Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
Evo načelno : školske uniforme - da, školske papuče - da, mobiteli u školi - ne.
Je li to najveći problem u školstvu i nešto što se hitno treba početi primjenjivati ? Ne.
skužila sam da su ljudi ili načelno za ili načelno protiv uniformi. i da to nema veze s ničim. meni su uniforme načelno antipatične, nisu mi ta djeca slatka u njima i imam lošeasocijacije na njih, na filmove o zločestim američkim tinejđerima/tinejđerkama u uniformama.
ajde, ove majice još nekako mogu. stavim i ja majicu od homo si teć na korzu kad je homo si teć :D al da moraju u školu ići u onim suknjicama i dokoljenkama, kravatama i košuljama...užas.

jedini cilj uniforma je osjećaj pripadnosti školama, što je meni, ono, isto upitno, al ajd. ok mi je pripadnost nekom klubu/udruzi što sam izabereš, al školi baš ne razumijem. čak i kad idu na neko natjecanje, kao škola, onda obično i dobiju majice.

ali svi ostali razlozi - brisanje socijalnih razlika, manji trošak za robu i sl. meni su vrijeđanje zdravog razuma.

tako da troškovi nikako ne opravdavaju eventualne koristi. mi smo lani imali anketu u školi (ravnateljica je bila jako za te majice), roditelji su trebali financirati dvije polo majice (dugi i kratki rukav), nekih 170,00 kn. dakle, puta barem tri kompleta - nije baš mala cifra. inicijativa je - propala. :D