-
Grčevi-da ili ne
9.6. ćemo imati 2 mjeseca. Do sada standardne grčeve iliti kolike nismo imali, već se samo malo znao tu i tamo mučiti kada bi kakao. Ali od jučer je drugačiji. Probudio se jučer oko 4 30 i počeo kao tiskat da se pokaka i nakon toga počeo plakati i pola sata ga nisam mogla smiriti, samo je nosanje na rukama pomoglo, i nakon pol sata je zaspao. Probudio se oko 9 i opet tako pol sata i opet zaspao. Bio mi je malo vruč i mjerila sam mu jučer u par navrata temp u guzi i imao je 37,5.Popodne i noć super, da bi danas opet ujutro oko 6 isti scenarij, i sada u 9 opet.I ujutro oko 6 je imao 37,8 u guzi. Zadnja kakca je bila kao malo crvenkasta, a prije toga jučer zadnje 2 zelene sa dosta sluzi, a ja zelenoga nisam ništa jela da je od mene.
Molim za pomoć, jestu to kolike ili da idem kod pedijatrice?
-
Tresnjice, po mom nekom iskustvu grcevi su bili poslijepodne, mada nije pravilo. A s obzirom na crvenkastu kaku ja bi svakako isla kod doce. Sto je sigurno sigurno, mada ne mora biti nista posebno, ali eto da se smiris.
da sto prije prode.
-
Evo da se javim sa informacijama.
Na kraju, sva sreća da smo kod doktora otišli!!
Dr nas odmah u bolnicu poslala,jer je urin bio katasrofalan, i u bolnici smo bili od petka i danas su nas pustili ali još do nedjelje moramo na terapiju dolaziti.
Uglavnom, ima najvjerojatnije ešerihiju i refluks, ali danas će još saznati detaljnije jer urinokultura nije bila gotova, a u srijedu idemo na UZV bubrega, a u petak na mikciju pa će znati točno za refluks.
Doktori tamo kažu da smo na vrijeme stigli, jer se nije stiglo sve razbuktati, i temperatura nam je pala nakon samo 2 doze antibiotika.
U našoj sobi bila je mama(9 djece ima,svaka čast!!) čija je beba imala istu dijagnozu ko i mi ali već 3 dana ne mogu skinuti temp, i nalazi su puno lošiji jer je 2 dana duže ostala doma
Zato, ako vam se mala beba čini mirnija nego inače, odmah trk kod doktora, jer je to nama pomoglo!!!
-
Tresnjice,
dobro da ste bili u doktora. I moj R je kad se rodio, bio u bolnici radi zutice, i sva sreca radi i mu nalaze i nasli eserihiju.
. Nakon ture antibiotika je bio dobro i nalaze smo morali radi svaki mjesec dana. Nakon prvog mjeseca je bilo ok, ali nakon drugog nalaz opet pozitivan. Opet tura antibiotika i opet nalaz i opet pozitivan. Imao je 10 na3-4 ( to su jedinice mjere kod nas). Navodno je ta kolicina zanemarljiva.
Nalaz bubrega je bio dobar, te kao nema mjesta za paniku, mada je to meni kraj svijeta bio.
Na kraju smo otisli kod hirurga, koji mu je kozicu na pisi rasirio da se moze skroz prevuci da se lakse cisti, jer smatra da su bakterije tu posto su u malim kolicinama. Bas danas smo dali drugu urinokulturu i cekako nalaz i naravno drzimo fige da sve bude dobro.
R sad ima 4 i po mjeseca i od pocetka deveramo s tim. Samo nije imao ni temp, ni promjene u kakici. I dobro napreduje za rezliku od djece koja navodno ne napreduju radi bakterije.... Ne zna nisam pametna....
Ali i nas su svi tjesili da je super da se to tako rano otkrilo da poslije moze biti samo preblem.
Bas i mene zanima kako to izlijeciti, hajde molim vas da se neko javi ako ima slicnih iskustava.
Ja navijam da i vama buse sve ok
-
Ah da zaboravih pitati ste je refluks i mikcija
.
Ne znam....
-
refluks ti je punim imenom vezikouretrarlni refluks i to je vracanje mokrace iz mjehura u mokracovode pa se cesto i bakterija prenese sve do nakapnice bubrega i napravi problem..to i nije rijedak problem kod male djece i cesto se spontano rijesi kroz par godina. jedino sto je daklem povecana frekvencija infekcija i to treba redovito kontrolirati da ne bi doslo do ostecenja bebrega. a mikcija ti je pisanje po doktorski
-
Sasa hvala puno, ma da sad vidim dasu eserihija i reflus vezane stvari.
Tresnjice
kakva je situacija jeste bili jos kod doce?
-
Bili danas na uzv bubrega, i desni je super ali lijevi baš i nije. Dijagnoza je hidronefroza 2 stupnja na lijevom. U petak idemo na mikciju u Helenu pa ćemo vidjeti da li je uzrok refluks ili nešto drugo. Pitala me dr, dal su mi to vidjeli u trudnoći,što sam se začudila jer sam stalno bila na 4d uzv, i nijednom mi nije nitko ništa spomenuo.
Nadam se da je to od ešerihije i da će se povući.
Javim se u petak sa novim info...
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma