Stranica 9 od 17 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 808

Tema: Uniforme u školi

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a djeca su dobrim dijelom ZA nošenje uniformi

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Pa eto o tome se i radi. Ja slusam nju, da su drugi protiv ona bi se pomirila sa time.Ne bi nikome nametala svoje zelje pa mislim da se u pravilu tu nemam sto petljati

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a sta djeca znaju

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    a sta djeca znaju
    Mozes li malo to pojasniti? Da li je to pitanje? Izjava? Ne razumijem

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    I mene to zanima.

Uostalom moja kcerka je protiv al kako rece meda :A sta djeca znaju

Kris super mi je tvoja malena!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa da.. ako je moje dijete za, i ja sam za. Ako je protiv i ja sam protiv.
    To sto jedna osnovnoskolka nema uvid u kako, zasto, s kojim novcem, i sto se umjesto toga moglo i trebalo napraviti, nema veze.
    Mislim, djeca snuju, odrasli odlučuju

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cubana

Ako podrzavas stav djeteta, jel bi je podrzala i da je bila ZA?
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.02.2017. at 07:58

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nisam nego pojasnjavam sto mislim da je Meda htjela reci.
    Ne bih. Jer ne placa ona ni porez ni prirez, ne pere ni ne pegla.
    Saslusala sam ju, objasnila joj svoje argumente i rekla joj kako cu ja glasati i kako ce u nasoj obitelji biti bude li odluceno za uniforme.
    Ne odlučuje ona.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja se sama ponudila da bude peglala u slučaju da bude bilo to nekaj! Lili kad će napokon bit ta agonija gotova?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Konstatacija :D

Cubana je objasnila.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Moja se sama ponudila da bude peglala u slučaju da bude bilo to nekaj! Lili kad će napokon bit ta agonija gotova?
    koja agonija? nakon svih prikupljenih anketa (rok cini mi se 15.2.) dolaze u GU na obradu, pa dok se obrade, pa dok se krene u realizaciju tj. oformi tim za dizajn i nabavu. pa dok famozne majice stignu, realno tek za sljedecu skolsku godinu.
    a ovih par razreda koji ce biti kao pilot projekti negdje krajem 4. pocetkom 5. mjeseca. a kad su ono izbori?

i jos skupstina mora odobriti rebalans proracuna, jer ta sredstva ne postoje u ovogodisnjem proracunu. da li je itko pogeldao proracun GU za obrazovanje i sport?
    Posljednje uređivanje od spajalica : 09.02.2017. at 08:30

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma kakva agonija. Mi smo jučer imali roditeljski koji je trajao preko sat i pol, a uniformi smo se jedva i dotakli (onako usput, podsjetnik da zaokružimo izjavu na listiću). Bilo je važnijih tema.
    Imam dojam da je takav nekakav i stav u školi - da ima prečih stvari u školi koje bi trebalo riješiti, oko uniformi se nitko ne zamara.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Obzirom da me praktična izvedba nošenja uniforme najviše zabrinjava, mislim da se o tome itekako može reći a šta djeca znaju, jer dijete teško da razmišlja o tome kako će pet dana ići u školu u jednoj ili dve majice, niti će dijete prati i peglati majicu u ponoć, nego ja. Doduše, moja cura je pitala - a što ako se ja prije škole polijem vodom po majici

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I moja je "za". Pa makar i bez slike kako je rekla. Sad je MM ljut na mene jer se nije pitalo dijete, eto ti ga na...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ali deci je to samo vid igre, nova zabavna maska i uloga koju će rado da igraju neko vreme.
    Kod moje to "neko vreme" taman traje nekih 10-tak dana uvrh glave.
    A kako posle objasniti deci da se igra više ne može prekinuti iako nije zabavna?
    Onda je poštenije u startu ne dopustiti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    I moja je "za". Pa makar i bez slike kako je rekla. Sad je MM ljut na mene jer se nije pitalo dijete, eto ti ga na...
    Nisu to stvari o kojima bi djeca mogla ili trebala odlučivati. Odrasli su ti koji trebaju reći NE (ili eventualno DA) i to argumentirati.

Samo da ponovim, ja nisam a priori protiv uniformi, ali razlozi za njihovo uvođenje u ovom trenutku su više nego dvojbeni i meni totalno neprihvatljivi. Već sam napisala, osnovno školstvo je pod kapom države, a ne grada. Trebalo bi poraditi na tome da svi dobivaju koliko je moguće jednake prilike za obrazovanje, a ne jednaku odjeću. Ima 1000% većih prioriteta.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

apsolutno se slažem mišljenje djeteta od 8.5 godina, kao što je moje, nije nimalo presudno u ovoj situaciji...ona će svoje mišljenje promijeniti za tri dana, kad joj majica dosadi, i što ćemo onda?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Slazemo se da se ne slazemo

Ja mislim da dijete ima pravo odluciti sto ce nositi u skoli naravno u skladu sa svojom dobi,smatram da se moja moze nositi sa svojom odlukom cak i ako joj se u jednom trenutku nece svidjati, kao sto sam napisala ja nisam apsolutno za iz razloga sto ima puno vise stvari za rijesiti.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

E, pa to je valjda to, ja mislim da će se moja od nepunih 8 godina loše nositi sa posledicama svoje odluke jer nema punu percepciju o tome da kad se jednom odluči ZA, nema lakog odustajanja i menjanja mišljenja (da budem iskrena, mislim da ni većina roditelja nema tu percepciju, tj. svi su ubeđeni da će lako odbiti konkretnu uniformu ako im se ne dopadne, dok sam ja vrlo skeptična po tom pitanju...)

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

uopće ne razumijem taj demokratski princip u uvođenju uniformi
    u mojoj glavi uniforme su povezane s vanjskim autoritetom koji kaže "uniforme su obavezne i o tome nema rasprave"
    tako da mi nikako nije jasna ta situacija u kojoj ih neki nose, neki ne, unutar iste škole, a onda valjda svake godine prvašići ispočetka odlučuju

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm a tko bi trebao biti taj autoritet?! Generalno, cijela ova situacija je smiješna i iz razloga što ova inicijativa u Zgb kreće od Grada koji uopće nije autoritet za školstvo - škole su pod upravom Ministarstva obrazovanja, dakle države, a ne Grada. Tako da Grad može stvarno samo nuditi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    E, pa to je valjda to, ja mislim da će se moja od nepunih 8 godina loše nositi sa posledicama svoje odluke jer nema punu percepciju o tome da kad se jednom odluči ZA, nema lakog odustajanja i menjanja mišljenja (da budem iskrena, mislim da ni većina roditelja nema tu percepciju, tj. svi su ubeđeni da će lako odbiti konkretnu uniformu ako im se ne dopadne, dok sam ja vrlo skeptična po tom pitanju...)
    100% si u pravu

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Slazemo se da se ne slazemo

Ja mislim da dijete ima pravo odluciti sto ce nositi u skoli naravno u skladu sa svojom dobi,smatram da se moja moze nositi sa svojom odlukom cak i ako joj se u jednom trenutku nece svidjati, kao sto sam napisala ja nisam apsolutno za iz razloga sto ima puno vise stvari za rijesiti.
    Slozila bih se kad time ne bi odlucivali i za druge.
    I kad te odluke ne znace rasipanje i mog novca.
    Znam, kap je to u moru fontana...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znam, ovako kad vas čitam stječem dojam da je to neka fatalna odluka nakon koje više ništa neće biti isto. Meni se ne čini tako. Baš naprotiv, odluka o tome "nosimo li svi iste majice" je dovoljno banalna da se za mišljenje može (i treba) pitati i dijete. Pa što ako se predomisli za dva tjedna? Ništa se dramatično nije desilo.
    To što je u ovom slučaju riječ o nečem sasvim drugom (najobičnijoj predizbornoj kampanji u kojoj se novac građana troši na nešto potpuno nepotrebno i beskorisno), djeca ne mogu znati. Ali može ih se pitati za mišljenje, barem to. Ionako neće oni odlučiti, to je već jasno.
    Spomenula sam možda ranije, moj sin je bio za uniforme, MM i ja smo protiv. Ja sam mu jasno rekla da ima pravo misliti drugačije i tako se izjasniti u razredu kad budu o tome razgovarali. Samo što je kod njega cijeli razred decidirano protiv, pa je i on postao protiv jer se ne želi konfrontirati oko toga.
    Uostalom, cijela ta tema je potpuno nevažna. Hoće li nam školstvo postati kvalitetnije ako djeca budu nosila uniforme? Čisto sumnjam...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa neće tanja, ali će nam život postati kompliciraniji ako ih budu nosila

to stvarno je banalna odluka, ali osim što može utjecati na nepotrebno trošenje novaca (na što smo doduše navikli), itekako će utjecati na moj svakodnevni život

što je već netko ovdje napisao, dovoljno mi je što moram brinuti o opremi za tjelesni

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I to sto velis Tanja.. nevažno.
    Mi valjda mislimo da time pokazujemo Bandicu da ne moze s nasim novcem raditi sto ga volja. I da školstvo nije tako jadno kao sto je vjv ne bismo bas ni trznuli previše. Al da ima vaznijih tema i problema... ima.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja nisam nigdje napisala da dijete od nepunih 8 godina treba odluciti Napisala sam da je moja ZA a ima uskoro 12 godina, samostalna je u nekim granicama, pokazala je da se moze nositi sa svojim odlukama i puno ranije. Mislim da bi joj bio samar da joj nisam dala na izbor evo i zasto: prije 2 godine je zeljela osisati svoju do pola ledja dugu,gustu kosu skroz na kratko, na pixie. Izgledala je bukvalno kao svoj brat, lako si ju mogao zamjeniti za decka, sto zbog njenog stila sto zbog kose sto su klinci redovito i radili, nije marila, nije dolazila u suzama vec bi se samo cudila njihovim pakostima i ispricala nam svaki dogadaj. Ubrzo su i prestali.

Kosu nije samo prikladno skratila, imala je jedva 3-5cm kose na kraju, nikada prije nije trazila kratku kosu a nije pozalila niti milimetar jer je kosu odrezala da donira za kosu ljubavi. + jos puno situacija gdje sama preuzima odgovornost a kada doista ne moze trazi nas za pomoc. Od banalnih stvari poput nosenja uzine u skolu pa do doista bitnih.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Naravno da nije isto dete od 8 i 12 godina, niti kakvi su im karakteri .
    Zato i ne može svako samo detetu da prepusti izbor, tj. može, samo ne znam koliko je mudro.
    Dobro, meni je tema malo "dramatičnija" jer su kod nas navodno u igri kompletne uniforme, mada je sve to na nivou rekla-kazala, kao i puno koječega drugog bitnijeg.
    I da, i mene jedi ta praktična strana realizacije, ono, operi, osuši, nije da nemam vremena, imam, samo nemam želju da ga trošim na uniformu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kris ponavljam meni je tvoja kcer divna odmah sam skuzila da ima svoj stav i da ne briga sto drugi misle. To drugi osjetepa onda i prestanu.Odgojila si dijete sigurno u sebe.Bravo i za tebe i nju !!!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.02.2017. at 10:38

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ma Lilli ti si zlato cisto

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    pa neće tanja, ali će nam život postati kompliciraniji ako ih budu nosila

to stvarno je banalna odluka, ali osim što može utjecati na nepotrebno trošenje novaca (na što smo doduše navikli), itekako će utjecati na moj svakodnevni život

što je već netko ovdje napisao, dovoljno mi je što moram brinuti o opremi za tjelesni
    Ma ja sam toliko uvjerena da cijela ta priča s uniformama neće proći, da se više ne zamaram time

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma i ja se nadam - samo uvijek se može dogoditi da prođe u nekoj školi, a onda se može dogoditi da ravnatelj zapili i da stvarno tjeraju djecu da nose te majice.

Još kad čovjek ima neko buntovno dijete koje bi se bilo spremno suprotstaviti .. mom djetetu ako netko kaže da se nešto mora, to će morati biti tako.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naravno da mozemo pitat djecu, pa i ja sam svoga pitala zasto ne, al cisto da cujem njegovo misljenje jer me zanima kako mi dijete razmislja, al da mi je to mjerodavno, nije. Dijete ne moze imati stav jer nema ni dublji uvid ni siru sliku niti relevantne cinjenice ni iskustvo. Mozda neko dijete ima to sve, ali vecina djece nema. Zato sto su djeca, pobogu!

Ako zanemarimo ovu nasu lokalnu problematiku, uniforma ima svrhu stvaranja zajednistva unutar odredene skupine, uz isticanje razlicitosti i prestiza u odnosu na neku drugu. Ali, i ukidanja individualnosti. Pogotovo u totalitarnim sistemima. Nekad prevladava jedan motiv, nekad drugi. Osim u ovom dopisu, u kojem je svaki argument ZA dobar.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    u, RODA je ODLIČNO priopćenje napisala

http://www.roda.hr/udruga/dokumentac...-uniformi.html

evo, znala sam da ima nešto zašto su mi antipatične. to je to.

X. Uniforme u školama su mi - katastrofa i sramota mi je da se o tome uopće raspravlja dok se od roditelja traži da u školu nose maltene klozet papir. Što je sljedeća bespotrebna inicijativa - tkalački stan za svako dijete kao poklon? Treba slijedit novac - tko uniforme proizvodi, ko bi bio dobavljač... možda u tom grmu leži zec... Po meni - sramotna inicijativa da se od svih problema išlo rješavat - nepostojeći - i na to pare i energiju bacat.

Iskreno se nadam da će prijedlog za spiskavanje para na - uniforme - bit odbačen!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.02.2017. at 11:50

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a kaj u slucaju da se na nivou skole odluci da ce se nositi uniforme, a ja recimo nakon tjedan dva ne posaljem djete u unuformi u skolu iz nekog bezveznog razloga...zaboravim, obuce ga baka krivo...?
    hoce li se dijete kaznjavati?
    ili roditelj?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Osim toga da će lova bit kanalizirana u firmu koja će to sašiti - vjerojatno neće bit ništa. Isplivat će u nekoj političkoj borbi i to.... čija mati uniforme tka... da se tako izrazim.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim... još samo uniforme, da se ubije svaka kreativnost i inovativnost koja i gura ekonomije naprijed... i mogu naša djeca bit novi jeftini radnici za neke buduće pametne vlasnike. I u komunizmu smo imali kecelje u školi, imaju ih Japanci.. neš' ti benefita od toga u smislu zaustavljanja bullyinga i ostalog.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    koja agonija?
    ma priča u svezi toga

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jelena pa di bi ja znala? ja sam samo jedan predstavnik roditelja u jednom VR u jednoj školi u ZG.
    i čudim se čudom koliko se prašine diglo oko kako reče tanja b banalne odluke. Tja...
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 09.02.2017. at 13:49

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    jelena pa di bi ja znala? ja sam samo jedan predstavnik roditelja u jednom VR u jednoj školi u ZG.
    i čudim se čudom koliko se prašine diglo oko kako reče tanja b banalne odluke. Tja...
    Pare koje će se ulupat u to sigurno nisu banalne i nekome će bit dobra korist, a sve skupa obrazovanje vapi za modernizacijom, a od uniforma, osim onoga tko će si spremit lovu u džep nikakve koristi nikome neće biti! Što Grad ne "pokloni" školama sapun, WC papir i papir za brisanje ruku... za početak. Hvala Bogu da se digla buka! U kontekstu svega, to je po meni prvorazredni skandal.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.02.2017. at 13:58

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Pare koje će se ulupat u to sigurno nisu banalne i nekome će bit dobra korist, a sve skupa obrazovanje vapi za modernizacijom! Hvala Bogu da se digla buka!
    X
    Banalna je jedna majica, ma i dvije.
    Al na ukupan broj zagrebackih osnovnoškolaca...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Na cca 59000 djece u zgb osn skolama, nek je majica 30 kn. Pa nek su dvije.
    To je cijena od 3540000 kuna.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa upravo zbog toga mislim da od cijele priče neće biti ništa.
    Baš zato što su odlučili provesti anketu (a ipak ne mogu tako nešto uvoditi bez da pitaju roditelje i učenike). Imam dojam da će odaziv većinom biti protiv. Ili, ako ideja i prođe, da će provedba zapeti kod praktičnih detalja.
    Inače se slažem da se radi o besramnom bacanju gradskog (tj. našeg) novca i mislim da je to nedopustivo. Ali s obzirom na to odakle je ideja došla, ne čudi me...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Obzirom da to odakle je ideja došla, i nisam baš sigurna da će biti tako lako odbačena.

Taj centar moći je prilično uporan u guranju svojih zamisli. Pogledajmo samo medijsku kampanju.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Već sam napisala, osnovno školstvo je pod kapom države, a ne grada. Trebalo bi poraditi na tome da svi dobivaju koliko je moguće jednake prilike za obrazovanje, a ne jednaku odjeću. Ima 1000% većih prioriteta.
    Da, pod kapom države, ali kad je Bandić dao besplatne knjige svim osnovnoškolcima u Zagrebu, a u ostatku Hrvatske to nisu dobili, nije bilo važno što je osnovno školstvo pod kapom države

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bandic nije dao besplatne knjige!!! placene su povelikim prirezom

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I porezom. Zašto bi se bunili kad je nesto na korist roditelja i djece?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Brojne stvari u školama jesu pod kapom grada, topli obrok, produljeni boravak itd. - ali ne može grad definirati kurikulum recimo, zato je smiješno kad pričaju o izbornoj informatici

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pa i uniforme isto tako su na korist roditelja i djece. Bar po mišljenju onoga tko uniforme daje.

A zar se u drugim gradovima, gradićima i selima ne plaća porez i prirez? A ne daju ni jednu olovku a kamoli knjige od 1000 kuna!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa zato mi i govorimo da nam to ne treba. Nije nam na korist.
    A za druge gradove, ne znam sto reci. Eno, Osijek financira knjige iz proracuna. Zašto Rijeka to ne radi, ne znam. Ali sigurno bi trebala.

Stranica 9 od 17 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •