dress code je OK ako nije prestrog (ja na posao ne mogu doci u bermudama, ali mogu u 3/4 lanenim hlacama, zene dolaze kojekako obucene, nema mikrominica, ali kratkih majicica samo sa naramenicama ima koliko hoces).

Kute: zaista nemam stav, vidim argumente i za i protiv.

Uniformu inace smatram vise statusnim/socijalnim simbolom (lijecnik ima bijelu uniformu, med. sestre plavu ili neku slicnu, policajac svoju, postar svoju) kako bi se na prvi pogled vidjela njihova funkcija/polozaj u drustvu i danoj situaciji. Kod ucenika u skoli bas nema neke velike potrebe za time, no prednost uniformi vidim u cisto prakticnom zadatku ocuvanja osobne odjece od trganja, prljanja i slicnoga.

A propos odijevanja: mene osobno ne vrijedja nicije oblacenje. Njegova odjeca pokazuje njegov stil odijevanja, njegov ukus, no cak i ako je on los to ne shvacam niti kao ometanje nastave (ako je ucenik) niti kao vrijedjanje okoline (ako je npr. na radnom mjestu), eventualno kao privlacenje paznje ili nemar, sto mi se ne svidja previse, ali ni en smatram teskim problemom.

Shvatljivo mi je da odjeca ponekad zaista moze biti problem (recimo cura sa dekolteom do pupka u razredu prepunom pubertetski napaljenih muzjaka) i u takvom odredjenom slucaju zaista treba postaviti jasnu granicu sto se i kako tolerira, a sto ne.

UBR, puno vise me od loseg/neadekvatnog oblacenja smeta osobni nemar: prljavstina, zadah tijela ili iz usta i slicno.