuham nego ih potopim u vreli temeljac i poklopim 10-tak min, pa prebacim u masnoću od pečenja.Vidim da je to u globalu to, ali je stvar u mlincima, vrsti mesa od kojeg je masnoće/sok...male tajne velikih majstora

  10. #10
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Definitivno je stvar u mlincima, ali mislim da ti je 10 min previše, par minuta je sasvim dosta.
    I mislim da je bolja obična voda, a ne temeljac.

  11. #11
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Mlinci kao i ostala tjestenina mogu biti sa jajima ili bez. Mlinci sa jajima ne bi smjeli biti mljeckavi , a ako su bez jaja onda ih treba kraće " kuhati " . Ja uvijek kupujem mlince sa jajima , puno su bolji.

  12. #12
    antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    272

    Početno

    10 minuta je previše
    meni su super Klarini mlinci
    malo ih potopim u vrućoj vodi, 2-3 minute pa prebacim u masnoću i onda još pustim da se malo peku u rerni

  13. #13
    xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    214

    Početno

    ja ih prelijem kipućom vodom (posoljenom) da su skroz natopljeni do 5 min maximalno i onda ih zalijem malo uljem i malo masnoćom u kojoj sam pekla meso i znam ih još staviti malo u pećnicu da se zapeku
    pravim i domaće (svekrva mi ih ispeče) i kupovne
    prije ih nisam uopće jela a zadnjih godinu dana bih ih mogla jesti uz svo meso

  14. #14
    Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Na svom mjestu.
    Postovi
    1,905

    Početno

    Potopim ih u kipuću vodu na maksimalno 3 minute, ocijedim i zalijem močom od peradi.
    Mali trik koji MM obožava, dok se peče meso, ubacim jednu svježu papriku, komad celera i lišće peršina, od toga moča puno bolje miriši, tj. bude kao juha.

    A meso obavezno pečem u kiriki posudi, to je kao ispod peke

  15. #15
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Citiraj Layla prvotno napisa
    Aleksandra70vanja, kupujem ih na placu u Španskom.
    I mi smo u nedjelju jeli te mlince i stvarno su super...Inače moja mama je i mlince sama radila, meni je to ipak malo "tu-mač"

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •