-
Ne znam, ovako kad vas čitam stječem dojam da je to neka fatalna odluka nakon koje više ništa neće biti isto. Meni se ne čini tako. Baš naprotiv, odluka o tome "nosimo li svi iste majice" je dovoljno banalna da se za mišljenje može (i treba) pitati i dijete. Pa što ako se predomisli za dva tjedna? Ništa se dramatično nije desilo.
To što je u ovom slučaju riječ o nečem sasvim drugom (najobičnijoj predizbornoj kampanji u kojoj se novac građana troši na nešto potpuno nepotrebno i beskorisno), djeca ne mogu znati. Ali može ih se pitati za mišljenje, barem to. Ionako neće oni odlučiti, to je već jasno.
Spomenula sam možda ranije, moj sin je bio za uniforme, MM i ja smo protiv. Ja sam mu jasno rekla da ima pravo misliti drugačije i tako se izjasniti u razredu kad budu o tome razgovarali. Samo što je kod njega cijeli razred decidirano protiv, pa je i on postao protiv jer se ne želi konfrontirati oko toga.
Uostalom, cijela ta tema je potpuno nevažna. Hoće li nam školstvo postati kvalitetnije ako djeca budu nosila uniforme? Čisto sumnjam...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma