Stranica 4 od 17 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 808

Tema: Uniforme u školi

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A ne znam zašto bi se odlučivalo tako da se kontaktira bazu. Evo kod nas svaki roditelj mora pristati da djeca idu u kazalište, a o ovako velikoj promjeni da se odlučuje preko predstavnika - nije prihvatljivo.

Evo sad sam pitala kćer, kaže da ih je razrednica već pitala o ovome i svi su bili protiv. I postavlja baš super pitanja - što ako se većina razreda odluči za crnu boju. A ona mrzi crnu

I zar će onda svi morati isti dan početi nositi kratke rukave?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mima
    meni se svidja ideja odora i ne bi mi bio problem kupitu drugu majicu.
    Mojoj kcerki to nije mila ideja no ...vidjet cemo.

Znaci predstavnici u Vijecu roditelja ce predstavit inicijativu na roditeljskom, kako rece noa glasovat ce se vecinom.

krumpiric a sto tebi nije jasno? Ako cure navode sto bi bio prioritet u njihovim skolama valjda smijem ili ne smijem reci da kod nas nema neke drige meni vidljive potrebe. Apsolutno sam za to da se napravi popis prioritetnijih skola zajedno s njihovim potrebama pa se krene financirat tim redoslijedom al brate mili ni ti ni ja ne odlucijemo o tome nego ekipa iu Gradu. I sta da sad tupim o tome?

A i dalo bi se komentirat nasu potrebu u Hrv.da cim se nesto novo predlozi odmah vecina kontru.:/

Mene vise muci da se nema novaca poslati nase icenike na natjecanja van ZG (jedan tata je donirao skoli novce za zadnje natjecanje) nego odore. A opet mislim da nam ne treba te novce osigurat Grad nego sama skola koja moze bolje upravljati najmom nasih sport.dvorana. No da ne idem dalje OT.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 04.02.2017. at 15:51

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    A ne znam zašto bi se odlučivalo tako da se kontaktira bazu. Evo kod nas svaki roditelj mora pristati da djeca idu u kazalište, a o ovako velikoj promjeni da se odlučuje preko predstavnika - nije prihvatljivo.

Evo sad sam pitala kćer, kaže da ih je razrednica već pitala o ovome i svi su bili protiv. I postavlja baš super pitanja - što ako se većina razreda odluči za crnu boju. A ona mrzi crnu

I zar će onda svi morati isti dan početi nositi kratke rukave?
    a zasto bi morali svi bit u kratkima?
    Moju kcer muci sto joj se nece vidjet haljine, suknje i lijepe majice no mene to uopce na muci.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 04.02.2017. at 15:53

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne razumijem što ti nije jasno? "Baza" su roditelji svih učenika nekog razreda.
    Njihov predstavnik u Vijeću roditelja ih pita o mišljenju spram uvođenja uniformi u školu. Na Vijeću roditelja on zatim zastupa stav na temelju odgovora većine roditelja iz razreda.....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ahaha pa da, naravno, to je zapravo način da se roditelje prisili da kupe još majica od istog nabavljača

mudro, nema što - odlična ideja za biznis

8 razreda po 4 komada puta cca 25 djece = 800 djece, majica 100 kuna = 80.000 kuna

Odličan biznis pod krinkom skrivanja sopcijalnih razlika. Zapravo, sad će siromašna djeca nositi zmazane majice, a bogata čiste.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja kad citam ovaj topic se pitam kako uopce djeca u drugim zemljama prezivljavaju u odorama nitko jadan ne moze izraziti osobnost, muku muce s pranjem i mijenjannem robe, tehnikalijama i dr

Malo se zezam al kod vas uvijek sve problematicno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ja cu postaviti pitanje da li mozemo mjenjati majice za defektologa ili psihologa na puno radno vrijeme.
    odlično pitanje
    Toliko ima osnovnih stvari koje čekaju bolja vremena a oni se bave uniformama.

Kod nas je prošle godine išla anketa jer je netko na VR predložio uniforme. Svaki predstavnik je trebao anketirati svoj razred. No bio je kraj godine pa ne znam kakvi su ukupni rezultati no po ovome sto pisete opet ce ici anketa.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mima svasta.
    noa kuzimo se

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

[QUOTE=no@;2956148]Ne razumijem što ti nije jasno? "Baza" su roditelji svih učenika nekog razreda.
    Njihov predstavnik u Vijeću roditelja ih pita o mišljenju spram uvođenja uniformi u školu. Na Vijeću roditelja on zatim zastupa stav na temelju odgovora većine roditelja iz razreda.....[/Q

Jasno mi je, učiteljice. Ali ne bih rekla da je to demokratski i ne vidim zašto bi odlučivanje išlo preko Vijeća roditelja. Demokraciju treba vratiti narodu, zaoravo roditeljima, koji sasvim lijepo mogu direktno odlučivati o ovom pitanju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mima svasta.
    noa kuzimo se

Pa hajde, pokušaj mi objasniti zašto si ti za uvođenje "odore".

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mima

uopce nisi proc itala sto ti je noa napisala.ajd pls ponovo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa hajde, pokušaj mi objasniti zašto si ti za uvođenje "odore".
    Sorry ne da mi se.
    Ma nis posebno, oduvijek mi se svidjala ta ideja, moji roditelji su bili u odorama i ne vidim bas nijedan razlog da budem protiv odora. I vani su djeca cesto u odorama. Zasto ne?
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 04.02.2017. at 16:00

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mima

uopce nisi proc itala sto ti je noa napisala.ajd pls ponovo.
    Ma nemoj. I pročitala sam i odgovorila na pročitano.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sorry ne da mi se.
    Ma nis posebno, oduvijek mi se svidjala ta ideja, moji roditelji su bili u odorama i ne vidim bas nijedan razlog da budem protiv odora.
    Super, nadam se da u našoj školi nema puno djece vojnih lica ili policajaca, pa da prijedlog neće proći.

I da će roditelji malo više razmišljati, a ne odlučivati o ovako velikoj promjeni jer "niš posebno".

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Uh strasne li promjene..

nisi procitala sto je noa napisala.kako moze bit demokratskije nego da.se pita sve roditelje iz svakog razreda?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[QUOTE=Mima;2956153]
    Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem što ti nije jasno? "Baza" su roditelji svih učenika nekog razreda.
    Njihov predstavnik u Vijeću roditelja ih pita o mišljenju spram uvođenja uniformi u školu. Na Vijeću roditelja on zatim zastupa stav na temelju odgovora većine roditelja iz razreda.....[/Q

Jasno mi je, učiteljice. Ali ne bih rekla da je to demokratski i ne vidim zašto bi odlučivanje išlo preko Vijeća roditelja. Demokraciju treba vratiti narodu, zaoravo roditeljima, koji sasvim lijepo mogu direktno odlučivati o ovom pitanju.
    ja sam prošle godine to obavila tako da sam poslala mail svima:
    Zbrojila koliko je bilo DA odgovora, koliko NE, neodlučne, i one koji nisu ništa odgovorili. I sve te brojke i postotke poslala na VR. Uz to sam još dodala i pitanja koja su roditelji postavljali.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mima
    meni se svidja ideja odora i ne bi mi bio problem kupitu drugu majicu.
    Mojoj kcerki to nije mila ideja no ...vidjet cemo.

Znaci predstavnici u Vijecu roditelja ce predstavit inicijativu na roditeljskom, kako rece noa glasovat ce se vecinom.

krumpiric a sto tebi nije jasno? Ako cure navode sto bi bio prioritet u njihovim skolama valjda smijem ili ne smijem reci da kod nas nema neke drige meni vidljive potrebe. Apsolutno sam za to da se napravi popis prioritetnijih skola zajedno s njihovim potrebama pa se krene financirat tim redoslijedom al brate mili ni ti ni ja ne odlucijemo o tome nego ekipa iu Gradu. I sta da sad tupim o tome?

A i dalo bi se komentirat nasu potrebu u Hrv.da cim se nesto novo predlozi odmah vecina kontru.:/

Mene vise muci da se nema novaca poslati nase icenike na natjecanja van ZG (jedan tata je donirao skoli novce za zadnje natjecanje) nego odore. A opet mislim da nam ne treba te novce osigurat Grad nego sama skola koja moze bolje upravljati najmom nasih sport.dvorana. No da ne idem dalje OT.
    Pa zato jer evo npr ja plaćam porez.
    Ti zaokružiš DA za uniformu, ja ju NE želim (jer je njena poanta sakrivati različitosti među djecom, a različitosti se ne smiju zamaglivati nego voljeti i prihvaćati), želim parkiralište za bicikle i rampu za invalide.
    I onda Grad da tvojoj školi i mojoj školi uniformu za moje (i tvoje) pare, a ja i dalje želim parking za bicikle i rampu.
    I mi smo spiskali svi skupa naših par milijuna kuna na majice.
    Odlučuje se na način da škole definiraju potrebe i onda se prioritiziraju. Osim preko veze i osim kod ovakvih ideja.

I generički komentari tipa "svi u kontru" nisu baš nešto...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lili kak ne bi bilo da ne trebamo ništ, moglo bi se malo preureditiipodrum i organizirati boravak za treći razred

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ahaha pa da, naravno, to je zapravo način da se roditelje prisili da kupe još majica od istog nabavljača

mudro, nema što - odlična ideja za biznis

8 razreda po 4 komada puta cca 25 djece = 800 djece, majica 100 kuna = 80.000 kuna

Odličan biznis pod krinkom skrivanja sopcijalnih razlika.
    Baš smo MM i ja komentirali ovo i zaključili da je to još jedna prilika za nečiji biznis, slična onoj s novim pločicama i jedinstvenim kućnim brojevima u Zagrebu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ne vidim nikakvog razloga da se to takozvano Vijeće roditelja uopće miješa u ovu priču. Roditeljima treba jasno predstaviti prijedlog, dozvoliti raspravu - i onda glasati. A uopće je pitanje kako dozvoliti da jedni nadglasavaju druge.

Zapravo, da bi se uopće išlo glasati o ovoj ideji trebalo bi ju obrazložiti i jasno iznijeti zašto bi se u škole uvelo te takozvane uniforme, i pod kojim uvjetima - dakle iznijeti nekakve konkretne smislene razloge a ne nebuuloze tipa ukidanja socijalnih razlika.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

[QUOTE=larmama;2956163]
    ja sam prošle godine to obavila tako da sam poslala mail svima:
    Zbrojila koliko je bilo DA odgovora, koliko NE, neodlučne, i one koji nisu ništa odgovorili. I sve te brojke i postotke poslala na VR. Uz to sam još dodala i pitanja koja su roditelji postavljali.
    Mima je za direktnu demokraciju, ne vjeruje predstavnicima....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Apsolutno. Jednom osobom je puno lakše manipulirati nego sa 20 ljudi. U svom dugom vijeku sam vidjela svašta, pa i to da predstavnici glasaju drugačije od baze. Osim toga, Vijeće roditelja je jedna smiješna institucija koju nitko ne doživljava ozbiljno, pa se predstavnicu u to tijelo biraju uz motiv da se što prije ode sa roditeljskog sastanka - tako da im ja stvarno ne bih prepustila jednu odjednom ovako važnu odluku.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Noa
    mi recimo nismo na Vijecu uopce raspravljali samo je receno da cemo dobit Naputak od Grada koji onda trebamo procitat roditeljima i oni ce odlucit. Odmah smo sasjekli ideju da mi nesto odlucujemo.Ni u ludilu.

Jelena
    Kakav boravak za trecase, pa nema nit prostora ni osoblja mi smo skola sa skoro 800 djecd, smjenski se radi. Potpuno mi je nerealno to o cemu pises. Mislim mene problem boravka ceka vec urujnu kad kcer krece u 3.razred al mislim da trebamo.ostat realni.

pa ne mogu u stanu od 5o m2 imat 3 spavace sobe.ne ide.
    Uopce ne opravdavam ravnatelja dapace ...al ta ideja mi nije ostvariva.imas koju drugu ideju za nasu skolu da guram kroz VR?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam skroz realna.
    Ne zelim kosulju, zelim strucnu sluzbu.
    Pa ona moze uciti o prihvacanju razlicitosti, i moze pomoci da bude manje razlika kod djece ciji roditelji nemaju love za privatne terapije.
    I sve to u istom prostoru, za iste pare.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam skroz realna.
    Ne zelim kosulju, zelim strucnu sluzbu.
    Pa ona moze uciti o prihvacanju razlicitosti, i moze pomoci da bude manje razlika kod djece ciji roditelji nemaju love za privatne terapije.
    I sve to u istom prostoru, za iste pare.
    xxxx

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I ljudi se mogu zaposliti na odredeno, za onoliko love koliko ima u kasi.
    Da ne navijam samo zbog sebe ( koliko majica mogu kupiti ako ne platim koju privatnu terapiju) i ostali bi profitirali sa dodatnim aktivnostima. I nastavnici jer bi imali strucnu pomoc pri ruci.
    I sve za iste pare.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sirius jesi probala pisat Gradu?

Ajme sorry za tipfelere kod mene : imat 3 sobe ha ha

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma naravno. Pa ako se uvodi nekakva promjena, NEŠTO, bilo što, a to košta novaca, i to ne malo novaca, onda mora postojati jasan benefit od te promjene. Koji je benefit od toga da sva djeca u školi imaju na sebi istu majicu? Što će se time postići?
    To je ono na što treba odgovoriti.
    Posebno u situacijii u kojoj je naše školstvo, kad baš svatko od nas može nabrojati deset stvari na koje bi bilo bolje potrošiti novce (koji izgleda postoje), a za koje je benefit sasvim jasan.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kad bi stigla pisati gradu kad moram uciti sa djecom po cijele dane i razvazati ih okolo ?
    ( tek se zagrijavam na Aprinom FB profilu :D )

Datum pristupanja
    Jan 2007

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kad bi stigla pisati gradu kad moram uciti sa djecom po cijele dane i razvazati ih okolo ?
    ( tek se zagrijavam na Aprinom FB profilu :D )
    draga ti znas da bi ja tebi svaki dan dala za tvoj angazman u obrazovanju tvoje djece u ovom.sustavu

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kakav boravak za trecase, pa nema nit prostora ni osoblja mi smo skola sa skoro 800 djecd, smjenski se radi. Potpuno mi je nerealno to o cemu pises. Mislim mene problem boravka ceka vec urujnu kad kcer krece u 3.razred al mislim da trebamo.ostat realni.

pa ne mogu u stanu od 5o m2 imat 3 spavace sobe.ne ide.
    U ovom grmu leži zeko. U našoj je državi skroz u redu da neki šefić o državnom trošku opremi svoj ured za 100.000 Eur ili da nekoliko desetaka vijećnika neke općinice dobiju laptope od 50.000 kn (pedeset tisuća kuna) i onda ih ne donose na sjednice, odnosno većina ih iste proda na Njuškalu itd, itd. sve tako po istoj špranci u svakom mjestu, gradu, županiji, ustanovi....
    Dok s druge strane građani - dobre ovčice mirno i fatalistički konstatiraju da je skroz u redu ne tražiti kruha vrh pogače i pomiriti se s nepostojanjem pristojnog zahoda s papirom i sapunom, školske opreme, stručne službe, interneta, računala, putnih troškova itd. "jer ne možemo toliko tražiti".

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Listam ovaj topic iz 2007. pa vidim da su mi prije 10 godina uniforme bile prihvatljive. Što iskustvo s 2 školske djece učini od mene!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Listam ovaj topic iz 2007. pa vidim da su mi prije 10 godina uniforme bile prihvatljive. Što iskustvo s 2 školske djece učini od mene!

idem vidjeti da li sam ja imala misljenje o temi dok mi jos dijete nije bilo u skoli.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Update na prvi upis na ovoj temi. Riječka OŠ Vežica nije uvela uniforme, ali je prva uvela tablete za učenike.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijek...e-skole-Vezica
    http://www.24sata.hr/news/nema-vise-...i-glava-393002

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    U ovom grmu leži zeko. U našoj je državi skroz u redu da neki šefić o državnom trošku opremi svoj ured za 100.000 Eur ili da nekoliko desetaka vijećnika neke općinice dobiju laptope od 50.000 kn (pedeset tisuća kuna) i onda ih ne donose na sjednice, odnosno većina ih iste proda na Njuškalu itd, itd. sve tako po istoj špranci u svakom mjestu, gradu, županiji, ustanovi....
    Dok s druge strane građani - dobre ovčice mirno i fatalistički konstatiraju da je skroz u redu ne tražiti kruha vrh pogače i pomiriti se s nepostojanjem pristojnog zahoda s papirom i sapunom, školske opreme, stručne službe, interneta, računala, putnih troškova itd. "jer ne možemo toliko tražiti".
    Coksa,
    Al nasa skola sve to ima recimo jednim dijelom zahvaljujuci i ravnatelju. Druga je stvar kad se gradila skola da netko u Gradu nije predvidio da smo mi najbrojnije naselje u Hrvatskoj po broju djece/po stanovniku.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 04.02.2017. at 18:03

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Update na prvi upis na ovoj temi. Riječka OŠ Vežica nije uvela uniforme, ali je prva uvela tablete za učenike.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijek...e-skole-Vezica
    http://www.24sata.hr/news/nema-vise-...i-glava-393002
    E vidis ja nisam za tablete. Nema nam pomoci.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisam niti ja.
    Tko je vidio da djeca budu motivirana, imaju manje izostanaka, pisu vise zadaca i ne uce o disketama?!
    puj, puj ... ta moda!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaj nema oko 900i više klinaca u našoj školi, ne znaš ti lili pisale su se svake godine peticije za boravak

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Tablete za učenike? Ima li i za roditelje? Bar Apaurin?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Joj samo ne još i tablete za klince, ako lili ipak ima kakvih utjecaja na to

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ahaha pa ja sam tek sad shvatila da se ovo radi o predizbornoj kampanji za gradonačelnika

eno druga kandidatkinja uvodi zagrebački doručak u škole, i dijeli vaučere za sport

pa to se gradska blagajna prelijeva od novaca, a mi mislili da smo sirotinja

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

LOL i informatiku kao izborni predmet od prvog razreda

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Joj, Mima, ti cijeli dan mislis da je ovo za ozbiljno.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Obje kandidatkinje su za uniforme....Mrak Taritaš malo opreznije

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Obje kandidatkinje su za uniforme....Mrak Taritaš malo opreznije
    Pa neka ih onda same obuku i hodaju okolo kao najbolja reklama.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj, Mima, ti cijeli dan mislis da je ovo za ozbiljno.
    joj kad uopće ne pratim, nisam niti znala da je ta Švaljek isto kandidatkinja

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam recimo za ozbiljno i opsezno psiholosko testiranje svih kandidata u utrkama za fotelje u Gradu ,Saboru i Vladi.
    Ali tko mene pita ...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa neka ih onda same obuku i hodaju okolo kao najbolja reklama.
    nemoj 3x napisati, neki bi bili u stanju

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nemoj 3x napisati, neki bi bili u stanju
    Ja vec imam viziju.
    Da se kladimo da hoce ( zagreb- plava polo majica , sa znakovitim tiskom na lijevoj strani).

Stranica 4 od 17 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •