Pokazuje rezultate 1 do 50 od 808

Tema: Uniforme u školi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovo je zapravo totalno zamagljivanje.
    Priče kreću od dječjeg vrtića. Dijete me pita neki dan zašto mu ne platim igraonicu za rođendan "jer to svi rade". I zašto ne donesem u vrtić one papirnate torte s poklonima iz istog razloga. U školi se to još dodatno raščlanjuje.
    Što će se onda zabraniti i razgovori na tu temu u školama? Jer će... jedna košulja to promijeniti? Ako je i simbolično, a vjerojatno su i išli s tom nakanom, tek će tada biti kontraefekta jer će djeca pod svaku cijenu htjeti neki svoj detalj istaknuti.
    Jednom je moj stariji nećak to slikovito rekao: ja se u tim skupim tenisicama tako dobro osjećam i daje mi osjećaj samopouzdanja. Na stranu što mislim da je i to zapravo u suštini krivo, ali eto dijete je iskreno izgovorilo. Hoću reći, nametanjem pod "moraš nositi uniformu" neće donijeti ništa dobroga. A nošenje skupih tenisica - tko zna pozadinu toga, možda je dijete mjesecima štedjelo i za rođendan poželjelo upravo i jedino te skupe tenisice.
    Moja jedna frendica najavila je već tužnu pravobraniteljici ako će joj prisiliti dijete da nosi uniformu. Bit će tu još svega.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je zapravo totalno zamagljivanje.
    Priče kreću od dječjeg vrtića. Dijete me pita neki dan zašto mu ne platim igraonicu za rođendan "jer to svi rade". I zašto ne donesem u vrtić one papirnate torte s poklonima iz istog razloga. U školi se to još dodatno raščlanjuje.
    Što će se onda zabraniti i razgovori na tu temu u školama? Jer će... jedna košulja to promijeniti? Ako je i simbolično, a vjerojatno su i išli s tom nakanom, tek će tada biti kontraefekta jer će djeca pod svaku cijenu htjeti neki svoj detalj istaknuti.
    Jednom je moj stariji nećak to slikovito rekao: ja se u tim skupim tenisicama tako dobro osjećam i daje mi osjećaj samopouzdanja. Na stranu što mislim da je i to zapravo u suštini krivo, ali eto dijete je iskreno izgovorilo. Hoću reći, nametanjem pod "moraš nositi uniformu" neće donijeti ništa dobroga. A nošenje skupih tenisica - tko zna pozadinu toga, možda je dijete mjesecima štedjelo i za rođendan poželjelo upravo i jedino te skupe tenisice.
    Moja jedna frendica najavila je već tužnu pravobraniteljici ako će joj prisiliti dijete da nosi uniformu. Bit će tu još svega.
    A zasto bi mi svi trebali pristajati na to. Ko roditelji. Kakvu poruku dajemo djeci tako. I di je kraj tome?
    Cak.i nije stvar konkretno.u novcima.
    Ja nikad ne kazem da je nesto preskupo. Jer ako stvarno nesto zelim ja cu platiti. Ali kazem da ne zelim dati tolike novce za odredene stvari. Ako je to djetetu i dalje od zivotne vaznosti, razmislim malo. Ali ono da automatizmom.radim.nesto jer svi rade ne zelim. I tu poruku hocu prenijeti svome djetetu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    A zasto bi mi svi trebali pristajati na to. Ko roditelji. Kakvu poruku dajemo djeci tako. I di je kraj tome?
    Cak.i nije stvar konkretno.u novcima.
    Ja nikad ne kazem da je nesto preskupo. Jer ako stvarno nesto zelim ja cu platiti. Ali kazem da ne zelim dati tolike novce za odredene stvari. Ako je to djetetu i dalje od zivotne vaznosti, razmislim malo. Ali ono da automatizmom.radim.nesto jer svi rade ne zelim. I tu poruku hocu prenijeti svome djetetu.
    ja se ne trebam truditi jer ionako ne mogu automatizmom kupovati ono što svi imaju. :D a ti svi, osim ako odjednom nismo postali bogata država, ionako su teška manjina :D no, da više pažnje poklanjamo odjeći od prosječnih engleza, ne znam, to stoji. šifra - splitska riva lol
    već sam vam to pisala vjerojatno (a što nisam u ovih 100 godina na forumu :D ), moja frendica bila udana za lorda, živjeli na country-ju u nekoj kućerini, okruženi isto tako lordovima il nešto slično. a svi hodali u nekim dronjcima koje su kupili na market, koj ise jednom tjedno održava u selu. ona, šibenčanka, to nije mogla trpiti, užasno su joj išli na živce.
    i svi su vozili neke užasno stare aute, u poluraspadu po tom country-ju. a u štalama - vrhunski konji, djeca u vrhunske bogtepitaj koliko skupe škole idu (s uniformama, of course) i do 18-te proputuju cijeli svijet.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •