zanima me kako pripremate one gotove mlince?Moji mi nikad ne budu tako ukusni kao kad jedem kod nekoga, pa vjerujem da ima neka tajna :/ .Ja ih kuham u jušnom temeljcu, pa prebacim u masnoću od pečenja i još malo zapečem zajedno s mesom.A vi??
zanima me kako pripremate one gotove mlince?Moji mi nikad ne budu tako ukusni kao kad jedem kod nekoga, pa vjerujem da ima neka tajna :/ .Ja ih kuham u jušnom temeljcu, pa prebacim u masnoću od pečenja i još malo zapečem zajedno s mesom.A vi??
ja mlince ne kuham uopce
kad voda ili temeljac provre (iskreno, bolja mi je voda) ugasim stednjak a mlince pofurim 2 minute i 40 sec u toj vreloj, prethodno posoljenoj vodi)
potom prelijem i pomijeam masnocom od pecenja, no tu sam se vec 100 puta uvjerila da mi je dobra samo masnoca peradi (pura, patka, piletina) - ostalo ne (masnocu takodjer prethodno malo ugrijem)
sve ovo sto pisem mi vrijedi za kupovne mlince u vrecici (npr, klarine); oni domaci sto se mogu kupiti na placu nam nisu fini, uvijek su mi pregnjecavi
Ni ja ih ne kuham, a mene je dobre mlince naučio raditi MM :D
U masnoću od pečenja se ulije 2-3 šalice vode, malo se promiješa, i kad zakipi, s tim se preliju mlinci, ostave poklopljeni i par puta promiješaju.
Ne budu gnjecavi, jer ne stoje dugo, max. 1o min.
Mi smo na placu našli mlince od jedne tete i savršeni su. Veliki prozvođači se mogu sakrit pred njima.![]()
Kupim mlince na placu a ne one iz trgovine jer su grozno debeli, tvrdi i žilavi.
Natrgam ih, pofurim vrućom vodom, ostavim stajati nekih 2-3 minute, ocijedim višak vode.
Ocijedim višak masnoće iz protvanja u kojem se peklo meso, ostavim onaj fini smeđi dioi na to prebacim mlince.
Tako stavim u rol još nekih par minuta.
![]()
Layla gdje ih kupuješ?
Stvar je u pripremi, ali i u mlincima
Ja ih kupujem kod Subana, to je privatna pekara, u Brežicama, zaprevo ne ja , imamo prijatelje u Bregani koji kod njih kupuju pekarske proizvode, obavezno mlince.
Nikad se ne razmljeckaju.
Prelijem ih s kipućom vodom pustim 2-4 min, odoka( anledo ti štopaš 2min 40 sec?) i bacim na mast od pečenja, onako kako je napisala Ibili na ono smeđe.
Budu super, onako žilave, a ne masne.
Kupila sam jednom od Pan Peka sve su se zgnjecale.
Znači dobri mlinci, ne kuhati i baciti na malo masti i![]()
OT ja sam, kao odrasla u Primorju, mlince prvi put jela pod stare dane, sad bi ih svaki dan jela, i uz pečenu svinjetinu i teletinu, MM to neće, on hoće samo uz patku i govori da ja stalno guram mlince tamo gdje im nije mjesto. Što mogu kad su mi fini.
Aleksandra70vanja, kupujem ih na placu u Španskom. Općenito imam bolje iskustva s domaćim mlincima, tj. mlincima od malih proizvođača. Pan Pek mlinci niš ne valjaju. Valjda ovisi o načinu kako ih pripremaju, koje brašno ide..nisam stručnjak, al kao što i sama kažeš, mlince ne treba kuhati, mada neki ljudi tak rade, al meni osobno to nije fino.
Ja sam Slavonka, al mlince obožavamJela bi ih uz sve...
Ja isto obožavam mlince. Ako ih ne stignem ispeći sama, kupim ih u lokalnoj pekarnici. Također ih samo prelijem kipućom vodom, ali ih ne "pokvarim" masnoćom, nego ih umuljam u neki lagani umakić. Uz neku salatu od svježeg povrća može poslužiti i kao glavni obrok, nakon juhice.
definitivno ne kuhati, preliti s malo provrele vode i ostaviti da stoji poklopšljeno , nekoliko puta promješati. Mlinci ne smiju biti gnjecavi, više žilavi ( probaš ). Nema pravila koliko dugo trebaju stajati, ovisno o proizvođaču ( najbolji su kod prodavača kora za štrudlu).
Masnoća se ocjedi i ostavi samo smeđi dio, umješaju mlinci i po želji još malo zapeku[/b]
hvala na receptima! samo da se ispravim nisam mislila da ih kuham nego ih potopim u vreli temeljac i poklopim 10-tak min, pa prebacim u masnoću od pečenja.Vidim da je to u globalu to, ali je stvar u mlincima, vrsti mesa od kojeg je masnoće/sok...male tajne velikih majstora![]()
Definitivno je stvar u mlincima, ali mislim da ti je 10 min previše, par minuta je sasvim dosta.
I mislim da je bolja obična voda, a ne temeljac.
Mlinci kao i ostala tjestenina mogu biti sa jajima ili bez. Mlinci sa jajima ne bi smjeli biti mljeckavi , a ako su bez jaja onda ih treba kraće " kuhati " . Ja uvijek kupujem mlince sa jajima , puno su bolji.
10 minuta je previše
meni su super Klarini mlinci
malo ih potopim u vrućoj vodi, 2-3 minute pa prebacim u masnoću i onda još pustim da se malo peku u rerni
ja ih prelijem kipućom vodom (posoljenom) da su skroz natopljeni do 5 min maximalno i onda ih zalijem malo uljem i malo masnoćom u kojoj sam pekla meso i znam ih još staviti malo u pećnicu da se zapeku
pravim i domaće (svekrva mi ih ispeče) i kupovne
prije ih nisam uopće jela a zadnjih godinu dana bih ih mogla jesti uz svo meso
Potopim ih u kipuću vodu na maksimalno 3 minute, ocijedim i zalijem močom od peradi.
Mali trik koji MM obožava, dok se peče meso, ubacim jednu svježu papriku, komad celera i lišće peršina, od toga moča puno bolje miriši, tj. bude kao juha.
A meso obavezno pečem u kiriki posudi, to je kao ispod peke![]()
I mi smo u nedjelju jeli te mlince i stvarno su super...Inače moja mama je i mlince sama radila, meni je to ipak malo "tu-mač"Layla prvotno napisa
![]()