Stranica 6 od 17 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 808

Tema: Uniforme u školi

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Na školskim natjecanjima se ne dobivaju sendviči. Na zagrebačkom županijskom da, barem na onom na kojem je moja bila, ne znam da li vrijedi za sva natjecanja.Kakvi su nemam pojma jer se ne sjeća tog detalja .
    ovako i kod nas, na školskom natjecanju nije bilo sendviča, na županijskom da
    i to neki gigantski sa sirom i šunkom, nije mogla pojesti niti pola

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

na školskim nema hrane, osm ako nisi na Klokanu, nego klopa počinje od općinskog pa nadalje. Naši ( osnovna škola) na općinska, županijska ... idu organizirano busevima), veliki je sad bio na općinskom u susjednoj školi, počelo natjecanje oko 10, ujutro su došli pisati kontrolni u školu, pa posle prvog sata na natjecanje, klopa i pravac doma.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Daj si više otvorite temu: "Što se jede na učeničkim natjecanjima", na receptima npr

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moje dijete čak ne ide niti u svoju osnovnu školu,
    jer nemaju dovoljno prostora za sve učenike,
    nego su izmješteni na drugu lokaciju, a oni pričaju o nekakvim majicama
    znači u njegovoj školi djeca idu u prvu, drugu i međusmjenu,
    a neki razredi su izmješteni pa o čemu mi zapravo pričamo?
    nema wc papira, nema ormarića, zapravo nema ničega.
    priča o kvazi uniformama me svaki puta razbjesni majkumu

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hoće li svako dijete dobiti barem 2 majice?
    jer ako je samo jedna nisam sigurna da bi mi se oprala i osušila na dnevnoj bazi

upravo sam stavila mašinu prati
    moja voli bijele, svijetle majice
    puna je mašina, ali stvarno puna, majica, ima ih sigurno 30
    od toga je barem 20 njenih
    što na duge, što na kratke rukave
    to su majice od jednog tjedna
    opere se obavezno prije škole, stavi dezić
    kada dođe iz škole majica ide u prljavi veš
    onda je aktivnost poslije škole
    nova majica
    pa trening, naravno 3. majica
    minimum 3 majice dnevno

jedna majica uniforme njoj sigurno nije dosta

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa naravno, to je taj dio koji je upravo sulud u cijeloj priči, jer nije nikako moguće da dijete hoda u školu pet dana u istoj majici.

Zato mene izrazito iritira da se uopće konzultira nekakvo vijeće roditelja, i da se to nekakvo vijeće izjašnjava o nečemu prije nego što je odgovoreno na neka osnovna pitanja.

(no kako mi se čini sve ovo je na sreću samo predizborna buka, i od toga neće biti ništa, jednako kao niti od vaučera za sport ili izborne informatike u prvom osnovne)

Ja sam protiv uniforme bilo koje vrste iz vakog mogućeg razloga na ovom svijetu, počevši od toga da mislim da je pedagoški loša, preko toga da guši individualnost, ali - budimo iskreni - ono što me istinski uzrujava u ovom prijedlogu je to što vidim sebe kako u ponoć perem i peglam f&%@#*ng školsku majicu.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja imam nocne more vec od opreme za tjelesni...hvala bogu da u ovoj skoli nemaju termin za 2 sata tjelesnog tjedno nego samo za jedan.

A moj D ne voli presvlacenje, jedva se ujutro obuce i navecer skine. Da se jos mora presvlacit svaki dan prije glazbene ili sporta poludili bi svi skupa.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kajmislite da bi se to moralo i peglati, Lili viči da mi to ne hoćemo ( ne mislim peglati tak nekaj, previsoko mi pegla)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

veli mi muž pa i sad imaju iste majce koje koriste na kraju 8. razreda većinom

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelena O

Dakle procedura ide ovako,organizira se roditeljski sastanak, predstavi taj prijedlog, rasprava iz koje ce proizaci pitanja, potom se pitanja dostavljaju preko Predsjednice Vijeca ravnatelju koji ista upucuje gradskom uredu jer jedino taj ured of course ima ili bi trebao imat sve odgovore na postavljena pitanja. Ne mora se ni odmah izglasati (ni nece zbog kratkog roka) dok ne dobijemo odgovore od Grada.

u nasoj skoli je ravnatelj vec rekao da.sasvim sigurno necemo hrliti, tko im kriv sto su dali tako kratak rok.
    Bas me zanima kako ce to uopce biti u praksi neki razredi u odorama a neki bez :/ hm... will see...
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.02.2017. at 18:30

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

veli mi muž koji je bio nekad u viječu roditelja da je takva priča bila i prije par godina kad je on bio taj koji može reći DA ili NE, i da je tada bila priča da bi roditelji možda i dali zeleno svjetlo ali učenici ne bi ,tad je bio stari ravnatelj prije, svih onih V.D.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi uopce nismo htjeli nista odlucivat na Vijecu jer to nije u redu i treba se pitati sve roditelje. Samo smo presjekli ravnatelja da to necemo tu dok ne cujemo glas roditelja iz svakog razreda. Tako da nismo uopce raspravljali o toj temi a kamoli rekli da ili ne.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moze li mi netko upucen reci kada se ove godine odvijaju skolska i zupanijska natjecanja iz matematike i koliko otprilike kostaju? Ili imate ideju gdje se to moze saznati?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Moze li mi netko upucen reci kada se ove godine odvijaju skolska i zupanijska natjecanja iz matematike i koliko otprilike kostaju? Ili imate ideju gdje se to moze saznati?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    školska (i gradska) iz matematike su prošla
    28.02.2017. je županijsko
    03.-05.04.2017 je državno
    http://www.azoo.hr/index.php?option=...sti&Itemid=439

ova natjecanja roditelje ne koštaju ništa ...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    školska (i gradska) iz matematike su prošla
    28.02.2017. je županijsko
    03.-05.04.2017 je državno
    http://www.azoo.hr/index.php?option=...sti&Itemid=439

ova natjecanja roditelje ne koštaju ništa ...
    Kako ne koštaju? Koštaju isto kao i majice ako plaćaš porez i prirez.

Bilo je još i općinsko 17. 1. čini mi se, čija je organizacija skuplja od županijskog....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Općinsko je bilo 26.1.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ok, ne koštaju ko druga, za koja doneseš još dodatnih kuna za prijavu...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

S time da je kod nas gradsko u biti zupanijsko

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, ne koštaju ko druga, za koja doneseš još dodatnih kuna za prijavu...
    Kakvu prijavu? ,plaća se izravno samo Klokan
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 06.02.2017. at 07:06

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I Lucko, skola plati 100 kn po ekipi

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja samo znsm da slijedi Klokan u ozujku.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo se više vodili time da se pomogne Borovu pa makar se i uložak ubacio unutra, al nakon sve te komunikacije s njima, ostala sam bez teksta. Tako danas nitko (imalo uspješan) ne posluje.
    Naša škola je uvela startasice na dobrovoljnoj bazi. Jedan dio učenika je uzeo startasice i to po principu da su otišli u trgovinu Borovo isprobali model koji djeci odgovara i naručili, a po primitku platili. Nikakvih problema nije bilo. Cilj nije bio povlaštena cijena na količinu, nego pomoć tvornici.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    hoće li svako dijete dobiti barem 2 majice?
    jer ako je samo jedna nisam sigurna da bi mi se oprala i osušila na dnevnoj bazi

upravo sam stavila mašinu prati
    moja voli bijele, svijetle majice
    puna je mašina, ali stvarno puna, majica, ima ih sigurno 30
    od toga je barem 20 njenih
    što na duge, što na kratke rukave
    to su majice od jednog tjedna
    opere se obavezno prije škole, stavi dezić
    kada dođe iz škole majica ide u prljavi veš
    onda je aktivnost poslije škole
    nova majica
    pa trening, naravno 3. majica
    minimum 3 majice dnevno

jedna majica uniforme njoj sigurno nije dosta
    Ne znam kako su ovi to zamislili.

Znam kako je u engleskim školama (niži razredi): kupiš minimalno dva zimska i dva ljetna kompleta. Ne moraš kupiti novo, škola ima svoju trgovinu gdje možeš kupiti novo, ali i second hand, jer djeca rastu, pa uniforma ne traje cijelu školsku godinu, a glupo je kupovati novo svaka 2 mjeseca, nego kupiš od nekoga tko je to prerastao. Ta ista trgovina uredno otkupljuje stvari koje su ok (nisu flekave ni poderane, smiju biti isprane) za neku simboliku, štajaznam 30% novoga.

Zimski komplet je polo majica dugih rukava, hlače (kordsamt ili felpa), a za djevojčice to isto + može se uzeti i suknja i čarape (klasične štrample). Bila je kombinacija i hlača do koljena (pumperica) sa dokoljenkama. I još jakna koja izgleda kao gornji dio trenirke, sa ciferšlusom.

Škola nije propisivala da se nose suknje, bilo koja kombinacija uniformi je bila ok, ali svi odjevni predmeti morali su biti iz te njihove garniture. Znači, tko je zimogrozan, smije nositi duge hlače ili suknju+štrample, a tko nije, smije nositi kratke+dokoljenke ili suknju+dokoljenke.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Koda nas su isto startasice (grad donirao neku lovu). Uglavnom, Borovo je iskompliciralo sve što je moglo. Imamo trgovinu u gradu i razrednici su išli s učenicima u trgovinu kako bi djeca isprobala veličinu i tamo uz OIB zabilježili, nakon toga je Borovo poslalo obuću u školu, jedna kolegica je bila zadužena za podjelu startasica. Ako su nekome bile prevelike/premale nisu mogli otići u trgovinu i zamijeniti nego donijeti u školu, škola je vraćala i čekala novi par. Neprofesionalno skroz.

Natjecanja u organizaciji AZOO se NE PLAĆAJU (financira ih osnivač). Prva razina je školsko/općinsko (to je jedno te isto, škole mogu organizirati to natjecanje svaka u svojoj školi ili kao općinsko - više škola u jednoj školi) gdje su testovi jednaki za cijelu državu. Neke škole možda prije toga organiziraju interno natjecanje kako bi odabrali učenike koji će sudjelovati na školskom/općinskom i ta natjecanja se isto NE PLAĆAJU.
    Druga stvar je što sada ima hrpa drugih natjecanja koja organiziraju raznorazne udruge i škole (nekakvi četverci, Lučko, Lipik, STEM lige), a što nije u organizaciji AZOO i tu postoje kotizacije.
    Ove godine smo dobili obavijest za jedno takvo natjecanje, uz prijavu se plaća kotizacija. Spominju suradnju s AZOO, a na naš upit Agenciji, Agencija odgovara da ne zna ništa o tom natjecanju. Tu treba biti oprezan.

Da se vratim na temu, uniforme nisu prioritet. Bolje bi bilo uložiti u centre izvrsnosti što već niz godina ima Varaždinska županija, a od nedavno i Međimurska.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo načelno : školske uniforme - da, školske papuče - da, mobiteli u školi - ne.
    Je li to najveći problem u školstvu i nešto što se hitno treba početi primjenjivati ? Ne.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Da se vratim na temu, uniforme nisu prioritet. Bolje bi bilo uložiti u centre izvrsnosti što već niz godina ima Varaždinska županija, a od nedavno i Međimurska.
    To ti je predolična ideja! Mislim da centre izvrsnosti već ima i Bjelovarsko bilogorska ili barem rade po tom pitanju...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    To ti je predolična ideja! Mislim da centre izvrsnosti već ima i Bjelovarsko bilogorska ili barem rade po tom pitanju...
    ima i splitsko-dalmatinska od prošle godine

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ili uvesti domacinstvo

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Evo načelno : školske uniforme - da, školske papuče - da, mobiteli u školi - ne.
    Je li to najveći problem u školstvu i nešto što se hitno treba početi primjenjivati ? Ne.
    skužila sam da su ljudi ili načelno za ili načelno protiv uniformi. i da to nema veze s ničim. meni su uniforme načelno antipatične, nisu mi ta djeca slatka u njima i imam lošeasocijacije na njih, na filmove o zločestim američkim tinejđerima/tinejđerkama u uniformama.
    ajde, ove majice još nekako mogu. stavim i ja majicu od homo si teć na korzu kad je homo si teć :D al da moraju u školu ići u onim suknjicama i dokoljenkama, kravatama i košuljama...užas.

jedini cilj uniforma je osjećaj pripadnosti školama, što je meni, ono, isto upitno, al ajd. ok mi je pripadnost nekom klubu/udruzi što sam izabereš, al školi baš ne razumijem. čak i kad idu na neko natjecanje, kao škola, onda obično i dobiju majice.

ali svi ostali razlozi - brisanje socijalnih razlika, manji trošak za robu i sl. meni su vrijeđanje zdravog razuma.

tako da troškovi nikako ne opravdavaju eventualne koristi. mi smo lani imali anketu u školi (ravnateljica je bila jako za te majice), roditelji su trebali financirati dvije polo majice (dugi i kratki rukav), nekih 170,00 kn. dakle, puta barem tri kompleta - nije baš mala cifra. inicijativa je - propala. :D

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

u, RODA je ODLIČNO priopćenje napisala

http://www.roda.hr/udruga/dokumentac...-uniformi.html

Također nije na odmet naglasiti da je primarna uloga školskih uniformi, tamo gdje se one tradicionalno nose, da izraze pripadnost školi, što neminovno znači da naglase status, čak i prestiž. Upravo suprotno od onoga u što vi vjerujete. Ili točnije, u što želite uvjeriti nas.
    evo, znala sam da ima nešto zašto su mi antipatične. to je to.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam nekako indiferentna prema tim školskim uniformama. Svejedno mi je. Nisu ni loše, ni dobre. Al ovaj dopis koji ste dobili po školama U Zg je jednostavno sramotan.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja samo znam da bih morala imati barem 3-4 komada za svakoga, jer se moji dečki nikad nisu vratili čisti iz škole, a ne mogu prati tu majicu na dnevnoj bazi, jednostavno ne stignem.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Angie ako postanes roditelj doma (ono sto je ljetos postalo IN), mozes dobiti i placu od grada i jos prati majice svaki dan
    Posljednje uređivanje od spajalica : 06.02.2017. at 13:27

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

to mi je životna ambicija

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    u, RODA je ODLIČNO priopćenje napisala

http://www.roda.hr/udruga/dokumentac...-uniformi.html
    bravo

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ovaj rodin teks je odlican.

ja isto nemam neko jasno formirano misljenje da ili ne uniforme opcenito gledano, ali mislm da je u ovoj situaciji to bas besmisleno.
    Posljednje uređivanje od seni : 06.02.2017. at 14:50

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo - nacelno :D Ja uniforme povezujem sa stalezom i slicnim aristokratskim piz...jama jedino kad pomislim na britanske elitne skole :D Nikada ne bih povezala skolsku uniformu s O.S. Trilj npr (da se ne uvrijede Triljani :D ). I nekako sam uvjerena da je ipak jeftinije i jednostavnije uloziti u skolsku uniformu, nego kupovati odjecu za skolu (moj je u vrtickim danima koristio istu odjecu za vrtic i po doma, sad ne) i raspravljati se prije skole hoce li nositi majicu na prugice ili na tockice :D Razdvajanje na temelju socijalne nejednakosti nista ne moze iskorijeniti, ali uvjerena sam da skolske uniforme ipak mogu tome znatno doprinijeti. Ali, kao sto vec napisah, to nikako nije prioritetni problem skolstva. Kuca se gradi iz temelja, a Bandic bi stavljao zavjese i ukrasne jastucnice prije nego je iskopao temelje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Roda jako dobro zna o čemu piše, u Zagrebu itekako ima škola koje se smatraju prestižnima i elitnima, i u tom smislu bi uniforma takve škole zaista prije naglašavala status i socijalne razlike nego što bi ga ukidala.

Što se tiče jednostavnosti i jeftinoće nabave uniforme, u to isto ne vjerujem, posebno u današnje vrijeme kad postoji takva hrpa jeftinih dućana s odjećom, plus što djeca odjeću mogu i naslijediti.

Osim toga, djeci ionako i dalje treba kupovati odjeću, moje dijete recimo, a sigurna sam da i svako drugo, svaki dan u tjednu osim u školu ide i na neka druga mjesta za koja isto tako treba obačiti majice i hlače.

Tako da uniforma može samo poskupiti nabavu odjeće za dijete, a nikako ne pojeftiniti.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja sam došla pohvaliti Rodin tekst, s kojim se, btw, u potpunosti slažem :roda_u_duši:

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i tak pričam ja doma o toj temi

... i dojde mi klinka da potpišem slažem li se ili ne , ak da onda treba zaokružiti majca, košulja ili nešto dopisati

uglavnom nije mi to zvučalo kak je Lili rekla

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da bi prije trebalo financirati ormariće po školama. Jutros sam nosila torbu u školu da se ne smoći jer je na kotačiće i leđa me još sada bole.
    Ne znam kako će on sljedeće godine svaki dan po lošem vremenu nositi torbu. a više ne bude boravka.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku

... i dojde mi klinka da potpišem slažem li se ili ne , ak da onda treba zaokružiti majca, košulja ili nešto dopisati

kod nas je samo da ili ne

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da bi prije trebalo financirati ormariće po školama. Jutros sam nosila torbu u školu da se ne smoći jer je na kotačiće i leđa me još sada bole.
    Ne znam kako će on sljedeće godine svaki dan po lošem vremenu nositi torbu. a više ne bude boravka.
    mi imamo ormariće ali su opet torbe preteške
    djeca jedva da koriste ormariće
    zato što je organizacija nastave takva da ih to ne zanima

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj VGmama prvotno napisa Vidi poruku
    Naša škola je uvela startasice na dobrovoljnoj bazi. Jedan dio učenika je uzeo startasice i to po principu da su otišli u trgovinu Borovo isprobali model koji djeci odgovara i naručili, a po primitku platili. Nikakvih problema nije bilo. Cilj nije bio povlaštena cijena na količinu, nego pomoć tvornici.
    Nama je g. SJ iz Borova, odgovoran za prodaju rekao da oni ne mogu izdavati račune za startasice (koje su nudili u toj akciji) u dućanima i da zbog tog razloga (blagajna) ne možemo ići direktno u dućan, isprobati i kupiti pojedinačno svatko sebi model i broj koji želi. mi smo predlagali njihov dućan koji je najbliži našem kvartu.

na moj upit kako je to bilo moguće u VG, rečeno nam je da je to omogućemo u VG jer da je vaš gradonačelnik donirao novac za startasice za vaše učenike, pa je njima u Borovu bilo "lako" izdati taj jedan račun za sve naručene startasice.

Uz sav naš trud imala sam osjećaj da ekipa u Borovu ko da ni ne želi prodati robu, naposljetku su nam rekli i da preko zime zatvaraju pogon pa nema proizvodnje nekoliko mjeseci i tako...bezvezarija. Šteta. Malo poslovnog duha bi im dobro došlo.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.02.2017. at 23:22

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Koda nas su isto startasice (grad donirao neku lovu). Uglavnom, Borovo je iskompliciralo sve što je moglo. Imamo trgovinu u gradu i razrednici su išli s učenicima u trgovinu kako bi djeca isprobala veličinu i tamo uz OIB zabilježili, nakon toga je Borovo poslalo obuću u školu, jedna kolegica je bila zadužena za podjelu startasica. Ako su nekome bile prevelike/premale nisu mogli otići u trgovinu i zamijeniti nego donijeti u školu, škola je vraćala i čekala novi par. Neprofesionalno skroz.
    sad vidim ovaj post, upravo tako. ja nisma mogla vjerovati da netko tako posluje u 21. stoljeću.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku

jele i Lili se iznenadila

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ovaj rodin teks je odlican.

ja isto nemam neko jasno formirano misljenje da ili ne uniforme opcenito gledano, ali mislm da je u ovoj situaciji to bas besmisleno.

Da, nisam sigurna kako će to izgledati...šta će se točno dobiti, šta će se kupovati...

Ako se već uvode uniforme na nivou grada, onda bi trebalo uvesti iste u sve škole Grada Zagreba, a ne da se opet stvore razlike među školama.

Ako je uniforma samo neka majica (nadam se ne neka košljua koja se gužva), to smatram totalno bezveze...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Uglavnom dobili smo doma anketu, ja sam se potpisala i rekla curi da zaokruži šta želi, odlučila se za NE, protiv je uniformi.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja zapravo ne kužim taj dio o elitnosti što se tiče osnovnih škola, djeca idu u školu u koju pripadaju po mjestu stanovanja

a nije mi jasan ni dio gdje uniforma naglašava status - sva djeca nose uniformu u školi, ne nose ju u slobodno vrijeme, na koji se to način naglašava elitnost? samo dok idu od kuće do škole pa su viđeni u "elitnoj" uniformi? što u hladnije vrijeme čak i nije problem, jer se ne vidi ispod slojeva odjeće

inače, smatram da je jednostavnije da ostane kako je sada
    Posljednje uređivanje od n.grace : 07.02.2017. at 10:00

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    ja zapravo ne kužim taj dio o elitnosti što se tiče osnovnih škola, djeca idu u školu u koju pripadaju po mjestu stanovanja

a nije mi jasan ni dio gdje uniforma naglašava status - sva djeca nose uniformu u školi, ne nose ju u slobodno vrijeme, na koji se to način naglašava elitnost? samo dok idu od kuće do škole pa su viđeni u "elitnoj" uniformi? što u hladnije vrijeme čak i nije problem, jer se ne vidi ispod slojeva odjeće

inače, smatram da je jednostavnije da ostane kako je sada
    Pa u ZG se zna da je npr. jedna od elitnijih osnovnih škola ona u Varšavskoj. Dosta roditelja vozi djecu u tu školu iako ne pripadaju tamo po mjestu stanovanja.

Stranica 6 od 17 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •