Kako kućnom metodom sniziti temperaturu djetetu od 2,5 godine? Ima 38 ili 39 već dva dana, na antibiotiku je , tusiranje mlakom vodom i ibuprofren koristi...ali se ne spusta....
Kaj jos raditi osim svega navedenog?
Kako kućnom metodom sniziti temperaturu djetetu od 2,5 godine? Ima 38 ili 39 već dva dana, na antibiotiku je , tusiranje mlakom vodom i ibuprofren koristi...ali se ne spusta....
Kaj jos raditi osim svega navedenog?
iz:U zadnje vrijeme dosta se primjenjuju alternativni načini skidanja temperature. Jako su popularni homeopatski pripravci. Trenutno se na tržištu mogu pronaći homeopatske kuglice za bebe i djecu pod nazivom Belladona (proizvođač: Homeolab), koje isto tako efikasno skidaju temperaturu .
Uz davanje lijekova za skidanje visokih temperatura, preporučljivo je i kupati dijete. Napunite kadu mlakom, ne hladnom vodom i stavite dijete u vodu. Lagano spužvicom močite dijelove tijela koji nisu pod vodom. Ovakva kupanja bi, u pravilu, trebala trajati najmanje 15 minuta, pogotovo ako se radi o visokim temperaturama.
Potrudite se da dijete uzima što više tekućine. Ako dojite dijete, dojite ga što češće. Na taj način, ne samo da unosi tekućinu u organizam, nego unosi i hranu koja jača organizam i pomaže mu u borbi protiv infekcije. Pripazite da je dijete lagano obučeno. Ako spava, treba ga prekriti samo laganom plahtom. Pretjerano utopljavanje samo povećava tjelesnu temperaturu, a stari mitovi o tome kako se treba što toplije umotati da bi temperatura spala nisu istiniti. Temperaturi treba omogućiti da napusti tijelo, a ne je forsirati da se zadržava u njemu.
Povišena tjelesna temperatura
Vecina doktora od lijekova ipak preporucuje paracetamol, kao npr. Panadol, Lupocet...
mi smo ju spuštali 6 dana svaka 4 sata paracetamol, ibuprofen, tuširanje, oblozi, rakija, ocatsve moguće, katastrofa
Šimunu nije pomagalo kada sam ga tuširala, već kada sam ga ostavila u malkoj vodi u kadi da se malo poigra, otprilike 10 min. Zatim sam ga obrisala i obukla lagano, i temp. je uvijek pala za jedan do dva stupnja.
Ja sam kao mala imala velikih problema s visokom temp., mama se izluđivala metodama za snižavanje, a ništa nije pomagalo. Onda je čula (sigurno od neke bakice) da je temp. najbolje sniziti s krumpirom. To je uvijek upalilo. Kada Šimun naraste, samo ću tu metodu koristit. Postupak je takav da se sirovi krumpir nareže na šnite i stavi na tabane, te se navuče čarapa ili zamota zavoj. Pali sigurno!
Da,znam za to! Pali!
I kupanje u mlakoj vodi,ali ne prehladno. Laura je dosad najvise zakurila na 41. Prije kojih mjesec dana. E tad sam se usr..a ! :shock:
A doc u bolnici-ma to vam je normalno za tako malu djecu da im temp. jako naraste kad su bolesni. brr...
Sretno sa skidanjem temp.!![]()
Ne znam za krumpir, ali moja baka (koja je znala milion narodnih lijekova) je meni i ostaloj unučadi skidala temperaturu na isti način ali sa lišćem od hrena - kad bi nam to stavila na noge, obavezno bi zaspali i kad bi se probudili ne samo temp. nego i boleština bili bi ko rukom odnešeni.Hannah prvotno napisa