haj,

ne znam je li to sasvim dobar savjet, ali meni se činio ok. kad god su mi pedijatrice savjetovale da bebi dam adaptirano na bočicu - trebala sam mu prvo dati da posiše iz prsa koliko može ( ono po 15min na svakoj, ali ga ja nisam ograničavala). Ne želim tu reći da mu trebaš dati adaptirano, nego da ga pokušaš za svaki obrok prvo staviti na dojku pa onda ako zafali na bočicu. To bi ti možda funkcioniralo tako da ono što izdojiš poslije podoja ( a ne mora biti puno, možda 40ml ) daješ kao dodatak idućem obroku itd.
Ne znam je li sam ja imala sreću ili sam baš zbog tog kombiniranja uspjela da mali ne zaboravi cicu. Voli on i bočicu - bez obzira što je unutra, iako sam ja sretnija ako ke to izdojeno mlijeko, ali kad vidi cice odmah se raspameti od sreće, moram se raskopčavati bez obzira na okolnosti !

E, da, tako smo kombinirali podoj + izdojeno ili adaptirano dok navečer nisam počela bacati adaptirano u sudoper je bi mali super zaspao. Mislim da sam ja sve ovo radila zbog straha od pedijatrice i da uopće nisam trebala (na 500g u 2.mj je vrtila glavom ), ali sam se tješila da je samo u iznimnim situacijama pojeo čitav obrok iz bočice. Sisač mora biti sa najmanjim mogućim protokom da se i tu malo pomuči .

Ja sam na to trošila čitave dane jer je mali sikio po sat-sat i pol. Tek zadnjih pet dana siki po 15min do pola sata, a bočicu ima kad sam ja na previjanju (*duga priča ).

Samo pazi sa izdajanjem da ne navučeš previše mlijeka ili kad odlučiš prestati s tim da si ne stvoriš zastoj!!!

Želim ti sreću i šaljem