Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: anestezija bebe od 3 tjedna!!!

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno anestezija bebe od 3 tjedna!!!

naručeni smo u ponedjeljak na čišćenje suzne vrećice i dr. je rekla da ne bi opću anesteziju nego bi avu samo "malo uspavali plinom", što god to značilo

ima li tko kakvih iskustava s takvom anestezijom, pogotovo kod tako male bebe???

strah me anestezija, ali i ne čišćenja te otekline, pogotovo što je to ipak oko u pitanju

našla sam ovaj članak, kao što sam se bojala, taj postupak ne garantira trajno rješenje problema :/

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nisam pratila kaj se točno događa, pa možda ispadnem blesava...ali zakaj već idete čistiti taj kanalić? kaj to ne prolazi spontano; osim u iznimnim slučajevima, pa se tek onda ide na operaciju? radi se o suznom kanaliću, jel tak?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

zato jer ima oteklinu tog kanala, ili je pak vrećica,
    uglavnom, ne izgleda lijepo ta kvrga između oka i nosa, k tome je prisutan stafilokok i "sekundarna infekcija" i ima gnojni iscjedak

zato i nisam pametna što činiti :/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

aries24, a da potrazis misljenje drugog lijecnika?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ma pitam zato kaj je klinka od moje frendice isto imala začepljen taj kanalić i okeco joj je stalno suzilo i gnojilo se, ali oni su duuuugo pokušavali s masažama i ne znam s čim sve ne; na kraju su ipak morali na operaciju, ali malena je imala 3 godine.

ja bi svakako potražila drugo mišljenje. to kaj ne izgleda lijepo nije razlog da tako malu bebu operiraju. :/

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bili smo najprije kod dječjeg oftalmologa, dr. ljubica dorn i ona nas šalje da to očistimo
    dolazimo danas kod dr. jelene petrinović dorešić i ona mi veli to što sam napisala u prvom postu
    dakle, obje se slažu, k tome su obje mr. sc, ako to išta znači :/
    inače, ova druga, kod koje smo bili danas mi se učinila jako pažljiva i simpatična, svidio mi se njen pristup, ali...

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jesi bila kod reganice? možda homeopatija može pomoći! ne moraš ni ići odmah, nego prvo nazoveš da ti veli da l' ti može pomoći.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bila sam kod reganice, probali smo 2 remedije, pulastillu i mercury, nije djelovalo pa sam zvala moju homeopaticu i od danas joj dajem silicu pa ćemo vidjeti :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

držim fige!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a jooooooj misko mali

Sve u svemu mozda ti je najbolje da vjerujes lijecnicima jer pretpostavljam da bi se okice lijecile nekim antibioticima koji su sigurno kortikosteroidi a oni su jako stetni za oci. Evo ja sam prije mjesec dana imala upalu oka, koristila sam deksametazon (kortikosteroid) i za 5 dana terapije mi je napravio nekakve ranice koje sam onda morala lijeciti....elem, terapiji nikad kraja...
    Ipak su to okice u pitanju pa ja mislim da je najbolje da prije tog zahvata lijepo pitas lijecnike (ako vec nisi) o tome kakve bi posljedice (ako ih ima) mogle biti za bebu od anestezije i naravno ako odlucis da zahvat ne radis...
    Mislim, najbolji odgovor za tvoje strahove i sumnje moze ti dati iskljucivo lijecnik specijaliziran za te stvari.... a ja ovako mogu da posaljem bezbroj vibrica za malenu curicu

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Aries,nadam se da će sve biti dobro.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Aries, ne znam jel se može naručiti ili ne, ali probaj kod dr. Juratovca na Rebru. On je sjajan dječji oftalmolog i silno voli klince. Mislim znam da je gnjavaža vući bebicu okolo, ali probaj nazvati Rebro pa vidi.

U svakom slučaju se nadam da će se izbjeći.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

od petka joj kapam tobrex kapi
    jutros je oko bilo bez krmelja, znači ništa se nije cijedilo, a oteklina je manja
    nadam se da će do sutra biti još bolje
    na pritisak ništa ne izlazi, a jučer je izlazila ugl. bistra tekućina sa jako malo gnoja
    do sad je bio samo gnoj
    ako ovako nastavi, razgovarala bih s doktoricom o odgodi postupka, htjela bih dati vremena homeopatiji da učini svoje

thalia hvala na savjetu

a ima li tko iskustva s dr. petrinović dorešić sa sv. duha?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

babyblue u kojoj ste bolnici bili?

koje pretrage su radili prije anestezije?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jutros je oko bilo bez krmelja, znači ništa se nije cijedilo, a oteklina je manja
    nadam se da će do sutra biti još bolje
    na pritisak ništa ne izlazi, a jučer je izlazila ugl. bistra tekućina sa jako malo gnoja
    do sad je bio samo gnoj
    ako ovako nastavi, razgovarala bih s doktoricom o odgodi postupka, htjela bih dati vremena homeopatiji da učini svoje
    super, aries, bit će sigurno sve u redu! i dalje držim fige!

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

aries,
    za moje starije dijete su rekli isto to da mora tako malen ići to bušiti na rebro,ali sam išla po drugo mišljenje kod super doktorice u klaićevu i ona je rekla nikakvo bušenje ni mesarenje na tako malom djetetu.ništa prije godine dana.ako hoćeš pošaljem ti njen broj i ime na pp.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ajd pliz pošalji

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ajme majko pa tek sam sad ukljucila svoj mozak i skontala da bebica ima samo 3 tjedna. sve sam mislila da joj je 3 mjeseca...
    U svakom slucaju moje je skromno misljenje da vecina doktora hvata zbunjene, preplasene, neinformisane roditelje da bi moglo vjezbati na tako malim bebama.
    Sva sreca pa ti nisi neinformisana vec odlucna da svom djetetu ipak pruzis najbolji tretman.
    Puno srece i ja osobno ne bih tako malu bebu stavljala pod anesteziju... mislim, pa 3 joj je tjedna

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Puno srece i ja osobno ne bih tako malu bebu stavljala pod anesteziju... mislim, pa 3 joj je tjedna
    potpisujem...

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo nas, ja otišla spremna odbiti zahvat, ali dr. kad je vidjela rekla je da izgleda bolje i da ona to ne bi dirala :D
    malo je stiskala kvrgu i izišlo je malo gnoja
    naručila nas u srijedu na kontrolu, do tad da mi sami masiramo

ot - dr se oduševila slingom, kako je to super za bebu, a da se svaki put naježi kad vidi dijete u klokanici kako jadno visi i kako bi ona najradije zabranila proizvodnju istih

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •