-
Ja bih rado debatirala na temu tko će iste šivati?
S obzirom da radim u poduzeću u kojem zaposlenici imaju propisane uniforme kao zaštitna sredstva rado bih vam rekla koji je problem nabaviti robu minimalne kvalitete i postojanosti u održavanju. Imamo pravo na ljetnu i zimsku uniformu svake dvije sezone i na dvije majice kratkih rukava svako ljeto i dvije majice dugih rukava svake zime. Još se nije dogodilo da nam je dobavljač za dvije isporuke bio isti poslovni subjekt. Cijeli posao nabave ide na javni natječaj ali svejedno... Dakle, jedne godine su se ljetna radna odjela raspala nakon jednog mjeseca korištenja (konac kojim su šivana je bio užasno loše kvalitete, pa sam ga sama doma ponovno prešila na šivaču mašinu) ostali kolege su nosila stara odijela. Nadalje, majice su bile ili lošeg postupka bojanja pa su neravnomjerno izbledjele, ili je bio loš materijal pa je nakon 2 mjeseca nošenja majica izgledala kao da je stara 5 godina i svaki dan nošena, a treće godine nam je dobavljač isporučio majice kod kojih u krojenju nije poštivan smjer niti radi uštede na materijalu pa se majica pranjem na leđima skupila za 5 cm za razliku od prednjeg dijela.
I sad, ako bi se i išlo opcijom da svaka škola naručuje za sebe po vlastitom ukusu i boju i materijal i šiva ambleme, koliko je komada majice koju svaki učenik po sezoni treba imati (a opet djeca osnovnoškolskog uzrasta rastu) i što ako koju upropasti na satu likovnog ili bude pitanje kvalitete pa mu treba nadomjesna,gdje ju nabaviti s obzirom da će dobavljač šivati po narudžbi i sigurno neće na lageru još biti 300 kom raznih veličina pa samo reci koju trebaš, a šivati samo jednu ili pet komada majica niti jedan dobavljač neće prihvatiti.
A i dalje se djeca stignu rugati jedna drugima ovisno kako kome uniforma / majica stoji. Nekom kao salivena a nekom kao kravi sedlo. A ova pitanja zime, ljeta, najlonki, suknji, golih nogu, kravata, kratkih hlača uopće neću komentirati.
Tragom svega iznesenog,ja sam protiv uniformiranog izgleda a za donošenje i dosljedno provođenje kodeksa odijevanja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma