...za moje prve muffine u životu, štoviše, za drugi kolač koji sam ispekla u životu.![]()
![]()
ponos i dika
...za moje prve muffine u životu, štoviše, za drugi kolač koji sam ispekla u životu.![]()
![]()
ponos i dika
![]()
![]()
![]()
ali zato pretpostavljam nemaš problema s kilama![]()
wow!! ja to ne znam napraviti :![]()
al mi zato šparhet nije tak mastan![]()
Sun prvotno napisa
![]()
![]()
A i na ovo
mogu reći samozrinka19 prvotno napisa
![]()
![]()
Cure, ovo može napraviti svaki debil. Vjerujte mi. Ja sam jedinica za antitalent za kolače. Već 1nanoLunaRocco smrtonosna je doza antitalenta za kolače. Ako je meni uspjelo, uspjet će svakom.
a jesu i tak fini kak zgledaju?
btw ja znam jednu jedinu tortu napraviti, al sam ju zato dovela do savršenstva i na svakom ročkasu je najhvaljenija, čak me i najveće kuharice gledaju sa zavišču kad moja plane a njihove ostane i za dan poslje![]()
Prekrasno izgledaju![]()
Početnička sreća![]()
Pojela sam ih ih 6 i zlo mi je.Sun prvotno napisa
![]()
MD ih je stamanio 3, to je za njega rekord, taj jede kao vrapčić.![]()
Jaaaaaako su fini i baš sam ponosna. 8)
dakle ostao je samo jedan red za doručak![]()
bravo bravo svaka čast
a ja ne znam ni palačinke ispeći....
![]()
Za svaku pohvalu,super izgledaju,ujutro odoh u pekaru kupiti slične![]()
Ni ja, ni ja!traktorka prvotno napisa
Bila sam uvjerena da sam jedina osoba u Hrvatskoj starija od 6 godina koja ne zna ispeći palačinke! Ali znam ih pojesti brdo, s Nutellom, mljac!
Razlog zbog kojeg sam uopće i došla na perverznu pomisao da pečem kolače jest što sam se navukla na čokoladne muffine iz obližnje pekare, a onda mi je Lindin muž, koji se bavi pečenjem kolača, pojasnio malo kakva sve smeća i aditivi idu unutra...Rekoh, nema šanse, idem ih napraviti doma. Linda mi je dala recept i posudila kalup i - voila!
To ti je kad imaš dobrog mentora.![]()
Joj blago Lindi,e da mm zna barem sendvič napraviti....![]()
Uh sad si me malo uplašila sa kolačićima iz pekare,ali ipak budem ujutro skočila po bar jedan....
A baš bi probala ove tvoje,maloprije se vratili sa večere i baš mi se jede nešto slatko![]()
Eh da smo već negdje u 2300. godini, mogla bih ti ih poslati e-mailom![]()
Mmmmm, predivni su! Kao da vrište "Zagrizi me! Zagrizi me!"
Jel bi nam htjela dati recept po kojemu si ih radila, plzzz?
ako su ukusni nije važno kako izgleda, a izgleda![]()
Of kors.
S ovog topica, ima gomila recepata, tek sad vidim - meni je Linda dala ovaj i mrak su!ČOKOLADNI MAFINI mamme san, zvani PRESEDAN
redom stavljati i miješati:
8 dag maslaca (margarina)
15 dag šećera
2 jaja
18 dag kiselog vrhnja
25 dag brašna (oštro)
1 prašak za pecivo
2 jušne žlice kakaoa
15 dag čokolade – grubo rezane ili čokoladnih kapljica (ja sam stavila manje)
Ja sam stavila maslac, a čokolade sam stavila 10 dkg za kuhanje, 5 dkg Milke vulgaris.
Peče se 15-tak minuta, fora je da kad gurneš čačkalicu ona mora izaći čista tj. ne smije se primiti tijesto.
Nemrem vjerovati da sam doživjela da JA nekom dajem recepte! Svijet se bliži svome kraju!![]()
Luna Rocco prvotno napisa
luda si k'o kupus!
![]()
ali mi je bome bradica zadrhturila na fotku i odmah mi se kutak ustiju oslinio!
bravo, bravo za kolačiće!
A da ti nama Luna speces te muffine kako ne bi zaboravila gradovo![]()
LunaRocco![]()
A joj i ja se vec neko vrijeme pripremam napraviti ove muffine...a bas sam se pitala moze li se to uprskati, a evo ti prvi put, pa ovako diiiiivno izgledaju....znaci ima nade za mene.
Uh, moram brze s ovog topica...
Super izgledaju! Spremila sam recept, pa idemo ja i moja princeza isto nešto miksati...
Luna, hvala za recept! Čim nabavim kalup za muffine, pravim ih po tvom receptu!
![]()
čestitam! :D izgledaju savršeno, a skoro da mogu osjetiti miris i okus!
sad ćeš se navući i peći ih svaki drugi dan za doručak, vjeruj! pa onda isprobavanje raznih kombinacija voća, jogurta i pahuljica...
kad to sve prođeš, prelaziš na torte-trokatnice s dvije vrste kreme, one koje moraš početi peći tri dana unaprijed. 8)
baš su se lijepo napuhali, bravo![]()
očito se neće stić umufit![]()
E, za ovaj Lunin dan živim.ms. ivy prvotno napisa
![]()
A dok ne osvane, čestitam na slatkom uratku. Izgleda o-dli-čno!
![]()
Izgleda slasno.
Količinu pojedenih neću komentirati, samo ću reći da je u našoj familiji jednak odnos![]()
Svih 12 je otišlo.
Omjer - ja 8, MD 3, moj tata 1.![]()
Čestitam na uspjelim mafinima, izgledaju jammmmi!![]()
i ja cestitam, stvarno su ispali ko na reklami, meni su jako dobri i oni s vrecice vanil secera, s visnjama i kokosom, jedino sto ja dodam i kakao u tijesto (obozavam crna tijesta)
a ujedno koristim priliku da pohvalim avatar - vec dugo mu se divimi
naravno da i mi imamo micu, pa cekao da albica poraste i uhvatimo takvu nekakvu fotku
Baš sam takvu macu imala ko klinka a zvala se Omladiću(ne pitajte zašto,a bila je i žensko)
Luna![]()
I ja te najčešće pečem, a definitivno su najbolji kada na njih staviš malo otopljene čokse i onda još pospeš prženim lješnjacima.
Prije sat vremena pojela zadnji![]()
p.s.
nikada u životu nisam ispekla palačinke![]()
Luna Rocco prvotno napisa
Po ovome vidim koji si amater!
Inače slijedi spontani aplauz za pojedeni uradak! :D
Luna, gdje će ti sada biti kraj....![]()
![]()
Luna, majstorice!!!!! :D :D
Ma šta će ti uopće palačinke uz ovakve divote od mafina?! :?lara01 prvotno napisa
![]()
![]()
Ja sam jednom nadobudno išla ispeći muffine BEZ RECEPTA- kao, ja ću to odokativno procijeniti koliko čega ide...ispali su katastrofa![]()
Ali baš sam sada dobila motivaciju da pokušam ponovo
Luna, pa ti si prava majstorica. Možeš krenuti u serijsku proizvodnju. :D
Ovako?!kalimero prvotno napisa
Na neviđeno?!
Prvo degustacija.
A rasprodaja se bliži...
Na boldanoLuna Rocco prvotno napisa
![]()
Cini se da si nas sve motivirala!
Najdraža moja učenice, ponosna sam na tebe do neba!![]()
Izgledaju maestralno, a u okus uopće ne sumnjam!!!
Ma, cure, kaj se vi uopće čudite- ja sam oduvijek znala da je naša Luna skriveni talent. Samo joj je bio potreban poticaj dobrog mentora. 8)
![]()
![]()
stvarno super izgeldaju a cim ih vec nema znaci da su bili ukusuni. moram probati raditi po ovom receptu ja uvijek radim temljne i onda stavljam u njih voce i orasaste plodove koji mi se nadju pri ruci.
luna svak cast!
![]()
![]()
stvarno super izgeldaju a cim ih vec nema znaci da su bili ukusuni. moram probati raditi po ovom receptu ja uvijek radim temljne i onda stavljam u njih voce i orasaste plodove koji mi se nadju pri ruci.
luna svak cast!
ma bravo!!!![]()
stvarno odlično izgledaju, a i uljepšala si mi dan svaka čast. Mogu ti reći da sam i ja uz recepte sa rode počela spremati slastice....imam tonu papira po kući, a za ovo mi fali kalup
![]()
:D :D
bravissimo, baš lijepo izgledaju
..sad si spremna za nutella cheesecake brownies...gle, JESI, bilivmi, TAKO je jednostavno![]()