Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Kako sniziti temperaturu?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Kako sniziti temperaturu?

Kako kućnom metodom sniziti temperaturu djetetu od 2,5 godine? Ima 38 ili 39 već dva dana, na antibiotiku je , tusiranje mlakom vodom i ibuprofren koristi...ali se ne spusta....
    Kaj jos raditi osim svega navedenog?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U zadnje vrijeme dosta se primjenjuju alternativni načini skidanja temperature. Jako su popularni homeopatski pripravci. Trenutno se na tržištu mogu pronaći homeopatske kuglice za bebe i djecu pod nazivom Belladona (proizvođač: Homeolab), koje isto tako efikasno skidaju temperaturu .

Uz davanje lijekova za skidanje visokih temperatura, preporučljivo je i kupati dijete. Napunite kadu mlakom, ne hladnom vodom i stavite dijete u vodu. Lagano spužvicom močite dijelove tijela koji nisu pod vodom. Ovakva kupanja bi, u pravilu, trebala trajati najmanje 15 minuta, pogotovo ako se radi o visokim temperaturama.

Potrudite se da dijete uzima što više tekućine. Ako dojite dijete, dojite ga što češće. Na taj način, ne samo da unosi tekućinu u organizam, nego unosi i hranu koja jača organizam i pomaže mu u borbi protiv infekcije. Pripazite da je dijete lagano obučeno. Ako spava, treba ga prekriti samo laganom plahtom. Pretjerano utopljavanje samo povećava tjelesnu temperaturu, a stari mitovi o tome kako se treba što toplije umotati da bi temperatura spala nisu istiniti. Temperaturi treba omogućiti da napusti tijelo, a ne je forsirati da se zadržava u njemu.
    iz:
    Povišena tjelesna temperatura

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Vecina doktora od lijekova ipak preporucuje paracetamol, kao npr. Panadol, Lupocet...

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi smo ju spuštali 6 dana svaka 4 sata paracetamol, ibuprofen, tuširanje, oblozi, rakija, ocat sve moguće, katastrofa

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Šimunu nije pomagalo kada sam ga tuširala, već kada sam ga ostavila u malkoj vodi u kadi da se malo poigra, otprilike 10 min. Zatim sam ga obrisala i obukla lagano, i temp. je uvijek pala za jedan do dva stupnja.
    Ja sam kao mala imala velikih problema s visokom temp., mama se izluđivala metodama za snižavanje, a ništa nije pomagalo. Onda je čula (sigurno od neke bakice ) da je temp. najbolje sniziti s krumpirom. To je uvijek upalilo. Kada Šimun naraste, samo ću tu metodu koristit. Postupak je takav da se sirovi krumpir nareže na šnite i stavi na tabane, te se navuče čarapa ili zamota zavoj. Pali sigurno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da,znam za to! Pali!
    I kupanje u mlakoj vodi,ali ne prehladno. Laura je dosad najvise zakurila na 41. Prije kojih mjesec dana. E tad sam se usr..a ! :shock:
    A doc u bolnici-ma to vam je normalno za tako malu djecu da im temp. jako naraste kad su bolesni. brr...

Sretno sa skidanjem temp.!

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Hannah prvotno napisa
    Onda je čula (sigurno od neke bakice ) da je temp. najbolje sniziti s krumpirom. To je uvijek upalilo. Kada Šimun naraste, samo ću tu metodu koristit. Postupak je takav da se sirovi krumpir nareže na šnite i stavi na tabane, te se navuče čarapa ili zamota zavoj. Pali sigurno!
    Ne znam za krumpir, ali moja baka (koja je znala milion narodnih lijekova) je meni i ostaloj unučadi skidala temperaturu na isti način ali sa lišćem od hrena - kad bi nam to stavila na noge, obavezno bi zaspali i kad bi se probudili ne samo temp. nego i boleština bili bi ko rukom odnešeni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •