Pokazuje rezultate 1 do 50 od 808

Tema: Uniforme u školi

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj olja prvotno napisa Vidi poruku
    Socijalne razlike su bile vidljive i kad smo nosili plave kecelje u skoli, nemoguce da su gradski oci Zagreba to zaboravili. I to jos u doba kada su socijalne razlike bile mnogo manje izrazene nego sad. Bzvz argument, pa i u kecelji se znalo ko je "koljenovic", ko doktorsko dijete, ko radnicko, a ko novi u gradu.
    Uniforme bi mi bile OK kao znak pripadnosti tek onda kada bih zaista bila zadovoljna kvalitetom i odgojnog i obrazovnog rada koji nam se nudi.
    Ma naravno. Tada su oni kojima su roditelji radili u Njemačkoj imali hrpu nama nedostupnih stvarčica, od odjeće do školskog pribora, i to kute nisu mogle sakriti.

Besmisleno mi smatrati da će uniforme minorizirati socijalne razlike. Isto tako je besmisleno smatrati da ih djeca ne primječuju i da im usprkos ispravnom kućnom odgoju nisu svjesna. Odnosno, hoću reći, da se takve stvari u određenoj dobi svakako primjete, a doma se djecu uči imati ispravne stavove.

I još bi napomenula, da nije stvar samo u brandu, ima Nike tenisica za 120 kn (jeftinije ili u rangu nekih no-name, evo ja upikla na sniženju za 89 kn i vježbam u njima),ali klinci kuže i koji modeli koliko koštaju. Ima jedna curica u razredu moje cure koja joj je išla gledati etiketu na majici, jer moje malo sunce nema pojma o markama i to je ne zanima niti malo. Pa me doma pitala, mama, šta je to A&F, zašto su mi cure rekle da je to super?
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 08.02.2017. at 11:54

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •