-
Ja sam gledala emisiju koja se snimala u Boliviji...čini mi se... čini mi se da i doktor koji je i osmislio mame klokanice je od tamo. I to je osmišljeno iz razloga što nije bilo inkubatora, pa je majčina ili tatina toplina grijala dijete. Isto tako na dijete je jako pozitivno utjecalo što može čuti mamino srce kako kuca.
U biti sam gledala kako imaju i tečaj za mame klokanice. Njega djeteta, dojenje prijevremeno rođene djece - i blizanaca, i kako grijati dijete.
Uglavnom ide ovako: dijete je uvijek samo u pelenama, kapici i čarapicama. Koža na kožu, na prsima majke i dijete je opasano dekom koja ujedno i drži dijete pa se majka slobodno kreće. Djecu jednom dnevno treba sunčati... znači, isto tako obučeno po 5 minuta s prijeda i leđa, jedino što treba je rukom zakloniti bebine oči od sunca i to je to... eh da, i jako bitno je da majke ne spavaju na leđima nego više u poluležećem položaju tako da je dijete uspravno, zbog olakšavanja disanja.
U cijeloj priči nisu niti jednom spomenuli da ta djeca idu u inkubatore, a niti da je neko dijete loše prošlo zbog toga, čak što više, dijeca koja su na taj način "održavana na životu" su puno brže napredovala nego ona koja su bila u inkubatorima.
E sada... to što se tiče dojenja i kontakta, gledala sam npr. u Americi da djeca koja su u inkubatoru, potiče se da majke dodiruju svoje dijete i da doje....
Pa mislim onda po ovome je bolje da živimo u džungli, nego u "modernoj" zemlji...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma