Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: stisnuta šakica

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno stisnuta šakica

bok cure...evo danas smo sa 2 mjeseca bili na pregledu i cjepljenju ...međutim , doktorica je rekla da ima lijevu šakicu krutu i previše stisnutu (stvarno je kod nje i imao) , i da vježbamo ,pa da ćemo vidjeti sljedeći mjesec.ali ništa drugo nije rekla...
    problem je u tome , što on doma ima skroz opuštenu šakicu i otvorena je...
    dali se možda preplašio , pa ju je zbog toga previše zgrčio...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pa jesi rekla doktorici da doma drzi saku normalno? Ja sam primijetila da T teze savijem desnu nogu kad se s njim igram i cini mi se da je to zato se je vjerojatno "desnjak" i ta mu je strana opcenito jaca, noga mu je malo deblja i sl...pa je lakse ukruti nego lijevu. A mozda se i varam?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

jesam , rekla sam doktorici ,ali nije uopće reagirala
    tako sam ljuta i zabrinuta...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj sbuczkow prvotno napisa
    Pa jesi rekla doktorici da doma drzi saku normalno? Ja sam primijetila da T teze savijem desnu nogu kad se s njim igram i cini mi se da je to zato se je vjerojatno "desnjak" i ta mu je strana opcenito jaca, noga mu je malo deblja i sl...pa je lakse ukruti nego lijevu. A mozda se i varam?
    Mislim da do neke dobi (čini mi se 2-2,5 godine) dijete ne bi smjelo preferirati neku stranu, da to može ukazivati na neuromotoričke smetnje. Pogotovo ako primjećuješ da mu je jedna strana "jača". Ja bih tražila uputnicu za fizijatra (ili neuropedijatra :? ) ili otišla privatno. Bolje i da pušeš na hladno, nego da te poslije pitaju "a gdje ste bili prije". Pogotovo kad svako malo čujem da je pedijatar tvrdio da je sve u redu, a ipak nije bilo.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Mislim da do neke dobi (čini mi se 2-2,5 godine) dijete ne bi smjelo preferirati neku stranu, da to može ukazivati na neuromotoričke smetnje. Pogotovo ako primjećuješ da mu je jedna strana "jača". Ja bih tražila uputnicu za fizijatra (ili neuropedijatra :? ) ili otišla privatno. Bolje i da pušeš na hladno, nego da te poslije pitaju "a gdje ste bili prije".
    Nije to nista drasticno, to sam samo ja primijetila. Nije on jako ukocen, a nekidan ga je gledala fizioterapeutkinja koja radi bas s bebama i rekla je da je on skroz ok, da neke stvari cak radi naprednije od svoje dobi (hvatanje). To bude ona ukocenost kao kad mu ides pruziti ruke iznad glave a on ti ne da, kao da se odupire. Mislim, i ja se brinem jer ionako idem s njim na pregled kod neuropedijatra radi prebrzog zatvaranja fontanele. Pa sad sve gledam pod povecalom.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kad je naš malac imao 2 mjeseca on je CIJELO vrijeme budnosti imao stisnute šakice. To je trajalo još nekoliko mjeseci.
    Pedica rekla da treba dlanom,licem itd. otvarati šakice,ali ne samo zbog zgrčenosti,nego općenito što više vježbica za cijelo tijelo.
    Čak je jednom spomenula termin spastičan na što sam ja otkačila od brige . Mjesecima sam ga vježbala i napredak je bio očit.Od krutih kukića sada imamo malog žapca. Šakice je do prije par mjeseci znao stisnuti u strahu (kad bi MM s njim izvodio pilotiranja po zraku).
    Sada ima 17 mjeseci i sve je u redu.
    Inače-nisam čula za dvomjesečnu bebicu koja većinu dana nema stisnute šakice.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa
    Inače-nisam čula za dvomjesečnu bebicu koja većinu dana nema stisnute šakice.
    T je otvorio sake s tri tjedna. Doktor se nije bas previse cudio, samo je pitao kad se to desilo.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da , on većinu dana ima otvorene šakice , jedino kada se splaši ili kada rukice gura u usta, šakice su stisnute.
    a mislim da se je baš kod doktorice uplašio...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ma velim ti,csi, sve je u redu.Samo se preplašio ili mu je možda bilo hladno.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

da to i ja mislim , samo što je doktorica tako hladno pristupila svemu tome , i nakon mojeg odgovora da on ima otvorene šakice , da mi je jednostavno utjerala strah...
    mi sretni sto vidimo da nam Noek super napreduje , kad ono zum...ona mrtva hladna

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne zabrinjavaj se, sve je to normalno kod malih beba.
    ponekad imam osjećaj da i ti pedijatri prodaju pamet bezpotrebno.
    kad sam ja malu vodila na kontrolu sa misec i po isto je fizijatrica rekla kako bi mala tribala imat otvorene šakice skorz. ali takvim tonom da sam očekivala kako će slijedeće kazat da je u toj dobi tribala već i protrčat hodnikom.
    mala je skroz otvorila šakice sa 3 miseca.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala cure...sada mi je barem malo lakše...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •