Stranica 8 od 17 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 808

Tema: Uniforme u školi

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, mislim da se do toga dođe upravo tako što to nije tema razgovora. A djeca svašta vide u školi i brzo uče iz ponašanja drugih. Npr. najpopularnije dijete u razredu nosi Nike tenisice, i par drugih koji mu žele biti slični, i onda se ubrzo dođe do toga da ti vlastito dijete čeznutljivo traži gdje ima Nike dućan i želi baš takve tenisice Samo što mi na tu temu dosta razgovaramo i nastojimo relativizirati te stvari (marka ili ne, gledamo druge parametre kod odabira odjeće ili obuće). I on zna i svjestan je da marka nije najvažnija, ali i opet zaljubljeno gleda u taj Nike kad prolazimo gradom (iako ne želi priznati da je to zato što alfa-dečki iz razreda nose baš tu marku ).
    Ne može se reći da mu je marka postala važna doma, ali bila bi mu još važnija da doma uopće nismo razgovarali na tu temu.
    Ok, moji su premali, sumnjam da su negdje čuli za "Nike tenisice". Najstariji je krenuo u školu, ali odjeću ne spominje. Zna da se nikome ne smije rugati, da treba podijeliti svoje stvari s nekim tko nema, sendvič ako je ntko u razredu gladan, itd. Ali konkretno, o odjeći, torbi, obući, nikada nismo razgovarali, jer on naprosto nema pojam o tome što je "marka", "statusni simbol" i slično.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ako ne nauče doma, brzo u školi oforme listu npr.prvih dobivatelja ajfona. Ili prvih vlasnika airmaxica. Važno je biti prvi ili bar visoko na listi kokoški.
    Ne govorim napamet, vidjela kod vlastite učenice. Roditelji upali u žrvanj čuvenom rečenicom "ako budu sve petice, dobit ćeš..." .

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja svog 15-godisnjaka itekako opterecujem da je skupo. Da ne bi ostetio ili zagubio . Konacno smo mu nasli postenu zimsku jaknu ( silom prilika markiranu, jer jedino je takva bila dovoljno topla i sa perjem) koja je nekoliko puta snizena kostala 120 eura ( u originalu 380 ili tako nekako). Meni je to puno novaca, pa neka zna da mora paziti na stvar koju ocekujem da nosi vise godina.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj olja prvotno napisa Vidi poruku
    Socijalne razlike su bile vidljive i kad smo nosili plave kecelje u skoli, nemoguce da su gradski oci Zagreba to zaboravili. I to jos u doba kada su socijalne razlike bile mnogo manje izrazene nego sad. Bzvz argument, pa i u kecelji se znalo ko je "koljenovic", ko doktorsko dijete, ko radnicko, a ko novi u gradu.
    Uniforme bi mi bile OK kao znak pripadnosti tek onda kada bih zaista bila zadovoljna kvalitetom i odgojnog i obrazovnog rada koji nam se nudi.
    Ma naravno. Tada su oni kojima su roditelji radili u Njemačkoj imali hrpu nama nedostupnih stvarčica, od odjeće do školskog pribora, i to kute nisu mogle sakriti.

Besmisleno mi smatrati da će uniforme minorizirati socijalne razlike. Isto tako je besmisleno smatrati da ih djeca ne primječuju i da im usprkos ispravnom kućnom odgoju nisu svjesna. Odnosno, hoću reći, da se takve stvari u određenoj dobi svakako primjete, a doma se djecu uči imati ispravne stavove.

I još bi napomenula, da nije stvar samo u brandu, ima Nike tenisica za 120 kn (jeftinije ili u rangu nekih no-name, evo ja upikla na sniženju za 89 kn i vježbam u njima),ali klinci kuže i koji modeli koliko koštaju. Ima jedna curica u razredu moje cure koja joj je išla gledati etiketu na majici, jer moje malo sunce nema pojma o markama i to je ne zanima niti malo. Pa me doma pitala, mama, šta je to A&F, zašto su mi cure rekle da je to super?
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 08.02.2017. at 11:54

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

rehab, čut će u školi, bez brige.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    rehab, čut će u školi, bez brige.
    Naravno, skola pruza edukacije svih vrsta. Samo treba pricekati pravo vrijeme za to.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ja svog 15-godisnjaka itekako opterecujem da je skupo. Da ne bi ostetio ili zagubio . Konacno smo mu nasli postenu zimsku jaknu ( silom prilika markiranu, jer jedino je takva bila dovoljno topla i sa perjem) koja je nekoliko puta snizena kostala 120 eura ( u originalu 380 ili tako nekako). Meni je to puno novaca, pa neka zna da mora paziti na stvar koju ocekujem da nosi vise godina.
    Ok, ne možeš uspoređivati 15godišnje dijete koje bi već trebalo znati paziti na svoje stvari (ne ulazeći sad u dijagnozu ADHD-a koju tvoje dijete ima) i štajaznam, 4godišnje dijete koje se želi igrati, trčati, skakati po lokvicama, a ne smije jer je mama kupila skupu jaknu.
    Kad uzimam svojoj malodobnoj djeci skupu odjeću (što je rijetkost, ali zna se dogoditi), uzimam ju na svoj rizik i ne smatram da oni moraju biti žrtva moje želje da budu fensi šmensi, smišni, slatki, whatever. Ako ikad, danas se može naći pvooljna i kvalitetna odjeća za djecu, na stranu moje dizajnersko oko kojem ne paše bilo kakav model

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, ne možeš uspoređivati 15godišnje dijete koje bi već trebalo znati paziti na svoje stvari (ne ulazeći sad u dijagnozu ADHD-a koju tvoje dijete ima) i štajaznam, 4godišnje dijete koje se želi igrati, trčati, skakati po lokvicama, a ne smije jer je mama kupila skupu jaknu.
    Kad uzimam svojoj malodobnoj djeci skupu odjeću (što je rijetkost, ali zna se dogoditi), uzimam ju na svoj rizik i ne smatram da oni moraju biti žrtva moje želje da budu fensi šmensi, smišni, slatki, whatever. Ako ikad, danas se može naći pvooljna i kvalitetna odjeća za djecu, na stranu moje dizajnersko oko kojem ne paše bilo kakav model
    Ali i djeca od 15 godina idu u OS i oni su ti koji bi kao trebali uniforme.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hocu reci da adekvatno dobi naglasim da se na nesto treba paziti.
    Mala jos ne treba posebno paziti na nista. Njezina je roba -potrosna.
    Posljednje uređivanje od sirius : 08.02.2017. at 12:06

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ok, moji su premali, sumnjam da su negdje čuli za "Nike tenisice". Najstariji je krenuo u školu, ali odjeću ne spominje. Zna da se nikome ne smije rugati, da treba podijeliti svoje stvari s nekim tko nema, sendvič ako je ntko u razredu gladan, itd. Ali konkretno, o odjeći, torbi, obući, nikada nismo razgovarali, jer on naprosto nema pojam o tome što je "marka", "statusni simbol" i slično.
    A moj je 6,5 god., tek će na jesen u školu, a ima već par mjeseci da me je pitao je l može sljedeći put kad ću mu kupovati tenisice dobiti Adidas kakve imaju Pero i Marko. I još mi ih je par puta pokazivao u izlogu u prolazu.
    (ali oni su očito "osvještena grupa", svjesni su već i nacionalnih razlika u vrtiću, a gdje neće biti socijalnih ).

Što se tiče kuta, ja imam traume iz djetinjstva od njih - i same kute su se razlikovale. Neke su bile onako obične, plave, takvu sam ja imala, a neke cure su imale s vrpcama, rubovima u boji, ne sjećam se točno, sjećam se samo da sam patila jer imam "jadnu kutu" u odnosu na neke .

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovo je zapravo totalno zamagljivanje.
    Priče kreću od dječjeg vrtića. Dijete me pita neki dan zašto mu ne platim igraonicu za rođendan "jer to svi rade". I zašto ne donesem u vrtić one papirnate torte s poklonima iz istog razloga. U školi se to još dodatno raščlanjuje.
    Što će se onda zabraniti i razgovori na tu temu u školama? Jer će... jedna košulja to promijeniti? Ako je i simbolično, a vjerojatno su i išli s tom nakanom, tek će tada biti kontraefekta jer će djeca pod svaku cijenu htjeti neki svoj detalj istaknuti.
    Jednom je moj stariji nećak to slikovito rekao: ja se u tim skupim tenisicama tako dobro osjećam i daje mi osjećaj samopouzdanja. Na stranu što mislim da je i to zapravo u suštini krivo, ali eto dijete je iskreno izgovorilo. Hoću reći, nametanjem pod "moraš nositi uniformu" neće donijeti ništa dobroga. A nošenje skupih tenisica - tko zna pozadinu toga, možda je dijete mjesecima štedjelo i za rođendan poželjelo upravo i jedino te skupe tenisice.
    Moja jedna frendica najavila je već tužnu pravobraniteljici ako će joj prisiliti dijete da nosi uniformu. Bit će tu još svega.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče kuta, ja imam traume iz djetinjstva od njih - i same kute su se razlikovale. Neke su bile onako obične, plave, takvu sam ja imala, a neke cure su imale s vrpcama, rubovima u boji, ne sjećam se točno, sjećam se samo da sam patila jer imam "jadnu kutu" u odnosu na neke .
    hahaha, ja sam imala tu s trakicama - to je bila valjda moja jedina prednost u OŠ - a sve zato jer mama zna šivati pa mi je radila svakakve kreacije. I te moje kreacije su bile višestruko jeftinije od bilo koje "obične" kute.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja se sjecam trauma kupovanja kute u OS. Moja mama je bila uzasno izbirljiva i njoj je kuta morala biti lijepog kroja, mornarsko plava (ne lonac plava), dugacka i bez nekih reklamnih logoa. Nije da smo.mi bili bogati, nego je ona bila takva. I trazili bi dok ne nademo sta hoce, a i da ne kosta ko svetog petra kajgana.

Meni je cijela ova prica prejadna. Neka djeca jesu opterecena s odjecom, neka nisu. To nema veze s tim kolko im roditelji zaraduju, nego s tim kako.ih odgajaju. A i o dobi djeteta, okolini itd. Meni je zao da se djeca time bave. I mi smo se time bavili. Mozda im fali sadrzaja u zivotu...nama sigurno je falilo. Mozda je to normalni dio odrastanja, usporedivanje s drugima, nadmetanje... Mislim da se ovakvim potezima jos vise dolijeva ulje na vatru, i daje previse znacaja banalnim stvarima koje bi trebalo ignorirati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam isto imala jednu predivnu kutu, ne sjećam se više točno u kojem razredu, ali sašila mi je šnajderica, bila je kao haljetak i imala prekrasan našiveni cijet od trakica na džepu.
    Ali imala sam i Jutranjka kute iz kustošijske Name
    I naravno da nije svatko imao iste kute - sjećam se da je i onal totalno fensi butik Jasna u Ilici imao kute za djevojčice, koje su naravno bile jako lijepe.

Ali mislim da je ideja kute u startu bila sasvim drugačija - da se zaštiti odjeća od prljanja, što nije da nema smisla.

Inače, sjećam se kad bi nam dozvolili da prestanemo nositi kute po ljetu, kako smo to voljeli, kad bi svi skinuli kute odjednom bi izgledali kao ljudsta bića.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj to što su djeca - neka - opterećena odjećom je oduvijek bilo tako, i valjda je normalan dio odrastanja.
    I ne mora se nužno raditi o skupim stvarima, svaka sredina ima neke svoje statusne simbole.
    U mojoj radničkoj i hašomanskoj školi statusni simbol uopće nisu bile skupe marke, nego uske i poderane traperice, vojničke torbe, komandosice ..

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je zapravo totalno zamagljivanje.
    Priče kreću od dječjeg vrtića. Dijete me pita neki dan zašto mu ne platim igraonicu za rođendan "jer to svi rade". I zašto ne donesem u vrtić one papirnate torte s poklonima iz istog razloga. U školi se to još dodatno raščlanjuje.
    Što će se onda zabraniti i razgovori na tu temu u školama? Jer će... jedna košulja to promijeniti? Ako je i simbolično, a vjerojatno su i išli s tom nakanom, tek će tada biti kontraefekta jer će djeca pod svaku cijenu htjeti neki svoj detalj istaknuti.
    Jednom je moj stariji nećak to slikovito rekao: ja se u tim skupim tenisicama tako dobro osjećam i daje mi osjećaj samopouzdanja. Na stranu što mislim da je i to zapravo u suštini krivo, ali eto dijete je iskreno izgovorilo. Hoću reći, nametanjem pod "moraš nositi uniformu" neće donijeti ništa dobroga. A nošenje skupih tenisica - tko zna pozadinu toga, možda je dijete mjesecima štedjelo i za rođendan poželjelo upravo i jedino te skupe tenisice.
    Moja jedna frendica najavila je već tužnu pravobraniteljici ako će joj prisiliti dijete da nosi uniformu. Bit će tu još svega.
    A zasto bi mi svi trebali pristajati na to. Ko roditelji. Kakvu poruku dajemo djeci tako. I di je kraj tome?
    Cak.i nije stvar konkretno.u novcima.
    Ja nikad ne kazem da je nesto preskupo. Jer ako stvarno nesto zelim ja cu platiti. Ali kazem da ne zelim dati tolike novce za odredene stvari. Ako je to djetetu i dalje od zivotne vaznosti, razmislim malo. Ali ono da automatizmom.radim.nesto jer svi rade ne zelim. I tu poruku hocu prenijeti svome djetetu.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Joj to što su djeca - neka - opterećena odjećom je oduvijek bilo tako, i valjda je normalan dio odrastanja.
    I ne mora se nužno raditi o skupim stvarima, svaka sredina ima neke svoje statusne simbole.
    U mojoj radničkoj i hašomanskoj školi statusni simbol uopće nisu bile skupe marke, nego uske i poderane traperice, vojničke torbe, komandosice ..

Naravno. I uvijek ce neko biti in, a neko out.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meda, pa o tome upravo i pišem... pročitaj ponovno.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da, vecinom se svi.ionak slazemo

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sasvim je normalno u djecjoj dobi da zele pripadati skupini i da se ne zele razlikovati od svojih vrsnjaka (bilo po odjeci, nacinu ponasanja, igri, bilo cemu). To je normalna djecja faza. Uglavnom ih tek u pubertetu pukne zelja da budu jedinstveni i drugaciji od drugih. Problem je kad ta zelja za pripadanjem preraste u situaciju u kojoj se odvija zlostavljanje, maltretiranje, nezadovoljstvo, itd.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    A zasto bi mi svi trebali pristajati na to. Ko roditelji. Kakvu poruku dajemo djeci tako. I di je kraj tome?
    Cak.i nije stvar konkretno.u novcima.
    Ja nikad ne kazem da je nesto preskupo. Jer ako stvarno nesto zelim ja cu platiti. Ali kazem da ne zelim dati tolike novce za odredene stvari. Ako je to djetetu i dalje od zivotne vaznosti, razmislim malo. Ali ono da automatizmom.radim.nesto jer svi rade ne zelim. I tu poruku hocu prenijeti svome djetetu.
    ja se ne trebam truditi jer ionako ne mogu automatizmom kupovati ono što svi imaju. :D a ti svi, osim ako odjednom nismo postali bogata država, ionako su teška manjina :D no, da više pažnje poklanjamo odjeći od prosječnih engleza, ne znam, to stoji. šifra - splitska riva lol
    već sam vam to pisala vjerojatno (a što nisam u ovih 100 godina na forumu :D ), moja frendica bila udana za lorda, živjeli na country-ju u nekoj kućerini, okruženi isto tako lordovima il nešto slično. a svi hodali u nekim dronjcima koje su kupili na market, koj ise jednom tjedno održava u selu. ona, šibenčanka, to nije mogla trpiti, užasno su joj išli na živce.
    i svi su vozili neke užasno stare aute, u poluraspadu po tom country-ju. a u štalama - vrhunski konji, djeca u vrhunske bogtepitaj koliko skupe škole idu (s uniformama, of course) i do 18-te proputuju cijeli svijet.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je tak
    vani se bogati ne razmeću

a mi siromašni se "pokazujemo" - odnosno kupuje se ono što se vidi na van.

Tipa živi u sobici, vozi Mercedes ili kaj već. Sobicu nitko ne vidi, a auto svi.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Čitam ovu temu danima pa razmišljam: prošle nedelje smo imali ponudu za matem. takmičenje koje bismo sami platili, nešto simbolično doduše, pod imenom "Kengurijada"...Mislim da se dobija i sendvič...

I prošle nedelje je naš razred "demokratski" i javno izglasao uniforme. S tim što se kod nas govori o kompletu, gornji i donji deo, verov. suknja za devojčice...
    NIŠTA od argumenata koji su ovde navedeni nije pokolebalo zagovornike uniforme.
    Dve mame, psiholog i pedagog po struci, su obrazložile svima da će uniforma izbrisati socijalne razlike i ojačati osećaj pripadnosti.
    Nakon toga je, normalno, svaki kontraargument zvučao smešno, kada dva stručna lica to tako obrazlože, makar to bio i njihov lični stav nevezan za struku...
    A škola nam nije ni E od elitne, i socijalni status je svima daleko od razmetanja odećom...

Ja samo ne razumem, zašto je potrebno nositi totalno identičnu odeću kao drugi, i istu odeću svaki dan, da bi imao osećaj pripadnosti.
    Ono, sa jedne strane se majke dece sa pp raduju kada im dete pristane da obuče novu odeću, a sa druge ja treba da objasnim mojoj curici da je pogrešno to što ona želi svaki dan različitu majicu?
    Uglavnom, rekao bi čovek da nam u državi samo još uniforme fale da bi sve bilo savršeno...
    Slažem se da je priča o uniformama samo klasično spinovanje, skretanje pažnje sa puno, puno bitnijih problema.

Međutim, čini mi se da je stav o unifomama sličan stavu o religioznosti - nemoguće ga je formirati na osnovu argumenata, znanja, inteligencije- već isključivo na osnovu nekakvog duboko ličnog i ne baš sasvim objašnjivog izbora.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

na "Kengurijada" koji se kod nas zove Klokan bez granica se dobi slatkiš tipa tortica tak nekaj, prošle godine ravnalo , i neki časopis bar kod nas, natjecanje je 23. ožujka 2017. godine u 12 sati i 30 minuta, svi u svijetu pišu iste zadatke prema razinama na koje se prijave , nagrade koje se financiraju su više simboličke,

http://www.matematika.hr/klokan/2017/

a izdvojeni su najbolji klinci u prvih 100( čini mi se u svijetu)

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Međutim, čini mi se da je stav o unifomama sličan stavu o religioznosti - nemoguće ga je formirati na osnovu argumenata, znanja, inteligencije- već isključivo na osnovu nekakvog duboko ličnog i ne baš sasvim objašnjivog izbora.
    U prijevodu, svi mi koji smo religiozni i jos k tome za uniforme, smo glupi ?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Izdvojeni u smislu da se za njih objave rezultati + dobiju neku simboličnu nagradu (lani majica) na Klokanu je 10% najboljih rezultata (u Hrvatskoj)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U prijevodu, svi mi koji smo religiozni i jos k tome za uniforme, smo glupi ?
    Ja sam pulinkinu rečenicu shvatila u smislu da je stav o uniformama više stvar uvjerenja nego racionalnih argumenata ili dokaza.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam pulinkinu rečenicu shvatila u smislu da je stav o uniformama više stvar uvjerenja nego racionalnih argumenata ili dokaza.
    U pravu si, moja greska, brzinski sam preletjela post.
    Pulinka, isprika

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vidim da je puno vas dobilo ankete,
    mi nismo dobili ništa,
    a rado bih napisala još nešto, osim što bih zaokružila ne.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kod nas su itetako počeli pisati ovi koji su za opciju "ne"... argumenti i više nego valjani. ja se samo suzdržavam nakon dva im poslana maila...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

U pravu si, moja greska, brzinski sam preletjela post.
    Pulinka, isprika

Pobogu, rehab, ocrni ti mene za tren oka ! U redu je .
    Tanja b je u pravu, mislim da je stav o unifomama više stvar uverenja, ne toliko argumenata.
    Ja sam u načelu protiv uniformi jer me podilazi jeza od njih, i da sam besomučno bogata Engleskinja verovatno bih odgunđala uniforme i nikad mi ne bi bile drage, čak i bez nekih naročito racionalnih objašnjenja.
    Srećom, ima dovoljno racionalnih argumenata "protiv", u našoj ekonomskoj situaciji, pa mogu da se zaklonim iza njih .

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    na "Kengurijada" koji se kod nas zove Klokan bez granica se dobi slatkiš tipa tortica tak nekaj, prošle godine ravnalo , i neki časopis bar kod nas, natjecanje je 23. ožujka 2017. godine u 12 sati i 30 minuta, svi u svijetu pišu iste zadatke prema razinama na koje se prijave , nagrade koje se financiraju su više simboličke,

http://www.matematika.hr/klokan/2017/

a izdvojeni su najbolji klinci u prvih 100( čini mi se u svijetu)
    Hvala, Jelena, sad mi je jasnije sve, mi smo dobili samo papirić sa cenom i nazivom takmičenja, moja je prvačić i nije bila baš zainteresovana, pa se nismo puno raspitivali, a ni učiteljica nije puno komentarisala takmičenja, ne znam zašto, valjda zato što su uniforme bile bitnije...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ha bas dobro napisano pulinka.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, skola pruza edukacije svih vrsta. Samo treba pricekati pravo vrijeme za to.
    I, moram dodati iz vlastitog iskustva, da mlađe dijete(djeca) to pokupe čim najstarije shvati što su "marke". Tako da samo sa najstarijim djetetom se čeka do škole, za mlađe budite spremni na traženje shodno godinama razlike

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Moja kcer je za. I to mi je dovoljno.Istice se od drugih ne mobitelom jer ga nema, ne brendiranom odjecom vec svojim aktivnostima i spremnoscu da pomogne, umiljata je i draga i pravi borac za pravdu koji je spreman i preispitati autoritet ako smatra da je isti pogrijesio.Ne trpi nepravdu.Meni dovoljno iako se slazem sa rodama da ima puno vaznijih stvari.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala, Jelena, sad mi je jasnije sve, mi smo dobili samo papirić sa cenom i nazivom takmičenja, moja je prvačić i nije bila baš zainteresovana, pa se nismo puno raspitivali, a ni učiteljica nije puno komentarisala takmičenja, ne znam zašto, valjda zato što su uniforme bile bitnije...
    Kod nas to natjecanje ide od drugog razreda, bar je to do sad bilo tako

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Iako su moji klinci tek na putu, pratim raspravu. Sjecam se ideje o uniformama dok sam bila u srednjoj, koliko mi je glupo djelovala ta ideja tada, toliko mi glupo djeluje i sada. Ne mogu naci apsolutno niti jedan argument za uniforme u RH danas, a da drzi vodu, dok onih protiv ima prilicno. Nabrojali su ih u priopcenju RODA, a i ovdje svi u komentarima.
    I imam jedan argument koji ovdje nisu spomenuli...vidim one "polo" majice na klincima i pretpostavljam da bi se nastavile koristiti i drugdje kao uniforma. Sumnjam da bi bio najkvalitetniji moguci materijal, nema drzava para za to (pitajte policajce). Jeste ikad pokusali isprati miris znoja pubertetlije (7-8 razred) iz takve plasticne majice, a ne smijete ju iskuhati? Nda.

A evo, lijepo su to rekli i ovdje: http://www.index.hr/mobile/clanak.as...esti&id=949276

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zašto plastične? Polo majice su inače 100% pamuk.
    I nikad ne iskuhavam robu, moja perilica ne zna da ima 95 temperature u njoj A imam dva velika sina. Nema smrada, ako se redovno peru i presvlače.

Nisam protiv uniforma, ali nisam ni za. Bilo bi brže spremanje za školu, jer ne bi bilo razmišljanja što obući, ali trebale bi barem dvije majice, i svakodnevno pranje jedne od tih. Koliko bi lijepo izgledale? Tri mjeseca?

I osmaši i maturanti naprave iste majice za zadnje dane škole, i očito uživaju u jednakosti. Mislim da im ne bi smetalo biti svaki dan svi isti. Uvijek će naći i neki samo sebi svojstven detalj.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam svojima rekla da ako roditelji u skoli odluce da imamo uniforme da se pripreme da ce ih nositi samo ponedjeljkom i utorkom

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hahahaha baš tako

KrisZg, koji su razlozi tvoje kćeri ZA uniformu?

Zanimljivo mi je to jer mi je kćer rekla da ih je razrednica već dva puta pitala da glasaju: prvi put su svi bili rpotiv, a drugi put je šestero djece diglo ruku za, pa me baš zanima zašto su promijenili mišljenje.

Osim toga, po nekim reakcijama koje mi je prepričala vidim da djeca u njenom razredu nemaju pojma o čemu se radi, nego zamišljaju uniforme iz engleskih filmova, tako da misle da će dobiti cipele pa čak i kapute!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da...da... moja se sokirala kad je cula da su to samo majice. Brijem da se oni svi vec vide u Hogwartsu

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Osim toga, po nekim reakcijama koje mi je prepričala vidim da djeca u njenom razredu nemaju pojma o čemu se radi, nego zamišljaju uniforme iz engleskih filmova, tako da misle da će dobiti cipele pa čak i kapute!
    Ovako je i kod moje bilo, učiteljica ih je pitala šta misle (pre nego što je pitala roditelje ), a moja je bila ZA jer se već zamislila u slatkoj suknjici i cipeličicama...
    Kad sam joj pokazala na šta liče naši predlozi za uniforme i objasnila da će uniformu MORATI da nosi svaki dan, rekla je da je to grozno i da ona to neće.
    Mislim, ipak je to samo sedmogodišnje dete, ne znam koliko ona realan koncept uniforme može imati u svojoj glavici, tim pre što nikad o tome nije ni razmišljala....

A meni se ne čini da će spremanje za školu biti lakše, ako ću svaki dan morati da mislim o tome jesam li uniformu oprala na vreme i da li će se osušiti - nemam sušilicu. I ne znam što bih je morala imati.
    Niti mislim da će biti super ako dobijemo nešto sintetičko, kako i Sybila kaže, jer moja ima osetljivu kožu i sa mrvicom sintetike počne koža da joj se peruta, osipa, pravi ekceme. Do sada sam to držala pod kontrolom čistim pamukom, ali ako budemo imali obavezne kompletne nekvalitetne uniforme, na šta će joj koža ličiti narednih 8 godina? Stvarno ima previše nerešenih pitanja, bar kod nas, da bih ja mogla da kažem kako je to odlična zamisao (kod nas nema ni govora da će uniforme biti "besplatne" makar prividno).

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Pitala sam ju pa kaze ovako:nitko nije zelio dok nije raska rekla da su majice u pitanju, tada su svi bili za.Jedna se cak i rasplakala misleci da ce morati nositi suknju
    Svaki razred ce imati svoju boju biti ce razliciti ali ujedinjeni (njene rijeci)
    Njoj je stresno traziti svaki dan sto ce nositi pa je hepi i iz tog razloga.Nekako mi se cini da je ovo zadnje najvazniji razlog

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Njoj je stresno traziti svaki dan sto ce nositi pa je hepi i iz tog razloga.Nekako mi se cini da je ovo zadnje najvazniji razlog
    ? Ali ako su kod vas samo polo majice kao uniforma, pa opet mora nešto obući i dole, a možda i ispod majice (ili na nju?) ako je hladnije, tj. opet mora svaki dan birati deo garderobe?
    I kako bude to sa uniformom ako im je u nekom momentu prevruće/prehladno? Trpe kao Spartanci?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tako nekako si i moj sin to zamišlja, pa je on ZA uniforme, ali cijeli razred je s gnušanjem rekao da je protiv, pa je sad i on protiv
    Mi smo danas dobili ankete na zaokruživanje, samo da-ne odgovor.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

? Ali ako su kod vas samo polo majice kao uniforma, pa opet mora nešto obući i dole, a možda i ispod majice (ili na nju?) ako je hladnije, tj. opet mora svaki dan birati deo garderobe?
    I kako bude to sa uniformom ako im je u nekom momentu prevruće/prehladno? Trpe kao Spartanci?
    Mislim da ce uspjeti to shendlati kada bude trebalo

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi nismo dobili nikakve ankete
    predstavnici VR su dobili mail ravnateljice koja je proslijedila mail Gradskog ureda, i upit da se izjasnimo
    naš razred je rekao (Titovo ) NE

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto plastične? Polo majice su inače 100% pamuk.
    I nikad ne iskuhavam robu, moja perilica ne zna da ima 95 temperature u njoj A imam dva velika sina. Nema smrada, ako se redovno peru i presvlače..
    Ooo, ne mislim ja na one lijepe i kvalitetne majice. Mislite da ce grad biti briga za kvalitetu materijala koje ce neciji necak nabaviti? Rekoh, pitajte policajce (ne sjecate se kako su se digli na noge zbog novih uniformi prije 2-3 godine?). Imam doma tih par "polo" majica koje su dolazile kao uniforme za razlicite svrhe. Apsolutno prestrasno. To je mali i manje bitan argument u prici, ali dovoljan da demonstrira koliko netko kome je to palo na pamet nije sjeo i razmislio o svim nijansama takve jedne kolektivne price.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ce uspjeti to shendlati kada bude trebalo
    A ko je rekao da neće ?
    Više je stvar u tome koliku korist će od uniforme imati, no dobro.
    Ako je nekome zaista izuzetno stalo da svaki dan nosi istu odeću, to je sasvim OK.
    I ako više dece izuzetno jako želi da su obučeni u identičnu odeću međusobno, i to mi je sasvim OK i razumem.
    Ali nije mi baš sasvim u redu da se njihove želje nameću i onima koji to ne žele.
    Jer i bez uniforme svi su i sada slobodni da se u međusobnom dogovoru obuku isto, ako žele, i da to isto nose svaki dan, ako žele.
    Zapravo, to i ne zvuči loše kao eksperiment.
    Predložiti deci da minimalno desetak radnih dana nose nekakve fiktivne dogovorne "uniforme".
    Pa nakon toga ponoviti anketu i deci i roditeljima.
    Baš bi me zanimali rezultati .
    Posljednje uređivanje od pulinka : 08.02.2017. at 22:11

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    mi nismo dobili nikakve ankete
    predstavnici VR su dobili mail ravnateljice koja je proslijedila mail Gradskog ureda, i upit da se izjasnimo
    naš razred je rekao (Titovo ) NE
    i kod nas ovako prema roditeljima
    ali i učenici dobiju anketu (anonimnu)
    i nastavnici isto

Stranica 8 od 17 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •