Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: tesko dnevno dojenje - help

Datum pristupanja
    May 2007

Početno tesko dnevno dojenje - help

Da objasnim sto mi se desava: beba mi ima skoro 3 mj (za 9 dana) i od cca 5 dana po danu muku mucimo sa dojenjem po danu.
    prvo uhvati cicu i guta guta, pa se cesto zagrcne (prejak refleks?), a onda nakon nekog vremena se otkaci pa trazi opet - povuce, i onda se otkaci ponovo...i tako dok se ne rasplace. ako nije previse nervozan, uspijem ga prebaciti na drugu cicu pa se isto desava nakon odredenog vremena.

to mi se dogada samo danju dok dojim u dnevnom, u sjedecem polozaju.
    ponekad cim si ga polozim na ruke za dojenje, pocne plakati, tako da sam pomislila da mu nije ugodno u tom polozaju.
    kad je pospan, nema vecih problema, ali zaspe nakon par minuta.

skok u razvoju? smeta mu okolina, svjetlo, buka? dosada je papao u svakakvim okolnostima i cudila sam se koliko moze pojesti.
    ima dosta mokrih pelena a i stolica mi se cini ok.

suggestions? :?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

skok u razvoju? smeta mu okolina, svjetlo, buka? dosada je papao u svakakvim okolnostima i cudila sam se koliko moze pojesti.
    sve ovo može biti još može biti i da ga nešto boli, žulja u toj poziciji pa pokušaj mijenjati poze. Pokušaj dojiti na nekom drugom, mirnijem mjestu. Može biti i da mu izbijaju zubići (nekim bebama jako rano krenu).

jel možda bio prehlađen, možda ga boli uho? ako je to, pazi da mu ne pritišćeš uho dok ga dojiš, ako mu je začepljen nosić pokušaj mu ga očistiti prije podoja

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mirja - Naša N isto će 3. mjeseca
    Kod nas kad je nervozna na ciki baš tako kako opisuješ ili se dogodi da na toj ciki je nakon jakog početnog oslabio let down pa mlijeko stane na kratko vrijeme što nju strašno živcira, meni pomaže da se napijem vode i mljeko kreće u kratkom roku. Druga situacija je da je N vruće tako dojiti pa se migolji, nateže ciku i smiri se tek kad ležeći počnemo dojiti. Treću situaciju još nisam uspjela prokužiti jer ne pali ništa od ovoga gore navedenog, želi biti na meni a vruće joj je pa se rasplače, želi ciku a smeta joj što mlijeko ide pa se rasplače...za sada pomaže da je MM odvede u drugu sobu da me ne vidi i ne čuje i smiri se uz igru. Možda joj dosadim jer smo same po cijeli dan :?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Osim ovoga sto ste sve nabrojile jos nesto mi je palo na pamet.

Je li ti LD toliko jak i u lezecem polozaju? Mozda u sjedecem gravitacija dodatno pomaze i mlijeko lakse tece, pa gusi bebu. Da se malo nagnes unatrag, na jastuke?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo mene!
    ....danas smo bili na putu za HR, cijelih 6 sati i mogu reci da je beba sve to dobro podnio.
    I sada spava vec jedno sat i pol. :D

Hvala Sun...eto pokusala sam se premjestiti i dojiti u sobi i mogu reci da je bolje. Nosic cistimo svakodnevno i kapamo fiziolosku jer je bio malo zacepljen.
    Zaboravih napomenuti - drzi non-stop rucicu ili palac u ustima i cucla (silovito! ).

erina - e da, zaboravila sam da se zna i B. malo izivcirati ako mu pak druga cika nema let down...Meni se pak par puta desilo da sam ga trebala dati MM u ruke i onda bi se smirio, ali ipak ne vjerujem (nadam se ) da sam mu vec dosadila!
    Mozda je ipak samo to prekretnica 3 mj??

NatasaM - imas pravo, promjenila sam malo poziciju i vise sam nagnuta prema njemu. danas u autu nisam imala vecih problema jer sam bila malo nagnuta...

Budem javila razvoj situacije slijedecih dana...cini mi se ipak da se sve popravlja, trebam se i ja malo naviknuti na njegove nove potrebe (ne pricati dok dojim, manje svjetla, tisina, ...)

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mirja - ma i ja sumnjam da sam joj dosadila, biće ih previše podsjećamo na hranu a oni kao velike izjelice ne mogu odoliti cikici a ne treba im hrana pa se unervoze. Neka malo nek se i tate osjete važnima

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

tako je erina
    najbolje mi je kada je sa tatom, igra se i onda se ja pojavim...pogleda me znacajno i HOP na trenutak rucica u usta - vec me prepoznaje kao mama=cica

nego, kako ide to dojenje na zahtjev - da li treba u odredenom trenutku, tj nakon nekoliko mjeseci uvesti neki red (ne volim previse tu rijec, zvuci mi nekako restriktivno...) i cekati da prode recimo minimum 3 sata izmedu podoja....ili?
    ja vidim da jede sve rjede, ali mi nema nekog reda i ja ne pratim previse....(ipak, meni je ovako sasvim okej, neka jede kada je gladan)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj mirja prvotno napisa
    nego, kako ide to dojenje na zahtjev - da li treba u odredenom trenutku, tj nakon nekoliko mjeseci uvesti neki red (ne volim previse tu rijec, zvuci mi nekako restriktivno...) i cekati da prode recimo minimum 3 sata izmedu podoja....ili?
    ja vidim da jede sve rjede, ali mi nema nekog reda i ja ne pratim previse....(ipak, meni je ovako sasvim okej, neka jede kada je gladan)
    Sama si odgovorila. Dijete će samo uvesti svoj ritam, neki prije a neki malo kasnije, ne opterećuj se sa satom. Ni mi odrasli ne jedemo uvijek u isto vrijeme, pa ne trebamo to očekivati od djece 8) .

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo na početku imali čak razmak 3-4h ovisi koliko bi spavala a s obzirom da ona sve manje spava, jučer npr. samo 40 min cijeli dan tako se mi nacicavamo po cijeli dan svakih 1, 1.5 a dogodi se i 2h, kako ona svira ja plešem Ispočetka sam bila nadobudna mama pa pratila kad je papala, koliko itd. a sad na sat gledam samo da znam kad mijenjam cike da se držim onih 3h a ostalo... nered teški
    E da, pogled...pogled je važan. Ne mora ni plakati ni cendrati ali samo kad me pogleda ja znam da je

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

to sa pogledom trebam tek apsolvirati..ipak, sad kada mi kazes, ima tu necega, trebam obratiti vise paznju na te detalje!
    meni je naprotiv na pocetku bilo all day long sa pauzama od max 40 minuta, sat vremena (po noci je srecom uvijek spavao dosta, barem 2 sata za redom) a sada se cesto zna desiti da bude 3 i po sata.

Okolina me pita - sada ti vec jede svaka 4 sata? ja kazem da ne znam i da dojim po zahtjevu, znate, to vam je nova "moda" cisto da ne moram uvijek objasnjavati kako zasto itd itd.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ja okolini odgovaram da jede kad je gladna pa nek se misle
    A što se tiče pogleda, obrati dobro pažnju, kod Nole je to fiksiranje u oči i prati me gdje god da krenem, digne obrve, nabere se čelo a usnice blago objesi ka da veli: jadna sam i gladna, pomozite mi
    Preslatki su mi ti sitni detalji

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj erina prvotno napisa
    Ja okolini odgovaram da jede kad je gladna pa nek se misle
    A što se tiče pogleda, obrati dobro pažnju, kod Nole je to fiksiranje u oči i prati me gdje god da krenem, digne obrve, nabere se čelo a usnice blago objesi ka da veli: jadna sam i gladna, pomozite mi
    Preslatki su mi ti sitni detalji
    [/quote]

slažem se, i ja ću od sad tako, a ne 'pa znate nekad svaka 2 pa svaka 3 pa svaki sat....

A pogled... kod nas je fiksiranje oči u oči, nabiranje obrva, pogled na cike pa opet u oči - ko 'idemo mala na naše mjesto?'. Ako ne upali od prve onda ide dječji šarm: pogled u oči pa u cike pa veeliki osmjeh i sklapanje ručica - onak stidljivo... Ma ludnica!!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ha! Sada i ja znam prepoznati poziv dojke :D

Anyway, otkad sam ovdje u Istri vec mi je nekoliko teta reklo da trebam paziti i gledati na sat svako koliko mi mali jede....jedna cak, da citiram "ako dobije previse, morat ce na dijetu". Nadam se da je to bila sala mala.
    Vecinu puta kazem da jede svaka 4 sata - jer beba sa 3 i po mjeseca TREBA jesti svaka 4 sata
    A ako mogu, onda kazem da dojim na zahtjev i objasnim sta to znaci.
    I dodam - sa takvom vrucinom ja ne bi izdrzala 4 sata a da ne popijem bas nista!

BTW....sada smo u fazi cestog nocnog cicanja, mislim da je to skokic u razvoju :?
    Idem, budi se, gladan je!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala Luna
    2,5 mjeseca!!! :shock:
    Meni se nekako stanje poboljsalo po danu, pogotovo kada ga dojim u lezecem polozaju (kada sjedimo je isto ok...recimo, narocito kad ga uzmem cim se probudi..jos je pospan).

Jedino je to da je po noci poceo spavati u manjim intervalima :/ jedna je bila takva da smo se budili skoro svaki sat!
    Da li je moguce da osjeti moju blizinu i onda zeli vise cicu? Nekako mi se cini da kada legnem u krevet, da se onda pocinje cesce buditi...ma ne znam ni sama.

Uglavnom, vazno je da ne sumnjam u svoje mlijeko (zahvaljujuci Rodi)
    U pocetku sam si ponavljala kao mantru "imam ga dosta, imam ga puno" tako da sada to uopce ne dovodim u pitanje. (i ono tece, tece kao rijeka)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •